Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συγκρατημένα …αισιόδοξοι οι επαγγελματίες της πόλης

Published

on

Το πρώτο lockdown του περασμένου Μαρτίου «γονάτισε» τους επαγγελματίες όλων σχεδόν των κλάδων, από την εστίαση, την παροχή υπηρεσίας, τις λιανικές πωλήσεις, με τον κατάλογο των πληττόμενων από την πανδημία να είναι τεράστιος. Αρκετοί, παρά το πρωτόγνωρο του πράγματος, κατάφεραν να σώσουν την τελευταία στιγμή τις επιχειρήσεις τους.

Ωστόσο η δεύτερη υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας του Νοεμβρίου, όπως φαίνεται θα αποτελέσει για πολλούς την χαριστική βολή.

Μέσα από  το ρεπορτάζ του Nafsweek καταγράφουμε όλα εκείνα που μας είπαν  επαγγελματίες της     Ναυπάκτου, ταυτόχρονα δε, καταγράφουμε την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα  που μοιάζει να είναι  και δύσκολη και απρόβλεπτη…

Θετικά τα μηνύματα για το νέο έτος

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Παπαδημητρίου που λειτουργεί δύο ξενοδοχειακές μονάδες, τους ξενώνες                           «Τα πέτρινα» στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας αλλά και το ξενοδοχείο «Lepanto» στη Ναύπακτο μας είπε.

«Για όλους τους επιχειρηματίες το 2020 ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά. Σε σχέση με το επάγγελμά μας,  στην επιχείρηση που έχουμε στην Άνω Χώρα η πτώση ήταν της τάξης του 80% ενώ αντίστοιχα στη Ναύπακτο, επειδή δουλέψαμε λίγο το καλοκαίρι, η πτώση αυτή ήταν στο 50%.

Όσον αφορά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν και εφαρμόστηκαν από την Πολιτεία μπορώ να πω ότι βοηθήθηκαν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση. Πρακτικά σαν επιχείρηση πήραμε πολύ λίγα χρήματα, με τα έξοδα να τρέχουν.  Αναφορικά με την  επιστρεπτέα προκαταβολή, έφτασε μόνο και μόνο να καλύψουμε κάποιο μικρό μέρος από τα λειτουργικά μας έξοδα, τίποτα παραπέρα.

Ότι πέρασαν βέβαια κάποιες υποχρεώσεις σε επόμενο χρόνο δεν λέει τίποτα αυτό,  γιατί θα έρθει η στιγμή αυτές να πληρωθούν. Δεν μηδενίστηκε τίποτα, απλά μετατέθηκε ο χρόνος πληρωμής τους.

Το μοναδικό εργαλείο που μας βοήθησε σαν επιχείρηση είναι αυτά τα χρήματα από το πρόγραμμα της Περιφέρειας τα οποία χρήματα δεν είναι δάνειο, είναι καθαρή επιδότηση. Όσοι μπήκαν σε αυτό το πρόγραμμα περιμένουμε πώς και πώς  μέσα στον Ιανουάριο να πάρουμε αυτά τα χρήματα. Το πρόβλημα είναι ότι τα χρήματα του προγράμματος είναι πάρα πολύ λίγα σε σύγκριση με τις αιτήσεις που έγιναν. Όλα τα υπόλοιπα επαναλαμβάνω ότι είναι ημίμετρα και μετατίθενται πιο πέρα υποχρεώσεις μας.

Προβλέποντας για την νέα χρονιά, θεωρώ ότι ο τουρισμός το 2021 θα ανέβει πάρα πολύ, αφού λυθούν σιγά-σιγά τα προβλήματα, μία και ο κόσμος είναι σε περίεργη κατάσταση και θέλει να βγει να ξεφύγει. Ακόμα και το Μάρτιο εάν ανοίξουν οι ορεινοί προορισμοί θεωρώ ότι θα έχει κόσμο. Πιστεύω ότι από τον Ιούνιο και μετά τα πράγματα θα εξομαλυνθούν και θα μπουν σε μία κανονικότητα και πάλι».

Απογοητευτικό το Α’ εξάμηνο του 2021

Ο Μπάμπης Μελίστας επιχειρηματίας – ιδιοκτήτης του καταστήματος «Σάκης» μιλώντας στο Nafsweek και  απαντώντας στις ερωτήσεις που του θέσαμε, μας είπε:

«Όλη η χρονιά με τα αλλεπάλληλα lockdown, για όλες τις επιχειρήσεις, ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Όσον αφορά τη δική μου επιχείρηση η πορεία μας ήταν πτωτική. Τα δύο lockdown τον Μάρτιο και τον Απρίλιο αλλά και το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο είχαν ως αποτέλεσμα, σε σύγκριση με τα νούμερα του 2019, να έχουμε απώλεια τζίρου στο 40%.

Όσον αφορά τα μέτρα της πολιτείας θεωρώ ότι αυτά ήταν ελάχιστα. Για παράδειγμα με 2.000 ευρώ επιστρεπτέα προκαταβολή, που ουσιαστικά τα 1.000 ευρώ θα τα επιστρέψουμε, αλλά και τα 800 ευρώ που πήραμε το Μάρτιο και τον Απρίλιο δεν φτάνουν ούτε για το ρεύμα, σε μία επιχείρηση που είναι κλειστή.

Το ΤΕΒΕ το τηλέφωνο η εφορία η ΔΕΗ τρέχουν. Βεβαίως και οι υποχρεώσεις που έχουν τραβηχτεί πίσω θα πληρωθούν κάποια στιγμή μέσα στο 2021. Στην περίοδο των εορτών, με το click away  να μην λειτουργεί καθόλου γιατί δεν έχω ηλεκτρονικό μαγαζί  e-shop, οι τζίροι ήταν αρκετά μειωμένοι.

Αν έρθουμε τώρα στην καινούργια χρονιά σχέση με το τι θα ήθελα, όπως όλοι οι επαγγελματίες θα θέλαμε να έχουν δουλειά τα καταστήματά μας και η αγορά και να είμαστε στα επίπεδα του 2019.

Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να γίνει με την πραγματικότητα να είναι διαφορετική. Πιστεύω ότι το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα είναι απογοητευτικό. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι κάποιες επιχειρήσεις μπορεί να μην αντέξουν. Φοβάμαι ότι πάρα πολλές επιχειρήσεις θα φτάσουν να κλείσουν γιατί δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στο νέο τοπίο. Φοβάμαι ότι θα ζήσουμε αλλεπάλληλα lockdown μέχρι και τον Απρίλιο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις. Μόλις γίνουν οι εμβολιασμοί σιγά-σιγά θα αρχίσει να ανοίγει η αγορά και να επανερχόμαστε πιθανόν στην κανονικότητα».

Σταθήκαμε όρθιοι με «πληγές»

Ο Σπύρος Καρκατσούλης επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Κομμώσεις Καρκατσούλη» μας είπε:

«Εύχομαι Καλή χρονιά σε σας και σε όλο τον κόσμο. Ήταν  πραγματικά μία δύσκολη χρονιά για τον επαγγελματικό κόσμο λόγω των ειδικών συνθηκών με τον  κορωνοϊό.

Ήταν μια χρονιά που τα μηνύματα που παίρνουμε ήταν πολύ θετικά. Εάν δεν προέκυπτε το πρόβλημα με τον κορωνοϊό. Μετά από τόσα χρόνια οικονομικής κρίσης προέκυψε το πρόβλημα με την πανδημία και ανα-τράπηκαν όλα.

Παρ’ όλα αυτά ο επαγγελματικός κόσμος μετά από τόσα χρόνια που βίωσε μία τεράστια οικονομική κρίση και με αυτή τη δοκιμασία στάθηκε όρθιος,  με αρκετές όμως οικονομικές πληγές.

Σε σχέση με τα μέτρα που λήφθηκαν από την πολιτεία,  όντως υπήρξαν κάποια μέτρα αλλά δεν ήταν αυτά που θα έπρεπε για να βοηθήσουν τον επαγγελματικό κόσμο. Για τον κλάδο μας των κομμωτών, θεωρούμε ότι ίσως δεν θα έπρεπε να μας κλείσουν και με αυστηρά μέτρα προστασίας να μας επέτρεπαν να λειτουργούμε, γιατί όπως αποδείχτηκε το επάγγελμά μας δεν είναι πολυτέλεια αλλά είδος ανάγκης, με αυτό τον τρόπο δεν θα ανάγκαζε τον κόσμο να καταφεύγει στην παράνομη κατ’ οίκον επίσκεψη.

Το μόνο που θέλουμε να δούμε για την καινούργια χρονιά, το 2021, είναι να τελειώσει αυτή η περιπέτεια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να επιστρέψουμε στις δουλειές μας. Εύχομαι σε όλους και πάλι Καλή χρονιά και να δείξουμε υπομονή και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

Από το 2022 θα έχουμε ομαλοποίηση   

Ο υπεύθυνος της «Avance car»  ενοικιάσεις αυτοκινήτων – τουριστικό γραφείο Θέμης Θεοδωρόπουλος απάντησε στα ερωτήματα του Nafsweek, τονίζοντας:

«Δυστυχώς και για τον κλάδο το δικό μας, όπως και άλλους πανελλαδικά, το 2020 ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά. Αν και η επιχείρηση μας ήταν από εκείνες που παρέμειναν ανοιχτές δεν υπήρχε τουρισμός, δεν υπήρχαν πτήσεις, δεν υπήρχε ενδιαφέρον για μετακινήσεις. Ακόμα και σε επίπεδο εσωτερικού τουρισμού είχαμε το 2020 μία πτώση της τάξης του 30%.

Αν και είμαστε ανοιχτά, βρισκόμαστε στους πληττόμενους επαγγελματίες, με τον τζίρο της επιχείρησής μας  να έχει πέσει κατά 70% σε σύγκριση με το 2019.

Αν θεωρώ ότι βοήθησαν τα μέτρα που έλαβε η πολιτεία για τον κλάδο μας,  θέλω να πω ότι ήταν ασπιρίνη σε καρκινοπαθή. Ήταν ελάχιστα με τον τζίρο μας να μειώνεται και με τα έξοδα να συνεχίζουν να τρέχουν. Όσο για τις υποχρεώσεις που τραβήχτηκαν σε επόμενο χρόνο θα έρθει η στιγμή να πληρωθούν.

Για το 2021 αν καταφέρουμε και έχουμε αύξηση 25% από ότι το 2020 θα είμαστε ευχαριστημένοι. Αυτό όμως προϋποθέτει να αρχίσει να ανοίγει η αγορά τον Μάιο  αντί για τον Ιούνιο – Ιούλιο που ξεκίνησε πέρυσι, με την τουριστική περίοδο να φτάνει μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, ώστε να αρχίσουν να μπαίνουν σε ένα βηματισμό τα πράγματα Η άποψή μου είναι ότι από το 2022 πλέον και μετά θα αρχίζουν να μπαίνουμε σε μία κανονικότητα και να ομαλοποιούνται τα πράγματα».

Αισιοδοξία για το 2021

Οι ιδιοκτήτριες του καφέ «Ναυπακτιακόν nouveau» ,  Ελένη και Νέλλη  Κονιστή, μιλούν στο Nafsweek:

«Δεν υπήρξε επαγγελματική δραστηριότητα στην Ελλάδα που δεν επλήγη από την πανδημία. Ειδικά ο κλάδος της εστίασης και του καφέ υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα, διότι η εστίαση είναι συνυφασμένη με την διασκέδαση του κόσμου αλλά και με τον τουρισμό, στοιχεία που επλήγησαν καίρια.

Το καλοκαίρι του 2020 και ειδικά τον Αύγουστο η κίνηση ήταν ικανοποιητική αλλά δεν διήρκεσε αρκετά για να καλύψει τις απώλειες που είχαμε ήδη υποστεί. Στις απώλειες αυτές θα πρέπει να προστεθούν και οι απώλειες του φθινοπώρου δεδομένου ότι δεν πραγματοποιήθηκαν οι γνωστές σε όλη τη δυτική Ελλάδα εκδηλώσεις του Δήμου του μηνός Οκτωβρίου, όπως η αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου και η εμποροπανήγυρις του Αγ. Δημητρίου.

Παρ’ όλα αυτά, ως επιχείρηση παρακολουθούμε τις εξελίξεις και ήδη έχουμε προβεί και σε μικρές αλλαγές στο κατάστημα, ώστε, όταν με το καλό ανοίξουμε πάλι, ο κόσμος να μας βρει ανανεωμένους τηρώντας πάντα τους όρους και τις προϋποθέσεις που η πολιτεία θα θέσει στη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τα μέτρα της πολιτείας βοήθησαν κυρίως στην κατεύθυνση της διατήρησης του υπάρχοντος προσωπικού της επιχείρησης, με το οποίο όλα αυτά τα χρόνια έχουμε πορευτεί και με το οποίο συνεργαζόμαστε άψογα.

Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την απορρόφηση κάθε δυνατής ενίσχυσης, ώστε, όταν με το καλό ανοίξουμε πάλι, να βρεθούμε ξανά όλοι στις θέσεις μας. Επίσης, κάποιες ενισχύσεις που ανακοινώθηκαν σχετικά με τον εξοπλισμό των εξωτερικών χώρων (θερμάστρες κ.λ.π.), είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Για το 2021 είμαστε αισιόδοξες. Αν ο κόσμος προσέξει και αποφύγει τις υπερβολές και δεν φέρεται εγωιστικά και εντελώς αδιάφορα και αν το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού συνεχιστεί χωρίς προβλήματα τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, τα πράγματα θα πάνε καλά.

Το καλοκαίρι του 2020 έδειξε ότι η Ναύπακτος που βρίσκεται πολύ κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα και πάνω στους μεγάλους οδικούς άξονες, μπορεί να μετατραπεί σε τόπο κοντινών και συχνών αποδράσεων.

Αρκεί κι εμείς ως επαγγελματίες της πόλης να παρέχουμε υπηρεσίες αντάξιες του ονόματος και της ιστορίας της, ώστε η επισκεψιμότητά της να αυξηθεί ποσοτικά και να επιμηκυνθεί χρονικά.

Ευχόμαστε η νέα χρονιά να φέρει υγεία σε όλο τον κόσμο κι όλα θα πάνε καλά».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με «ασπιρίνες» δεν θεραπεύεται η πληγή

Published

on

By

Κι ενώ η αγορά και ο ιδιωτικός -μικρομεσαίος κυρίως τομέας-  βρίσκονται στο παρά click ενός ασφυκτικού θανάτου, η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τις προσλήψεις στο δημόσιο βρίσκεται στο επίκεντρο.

Κι αυτή τη φορά το ενδιαφέρον για μια θέση στο  δημόσιο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, γιατί η ανεργία καλπάζει και εξελίσσεται σε ασθένεια πιθανότατα με πιο   επώδυνες επιπτώσεις και από την ίδια την πανδημία.

Κι ενώ το δημόσιο το επέλεγαν με κύριο κριτήριο τη μονιμότητα και τη σταθερότητα, τα τελευταία χρόνια της οικονομικής και όχι μόνο κρίσης, οι απελπισμένοι πλέον άνεργοι, οποιασδήποτε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, τρέχουν, ικετεύουν και εκλιπαρούν έστω και για    πέντε μεροκάματα το μήνα στο δήμο.

Ναι, υπάρχει, για όσους δεν το ξέρουν, κι αυτή η μορφή εργασίας. Και είναι άνθρωποι που φτάνουν να «φιλάνε  κατουρημένες ποδιές» έστω και γι’ αυτά τα πέντε μεροκάματα το μήνα.

Και υπάρχουν ακόμη περισσότεροι που θερμο-παρακαλάνε για ένα δίμηνο, που σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται και τετράμηνο, απασχόλησης στο δήμο.

Και εδώ οι πιέσεις γίνονται ασφυκτικές στον εκάστοτε δήμαρχο, αντιδημάρχους και λοιπούς παράγοντες, γιατί εδώ δεν απαιτούνται μόρια, αφού η επιλογή και η πρόσληψη εξαρτάται αποκλειστικά από το δήμαρχο.

Και είναι και μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που ζουν  κυνηγώντας προγράμματα οκτάμηνης και μεγαλύτερης απασχόλησης με την ελπίδα ότι μπορεί με τις συνεχόμενες ανανεώσεις τους να γίνουν κάποιοι στιγμή και      μόνιμοι, παίρνοντας ένα bonus για την προϋπηρεσία τους.

Και εύκολα ρίχνουμε τις ευθύνες στο λαό, που υποκύπτει και δεν αντιδρά και δεν διεκδικεί. Είναι και αυτό μια εκδοχή της αλήθειας. Η άλλη εκδοχή της αλήθειας όμως  είναι ότι η ανεργία, η φτώχεια και η δυστυχία δεν παλεύονται. Συγκαταλέγονται και αυτές στους εχθρούς που σε στέλνουν «διασωληνωμένο στην εντατική».

Το σύστημα, λοιπόν, είναι έτσι δομημένο που μοιράζει «ασπιρίνες». Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου από τη μια  «ανακουφίζουν» για πολύ μικρό χρονικό διάστημα  τους ανέργους και από την άλλη δημιουργούν σχέσεις εξάρτησης με τους εκπροσώπους της εκάστοτε       εξουσίας. Με λίγα λόγια ενδυναμώνονται οι πελατειακές σχέσεις και κουκουλώνεται οποιαδήποτε απόπειρα και διάθεση αξιοκρατίας και αριστείας.

Το «μπλοκάκι των εξυπηρετήσεων» γεμάτο με προσλήψεις και τσιμεντοστρώσεις είναι ένα πανίσχυρο «όπλο» που φυλάσσεται στα συρτάρια αυτών που κάθε φορά διοικούν και αξιοποιείται στο έπακρο στο μάζεμα της «σοδειάς» σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό. Πάντοτε υπήρχε, απλά στην περίοδο αυτή της κρίσης γιγαντώνεται καθώς γιγαντώνεται ο αριθμός των ανέργων.

Και γίνεται πλέον φαύλος κύκλος από τον οποίο δεν διαφαίνεται διέξοδος, γιατί μετά την πανδημία η ανεργία και τα παρεπόμενά της θα είναι  πραγματική μάστιγα.

Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένο να προχωρήσει σε ουσιαστικές λύσεις για την πάταξη του προβλήματος και μάλλον θα ακολουθήσει την πεπατημένη με πιο «δραστικά φάρμακα» μνημονιακής πατέντας.

Ας ελπίσουμε σε ανατροπή των δεδομένων.

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το ωράριο των καταστημάτων της Ναυπάκτου

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου “ο ΕΡΜΗΣ”  αναφέρει σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που θα ανοίξουν από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου:  

Την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου επιτέλους ανοίγουν τα καταστήματα της Ναυπάκτου και περιμένουμε τους πελάτες μας να τους εξυπηρετήσουμε με ασφάλεια τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα…

Στηρίζοντας τις επιχειρήσεις της Ναυπάκτου Στηρίζετε το Μέλλον της Πόλης μας!!!

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δασικοί χάρτες: χάνουν το δικαίωμα αντίρρησης χιλιάδες ιδιοκτήτες

Published

on

By

Με νέα εγκύκλιο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος χάνουν το δικαίωμα να κάνουν αντίρρηση στο δασικό χάρτη χιλιάδες ιδιοκτήτες οικοπέδων και αγροτεμαχίων, που πληροφορήθηκαν πρόσφατα από το κτηματολόγιο ότι οι εκτάσεις τους είναι δασικές και τις διεκδικεί το Ελληνικό Δημόσιο!

Εκεί που περίμεναν χιλιάδες ιδιοκτήτες γης, ότι θα μπορέσουν να ξεμπλοκάρουν τις ιδιοκτησίες τους και θα τους δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία να καταθέσουν αντιρρήσεις για τις εκτάσεις τους, που χαρακτηρίστηκαν εσφαλμένα ως δασικές χωρίς να λάβουν γνώση, όπως μάλιστα τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση με την ψήφιση του περιβαλλοντικού νόμου 4685/20 και καθόρισε με την 64663/2956/ 8 Ιουλίου 2020 απόφαση του ο Υπουργός Περιβάλλοντος, εν τούτοις με νέα εγκύκλιο στις 14-01-21 που έστειλε ο νέος Υφυπουργός Περιβάλλοντος για θέματα Δασικών Χαρτών , ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ , αλλά οι αντιρρήσεις θα περιοριστούν ΜΟΝΟ στο αναμορφούμενο τμήμα.

Έτσι χάνουν το δικαίωμα να κάνουν Αντιρρήσεις, χιλιάδες πολίτες που έχουν ακίνητα σε περιοχές με κυρωμένο δασικό χάρτη και το τελευταίο διάστημα ενημερώθηκαν κατά τη σύνταξη του κτηματολογίου στην περιοχή τους , ότι οι εκτάσεις τους είναι δασικές και επειδή δεν έκανα αντίρρηση θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο , ή στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έχουν έναν δασωμένο αγρό αν «κερδίσουν» το ιδιοκτησιακό καθεστώς, κάτι πολύ δύσκολο, αφού οι περισσότεροι στερούνται παλαιών συμβολαίων.

Επίσης από τα σύννεφα θα πέσουν και οι αγρότες που έλαβαν την επιδότηση το 2020 από τον ΟΠΕΚΕ για τις εκτάσεις που είναι δασικές πιστεύοντας ότι αποχαρακτηρίστηκαν , αλλά μετά την αναμόρφωση του δασικού χάρτη θα δούνε πάλι τις εκτάσεις τους να παραμένουν δασικές γιατί δεν τις κατέχουν με νόμιμες διοικητικές πράξεις.

Κάποιες από τις αιτίες… 

H διαδικασία της αναμόρφωσης έπρεπε να κλείσει σύμφωνα με το νόμο 4685/2020 τον Αύγουστο του 2020 , αλλά λόγω της έλλειψης προσωπικού και του κορωνοιού έχει παραταθεί πολύ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η έγκαιρη υλοποίηση του έργου του κτηματολογίου και να υπάρξουν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πολίτες για έξι μήνες ( από τον Ιούλιο του 2020 έως τις 14 Ιανουαρίου του 2020) ενημερώνονταν από τις διευθύνσεις δασών της χώρας ότι θα «ανοίξουν» ξανά οι Αντιρρήσεις για το ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ μετά την αναμόρφωση του Δασικού Χάρτη , σύμφωνα με το άρθρο 7 της Υπουργικής απόφασης 64663/2956 ( ΦΕΚ 2773/8-7-20).

Οι Δήμοι δεν έστειλαν , ως όφειλαν μέχρι σήμερα , τα εγκεκριμένα όρια σχεδίων (ρυμοτομικά σχέδια πόλης, πράξεις εφαρμογής, εγκεκριμένες πολεοδομικές μελέτες, κ.α.) για να συμπεριληφθούν στην αναμόρφωση των δασικών χαρτών , με αποτέλεσμα να εξαιρούνται ακόμα και τώρα περιοχές με δασικό χαρακτήρα από την ανάρτηση των Αναμορφωμένων Δασικών Χαρτών. πηγή: ecopress

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ