Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση εργασίας Ν. Φαρμάκη με τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας

Published

on

Συνάντηση εργασίας με το σύνολο των Δημάρχων και εκπροσώπων των δημοτικών Αρχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2024, στην έδρα της ΠΔΕ στην Πάτρα.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, με στόχο τον συντονισμό των δράσεων και την ενημέρωση των δημοτικών Αρχών σχετικά με την εικόνα προώθησης των έργων, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και τον σχεδιασμό νέων έργων.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η συνάντηση αυτή γίνεται στην αρχή της νέας θητείας προκειμένου, Περιφέρεια και Δήμοι να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα και να συντονίσουν τον «βηματισμό» τους, ακριβώς όπως συνέβη και στο ξεκίνημα της προηγούμενης θητείας όπου αποδείχτηκε ότι μέσα από αυτή τη στενή συνεργασία, την ιεράρχηση προτεραιοτήτων και την αντιμετώπιση των εμποδίων, παρήχθη έργο προς όφελος των πολιτών σε κάθε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων και των δράσεων που υλοποιούνται από τους Δήμους και έχουν ενταχθεί και συγχρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», επαναλαμβάνοντας ότι η Περιφέρεια στέκει στο πλευρό των Δήμων με κάθε δυνατότητα που διαθέτει, ώστε να παραδοθούν ποιοτικά έργα στις τοπικές κοινωνίες και μάλιστα στον προβλεπόμενο χρόνο.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα παντού. Και επίσης, κοινός μας στόχος είναι πάντα η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και η ανάπτυξη του τόπου μας. Γι’ αυτό, ακριβώς όπως κάναμε μέχρι τώρα, έτσι και σε αυτή τη νέα θητεία, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους Δήμους προκειμένου να μπορούμε να ωριμάζουμε και να ολοκληρώνουμε γρήγορα τα έργα, ώστε νέα έργα να μπαίνουν στη σειρά, ανεβάζοντας διαρκώς τη Δυτική Ελλάδα όλο και ψηλότερα. Από την αρχή αυτής της θητείας είπαμε ότι το σύνθημα που μας εμπνέει και μας καθοδηγεί σε αυτή τη θητεία είναι το “πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά”. Αυτό το σύνθημα, αυτό το συναίσθημα και τελικά, αυτή την προσπάθεια, θέλουμε να την μοιραστούμε με τους Δήμους που αποτελούν πάντα τους πιο στενούς συνεργάτες μας» επεσήμανε ο κ. Φαρμάκης μετά το τέλος της σύσκεψης.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ολοκληρωμένη επισκόπηση των έργων και των δράσεων που έχουν ενταχθεί στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας, το οποίο διαθέτει τον τρίτο μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην χώρα (μετά τον αντίστοιχο προϋπολογισμό των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας), κυρίως λόγω του εμπροσθοβαρούς προγράμματος έργων που υπήρξε την περίοδο 2019-2021, γεγονός που σηματοδοτεί και την μεγάλη ευθύνη όλων για ολοκλήρωση των έργων μέχρι το τέλος του 2025, ώστε το 2026 που θα ξεκινήσει η νέα πενταετής περίοδος του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης, να υπάρξει εκ νέου πλήρης αξιοποίηση των πόρων και των δυνατοτήτων που θα δίνονται για νέα έργα στη Δυτική Ελλάδα.

Ακόμα, ολοκληρωμένη επισκόπηση υπήρξε και ως προς τα έργα και τις δράσεις του ΕΣΠΑ και ιδιαίτερα ως προς την ανάγκη επιτάχυνσης και ολοκλήρωσης των έργων του Περιφερειακού Προγράμματος 2014-2020, αλλά και την ταχεία ανταπόκριση στις προσκλήσεις του νέου ΕΣΠΑ (2021-2027) με ολοκληρωμένες και ώριμες προτάσεις, καθώς στόχος είναι, μετά την ένταξη κάθε έργου να δίνεται αμέσως η εντολή για τη δημοπράτησή του. Τέλος, ειδική μνεία έγινε στις νέες στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων, για τις οποίες όπως είναι γνωστό, απόφαση της Περιφερειακής Αρχής είναι να δημιουργηθούν σχήματα στα οποία θα περιλαμβάνονται όλοι οι Δήμοι της Δυτικής Ελλάδας.

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Χόρεψαν με την ψυχή τους!

Published

on

By

Κατάμεστο ήταν το Παπαχαραλάμπειο Κλειστό Γυμναστήριο  Ναυπάκτου από μαθητές και γονείς που παρακολούθησαν το «7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών», την Κυριακή 21 Απριλίου το πρωί.

Ξεχείλιζε από νιάτα και παλμό το Παπαχαραλάμπειο, καθώς δεκάδες έφηβοι, από δεκαεπτά σχολεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας χόρεψαν με την ψυχή τους και εκφράστηκαν μέσα από τον χορό.

Με εξαιρετικές χορογραφίες αυτοσχεδίασαν και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα από τους θεατές.

Για μια ακόμα χρονιά, ο Δήμος Ναυπακτίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας διοργάνωσαν το  Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών στην  Ναύπακτο, που πλέον έχει γίνει θεσμός, με τους νέους να το αγκαλιάζουν, δίνοντας τον δικό τους τόνο στην δράση.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η γνωριμία των μαθητών με τον ρυθμό και τον χορό, η ανάπτυξη των σχέσεων, συνεργασίας, ομαδικότητας και φιλίας.

Όπως προαναφέραμε στο 7ο μαθητικό φεστιβάλ χορού Ναυπάκτου πήραν μέρος δεκαεπτά σχολεία, από το Αγρίνιο, το Αιτωλικό, τον  Αγ, Κωνσταντίνο, Ευηνοχώρι, το  Μεσολόγγι, το Αντίρριο και από την Ναύπακτο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χορού την Κυριακή στο Παπαχαραλάμπειο

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνουν αυτό την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Γυμναστήριο Ναυπάκτου το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

10.30: ΕΝΑΡΞΗ- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Βασιλόπουλος ΠαναγιώτηςΦωτίκα Αλεξάνδρα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Βασιλόπουλος ΠαναγιώτηςΦωτίκα Αλεξάνδρα

1ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Πρόγραμμα με μοντέρνους χορούς (μίξη)

Υπεύθυνος καθηγητής: Ακαλέστου Σταυρούλα

2ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

HIP HOP

Υπεύθυνοι καθηγητές: Ζαβιτσανάκης ΠαναγιώτηςΠοντίκη ΒασιλικήΔάφνου ΑντωνίαΜπάρμπα Αλεξάνδρα

1ο ΕΠΑΛ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Μοντέρνο, Hip Hop, Βαλς, Disco

 Υπεύθυνος καθηγητής: Λιάπης Λάμπρος

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

PARTNERSHIP Book – Black Ori  Σύγχρονος χορός

“CONFLICT – Sand – Nathan Lanier” Σύγχρονος χορός

“Remix Modern Dance”  Μοντέρνο – Χιπ Χοπ

«Αλλά τα Βράδια» Σύγχρονος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Θώδη ΧαΐδηΓήτα Βασιλική

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δημαρά Κωνσταντίνα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ανθρώπινα δικαιώματα – σύγχρονος χορός (GLORY)

Ανθρώπινα δικαιώματα – χορός με κορδέλες (ΑΛΗΛΟΥΙΑ)

   Ελευθερία στην έκφραση- ρυθμική με κορδέλα (HAVANA)

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Νικολάου Στάλω

4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Hip Hop, Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ζωναρά ΆνναΖορμπά Βησσαρία

ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Dynamite BTS

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γούργαρη Ελένη

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Hip Hop

Υπεύθυνοι καθηγητές: Παπαδημητρίου Γεώργιος, Δερμιτζιώτη Ευγενία

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΤΡΩΝΗ

«OI QUECALOR-ΙΣΤΕΣ» Hip Hop

«LAS KOTRONEROS»     Hip Hop και σύγχρονος χορός

Υπεύθυνος καθηγητής: Αγγελόπουλος Αλέξανδρος

1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Hip Hop, Σύγχρονος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Ζερβουλάκος ΒασίλειοςΤέφας Σωτήριος

3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Angels in Tibet

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ζια Μαρία

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΤΡΩΝΗ

Σύγχρονο

Υπεύθυνος καθηγητής: Σταθάτος Γεώργιος

1ο ΕΠΑ.Λ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

“Η ΒΙΑ”

Υπεύθυνοι καθηγητές: Τραγουλιάς Γεώργιος, Κυρίτση Αλεξάνδρα, Μανδέλλου Μαρία

2ο ΓΕ.Λ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Σύγχρονοι χοροί

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ιωάννου Μαρία, Φλωροπούλου Παναγιώτα

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ: Συνεχίζουν στο δρόμο του αγώνα

Published

on

By

Συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου πραγματοποίησε η Απεργιακή Επιτροπή εκλεγμένων συνδικαλιστών Ναυπακτίας και Δωρίδας συμμετέχοντας στην Πανελλαδική απεργία της 17ης Απριλίου.

Οι συμμετέχοντες  απαίτησαν από την κυβέρνηση αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, την προστασία του δικαιώματος της εργασίας, για δουλειά και ζωή.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ