Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση για το Τουριστικό Καταφύγιο Ναυπάκτου

Published

on

Σε ανακοίνωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου ενημερώνει για το έργο που αφορά το Τουριστικό καταφύγιο σκαφών Ναυπάκτου, καθώς για το πρόγραμμα  Interreg Ελλάδα Ιταλία 2014 – 2020, μέσα από το οποίο  χρηματοδοτείται το συγκεκριμένο έργο, έγινε συνάντηση των εταίρων στην Ηγουμενίτσα. Αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Στις 4/12/2018, ημέρα Τρίτη πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα (Πρώην κτίριο Νομαρχίας) συνάντηση για τα Στρατηγικά Έργα Interreg Ελλάδα Ιταλία 2014 – 2020, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειάς Δυτικής Ελλάδος, της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως επίσης και Ιταλοί εκπρόσωποι από τις ιταλικές περιφέρειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Τον Δήμο Ναυπακτίας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΛΤΝ Αντώνιος Φράγκος και το μέλος του ΔΛΤΝ Παναγιώτης Λομβαρδέας.

Η πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος σχετικά με την Ναύπακτο αφορά στη κατασκευή Τουριστικού Καταφυγίου στο Γρίμποβο Ναυπάκτου προϋπολογισμού 1.900.000€.

Όπως συμφωνήθηκε η πρόταση θα κατατεθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2019 και υπολογίζεται μέχρι το καλοκαίρι να έχει αξιολογηθεί.

Σημειώνεται ότι το ΔΛΤΝ έχει ήδη καταθέσει στο Υπουργείο Τουρισμού πλήρη φάκελο με οριστικές μελέτες για την χωροθέτηση του Τουριστικού καταφυγίου, ενώ η οριστική περιβαλλοντική μελέτη έχει επίσης κατατεθεί στην Περιφέρεια.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΛΤΝ Αντώνιος Φράγκος «η Ναύπακτος βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην υλοποίηση του έργου του τουριστικού καταφυγίου. Ένα όνειρο δεκαετιών περνά από την θεωρία στη πράξη».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 30/6 Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της Ανάπλασης

Published

on

By

Την Πέμπτη 30  Ιουνίου 2022  και  ώρα  18:30 θα έρθει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας το έργο της Ανάπλασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος θα γίνει  Συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Published

on

By

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων  συστημάτων  κάδων απορριμμάτων σε 14 σημεία του κέντρου της Ναυπάκτου. Το έργο με προϋπολογισμό 218.656,64 ευρώ αφορά συγκεκριμένα στην εγκατάσταση «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων για την Αισθητική Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων».

Έναν μήνα περίπου μετά την υπογραφή της  σύμβασης του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν οι εργασίες και τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι.

Με την τοποθέτηση των κάδων επιτυγχάνεται:

·         Αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

·         Βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου

·         Τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα

·         Τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες

·         Αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών

·         Μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της υπογειοποίησης

·         Εξάλειψη της πιθανότητας μετακίνησης των κάδων

·         Ευκολότερη αποκομιδή των απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με άλλα συστήματα συλλογής απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμων, καθώς για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρότερα μέσα (διαξονικά απορριμματοφόρα).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε σε μία ακόμη παρέμβαση με θετικό πρόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου. Σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, επιθυμία μας είναι να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και άλλων υπόγειων και ημιυπόγειων συστημάτων λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα υπόγεια δίκτυα και τις σωληνώσεις που ήδη υπάρχουν.  Βασική μας στόχευση συνεχίζει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο εγγύς μέλλον η ενημέρωση για την Ανάπλαση

Published

on

By

Πραγματοποιήθηκε χθες  22 Ιουνίου 2022 η πρώτη δια ζώσης, μετά την περίοδο των δυο ετών της πανδημίας,   συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας.

Τον δήμαρχο Ναυπακτίας  και τους δημοτικούς συμβούλους υποδέχτηκε πανό κρεμασμένο στον χώρο έξω από την αίθουσα του συμβουλίου, το οποίο ανάρτησε η Συντονιστική Επιτροπή για το έργο της  ανάπλασης.

Με την ενημέρωση για το θέμα της ανάπλασης να εκκρεμεί, ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα πως θα γίνει διεξοδική συζήτηση επ’ αυτού πολύ σύντομα «και σε όλο του το μεγαλείο», σε χρόνο που θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Σε αναμονή λοιπόν της ενημέρωσης και των εξελίξεων…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ