Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνάντηση στο ΕΚΝΔ για την ανάγκη επανασύστασης της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου

Published

on

ΕΚΝΔ-σύσκεψη

Μετά την  επιστολή που απέστειλε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας (ΕΚΝΔ) προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και Κοινοποίηση προς την  6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων – Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, τους Βουλευτές Νομού Αιτ/νίας, τον Δήμαρχο Ναυπακτίας και το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου και ζητά την επανασύσταση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής στο Κέντρο Υγείας, σήμερα το απόγευμα,  μετά από πρόσκληση του ΕΚΝΔ προς τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και το ΚΥ Ναυπάκτου,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση ενημέρωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου.

Το «παρών» έδωσαν: η διευθύντρια του Κ.Υ Ναυπάκτου Βασιλική Μουσγά, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Σιμάκης, οι επικεφαλής των παρατάξεων «ΑΔΚΝ» Γιάννης Μπουλές και «Νέα πορεία»  Γιάννης Νταουσάνης,  ο εκπρόσωπος της «Ενωτικής πρωτοβουλίας» Νίκος Δημητρόπουλος, ενώ ηχηρές απουσίες σημείωσαν οι υπόλοιπες  Δημοτικές παρατάξεις και μάλιστα για ένα τόσο σημαντικό θέμα που θα συζητιόταν.

Επί πέντε χρόνια ταλαιπωρούνται οι πολίτες

Στην ενημέρωση ο πρόεδρος του ΕΚΝΔ Αριστομένης Χάρος  και ο Γεν. Γραμματέας Παρασκευάς Οικονόμου τόνισαν την μεγάλη ανάγκη για την επανασύσταση της συγκεκριμένης Επιτροπής η οποία καταργήθηκε το 2015 όταν και έφυγαν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ από την πόλη της Ναυπάκτου.

Η Επιτροπή εξυπηρετούσε τους εργαζόμενους των Δήμων Ναυπακτίας και Δωρίδας για την έγκριση αναρρωτικών αδειών ή και άλλων παροχών.

Με την κατάργησή της,  όλοι οι ασφαλισμένοι παραπέμπονται σε ΑΥΕ στον ΕΟΠΥΥ Αγρινίου, για θέματα ατυχημάτων, αναρρωτικών αδειών, αδειών κύησης, προαιρετική ασφάλιση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τουλάχιστον σε 50-60 περιπτώσεις συμπολιτών μας, μηνιαίως να είναι αναγκασμένοι να ταξιδέψουν στο Αγρίνιο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία  και την οικονομική τους επιβάρυνση.

Μάλιστα με την ένταξη του πρώην ΟΓΑ και του πρώην ΟΑΕΕ, αναμένεται ο αριθμός αυτός να διπλασιαστεί .

Να σημειωθεί πως από την επανασύσταση και λειτουργία της Επιτροπής δεν προκύπτει καμία οικονομική επιβάρυνση για το κράτος, καθώς το έργο της θα αναλάβει το ΚΥ Ναυπάκτου, όπου και έχει εκφραστεί θετικά μέσα από επιστολή της Διευθύντριας του  για το θέμα προς τον διοικητή και υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ όπου και ανήκει.

Με την ολοκλήρωση της ενημέρωσης και της κατάθεσης των θέσεων των συμμετεχόντων αποφασίστηκε να έρθει το θέμα στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο όπου να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση Δήμου και φορέων ώστε να ζητηθεί από τους αρμόδιους – 6η ΥΠΕ, Υπουργείο υγείας,  η επανασύσταση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής στο Κέντρο Υγείας  Ναυπάκτου.

 

 

 

Γίνε συνδρομητής στην εφημερίδα μας ΕΔΩ,  με 20 ευρώ τον χρόνο.

Κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Δήμος Ναυπακτίας τίμησε την Ολυμπιονίκη Ευαγγελία Πλατανιώτη

Published

on

By

Πλατανιώτη-ευαγγελία-βραβευση-ναυπακτια

Ο Δήμος Ναυπακτίας τίμησε την Ολυμπιονίκη και Παγκόσμια  Πρωταθλήτρια Ευαγγελία Πλατανιώτη «για τις κορυφαίες διακρίσεις της και τη σημαντική προσφορά της στην καλλιτεχνική κολύμβηση».

Την ναυπάκτια στην καταγωγή κ. Πλατανιώτη βράβευσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιερόθεος και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης Ημερίδας «Υγιής Αθλητισμός και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη» που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Lepanto Formula Kite 2022.

Πλατανιώτη-ευαγγελία-βραβευση-ναυπακτια

Νωρίτερα, η κ.Πλατανιώτη που συμμετείχε ως ομιλήτρια στην Ημερίδα μοιράστηκε με το κοινό την εμπειρία της και στιγμές από την αθλητική της πορεία.  Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στην καθοριστική στήριξη και συμβολή της οικογένειά της και όσων στάθηκαν στο πλευρό της όλα αυτά τα χρόνια.

Παρόντες ήταν ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Σιμάκης, οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Ντίνος ΤσουκαλάςΣωκράτης ΠαπαβασιλείουΓιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Πλατάνου κ. Γιώργος Πολύχρονος, ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Κλάσης Αετοσανίδας (International Kiteboarding Association) κ. Σπύρος Κρότσης, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης κ. Άκης Τσαλίκης και ο Αθλητικός Διευθυντής της AHEPA Hellas κ. Αδάμ Βλαχογιάννης.

Πλατανιώτη-ευαγγελία-βραβευση-ναυπακτια Πλατανιώτη-ευαγγελία-βραβευση-ναυπακτια

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για την επιδότηση στους ηλιακούς θερμοσίφωνες

Published

on

By

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης που σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντικατάσταση του παλαιού τύπου ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με σύγχρονους ηλιακούς θα «τρέξει» με το μοντέλο «Αλλάζω Συσκευή».

Πιθανότατα, οι επιδοτήσεις θα δοθούν με συγκεκριμένα κριτήρια – εισοδηματικά και κοινωνικά – αντίστοιχα με εκείνα που ίσχυσαν στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, τότε, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr.

Κάθε ενδιαφερόμενος υπέβαλε μία αίτηση για μία και μόνο κατοικία, η οποία είτε είναι η κύρια είτε η δευτερεύουσα (ιδιόκτητη, ενοικιασμένη ή παραχωρημένη) και με ενεργή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ