Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνέντευξη Δαβανέλλου εφ’ όλης της ύλης

Published

on

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας  Θέμης Δαβανέλλος την Τρίτη 21 Ιουλίου, στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Παρόντες στην συνέντευξη ήταν ο Γραμματέας και ο Ταμίας της Ομοσπονδίας Μπακατσιάς  Βασίλης και Κων/νος Αναδιώτης.

Αναμένεται ύφεση από το φθινόπωρο

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε αρχικά στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά λόγω της πανδημίας  και στις κινήσεις που έγιναν από την πλευρά της Ομοσπονδίας για ένταξη νέων ΚΑΔ  επιχειρήσεων που πλήττονται αλλά και στις προτάσεις  που έγιναν με στόχο την ενίσχυση των επαγγελματιών της περιοχής,  γεγονός που είχε μεγάλη απήχηση στα μέλη της Ομοσπονδίας.

Ακολούθως  έκανε αναφορά στην πρόσφατη έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ  για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην αγορά εμφανίζοντας  ευρήματα της έρευνας, σχετικά με την  μείωση του τζίρου στους επαγγελματίες, με  οκτώ  στους  δέκα  να δηλώνουν πανελλαδικά ότι  φτάνει το 46%.

Επίσης σημείωσε ότι δύο στους δέκα επαγγελματίες δεν έχουν την δυνατότητα διατήρησης του προσωπικού που θα μειωθεί,  ενώ τέσσερις στους δέκα επαγγελματίες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις  φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας,  έξι στις δέκα επιχειρήσεις δεν είναι ικανοποιημένες  από τα μέτρα στήριξης της πολιτείας.

Ο κ. Δαβανέλλος έκανε λόγο για βαθιά ύφεση στην οικονομία, καθώς τα μέτρα δεν είναι προσαρμοσμένα επαρκώς για μεσαίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν την πλειοψηφία στην ελληνική οικονομία,  τονίζοντας ότι δεν υπάρχει συγκροτημένη και στοχευμένη στήριξη από το κράτος προς τις επιχειρήσεις αυτές.

Σε τοπικό επίπεδο ανέφερε ότι δεν στηρίχτηκε ο Εμπορικός σύλλογος της Ναυπάκτου, παρότι υπήρξε πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο για κάποια διαφημιστική καμπάνια,  δημιουργία αφίσας κ.α,  αφήνοντας αιχμές τόσο για τον Δήμο Ναυπακτίας όσο και για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

Ακολούθησε η αναφορά του στην δημιουργία  της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Ναυπακτίας, με την προβολή του σχετικού video σε πρόσφατη εκδήλωση στο λιμάνι,  σημειώνοντας  ότι ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση αλλά και μετά τη δημιουργία του πάλι δεν πέρασε από την Επιτροπή Τουρισμού, ως όφειλε.

Προβλέπω έργα στο λιμάνι μέχρι τον Σεπτέμβριο

Σχετικά με το θέμα της ανάπλασης, έκανε μία αναδρομή, θυμίζοντας την  συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας του δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα και του προϊσταμένου τότε της τεχνικής υπηρεσίας  Γιώργου Κέστου, πέρυσι τον Ιούλιο,  όπου ζητήθηκε να γίνει ενημέρωση για το έργο και ταυτόχρονα κατατέθηκε πρόταση της Ομοσπονδίας το έργο της ανάπλαση να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Δυστυχώς, τόνισε ο πρόεδρος, οι φόβοι της Ομοσπονδίας επιβεβαιώθηκαν για τις παθογένειες που εμφανίστηκαν στην συνέχεια και από το Σεπτέμβριο έφτασε η ανάπλαση να ξεκινήσει τον Ιανουάριο,  καθώς η κυκλοφοριακή ρύθμιση για την οδό Τζαβέλα ήρθε τότε και με ορίζοντα να λήγει την 15η Σεπτεμβρίου.

Αυτό μαζί με τα προβλήματα στο έργο, δίνει στο περιθώριο στον εργολάβο να ολοκληρώσει μέχρι 15 Σεπτεμβρίου την ανάπλαση στο λιμάνι.

Σημείωσε ότι γίνεται συλλογή υπογραφών από τα μέλη της Ομοσπονδίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όλα αυτά τα οποία στη διάρκεια της υλοποίησης του έργου της ανάπλασης στην οδό Μπότσαρη γίνονται.

Υπενθύμισε επίσης ότι υπήρξε δέσμευση του Δημάρχου για την ολοκλήρωση του έργου στο λιμάνι μέχρι τις 15 Ιουλίου, καταγεγραμμένη στα πρακτικά του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια,  αιτιολογώντας την ανακοίνωση που τις προηγούμενες ημέρες εξέδωσε η Ομοσπονδία ζητώντας την άμεση λύση του θέματος και την ολοκλήρωση του έργου, έκανε αναφορά και στις δημοτικές παρατάξεις που δεν πήραν σαφή θέση για το θέμα, πλην της  δημοτικής παράταξης  Κοτσάνα, δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση στα περί “χάλαρης μνήμης”, σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει για τον ίδιο τον κ. Κοτσανά, καθώς ξεχνά ότι  ήταν αντιδήμαρχος στην προηγούμενη δημοτική αρχή και έχει ευθύνη για όλα αυτά.

Μείωση τζίρου 60% στη Ναύπακτο

Σε ερώτηση του Nafsweek  αν υπάρχουν κάποια στατιστικά στοιχεία σχετικά με την απώλεια τζίρου των επαγγελματιών  κατά την περίοδο του έργου της ανάπλασης μας απάντησε ότι:  τόσο οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην οδό Μπότσαρη αλλά και στην οδό Τζαβέλα, που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η ανάπλαση,  εμφανίζουν μείωση του τζίρου τους σε ποσοστό που φτάνει στο 60%. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε  και στην μείωση των προσλήψεις νέων ατόμων για την καλοκαιρινή σεζόν, με ότι αυτό σημαίνει, σημειώνοντας πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πρόσφατης έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ αναμένεται βαθιά ύφεση στην οικονομία από το φθινόπωρο.

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνάντηση ΕΚΝΔ με τον Βουλευτή Δ. Κωνσταντόπουλο  & την Τοπική οργάνωση ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ναυπάκτου

Published

on

By

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-Κωνσταντοπουλος-ΕΚΝΔ-ΤΟ-Ναύπακτος
Την Παρασκευή 23/9/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του ΕΚΝΔ με το Βουλευτή Αιτ/νίας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ  Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και αντιπροσωπείας της Τοπικής  Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Ναυπάκτου
Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι της περιοχής μας.
Η ανεργία, η ακρίβεια, η ανασφάλιστη εργασία, η αναβάθμιση του ΣΕΠΕ. κλπ τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.
Τόσο ο Βουλευτής όσο και η Τοπική Οργάνωση τόνισαν ότι θα σταθούν αρωγοί στις διεκδικήσεις του ΕΚΝΔ.
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-Κωνσταντοπουλος-ΕΚΝΔ-ΤΟ-Ναύπακτος

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκαν οι 2οι Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας

Published

on

By

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

Ολοκληρώθηκαν με τις απονομές των μεταλλείων στους νικητές όλων των κατηγοριών οι 2οι Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας που πραγματοποιήθηκαν στην Ναύπακτο, Στο Εθνικό Παπαχαραλαμπειο στάδιο σήμερα Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022.

Για  δεύτερη συνεχή χρονιά , οι αγώνες πραγματοποιούνται στην Ναύπακτο  στην Ναύπακτο με τις φετινές συμμετοχές να ξεπερνούν τους  120 αθλητές από Συλλόγους από ολόκληρη την Ελλάδα έφτασαν στην Ναύπακτο για να συμμετάσχουν στους αγώνες.

Το “παρών” στους αγώνες έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας  Τάσος  Χρυσανθόπουλος.

Οι αγώνες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο προβολής της Ναυπακτίας μέσα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο αθλητικός και παράλληλα είναι αφιερωμένοι στα 61 χρόνια μνήμης από τη δωρεά του Δημητρίου Παπαχαραλάμπους για να χτιστεί το Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου.

Μια συνδιοργάνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο +Μπλε”, του ΑΣ Τοξοβολίας Πέλοπας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπακτίας, με  τον ΑΣΤ Προαστείου και με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού & της Επιτροπής Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου.

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

2οι Πανελλήνιοι Αγώνες Τοξοβολίας: Ξεκινούν το Σάββατο 24/9 στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου

Published

on

By

Για δεύτερη συνεχή χρονιά , διοργανώνονται στην Ναύπακτο το Σάββατο στις 24 Σεπτεμβρίου 2022  στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου, Πανελλήνιοι αγώνες Τοξοβολίας όλων των κατηγοριών τόξων και όλων των ηλικιών. Η έναρξη των αγώνων θα γίνει στις 09:30 το πρωί, με περισσότερους από 120 αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα να έχουν φτάσει στην Ναύπακτο για να συμμετάσχουν.

Μια συνδιοργάνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο +Μπλε”, του ΑΣ Τοξοβολίας Πέλοπας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπακτίας, με  τον ΑΣΤ Προαστείου και με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού & της επιτροπής Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου.

Οι αγώνες υλοποιούνται στο πλαίσιο προβολής της Ναυπακτίας μέσα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο αθλητικός και παράλληλα είναι αφιερωμένοι στα 61 χρόνια μνήμης από τη δωρεά του Δημητρίου Παπαχαραλάμπους για να χτιστεί το Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου.

Η είσοδος στους αγώνες είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προτρέπουμε στους δημότες Ναυπακτίας και όχι μόνο, να παρευρεθούν (ιδιαίτερα σε γονείς με μικρά παιδιά} παρακολουθώντας  ενδιαφέροντες αγώνες Τοξοβολίας που θα υλοποιηθούν στη πόλη της Ναυπάκτου.

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ