Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο προσκήνιο και πάλι το «πανωπροίκι» της ΔΕΥΑΝ

Published

on

Με ερώτησή του στο πρόσφατο και τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος – πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ και επανεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του νέου Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, Θωμάς Κοτρωνιάς, προχώρησε σε καταγγελία κατά της ΔΕΥΑΝ σχετικά με το θέμα της απόκρυψης της υπόθεσης  της προσφυγής της Περιφέρειας κατά της απόφασης του υπουργού και του Ανωτάτου Τεχνικού Συμβουλίου για την υπόθεση των πρόσθετων εργασιών – κόστους 2 εκατ. ευρώ (το γνωστό πανωπροίκι) –  στο έργο της αποχέτευσης Ναυπάκτου.

«…Πείστηκε η κοινωνία ότι το θέμα έληξε ενώ κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι από την απέναντι πλευρά, είχαν δηλώσει ότι θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση», σημείωσε με έμφαση ο κ. Κοτρωνιάς.

Στην απάντησή της η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Αγγελική Σμπούκη τόνισε ότι          «… η διαδικασία που ακολουθήθηκε σε σχέση με αυτή που ακολούθησε η δική σας θητεία κ. Κοτρωνιά, είχε ένα αίσιο τέλος. Μην προσπαθείτε να το μηδενίσετε. Οι πολίτες της Ναυπάκτου χαίρονται αυτή τη νίκη».

 

«Για τη ΔΕΥΑΝ και το κράτος το θέμα είναι λήξαν»

Για το θέμα, τις διαδικασίες και τις πιθανές επιπτώσεις στην ΔΕΥΑΝ ζητήσαμε την άποψη του οικονομολόγου, μέλους του ΔΣ της ΔΕΥΑΝ και νέου δημοτικού συμβούλου Νίκου Δημητρόπουλου.

 

«Το οριστικό πρωτόκολλο παραλαβής του έργου της αποχέτευσης Ναυπάκτου εγκρίθηκε από την Περιφέρεια, που περιείχε το «πανωπροίκι» του ενός 1,7 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε μειοψηφούντων του διευθυντή της ΔΕΥΑΝ Δημήτρη Κότσαλου και του αντιδημάρχου Κώστα Καρακώστα.

Μετά από αυτό η ΔΕΥΑΝ έκανα δύο κινήσεις:  διοικητικά προς το Ανώτατο Συμβούλιο Δημοσίων Έργων του κράτους και ταυτόχρονα προσέφυγε στο Εφετείο Πατρών κατά του πρωτοκόλλου που ενέκρινε η Περιφέρεια και κατά πιθανής αρνητικής απόφασης του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων.

Μετά από τέσσερις πολύωρες συνεδριάσεις το Ανώτατο Συμβούλιο Δημοσίων Έργων, ανεξαρτήτως της συμπληρωματικής σύμβασης, εξέτασε όλο το έργο από την αρχή και έκρινε με οριστική του απόφαση ότι κακώς καταλογίστηκαν εργασίες 2 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ.

Η απόφαση αυτή μεταφέρθηκε στον Υπουργό ο οποίος και την προσυπέγραψε

Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή, αλλά έπρεπε η ΔΕΥΑΝ να αποσύρει από το Εφετείο Πατρών την προσφυγή της κατά της Περιφέρειας και κατά του Συμβουλίου.

Η ΔΕΥΑΝ όντως αποσύρει την προσφυγή και ο υπουργός δίνει εντολή προς την Περιφέρεια για άμεση εκτέλεση της απόφασης.

Μάλιστα οι περιφερειακοί υπάλληλοι υπέβαλαν αίτημα προς το Υπουργείο αν θα πρέπει η απόφαση να εκτελεστεί άμεσα, με το Υπουργείο να απαντά με επιστολή του για την άμεση εκτέλεσή της.

Γιατί ΔΕΥΑΝ σε ανώτατο διοικητικό επίπεδο του κράτους το θέμα έκλεισε.

Από κει και πέρα ο οποιοσδήποτε θιγόμενος μπορεί να προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Εδώ έχει μία ευθύνη η υπηρεσία -βλέπε Περιφέρεια – καθώς κοστολόγησε εργασία που δεν έπρεπε να έχει κοστολογήσει.

Σε κάθε περίπτωση για τη ΔΕΥΑΝ και το κράτος το θέμα είναι λήξαν.

Με απόφαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας έγινε η προσφυγή αυτή και επαναλαμβάνω ότι ο κάθε θιγόμενος έχει δικαίωμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς ότι το ζήτημα είναι μεταξύ Περιφέρειας και εργολάβου και εδώ μπορεί να ληφθεί ακόμα και Πολιτική απόφαση για τη διευθέτησή του».

 

«Υπάλληλοι λειτουργούν υπέρ του εργολάβου»!!!

Το Nafsweek, με αφορμή τις δηλώσεις του στο πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο ζήτησε και την άποψη – θέση του καταγγέλλοντος δημοτικού συμβούλου Θωμά Κοτρωνιά, όπου και μας δήλωσε για την υπόθεση:

 

«Φυσικά και δεν έχει λήξει το θέμα, ανεξάρτητα με την απόφαση υπουργού, η υπόθεση θα κριθεί στα δικαστήρια.

Εδώ όμως έχουμε τρομερά πράγματα, γιατί στην περίπτωση αυτή δεν προσέφυγε ο εργολάβος του έργου αλλά οι υπάλληλοι της Περιφέρειας κατά της απόφασης του υπουργού και του Ανώτατου Τεχνικού Συμβουλίου και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι όλα αυτά δεν ήταν σε γνώση της Αντιπεριφερειάρχη της κας Σταρακά!

Πέρασαν το θέμα κάτω από τη μύτη της περιφέρειας και το έστειλαν στο Εφετείο Πατρών.

Υπάρχει πιθανότητα το Εφετείο να πάρει μία άλλη απόφαση και ξαφνικά τα 2 εκατομμύρια να γίνουν 4 απαιτητά από την ΔΕΥΑΝ και τον Δήμο.

Οι υπάλληλοι κατά την παραλαβή έκαναν επιμετρήσεις στο έργο, κρίθηκε η υπόθεση, με το Ανώτατο Τεχνικό Συμβούλιο να δέχεται τις επιμετρήσεις που είχα κάνει εγώ ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ.

Μετά από αυτό πήγε το θέμα από την ΔΕΥΑΝ στο Ανώτατο Τεχνικό Συμβούλιο και στον Υπουργό».

Υπάρχει δηλαδή σήμερα κίνδυνος για “περίεργη” εξέλιξη στο θέμα;

«Αν προσέφευγε κατά της απόφασης του υπουργού και του Τεχνικού Συμβουλίου ο εργολάβος οι πιθανότητες ήταν ελάχιστες. Όμως εδώ ήρθαν και προσέφυγαν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας και μάλιστα χωρίς να το γνωρίζει η αντιπεριφερειάρχης.

Αυτό λέει πάρα πολλά!!!

Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ να προσφεύγουν οι υπάλληλοι κατά του υπουργού και του Ανώτατου Τεχνικού Συμβουλίου, ουσιαστικά λειτουργώντας υπέρ του εργολάβου!

Και εγώ από την πλευρά μου ρωτάω τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Ναυπακτίας γιατί δεν ενημερώνει την κοινωνία για τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα και απλά επιμένει ότι έχει λήξει οριστικά;

Θα πρέπει όλοι μαζί να δούμε τι θα κάνουμε για το σοβαρό αυτό θέμα που έχει προκύψει».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παρακολουθείστε ζωντανά το Δημοτικό συμβούλιο (Τετάρτη 19-2-2020 και ώρα 18:00)

Published

on

By

Αιτωλική-αναπτυξιακή-Ναύπακτος

Συνεδριάζει την Τετάρτη 19-2-2020 και ώρα 18:00 το Δημοτικό συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας,  στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής (δυτική αίθουσα), κόμβος περιφερειακού – Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου, σε Τακτική Συνεδρίαση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.4555/2018 σε αντικατάσταση του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δ.Λ.Τ.Ν και του Δήμου Ναυπακτίας για τη χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου, των μελετών για την κατασκευή λιμενικής εγκατάστασης εξυπηρέτησης σκαφών στη θέση Βαρειά» (εισηγητής κ. Τσέλιος)

2. Επιλογή του συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης (εισηγητής κ. Δήμαρχος)

3. Έκδοση τοπικής κανονιστικής απόφασης για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των αποκριάτικων εκδηλώσεων έτους 2020 (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)

4. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλία Γριμπόβου του Δήμου Ναυπακτίας (εισηγητής κ. Χοχτούλας)

5. Αποδοχή του ποσού των 333.254 € της Πράξης µε τίτλο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ναυπακτίας» με Κωδικό ΟΠΣ 5034833 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 -2020» σε υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας με Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και σχετική αναμόρφωση του προϋπολογισμού (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)

6. Αποδοχή του ποσού των 150.000,00€ από την ένταξη στο Πρόγραμμα: «Επιχορήγηση των Δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών για προσαρμογή λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ.99/2017» της παρακάτω Πράξης: «Επιχορήγηση του Δήμου Ναυπακτίας για προσαρμογή λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ.99/2017» (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)

 

7. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού & τροποποίηση τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2020 (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)

8. Εισηγητική έκθεση Δ΄ τριμήνου του έτους 2019 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)

9. Τροποποίηση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου έτους 2020 (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)

10. Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής τροφίμων Παιδικών Βρεφικών Σταθμών για το έτος 2020. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)

11. Ορισμός δικαιούχων αποζημίωσης για συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ.1417/τ. Β΄/25-4-2018 Φ.Ε.Κ. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)

12. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή άλλων πρόσκαιρων αναγκών (έκτακτων αναγκών) της Δ/νσης Περιβάλλοντος για την Δημοτική Ενότητα Ναυπάκτου (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης).

13. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών ή άλλων πρόσκαιρων αναγκών (έκτακτων αναγκών) της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας. (Επισκευές πεζοδρομίων, οδοστρώματος κ.λ.π.) (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης).

14. Οριοθέτηση χώρου θέσης επιβίβασης και αποβίβασης πελατών ξενοδοχείων (εισηγητής κ. Χοχτούλας)

15. Αντικατάσταση μελών ομάδας έργου για την υλοποίηση του έργου «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Ναυπακτίας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στον Άξονα προτεραιότητας: 01 «Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με Τομεακές προτεραιότητες», 01Σ «Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με Τομεακές προτεραιότητες (Στερεά Ελλάδα, Νότια Αιγαίο)» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με τίτλο «ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» (εισηγητής κ. Χοχτούλας)

16. Ορισμός τριμελής επιτροπής για την παραλαβή φυσικού εδάφους του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου». (εισηγητής κ. Χοχτούλας)

17. Έγκριση Ετήσιου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Δήμου Ναυπακτίας 2020. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)

18. Οριστική διακοπή της φιλοξενίας παιδιού από τους Δημοτικούς Παιδικούς- Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)

19. Ηλεκτροδότηση παροχής της Ανάπλασης στην οδό Νόβα. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)

20. Τοποθέτηση φωτιστικών στη Ναύπακτο (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μετά το κυκλοφοριακό έμφραγμα, ομαλοποιείται η κατάσταση

Published

on

By

Ανάπλαση-Ναυπάκτου-κυκλοφοριακές-ρυθμίσεις

Αρκετά προβλήματα εμφάνισε η εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο από την πρώτη ημέρα, με φαινόμενα κυκλοφοριακής ασφυξίας στους δρόμους της Ναυπάκτου. Με πρώτη ημέρα εφαρμογής το μεσημέρι της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου, καθώς ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις από την Τροχαία και τα συνεργεία σήμανσης, εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα που εντάθηκαν τις απογευματινές ώρες.

Να θυμίσουμε πως οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμόζονται λόγω της έναρξης των εργασιών στο έργο της ανάπλασης εντός του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου.

Λόγω των ρυθμίσεων αυτών έχει κλείσει η οδός Μπότσαρη στο λιμάνι και έχει γίνει αμφίδρομη η κεντρική οδός Τζαβέλα, μέχρι το ύψος της οδού Ψαρρού στην κεντρική  πλατεία Φαρμάκη.

Να σημειωθεί πως με την αγορά να είναι κλειστή λόγω της αργίας της Κυριακής, το θέμα της κυκλοφορίας προβλημάτισε έντονα τους αρμόδιους για την εικόνα που θα εμφανίσει η πόλη κατά τις εργάσιμες ημέρες.

Πρώτη αποτίμηση της κατάστασης

Έτσι αργά το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, όπου συμμετείχαν  ο αστυνομικός διευθυντής Αιτωλίας Ιωάννης  Νταλαχάνης, ο διοικητής της τροχαίας Ναυπάκτου Πανταζής  Ράμμος ,  οι αντιδήμαρχοι Σωκράτης  Παπαβασιλείου, Ζαχαρίας Χοχτούλας,  Γιάννης Παπαιωαννίδης και ο εργολάβος του έργου της ανάπλασης.

Καθώς είναι φανερό ότι η αιτία του προβλήματος είναι η στροφή στο λιμάνι, προτάθηκε, ως η πιο πρόσφορη λύση, μερική κατάργηση των φαναριών που βρίσκονται και στα δυο ρεύματα της στροφής του λιμανιού και ταυτόχρονη παρουσία ανδρών της Τροχαίας που θα διακόπτουν την κίνηση σε περίπτωση διέλευσης μεγαλύτερων οχημάτων.

Σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη,  ο δήμαρχος Ναυπακτίας τόνισε:

«Προτεραιότητά μας αποτελεί η έγκαιρη αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν.  Για το λόγο αυτό βρισκόμαστε σε απόλυτο συντονισμό με τους εμπλεκόμενους. Η διαρκής παρουσία όλων μας στα σημεία εκτέλεσης των εργασιών και στα σημεία εφαρμογής των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, αποδεικνύει και θα συνεχίσει να αποδεικνύει στην πράξη τη βούλησή μας για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων από πλευράς έργου και φυσικά για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των δημοτών.  Ως Δήμος, καταγράφουμε, μελετούμε και θα παρεμβαίνουμε, στο μέτρο του δυνατού, έχοντας ως στόχο τη μείωση της ταλαιπωρίας.  Προτρέπουμε ωστόσο τους οδηγούς, να περιορίσουν την επιλογή του αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης, αλλά και να κάνουν χρήση της Περιφερειακής Οδού.  Ζητούμε την κατανόηση όλων και ευχαριστούμε για τη συνεργασία.  Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα έργο απαιτήσεων που θα αναμορφώσει και θα αναβαθμίσει την πόλη μας».

Μάλλον ομαλοποιούνται τα πράγματα

Τα πράγματα εξακολούθησαν να είναι δύσκολα και σήμερα Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου με την  αγορά της πόλης να είναι ανοικτή, και με τις ουρές των οχημάτων τόσο από την δυτική όσο και από την ανατολική πλευρά της Ναυπάκτου να είναι μεγάλες κατά τις ώρες αιχμής. Από νωρίς το πρωί επιτόπου βρίσκονταν ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Ζαχαρία Χοχτούλα, ο αστυνομικός διευθυντής Κώστας Κακούσης και οι διοικητές του αστυνομικού τμήματος και του τμήματος τροχαίας Ναυπάκτου Παναγιώτης Κυρίτσης και Πανταζής  Ράμμος.

Κατά περίπτωση και με την παρουσία ανδρών της Τροχαίας εφαρμοζόταν η μερική κατάργηση των φαναριών με την κυκλοφορία να ρυθμίζεται από τους αστυνομικούς στο δύσκολο σημείο που είναι η στροφή του λιμανιού. Αποτέλεσμα, να υπάρχει πιο ομαλή και γρήγορη ροή των οχημάτων χωρίς μεγάλες ουρές αναμονής.

Τα φαινόμενα με τις ουρές των οχημάτων επαναλήφθηκαν και πάλι το μεσημέρι, ώρα αιχμής που έκλεινε η αγορά.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται από τους οδηγούς υπομονή, καθώς τα κυκλοφοριακά δεδομένα της πόλης είναι συγκεκριμένα, ενώ συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στους πεζούς μια και η κίνηση στην κεντρική οδό Τζαβέλα είναι αμφίδρομη. Επίσης  να μην γίνεται άσκοπη χρήση των οχημάτων, με την Ναύπακτο να είναι μια πόλη που περπατιέται, καιρού επιτρέποντος.

Ανάπλαση-Ναυπάκτου-κυκλοφοριακές-ρυθμίσεις Ανάπλαση-Ναυπάκτου-κυκλοφοριακές-ρυθμίσεις Ανάπλαση-Ναυπάκτου-κυκλοφοριακές-ρυθμίσεις Ανάπλαση-Ναυπάκτου-κυκλοφοριακές-ρυθμίσεις Ανάπλαση-Ναυπάκτου-κυκλοφοριακές-ρυθμίσεις Ανάπλαση-Ναυπάκτου-κυκλοφοριακές-ρυθμίσεις Ανάπλαση-Ναυπάκτου-κυκλοφοριακές-ρυθμίσεις Ανάπλαση-Ναυπάκτου-κυκλοφοριακές-ρυθμίσεις Ανάπλαση-Ναυπάκτου-κυκλοφοριακές-ρυθμίσεις Ανάπλαση-Ναυπάκτου-κυκλοφοριακές-ρυθμίσεις

# Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στις 12:00 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου:  «Πρασινίζουμε τα σχολεία μας»

Published

on

By

Τοπική-κοινότητα-ναυπάκτου-δενδροφύτευση-σχολεία

Στο πλαίσιο των αποφάσεων για δράσεις που έχει λάβει το ΔΣ της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου ήταν και αυτή της δενδροφύτευσης  στην πόλη, αρχής γενομένης από τα προαύλια των σχολείων.

Έτσι, μια ξεχωριστή ημέρα ήταν η σημερινή για το 2ο και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου.

Με πρωτοβουλία της Κοινότητας Ναυπάκτου, τα παιδιά και οι δάσκαλοι, προχώρησαν σήμερα το πρωί σε δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο των δύο Δημοτικών Σχολείων, δίνοντας χρώμα και ζωή στο σημείο!

Η σημαντική αυτή κίνηση που πέρα από περιβαλλοντικό έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα θα συνεχιστεί με τη συνεργασία των σχολείων της πόλης μας!

Η Κοινότητα Ναυπάκτου ευχαριστεί θερμά τον Διευθυντή του 7ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γιώργο Κωνσταντέλλο και το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ναυπακτία, ιδιαίτερα  τον κ. Αλέξανδρο Μπινιάρη, για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Τοπική-κοινότητα-ναυπάκτου-δενδροφύτευση-σχολεία Τοπική-κοινότητα-ναυπάκτου-δενδροφύτευση-σχολεία Τοπική-κοινότητα-ναυπάκτου-δενδροφύτευση-σχολεία Τοπική-κοινότητα-ναυπάκτου-δενδροφύτευση-σχολεία Τοπική-κοινότητα-ναυπάκτου-δενδροφύτευση-σχολεία

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ