Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Β. Γκίζα είχε ο νέος Διοικητής Π.Υ. Αιτωλοακαρνανίας

Published

on

Τον νέο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας, Πύραρχο κ. Χρήστο Καλογερόπουλο υποδέχθηκε στο Δημαρχείο σήμερα Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας.  Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ. Σπύρος Τραχύλης και κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης, καθώς και ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου κ. Αθανάσιος Χριστοβασίλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα όπως η πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, η πυροπροστασία, αλλά και η στενή συνεργασία του Δήμου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο Δήμαρχος κ. Γκίζας, αφού ευχήθηκε στον Διοικητή για τα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει, δήλωσε ότι, ο Δήμος Ναυπακτίας θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συμβάλλει στο καίριο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, πάντα με προτεραιότητα στην προστασία του φυσικού πλούτου, αλλά και της ζωής και περιουσίας των πολιτών.

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Ναυπακτίας: που γίνονται rapid tests από 1.3.2021 έως 5.3.2021

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, το χρονικό διάστημα από 1.3.2021 έως και 5.3.2021, οι Κινητές Μονάδες Υγείας Μεσολογγίου-Ναυπακτίας υπό την εποπτεία της Τ.Ο.Μ.Υ. Μεσολογγίου θα διενεργούν εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) χωρίς ραντεβού, ως εξής:

Δευτέρα 1.3.2021

Αντίρριο: 10:00-13:00 (Καινούργιο Ιατρείο Αντιρρίου)

Τρίτη 2.3.2021

Ναύπακτος: 11:00-13:00 (Κτήριο Τσώνη, ισόγειο, είσοδος από παραλία Ψανής)

Τετάρτη 3.3.2021

Ναύπακτος: 11:00-13:00 (Πλατεία Φαρμάκη)

Πέμπτη 4.3.2021

Ναύπακτος: 11:00-13:00 (Κτήριο Τσώνη, ισόγειο, είσοδος από παραλία Ψανής)

Παρασκευή 5.3.2021

Ναύπακτος: 12:00-14:00 (Πλατεία Φαρμάκη)

Τα αποτελέσματα του ελέγχου και οι απαραίτητες οδηγίες δίνονται μέσα σε 20’.  Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εμφανίσει συμπτώματα, επικοινωνεί άμεσα με τον θεράποντα ιατρό του.

Ταυτόχρονα, όσοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού για rapid test στο Κτήριο Τσώνη, μπορούν να κάνουν χρήση της πλατφόρμας testing.gov.gr.  Για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές άνω των 16 ετών, υπάρχει η ειδική πλατφόρμα edu.testing.gov.gr.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση Ζ. Χοχτούλα σε Ενωτική Πρωτοβουλία : “Συνειδητά ψεύτες ή έχουν άγνοια του τί υπέγραψαν οι ίδιοι;”

Published

on

By

Με ανακοίνωσή του ο  Ζαχαρίας Χοχτούλας,  αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, απαντά στα όσα η δημοτική παράταξη του Τάκη Λουκόπουλου “Ενωτική πρωτοβουλία” αναφέρει σε ανακοίνωση της σχετικά με την τοποθέτηση προστατευτικών (κολονάκια) στο λιμάνι.

Αναφέρει σε αυτή:

«Κρίμα και πάλι κρίμα. Αξίζαμε καλύτερη τύχη» ανέφερε σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η «Ενωτική Πρωτοβουλία», σχολιάζοντας την τοποθέτηση προστατευτικών στοιχείων (κολωνάκια) στο λιμάνι της Ναυπάκτου.

Και εδώ γεννάται το ερώτημα: Συνειδητά ψεύτες ή έχουν άγνοια του τί περιλαμβάνει η μελέτη που οι ίδιοι υπέγραψαν επί ημερών τους;

Παραθέτουμε το απόσπασμα οριζοντιογραφίας (φωτο 1) από την εγκεκριμένη μελέτη του έργου με τις απαραίτητες επεξηγηματικές σημειώσεις που υπάρχουν στο απόσπασμα αυτό.

Από τη μελέτη λοιπόν αυτή, που η ίδια η «Ενωτική Πρωτοβουλία» εκπόνησε και εγκρίθηκε από όλες τις Υπηρεσίες, προκύπτει ξεκάθαρα ότι, για το συγκεκριμένο σημείο, προβλέπεται να τοποθετηθούν τα συγκεκριμένα κολωνάκια, ενώ οι τσιμεντένιες μπάλες, βάσει της μελέτης, τοποθετούνται ως εγκεκριμένα στοιχεία μπροστά από το κτήριο «Ναυπακτία» (φωτο 3).

Οριζοντιογραφία για το σημείο (φωτο 1)

 

Επεξηγηματικές σημειώσεις για το σημείο όπου σε συνδυασμό με τη φωτο 1 γίνεται αναφορά για «Προστατευτικό στοιχείο πεζοδρομίου-χυτοσίδηρο κολωνάκι»  (φωτο 2)

Πού προβλέπονται οι τσιμεντένιες μπάλες (φωτο 3)

Τα τσιμεντένια παγκάκια, τέλος, στα οποία επίσης αναφέρεται η «Ενωτική Πρωτοβουλία» στην ανακοίνωσή της, βάσει των ίδιων σχεδιαγραμμάτων, ουδεμία σχέση έχουν με το σημείο.

Κατά συνέπεια είναι απορίας άξιο πώς η «Ενωτική Πρωτοβουλία» από τη μία λοιδορεί και μέμφεται τη μελέτη που ίδια εκπόνησε και από την άλλη αποκρύπτει τεχνηέντως τα πιο πάνω βασικά στοιχεία της μελέτης.

Την απάντηση στο ερώτημα που θέσαμε «Συνειδητά ψεύτες ή έχουν άγνοια του τί υπέγραφαν», ας τη δώσει η κοινωνία έχοντας γνώση όλων των στοιχείων.

Ζαχαρίας Χοχτούλας

Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αύριο Πέμπτη, εκτάκτως rapid tests χωρίς ραντεβού στο κτήριο Τσώνη

Published

on

By

Εκτάκτως αύριο, Πέμπτη, 25.2.2021, μεταξύ 11:00-13:00, θα διενεργούνται εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) στο κτήριο Τσώνη (ισόγειο, παραλία Ψανής) χωρίς να απαιτείται ραντεβού μέσω τις πλατφόρμας testing.gov.gr.
 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

slider-nafsweek-lucky-charms

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ