Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκρότηση του Περιφερειακού Δικτύου της Ναυπάκτου του ευρωπαϊκού έργου CI-NOVATEC

Published

on

Στα πλαίσια της υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου CI-NOVATEC, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ως επικεφαλής εταίρος, έχει επιλέξει την περιοχή της Ναυπάκτου για την πιλοτική εφαρμογή του έργου.

Στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει, έχει διενεργηθεί  προκαταρκτική συνάντηση, που είχε ως στόχο την ενημέρωση και την πληροφόρηση των τοπικών φορέων της περιοχής. Τα οφέλη, όπως αναλυτικά είχαν παρουσιαστεί, είναι εξόχως σημαντικά και στοχεύουν (ενδεικτικά αναφέρονται):

 • Στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της  Ναυπάκτου
 • Στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού της Ναυπάκτου
 • Στην αποτελεσματική λειτουργία του καθενός συλλόγου/φορέα που δραστηριοποιείται στη περιοχή της Ναυπάκτου

Στη συνάντηση που θα διενεργηθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 μμ, στο Κτίριο της Ναυπακτίας, έχει ως σκοπό τη συγκρότηση του Περιφερειακού Δικτύου της Ναυπάκτου.

Το Περιφερειακό Δίκτυο αποτελεί μία άτυπη μορφή Δικτύου, το οποίο θα λειτουργεί ως υποστηρικτικό εργαλείο για την κινητοποίηση και υποστήριξη των τοπικών φορέων και επιχειρήσεων που το απαρτίζουν, ενώ τα μέλη θα μπορούν μέσω εργαστηρίων, να καταρτιστούν και να εκπαιδευτούν στην πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί.

Στην εν λόγω συνάντηση, θα υπογραφεί  το Πρωτόκολλο Συνεργασίας / Καταστατικό μεταξύ των μελών, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα συζήτησης και άλλων θεμάτων.

Ως εκ τούτου, στα πλαίσια της δικής σας ενημέρωσης και πληροφόρησης αλλά και για την καλύτερη διεξαγωγή της συνάντησης, σας αποστέλλεται το Πρωτόκολλο Συνεργασίας / Καταστατικό.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα μέλη που θα απαρτίζουν το δίκτυο και υπογράφουν το εν λόγω Καταστατικού δεν είναι τα τελικά και οριστικά. Oποιοσδήποτε φορέας που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον μπορεί να συμμετέχει στο δίκτυο και να υπογράψει αντίστοιχα.

# Από την πρώτη προκαταρκτική συνάντηση στη Ναύπακτο

ΕΛΛΑΔΑ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

γελοιογραφία-της-εβδομάδας-Ναύπακτος-πολιτική-σάτυρα-Nafsweek

Γελοιογραφία-της-εβδομάδας-πολιτική-σάτιρα-Nafsweek

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ιερά Αγρυπνία στον Άγιο Διονύσιο

Published

on

By

Μητρόπολις-ναυπάκτου-ιερά-αγρυπνια-Αγ-Διονύσιος-ναυπακτος

Με την έναρξη της τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 στο Ιερό Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία.    Έναρξη 9:00 μμ και απόλυση στις 1:00 πμ.

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς: Τον Δεκέμβριο η υποβολή των αιτήσεων για 35.000 θέσεις

Published

on

By

κοινωφελής-εργασία-ΟΑΕΔ-νεο-πρόγραμμα

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 35.000 ανέργων σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο σχεδιασμός της έκδοσης της προκήρυξης είναι οριστικός αφού στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα ή το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και μετά την ανάρτηση του Προγράμματος από τον ΟΑΕΔ:

— θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους,

— θα ακολουθήσει η έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων,

— η διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων,

— η έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων,

— η διαδικασία υποβολής ενστάσεων επί των προσωρινών αποτελεσμάτων

— και τέλος η ανάρτηση των οριστικών πινάκων των ωφελουμένων

 

Πόσες και ποιες ειδικότητες θα προκηρυχθούν 

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν  θα αντιστοιχούν σε πάνω από 70 ειδικότητες υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα δηλώθηκαν από Δήμους και Περιφέρειες οι απαιτούμενες ειδικότητες που αντιστοιχίζονται με τις ανάγκες που προκύπτουν για την υλοποίηση των δηλωθέντων αντίστοιχων έργων. Μετά τα αιτήματα των ΟΤΑ οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ προχώρησαν στην κατάρτιση του προγράμματος προκειμένου να εντάξουν στον β΄ κύκλο του προγράμματος μόνο εκείνους που είναι αναγκαίοι για την υλοποίηση των έργων.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι βασικές ειδικότητες αφορούν: Διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, οδηγών, κηπουρών, γενικών καθηκόντων. Παράλληλα θα υπάρξουν και άλλες ειδικότητες προκειμένου να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεων των Φορέων.

 

 Τα κριτήρια

Η επιλογή των υπαλλήλων αναμένεται να γίνει στη βάση εννέα συγκεκριμένων κριτηρίων που ακολουθήθηκαν και σε προηγούμενες προκηρύξεις. Ειδικότερα:

 1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.
  2.Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
  3. Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω.
  4. Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό.
  5. Ηλικία.
  6. Αριθμός ανήλικων τέκνων.
  7. Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
  8. Ιδιότητα δικαιούχου του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).
  9. Ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις «Προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ