Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο προσκήνιο και πάλι το «πανωπροίκι» των 2.5 εκατ. της αποχέτευσης

Published

on

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, το Διοικητικό Εφετείο Πατρών έκανε δεκτή την προσφυγή του εργολάβου του έργου της αποχέτευσης κατά της υπουργικής απόφασης του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, απόφαση του υπουργού Υποδομών, στις αρχές Μαΐου 2019, έκανε δεκτές τις ενστάσεις της ΔΕΥΑΝ επί του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργο της επέκτασης της αποχέτευσης, απαλείφοντας από την επιχείρηση, κατ’ επέκταση και το Δήμο Ναυπακτίας, το βραχνά των περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, ποσό που απαιτούσε ο εργολάβος του έργου για επιπρόσθετες σε αυτό εργασίες.

Έτσι το γνωστό «πανωπροίκι» έφευγε από τις πλάτες της ΔΕΥΑΝ. Όμως, καμία ενέργεια δεν έγινε επ’ αυτού, από την πλευρά της προϊσταμένης αρχής του έργου, με την ΔΕΥΑΝ να στέλνει εξώδικο στα μέσα Οκτωβρίου 2019, με αποδέκτες τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Αιτ/νίας, και το Τμήμα Εκτέλεσης Έργων της ίδιας Δ/νσης, ενώ κοινοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μέσω του εξώδικου ζητούσε την υλοποίηση της απόφασης του υπουργού, με το αρμόδιο υπουργείο, μέσω αλληλογραφίας,  να απαντά πως η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή.

Σήμερα και ύστερα από την απόφαση του Εφετείου Πατρών, βρισκόμαστε μπροστά σε μια  αρνητική εξέλιξη της υπόθεσης. Υπόθεση που σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Ναυπακτίας:  «Δεν γνωρίζουμε τους λόγους της απόφασης καθώς δεν έχουμε το κείμενο στα χέρια μας, θα περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση, ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση και να προχωρήσουμε στις επόμενες ενέργειές μας».

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 30/6 Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της Ανάπλασης

Published

on

By

Την Πέμπτη 30  Ιουνίου 2022  και  ώρα  18:30 θα έρθει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας το έργο της Ανάπλασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος θα γίνει  Συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Published

on

By

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων  συστημάτων  κάδων απορριμμάτων σε 14 σημεία του κέντρου της Ναυπάκτου. Το έργο με προϋπολογισμό 218.656,64 ευρώ αφορά συγκεκριμένα στην εγκατάσταση «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων για την Αισθητική Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων».

Έναν μήνα περίπου μετά την υπογραφή της  σύμβασης του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν οι εργασίες και τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι.

Με την τοποθέτηση των κάδων επιτυγχάνεται:

·         Αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

·         Βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου

·         Τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα

·         Τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες

·         Αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών

·         Μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της υπογειοποίησης

·         Εξάλειψη της πιθανότητας μετακίνησης των κάδων

·         Ευκολότερη αποκομιδή των απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με άλλα συστήματα συλλογής απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμων, καθώς για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρότερα μέσα (διαξονικά απορριμματοφόρα).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε σε μία ακόμη παρέμβαση με θετικό πρόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου. Σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, επιθυμία μας είναι να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και άλλων υπόγειων και ημιυπόγειων συστημάτων λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα υπόγεια δίκτυα και τις σωληνώσεις που ήδη υπάρχουν.  Βασική μας στόχευση συνεχίζει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο εγγύς μέλλον η ενημέρωση για την Ανάπλαση

Published

on

By

Πραγματοποιήθηκε χθες  22 Ιουνίου 2022 η πρώτη δια ζώσης, μετά την περίοδο των δυο ετών της πανδημίας,   συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας.

Τον δήμαρχο Ναυπακτίας  και τους δημοτικούς συμβούλους υποδέχτηκε πανό κρεμασμένο στον χώρο έξω από την αίθουσα του συμβουλίου, το οποίο ανάρτησε η Συντονιστική Επιτροπή για το έργο της  ανάπλασης.

Με την ενημέρωση για το θέμα της ανάπλασης να εκκρεμεί, ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα πως θα γίνει διεξοδική συζήτηση επ’ αυτού πολύ σύντομα «και σε όλο του το μεγαλείο», σε χρόνο που θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Σε αναμονή λοιπόν της ενημέρωσης και των εξελίξεων…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ