Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνάντηση ΔΣ ΚΕΔΝ με διευθυντές των σχολικών μονάδων

Published

on

ΚΕΔΝ-ΚΔΑΠ-Δήμος-Ναυπακτίας

Μετά την συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων που στεγάζονται τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας, η Κοινωφελής Επιχείρηση – ΚΕΔΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Ναυπακτίας και  τη βέλτιστη συνεργασία  πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, που στεγάζονται τα ΚΔΑΠ. Στη συνάντηση προσκλήθηκε και παρέστη ο Αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης  και κοινωνικών υποθέσεων κ. Ντίνος Τσουκαλάς. Συμμετείχαν  επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του διοικητικού συμβουλίου – μέλη  της ΚΕΔΝ καθώς και οι υπεύθυνοι λειτουργίας των δομών.

Στη συνάντηση έγινε ένας σύντομος απολογισμός της μέχρι τώρα συνεργασίας, επισημάνθηκε το καλό κλίμα που έχει αναπτυχθεί στα χρόνια λειτουργίας των ΚΔΑΠ και καταγράφηκαν προβλήματα που χρήζουν αντιμετώπισης. Επίσης διατυπώθηκαν προτάσεις για την περαιτέρω εύρυθμη λειτουργία των δομών. Ο Αντιδήμαρχος κ. Ντίνος Τσουκαλάς δεσμεύτηκε να εξετάσει τις δυνατότητες του Δήμου ώστε να σταθεί αρωγός στην επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από τη συστέγαση. Από την πλευρά της ΚΕΔΝ, η πρόεδρος κ. Μαρία Ζιαμπάρα υιοθέτησε την πρόταση των διευθυντών των σχολικών μονάδων σχετικά με την αναγκαιότητα σύνταξης κανονισμού λειτουργίας και δεσμεύτηκε να εισηγηθεί στο διοικητικό  συμβούλιο την άμεση εκπόνησή του».

ΚΕΔΝ-ΚΔΑΠ-Δήμος-Ναυπακτίας

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δημοτικά Συμβούλια: Εγκύκλιος για τις συνεδριάσεις εν μέσω κορωνοϊού

Published

on

By

Στην έκδοση νέας Εγκυκλίου για τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των λοιπών συλλογικών οργάνων των Δήμων, κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών. Είχαν προηγηθεί η 1η Εγκύκλιος στις 13 Μαρτίου , η 2η στις 31 Μαρτίου και η 3η την 29η Μαΐου.

Αυτή τη φορά, σε συνοπτική Εγκύκλιο, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Οργάνωσης του Υπουργείου, διευκρινίζει τα εξής:

« Με τις ανωτέρω σχετικές Εγκύκλιους της Υπηρεσίας μας, διευκρινίστηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού τα συλλογικά όργανα των Δήμων (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή,Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, Συμβούλια Κοινότητας), συνεδριάζουν

– είτε δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών,

– είτε μέσω τηλεδιάσκεψης,

– είτε δια περιφοράς.

Περαιτέρω, σε ό,τι αφορά τη δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων, κρίνεται σκόπιμο να διευκρινιστεί ότι αυτή λαμβάνει χώρα υπό την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων υγειονομικών μέτρων αναφορικά με τις συναθροίσεις σε δημόσιους κλειστούς χώρους, είτε σε συγκεκριμένες περιοχές είτε στο σύνολο της Χώρας.»

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υποβάθμιση δημοτικού συμβουλίου

Published

on

By

Σαφείς οδηγίες δίνονται και μέτρα προστασίας λαμβάνονται για τον covid 19. Τα μέτρα αυτά φαίνεται να προστατεύουν και το δήμαρχο. Οι δημότες έχουν χάσει πλέον κάθε επαφή με τα θέματα του δήμου.

Δημοτικά συμβούλια, όταν γίνονται, γίνονται κυρίως δια περιφοράς και κανείς δεν ενημερώνεται ούτε για τις εισηγήσεις ούτε και για τις αποφάσεις που παίρνονται.

Ακόμα και η σύγκληση δημοτικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, που δεν είναι ότι καλύτερο, έχει ξεχαστεί. Πάνε πολλοί μήνες από τότε που έγινε η τελευταία.

Ο τρόπος που πλέον λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο αναμφίβολα προστατεύει το δήμαρχο. Η υποβάθμιση και η απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου κάνει κακό στους δημότες.

Η έλλειψη έγκυρης και ουσιαστικής ενημέρωσης συνεπάγεται και έλλειψη υπευθυνότητας.  Και αυτό κάνει κακό στη λειτουργία του δήμου, ο οποίος εκπροσωπείται από τον εκάστοτε δήμαρχο.

Δημοσιεύτηκε στην στήλη της e-εφημερίδας μας

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αύριο Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου η πρώτη συνάντηση για την Δημοτική Παιδική Χορωδία

Published

on

By

Την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 17:00, πραγματοποιείται στο κτήριο Τσώνη (παραλία Ψανής), η πρώτη συνάντηση της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Ναυπακτίας για τη φετινή μουσική χρονιά.

Η συνάντηση είναι ανοικτή για όλους τους γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στη Χορωδία και κατά τη διάρκεια αυτής θα τεθούν τα εξής θέματα:

  1. Μέτρα πρόληψης και προστασίας COVID, σύμφωνα με τις εγκυκλίους.
  2. Ορισμός ημέρας και ώρας μαθήματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα των παιδιών.

Υπεύθυνη είναι η μουσικός Πόλυ Τριανταφύλλου και τα μαθήματα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

www.musitsa.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ