Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλυπητήρια επιστολή της ΕΦΑ για τον θάνατο του Νίκου Σκιαδά

Published

on

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη με αφορμή την αγγελία του αδόκητου θανάτου του Νίκου Σκιαδά, ενεργού μέλους από το 2000 της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο, την οποία υπηρέτησε για πολλές θητείες από το αξίωμα του Προέδρου και την τελευταία τριετία από τη θέση του Αντιπροέδρου της.

Ο Νίκος Σκιαδάς διακρινόταν για τον αυθορμητισμό του, την ειλικρίνεια και τη σεμνότητά του, αλλά κυρίως για την αγάπη του για τον πολιτισμό και τα μνημεία του τόπου του. Υπήρξε άοκνος εργάτης του πολιτισμού και κατέλειπε παράδειγμα ακεραιότητος και ήθους.

Αγωνίστηκε με ενθουσιασμό για την ανάδειξη εμβληματικών κτηρίων του Αγρινίου, όπως οι εγκαταστάσεις του πρώην Καπνικού Σταθμού Έρευνας με σκοπό τη στέγαση σε αυτές Μουσείο Καπνού, αλλά και για τις Καπναποθήκες πρώην ιδιοκτησίας Παπαπέτρου, ώστε να αξιοποιηθεί ως Διαχρονικό Μουσείο πόλης.

Κάθε προσπάθεια και κάθε πρωτοβουλία που είχε ως σκοπό την ανάπτυξη, τη διάδοση και την προβολή του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής τον έβρισκε σύμμαχο και συμπαραστάτη. Μέσα από ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημερωτικές ημερίδες, εκθέσεις κ.ά. προωθούσε τα οράματά του που αφορούσαν τον πολιτισμό αφήνοντας τη σφραγίδα του σε κάθε μία από αυτές ξεχωριστά.

Ευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής του και για την παρηγορία των οικείων του.

Η Διευθύντρια της Εφορείας Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος

Δρ Ολυμπία Βικάτου

Αρχαιολόγος

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθήτρια από τη Ναύπακτο αρίστευσε με 19.000 μόρια στις Πανελλαδικές

Published

on

By

Η Ζωή Λυμπέρη  του Ανδρέα και της Όλγας, μαθήτρια του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη,  είναι βέβαιο πως μας έκανε όλους περήφανους αριστεύοντας στις Πανελλαδικές εξετάσεις στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, στο 4ο Πεδίο.

Το Nafsweek.gr  της εύχεται  καλή σταδιοδρομία και να υλοποιήσει όλα  τα όνειρά της.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστολή – ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για μετάθεση της συζήτησης για την Ανάπλαση

Published

on

By

Ομοσπονδία

Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου,  η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας ζητά την μετάθεση της ημερομηνίας συζήτησης και λήψης απόφασης από το Δημοτικό συμβούλιο, καθώς με την επιλογή της Πέμπτης 30ης Ιουνίου ως ημέρας συνεδρίασης του ΔΣ  και εργάσιμης,  αποκλείει την παρακολούθηση της συνεδρίασης από τους επαγγελματίες λόγω υποχρεώσεων.

Αναφέρεται στην επιστολή:

«κ Πρόεδρε,

Πήραμε σήμερα πρόσκληση για ΔΣ την Πέμπτη 30/6 με μοναδικό θέμα την εξέλιξη του έργου της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Όπως γνωρίζετε η σπουδαιότητα του έργου έχει απασχολήσει την ομοσπονδία μας, παρα πολλές φορές την τελευταία πενταετία . Όμως η απόφαση σας για συζήτηση του θέματος σε ημέρα και ώρα που δεν μπορούν  να παρευρεθούν και να ενημερωθούν οι επαγγελματίες της πόλης,

Ζητάμε την αλλαγή  της ημέρας  συνεδρίασης του ΔΣ και προτείνουμε την Τετάρτη 29/6 ή την Δευτέρα 4/7  ώστε να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την συνεδρίαση.

Για το ΔΣ της ομοσπονδίας ο πρόεδρος

ΔΑΒΑΝΕΛΛΟΣ ΘΕΜΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατατέθηκε νομοσχέδιο για ψήφο αποδήμων και έλεγχο προεκλογικών δαπανών

Published

on

By

Ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του φθινοπώρου, ήρθε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε σήμερα 29/6/22 στη Βουλή και περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν εκλογικά θέματα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, οι εγγραφές των Ελλήνων του εξωτερικού στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους μπορούν να γίνουν ένα μήνα πριν από την προκήρυξη των εκλογών και όχι τρεις ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, δίνοντας τους μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εγγραφής των Ελλήνων του εξωτερικού.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ