Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλαλητήριο για άμεση λύση στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου

Published

on

Μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας και της ΠΟΕΔΗΝ, σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου αλλά και αυτού της  Άνω Χώρας, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη 28 του Ιουνίου στις 8:30 το πρωί, μπροστά στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε ώστε να δημοσιοποιηθούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, από την έλλειψη ιατρών ειδικοτήτων, την μη λειτουργία του μικροβιολογικού και του ακτινολογικού τμήματος, το τεράστιο θέμα της διακομιδής ασθενών,  αλλά και αυτό των εγκαταστάσεων του με την ύπαρξη αμιάντου.

Στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου, το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος και τα μέλη του ΔΣ,   ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Πετρόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  Γιάννης Μπουλές, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Σαλαμούρας, Γιώργος Γούλας, Σπύρος Τσέλιος και Βασίλης Τσαγγουρνός, ο αντιδήμαρχος Δωρίδας Ανδρέας Ευσταθίου, ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Νταουσάνης, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και εργαζόμενοι.

Οι συγκεντρωμένοι, πεζοί κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία Φαρμάκη της Ναυπάκτου όπου και συναντήθηκαν με άλλους εργαζόμενους, που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, αλλά και τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιερόθεο και τον δήμαρχο Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλο. Ακολούθησαν χαιρετισμοί, με  τους διοργανωτές, να επισημαίνουν την κρισιμότητα των αιτημάτων τους για το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, αλλά και αυτό της Άνω Χώρας. Μέσω της ΠΟΕΔΗΝ, μετά το συλλαλητήριο, δρομολογείται να γίνει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, με στόχο να δημοσιοποιηθεί  περισσότερο  το θέμα του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 30/6 Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της Ανάπλασης

Published

on

By

Την Πέμπτη 30  Ιουνίου 2022  και  ώρα  18:30 θα έρθει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας το έργο της Ανάπλασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος θα γίνει  Συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Published

on

By

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων  συστημάτων  κάδων απορριμμάτων σε 14 σημεία του κέντρου της Ναυπάκτου. Το έργο με προϋπολογισμό 218.656,64 ευρώ αφορά συγκεκριμένα στην εγκατάσταση «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων για την Αισθητική Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων».

Έναν μήνα περίπου μετά την υπογραφή της  σύμβασης του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν οι εργασίες και τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι.

Με την τοποθέτηση των κάδων επιτυγχάνεται:

·         Αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

·         Βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου

·         Τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα

·         Τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες

·         Αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών

·         Μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της υπογειοποίησης

·         Εξάλειψη της πιθανότητας μετακίνησης των κάδων

·         Ευκολότερη αποκομιδή των απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με άλλα συστήματα συλλογής απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμων, καθώς για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρότερα μέσα (διαξονικά απορριμματοφόρα).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε σε μία ακόμη παρέμβαση με θετικό πρόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου. Σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, επιθυμία μας είναι να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και άλλων υπόγειων και ημιυπόγειων συστημάτων λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα υπόγεια δίκτυα και τις σωληνώσεις που ήδη υπάρχουν.  Βασική μας στόχευση συνεχίζει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο εγγύς μέλλον η ενημέρωση για την Ανάπλαση

Published

on

By

Πραγματοποιήθηκε χθες  22 Ιουνίου 2022 η πρώτη δια ζώσης, μετά την περίοδο των δυο ετών της πανδημίας,   συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας.

Τον δήμαρχο Ναυπακτίας  και τους δημοτικούς συμβούλους υποδέχτηκε πανό κρεμασμένο στον χώρο έξω από την αίθουσα του συμβουλίου, το οποίο ανάρτησε η Συντονιστική Επιτροπή για το έργο της  ανάπλασης.

Με την ενημέρωση για το θέμα της ανάπλασης να εκκρεμεί, ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα πως θα γίνει διεξοδική συζήτηση επ’ αυτού πολύ σύντομα «και σε όλο του το μεγαλείο», σε χρόνο που θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Σε αναμονή λοιπόν της ενημέρωσης και των εξελίξεων…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ