Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας απόψε στο Λιμάνι για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

Συμμετέχοντας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-μεΑ των Δήμων, που προκήρυξε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζόμενων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών – ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π, το Σωματείο Εργαζόμενων στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το βράδυ, σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούστου στην Πλατεία Λιμανιού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο αναφέρει:

“Η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας προέβη σε συναντήσεις την Παρασκευή 28/8/20 με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Γκίζα Βασίλειο και το Σάββατο 29/8/20 με επικεφαλής και εκπροσώπους  των Δημοτικών Παρατάξεων κ. Μπουλέ Ιωάννη, κ. Κοτσανά Ανδρέα, κ. Σιαμαντά Γεώργιο, κ. Γούλα Γεώργιο. Στις συναντήσεις παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ν.Δ. κ. Χάρος Αριστομένης.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον αποκλεισμό παιδιών με πλήρη φάκελο από τα ΚΔΑΠ και τον κίνδυνο να οδηγηθούν στην ανεργία εργαζόμενοι των δομών, ενώ η συζήτηση που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα με τους επικεφαλής να δεσμεύονται ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση και να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στα ΚΔΑΠ και παράλληλα να μην οδηγηθεί στην ανεργία κανένας εργαζόμενος της δομής.

Παράλληλα ενημερώθηκαν ότι το Σωματείο με ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. θα συμμετάσχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-μεΑ των Δήμων τη Δευτέρα 31/8/2020 και θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Λιμανιού”.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

60.000 ευρώ για τη μελέτη στερέωσης και αποκατάστασης του Λιμανιού της Ναυπάκτου

Published

on

By

ναύπακτος-

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελέτης που αφορά στη λήψη μέτρων στερέωσης και αποκατάστασης του κεντρικού τμήματος του ενετικού Λιμανιού της Ναυπάκτου.

Για τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, η οποία εξασφαλίστηκε με παρέμβαση του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα και της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαναρνίας και Λευκάδας κ. Ολυμπίας Βικάτου, δεσμεύτηκε ποσό της τάξεως των 60.000,00 ευρώ από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας ανέφερε σχετικά: «Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως σημαντική εξέλιξη, καθώς έως σήμερα δεν έχει υπάρξει μελέτη για την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων και τη στερέωση του Λιμανιού.  Με σωστό και έγκαιρο προγραμματισμό προχωρούμε τις διαδικασίες, ώστε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που τα τελευταία χρόνια μάς έχει απασχολήσει έντονα. 

Βασικός μας στόχος είναι να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε το ιστορικό μνημείο, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του τόπου μας.  Η θετική αυτή εξέλιξη είναι προϊόν της αγαστής συνεργασίας των υπηρεσιών του Δήμου μας με τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού και ιδιαίτερα του Προϊσταμένου της Δ/νσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων κ.Θεμιστοκλή Βλαχούλη, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τους οποίους και ευχαριστώ στο σύνολό τους».

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΕΤΑΑ: Παράταση για τα έξτρα 15.000 voucher για τους παιδικούς σταθμούς

Published

on

By

Η ΕΕΤΑΑ ανακοίνωσε την παράταση για τις αιτήσεις του πρόσθετου προγράμματος επιδότησης voucher ύψους 180 ευρώ για την φιλοξενία 15.000 παιδιών σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ. Tο πρόγραμμα απευθύνεται και για μητέρες δημοσίους υπαλλήλους.

Τα τελικά αποτελέσματα των δικαιούχων των επιταγών ύψους 180 ευρώ θα ανακοινωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου και αφορά 15.000 παιδιά.

Αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί η παροχή στους ωφελούμενους θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών και νηπίων, μέσω της «αξίας τοποθέτησης» (voucher), η οποία θα καλύπτει το σύνολο ή μέρος της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών για 11 μήνες που αντιστοιχούν στο σχολικό έτος 2020- 2021 (από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως την 31η Ιουλίου 2021).

Η πρόσκληση απευθύνεται μητέρες βρεφών και νηπίων, μητέρες νηπίων με Αναπηρία και σε άτομα τα οποία έχουν και ασκούν κατά νόμο την επιμέλεια των παιδιών.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΔΙΚΑ: Συνταγές φαρμάκων & παραπεμπτικά στο κινητό σας -Τι πρέπει να κάνετε

Published

on

By

  • Η ΗΔΙΚΑ και το αρμόδιο υπουργείο ενημερώνουν ότι στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης έχει ενσωματωθεί η δυνατότητα άυλης συνταγογράφησης παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.
  • Οι πολίτες οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν άυλη συνταγογράφηση θα παραλαμβάνουν πλέον ηλεκτρονικά εκτός από τις συνταγές φαρμάκων και τα παραπεμπτικά τους μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο (sms) ή/και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους (email).

Εναλλακτικά, αν δεν έχουν διαθέσιμο τον αριθμό του παραπεμπτικού, το διαγνωστικό ιατρείο μπορεί να το αναζητήσει με βάση τον ΑΜΚΑ τους. Σε αυτή την περίπτωση ο πολίτης λαμβάνει sms ή e-mail με κωδικό επιβεβαίωσης, τον οποίο πρέπει να γνωστοποιήσει στο ιατρείο, ώστε να προχωρήσει στην εκτέλεση του παραπεμπτικού.

Η διαδικασία δήλωσης άυλης συνταγογράφησης από τον πολίτη πραγματοποιείται μέσω της διαδικτυακής πύλης gov.gr.

Για όσους πολίτες έχουν επιλέξει ήδη άυλη συνταγογράφηση συνταγών φαρμάκων δεν απαιτείται κάποια επιπλέον ενέργεια.

Βρείτε εδώ αναλυτικές οδηγίες για δήλωση επιθυμίας άυλης συνταγογράφησης από τον πολίτη μέσω των κωδικών ΠΦΥ που έχει λάβει από τον οικογενειακό του ιατρό.  πηγή:aftodioikisi

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

www.musitsa.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ