Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκρατημένα …αισιόδοξοι οι επαγγελματίες της πόλης

Published

on

Το πρώτο lockdown του περασμένου Μαρτίου «γονάτισε» τους επαγγελματίες όλων σχεδόν των κλάδων, από την εστίαση, την παροχή υπηρεσίας, τις λιανικές πωλήσεις, με τον κατάλογο των πληττόμενων από την πανδημία να   είναι τεράστιος. Αρκετοί, παρά το πρωτόγνωρο του πράγματος, κατάφεραν να σώσουν την τελευταία στιγμή τις επιχειρήσεις τους.

Ωστόσο η δεύτερη υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας του Νοεμβρίου, όπως φαίνεται θα αποτελέσει για πολλούς την χαριστική βολή.

Διαβάστε στην συνδρομητική e-εφημερίδα  Nafsweek που κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή τι μας είπαν  επαγγελματίες της Ναυπάκτου.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ομοσπονδία χαιρετίζει την απόφαση επαναλειτουργίας της αγοράς

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή της με τον τίτλο ”Θετική η απόφαση για επαναλειτουργία μέρους της αγοράς” η Ομοσπονδία Επαγγελματικών – Βιοτεχνικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας αναφέρει:

Μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο, όπου οι επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι μικρές ,πολύ μικρές και ΜμΕ του λιανικού εμπορίου, κλήθηκαν για μια ακόμη φορά να αναστείλουν την λειτουργία τους ή/και να λειτουργήσουν εντός ενός ρυθμιστικού πλαισίου που επέφερε δραματική μείωση τζίρου, οι ανακοινώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Α Γεωργιάδη, για άνοιγμα μεγάλου μέρους της αγοράς, χωρίς τους ασφυκτικούς περιορισμούς και τις ανισότητες που δημιουργεί η μέθοδος του clickaway, μόνο θετικά μπορεί να αξιολογηθεί.

Είναι πολύ νωρίς για να εκτιμήσουμε το αντίκτυπο που θα έχει αυτό το μέτρο, για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί δυσανάλογα από τις συνέπειες της πανδημίας.

Ωστόσο, και μόνο που οι επιχειρηματίες θα μπορέσουν να υποδεχθούν και να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους εντός των καταστημάτων τους αποτελεί, τουλάχιστον, μια ψυχολογική ανάταση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να τηρήσουν με αυστηρότητα τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτοκόλλα καταρχήν για τη προστασία των καταναλωτών, των εργαζομένων και τη δική τους, αλλά και για την διατήρηση αυτού του μέτρου.

Υπενθυμίζουμε, πως υπάρχουν επιχειρήσεις που ακόμα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με εργαζόμενους και επιχειρηματίες να αγωνιούν για το μέλλον τους.

Είναι, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη οι εμβολιασμοί να προχωρήσουν γρήγορα, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα του συνόλου της αγοράς. Είναι επίσης, ανάγκη να ληφθούν ικανοποιητικά μέτρα στήριξης των κλάδων και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γραμματέας

Δαβανέλλος Θέμης                                     Μπακατασιάς Βασίλειος

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναρτήσεις…

Published

on

By

Αναζητείται κολόνα ανά την πόλη που να μην είναι «στολισμένη» με αγγελτήρια…  Η κουρελαρία καλά κρατεί, παρά την απαγόρευση περί …αφισοκόλλησης χρόνια τώρα, με τις εικόνες που εμφανίζονται στην πλειοψηφία τους στις κολόνες της ΔΕΗ  να μην τιμούν κανένα,  ούτε  τους ζωντανούς  ούτε και  τους  μακαρίτες.

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευκρινήσεις για κομμωτήρια, λιανική, σχολές οδηγών, κυνήγι, γυμναστήρια, εστίαση

Published

on

By

Τον τρόπο που θα επαναλειτουργήσει η αγορά από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ανέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης,  κάνοντας έκκληση να τηρηθούν τα μέτρα για να μην οδηγηθούν και πάλι σε κλείσιμο. 

Στο πλαίσιο αυτό, διευκρίνισε ότι ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών για τα SMS δεν αφορά στα κομμωτήρια και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν με ραντεβού, αλλά ισχύει μόνο για το λιανεμπόριο. 

Έτσι, όταν κάποιος έχει στείλει το μήνυμα 2 για ψώνια, μπαίνει σε όποιο κατάστημα θέλει, αρκεί να έχει χώρο.    Κάθε κατάστημα, με βάση την υπουργική απόφαση, θα πρέπει να έχει αναρτήσει στην είσοδο σε εμφανές σημείο τον μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να έχει μέσα με βάση τα τετραγωνικά του, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των ελεγκτικών αρχών, αλλά να ξέρουν και οι πελάτες.
Η ανησυχία βέβαια είναι να μη υπάρξει συνωστισμός έξω από τα καταστήματα. Για αυτό τον λόγο διευρύνθηκε και το ωράριο και μπήκε και το άνοιγμα την Κυριακή.

Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα ανοίγματος των υπόλοιπων δραστηριοτήτων, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι τη άλλη εβδομάδα θα ληφθούν αποφάσεις για το κυνήγι και το ψάρεμα, ενώ αποκάλυψε ότι στη χθεσινή του πρόταση προς την Επιτροπή περιλαμβανόταν και η επαναλειτουργία των πρακτορείων ΠΡΟΠΟ, με αυστηρούς κανόνες και κατάλογο πελατών.

Σύντομα αναμένεται να λειτουργήσουν και οι σχολές οδηγών, ωστόσο τα γυμναστήρια είναι δύσκολο να ανοίξουν.

Τέλος, αναφέρθηκε στα προληπτικά μέτρα που μπορούν να λάβουν τα καταστήματα, κατά σύσταση των ειδικών, για μεγαλύτερη ασφάλεια. «Θα κρατήσω δύο αιτήματα των ειδικών και θα ζητήσω από τους εμπορικούς συλλόγους να τηρηθούν. Το ένα είναι όσα καταστήματα μπορούν να εγκαταστήσουν τα μηχανήματα απολύμανσης του αέρα και το δεύτερο αν μπορούν οι επιχειρήσεις, ειδικά τις πρώτες μέρες λειτουργίας, να κάνουν στο προσωπικό τους rapid test».

Η επιτροπή έκανε δεκτή την εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί σε δύο εβδομάδες το θέμα της εστίασης.

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ