Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στ. Καραγκούνης: «Ο κλάδος των κυλικείων ψυχορραγεί»

Published

on

Ο Σταύρος Καραγκούνης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με δήλωση του ζητά τη στήριξη του κλάδου των σχολικών κυλικείων. Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι με τις οικονομικές υποχρεώσεις να συσσωρεύονται δημιουργώντας έναν ασφυκτικό οικονομικό κλοιό και μεγάλη ανασφάλεια στον κλάδο και τους εργαζόμενους σε αυτόν. Παράλληλα σημειώνει πως κρίνεται επιτακτική ανάγκη η Κυβέρνηση να παρέμβει με άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης του κλάδου και να μην πετάξει στον δρόμο χιλιάδες νοικοκυριά.

Ολόκληρη η δήλωση του:

«Η πρωτόγνωρη κατάσταση που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας του Covid-19 σε συνδυασμό με τις κυβερνητικές αποφάσεις έπληξαν τα σχολικά κυλικεία πιο πολύ από οποιονδήποτε άλλον κλάδο.

Με έκδηλη αγωνία οι εργαζόμενοι των σχολικών κυλικείων ανησυχούν για την επόμενη μέρα και βαδίζουν σε ένα αβέβαιο μέλλον, με τα κυλικεία να έχουν κατεβασμένα ρολά θεωρητικά έως τον Σεπτέμβριο, με τα προϊόντα τους να καταστρέφονται και με τις οικονομικές υποχρεώσεις να συσσωρεύονται δημιουργώντας έναν ασφυκτικό οικονομικό κλοιό και μεγάλη ανασφάλεια στον κλάδο και τους εργαζόμενους σε αυτόν.

Στην Αιτωλοακαρνανία, όπως και σε όλη τη χώρα, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα πολλά νοικοκυριά τα οποία βιοπορίζονται από τα κυλικεία παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στα παιδιά μας.

Οι κάτωθι προτάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία και φυσικά με τη  συνεργασία των Σχολικών Επιτροπών των Δήμων μπορούν να συμβάλλουν στο διάλογο για την ενίσχυση του κλάδου των κυλικείων προκειμένου να σταθούν όρθια από την οικονομική και εργασιακή «λαίλαπα» που έχει αρχίσει να διαδέχεται την υγειονομική κρίση. Συγκεκριμένα:

  1. Ένταξη σε μηνιαία αποζημίωση του κλάδου έως την επαναλειτουργία του.
  2. Κατάργηση προκαταβολής φόρου για το τρέχον έτος
  3. Κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος στον κλάδο που για φέτος δε λειτούργησε περισσότερες από 90 μέρες λόγω της εποχικής γρίπης και της πανδημίας.
  4. Αυτοδίκαια παράταση τουλάχιστον για δυο έτη όλων των συμβάσεων μίσθωσης σχολικού κυλικείου εφόσον επιθυμεί ο επαγγελματίας και λύση της συνεργασίας πριν τη λήξη της σύμβασης σε περίπτωση που ο κυλικειάρχης επιθυμεί να μη συνεχίσει τη λειτουργία του κυλικείου λόγω των οικονομικών προβλημάτων που προκύπτουν από την πανδημία.
  5. Εξέταση της δυνατότητας συμμετοχής των επαγγελματιών σχολικών κυλικείων σε προγράμματα ΕΣΠΑ με κριτήρια επιλεξιμότητας που δύναται να πληροί ο  κλάδος.

Ο κλάδος των κυλικείων ψυχορραγεί από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, χωρίς εισόδημα και χωρίς τρόπο να επιβιώσει και να ανταπεξέλθει, ενώ παραμένει αβέβαιη η επαναλειτουργία τους από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Κρίνεται επιτακτική ανάγκη η Κυβέρνηση να παρέμβει με άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης του κλάδου και να μην πετάξει στον δρόμο χιλιάδες νοικοκυριά».

 

Γίνε συνδρομητής στην εφημερίδα μας ΕΔΩ,  με 20 ευρώ τον χρόνο.

Κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ “Τυφλά” τα φανάρια στον κόμβο Πλατανίτη

Published

on

By

Δυστυχώς το φαινόμενο είναι επαναλαμβανόμενο και σίγουρα άκρως επικίνδυνο. Για μια ακόμα φορά δεν λειτουργούν τα φανάρια στον κόμβο της περιμετρικής στον Πλατανίτη.

Στο συγκεκριμένο σημείο κατά το παρελθόν είχαμε αρκετά ατυχήματα και επειδή ως συνήθως πάντα “κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα”, ας φροντίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αποκατάσταση του προβλήματος, μήπως και αποφύγουμε τα χειρότερα.

Η τύχη δεν μπορεί να είναι πάντα με το μέρος μας…

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, για το θέμα της βλάβης οι αρμόδιοι ενημερώθηκαν προχθές, ήρθαν πήραν την πλακέτα που είχε το πρόβλημα και δεσμεύτηκαν για την άμεση επισκευή της και επαναλειτουργία των φαναριών.

 

Γίνε συνδρομητής στην εφημερίδα μας ΕΔΩ,  με 20 ευρώ τον χρόνο.

Κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επαναλειτουργία ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Βάσει της εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων από 25/05/2020 τίθενται σε επαναλειτουργία τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Στο πλαίσιο αυτό η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ναυπακτίας (ΚΕΔΝ) λαμβάνει  όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας προκειμένου να τηρηθούν όλες οι οδηγίες προστασίας σε σχέση με τη μεταφορά, την προσέλευση και το πρόγραμμα λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Ναυπακτίας.

Στον χώρο που στεγάζονται τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Ναυπακτίας έχει γίνει απεντόμωση και απολύμανση και υπάρχει όλο το αναγκαίο υγειονομικό υλικό (αντισηπτικά, μάσκες, θερμόμετρα) για την προστασία τόσο του προσωπικού όσο και των ωφελουμένων.

Τηρώντας πιστά τις οδηγίες και σε στενή  συνεργασία με τους γονείς των ωφελουμένων επαναλειτουργεί η δομή  ακολουθώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας και προστασίας εξυπηρετώντας τις ανάγκες των ωφελουμένων.

Επιστρέφουμε και φροντίζουμε να μένουμε Ασφαλείς.

 

Γίνε συνδρομητής στην εφημερίδα μας ΕΔΩ,  με 20 ευρώ τον χρόνο.

Κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενωτική πρωτοβουλία: “Υπάρχει κάποιος λόγος για την καθυστέρηση τοποθέτησης του seatrac ;”

Published

on

By

ΑΜΕΑ-SEATRACK-Ψανή-Ναύπακτος

Απαντήσεις για την μη τοποθέτηση του seatrac στην πλαζ στην Ψανή, ζητά από την δημοτική αρχή μέσα από ανακοίνωσή της η “Ενωτική πρωτοβουλία“. Αναφέρει στην ανακοίνωση:

“Δίνουμε προτεραιότητα στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα;

Υπάρχει κάποιος λόγος άραγε που δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη το seatrac στην πλαζ στην Ψανή;

Με ιδιαίτερη σπουδή και χωρίς να τηρεί έστω και κατ’ επίφαση την νομιμότητα η δημοτική αρχή της Ναυπακτίας σφράγισε χτίζοντας τα αποδυτήρια στο διατηρητέο κτίριο της πλαζ. Δεν φρόντισε όμως να τοποθετήσει το seatrac για να εξασφαλίσει το δικαίωμα στο κολύμπι των ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα.

Δικαιούμαστε λοιπόν να ρωτήσουμε. Υπάρχει κάποιος λόγος για αυτή την καθυστέρηση;

Μιλάμε μόνο για καθυστέρηση, γιατί δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι κάποιος σκέπτεται να μην το τοποθετήσει καθόλου.

Περιμένουμε απαντήσεις.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ”

Γίνε συνδρομητής στην εφημερίδα μας ΕΔΩ,  με 20 ευρώ τον χρόνο.

Κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ