Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Π. Σακελλαρόπουλου για την συμμετοχή των Δήμων στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Published

on

Με σημαντική ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 συνάντηση ενημέρωσης του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου με Δημάρχους, Αντιδημάρχους, συμβούλους και στελέχη των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με τη συμμετοχή τους στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα πραγματοποιηθεί από  7 έως 15 Σεπτεμβρίου 2024.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Σακελλαρόπουλος ενημέρωσε για τις δράσεις και τη συντονισμένη προσπάθεια που έχει επιτελεστεί τα τελευταία πέντε χρόνια για την επανατοποθέτηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας και διεθνώς, με γνώμονα το μοναδικό και ισχυρό brandname της Ολυμπιακής γης – Olympianland.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο κ. Σακελλαρόπουλος ενημέρωσε τους επικεφαλής και τα στελέχη των δήμων, ενώ τόνισε εμφατικά ότι: «είναι πραγματικά πολύ σημαντική η συντονισμένη παρουσία των Δήμων στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην  88η ΔΕΘ, προκειμένου να προβληθούν ολιστικά και μέσα από συνέργειες τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής καθώς και τα επώνυμα τοπικά προϊόντα, οι καλές πρακτικές, οι πολιτιστικές και κοινωνικές καινοτομίες, και τα επιχειρηματικά και στρατηγικά σχέδια που συνιστούν τη μοναδική ταυτότητα της Περιφέρειάς μας».

Σε συνέχεια της τοποθέτησης του κ. Σακελλαρόπουλου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης Δρ Λαυρέντιος Βασιλειάδης ενημέρωσε για τη στοχοθεσία και τις εκδηλώσεις της φετινής έκθεσης, πραγματοποίησε ενδεικτική παρουσίαση του περιπτέρου της ΠΔΕ και έκανε αναφορά σε τεχνικές και επικοινωνιακές ενέργειες που θα στηρίξουν περαιτέρω την εκπροσώπηση της περιφέρειας.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης, τον λόγο πήραν οι Δήμαρχοι  Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, (Ξηρομέρου), Κωνσταντίνος Μητρόπουλος (Ζαχάρως), ΑλέξιοςΓαλανόπουλος, εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού, Δήμου Πύργου, ΠαναγιώτηςΒαρβιτσιώτης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πολιτισμού Δήμου Καλαβρύτων, Αθανάσιος Ανδρικόπουλος, Αντιδήμαρχος Διοίκησης-Οικονομίας- Τουρισμού, Δήμου Ερυμάνθου, Ηλίας Καμπέρος, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Αναπληρωτής Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, ΔημήτριοςΡάπτης, Αντιδήμαρχος Αγροτικής Πολιτικής Ι.Π. Μεσολογγίου, ΕυφροσύνηΔιαμαντοπούλου, Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου, Γεώργιος Κραλλής, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Τουρισμού Δήμου Ήλιδας, ΧρήστοςΚανελλής, Σύμβουλος Δημάρχου Δήμου Αιγιάλειας, Σπυρίδων Φλώρος, συνεργάτης Δημάρχου Δήμου Αγρινίου, ΠαύλοςΣκούρας, Πρόεδρους ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρα, Δήμου Πατρών, ΆγγελοςΦερεντίνος, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Άκτιου-Βόνιτσας.

Στο σύνολό τους, οι εκπρόσωποι των Δήμων ευχαρίστησαν τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρωτοβουλία της συνάντησης και εξήραν την ορθότητα του  σχεδιασμού και τις δράσεις ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα, εκδήλωσαν την επιθυμία τους να συμμετέχουν στο περίπτερο της Περιφέρειας στο πλαίσιο διεξαγωγής της 88ης ΔΕΘ, αλλά και λοιπών εκθέσεων τουρισμού, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Κατόπιν των παραπάνω, το στέλεχος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής Βίκυ Καραπάνου και το στέλεχος της εταιρείας Dynacomp, Τσούμπελης Θεόδωρος,  παρουσίασαν την ιστοσελίδα του ψηφιακού ξεναγού στην οποία οι φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να αποτυπώνουν και επικαιροποιούν τις δράσεις τους, καθιστώντας τες με αυτόν τον δυναμικό τρόπο, γνωστές στους επισκέπτες και κατοίκους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Τέλος, η Προϊστάμενη του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΓεωργίαΠαπασπύρου, συζήτησε με εκπροσώπους των Δήμων για τον προγραμματισμό και τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός για τη «Σύνταξη Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των Λιμενικών Υποδομών», προϋπολογισμού 608.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Στις μελέτες αυτές περιλαμβάνεται και η μελέτη κατασκευής της Μαρίνας Ναυπάκτου, ύψους 105.000 ευρώ, καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα που είχαν καταθέσει από κοινού Δήμος Ναυπακτίας και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο το 2023.

Οι μελέτες αφορούν επίσης στα εξής έργα:

  • Αναβάθμιση-εκσυγχρονισμός λιμένος Αντιρρίου και προστασία αντιστήριξης του παρακείμενου κάστρου Αντιρρίου
  • Κατασκευή λιμενίσκου-καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην Κάτω Βασιλική
  • Επισκευή-επέκταση υπάρχοντος προβλήτα λιμένα και ανάπλαση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Κρυονερίου.

Τόσο ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Σπύρος Τσέλιος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία της διαδικασίας.

Β. Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του παραλιακού μας μετώπου»

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Γκίζας σημείωσε ότι «Οι μελέτες αυτές αποτελούν ένα ακόμη καθοριστικό βήμα στον καίριο στόχο που έχουμε θέσει ως δημοτική αρχή για την συνολική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Ναυπακτίας.  Με την ολοκλήρωσή τους θα ληφθούν χρηματοδοτήσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και θα υλοποιηθούν λιμενικά έργα που θα βελτιώσουν την πρόσβαση και τη λειτουργικότητα των υποδομών μας από θαλάσσης.

 Ιδιαιτέρως και όσον αφορά στην περίπτωση της Μαρίνας Ναυπάκτου, με την ανάδειξη του αναδόχου και στη συνέχεια την ολοκλήρωση της μελέτης, θα έρθουμε ακόμη πιο κοντά στην βασική μας επιδίωξη που δεν είναι άλλη από το να αποτελέσει ο τόπος μας πόλο έλξης τουρισμού υψηλού επιπέδου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική μας οικονομία και ανάπτυξη.  Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις του Αντιρρίου, της Κάτω Βασιλικής και του Κρυονερίου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίψον ανομήματα…

Published

on

By

Και ξαφνικά όπως περπατάς στη πλατεία Τζαβελαίων,   στον βραχόκηπο που υπάρχει  εκεί. συναντάς τον κατάλευκο νιπτήρα ανάμεσα στα αγκωνάρια.

Δεν είχε φαίνεται τι να τον κάνει  ο πρώην ιδιοκτήτης του και τον έβγαλε σε δημόσια θέα ή  μήπως η αίσθηση του  χιούμορ που διαθέτει  τον ώθησε να  κάνει την  σημειολογική αυτή κίνηση  σε αναμονή της…  ανάπλασης του χώρου;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δευτέρα 17/6 (Ζωντανά) η Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Δήμος-Ναυπακτίας-δημοτικό-συμβούλιο-συνεδρίαση

Συνεδριάζει σήμερα   Δευτέρα 17-06-2024  και  ώρα  18:00,   σε Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας η δημοτική αρχή του Δήμου Ναυπακτίας, στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής , με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Συζήτηση-ενημέρωση για το σοβαρό πρόβλημα ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων του Δήμου Ναυπακτίας. Εισηγητής κ. Δήμαρχος.
  2. Ενέργειες για την αντιμετώπιση του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων του Δήμου Ναυπακτίας. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Γεώργιου Σιαμαντά.
  3. Αξιοποίηση και λειτουργία του κτηρίου Ξενία μετά την οριστική παραλαβή από της 31-01-2024. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Γεώργιου Ασημακόπουλου.
  4. Ενέργειες για την πολεοδόμηση στην περιοχή της Παλαιοπαναγιάς και την αποκατάσταση της παραλιακής οδού. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Ανδρέα Κωνσταντόπουλου.
  5. Ενέργειες του Δήμου Ναυπακτίας για την ενίσχυση εξωστρέφειας και καινοτομίας επιχειρήσεων. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Κεχαγιά.
  6. Αθλητικοί χώροι Αντιρρίου. Θέμα προέδρου δημοτικής κοινότητας Αντιρρίου, κ. Ταμπάκη Νικολάου:

α) Ενημέρωση για την αδειοδότηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αντιρρίου.

β) Λειτουργία Κλειστού Γυμναστηρίου Αντιρρίου. Πότε θα μπουν τα όργανα γυμναστικής στο νέο τμήμα που κατασκευάστηκε, και πότε θα δοθεί σε χρήση.

γ) Προβολείς στο γήπεδο Αντιρρίου. Πότε θα γίνει η αντικατάσταση των προβολέων στο γήπεδο ποδοσφαίρου Αντιρρίου – (Επισυναπτόμενο έγγραφο τμήματος Ηλεκτρομηχ/κών έργων).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ