Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνέντευξη Δαβανέλλου εφ’ όλης της ύλης

Published

on

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας  Θέμης Δαβανέλλος την Τρίτη 21 Ιουλίου, στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Παρόντες στην συνέντευξη ήταν ο Γραμματέας και ο Ταμίας της Ομοσπονδίας Μπακατσιάς  Βασίλης και Κων/νος Αναδιώτης.

Αναμένεται ύφεση από το φθινόπωρο

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε αρχικά στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά λόγω της πανδημίας  και στις κινήσεις που έγιναν από την πλευρά της Ομοσπονδίας για ένταξη νέων ΚΑΔ  επιχειρήσεων που πλήττονται αλλά και στις προτάσεις  που έγιναν με στόχο την ενίσχυση των επαγγελματιών της περιοχής,  γεγονός που είχε μεγάλη απήχηση στα μέλη της Ομοσπονδίας.

Ακολούθως  έκανε αναφορά στην πρόσφατη έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ  για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην αγορά εμφανίζοντας  ευρήματα της έρευνας, σχετικά με την  μείωση του τζίρου στους επαγγελματίες, με  οκτώ  στους  δέκα  να δηλώνουν πανελλαδικά ότι  φτάνει το 46%.

Επίσης σημείωσε ότι δύο στους δέκα επαγγελματίες δεν έχουν την δυνατότητα διατήρησης του προσωπικού που θα μειωθεί,  ενώ τέσσερις στους δέκα επαγγελματίες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις  φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας,  έξι στις δέκα επιχειρήσεις δεν είναι ικανοποιημένες  από τα μέτρα στήριξης της πολιτείας.

Ο κ. Δαβανέλλος έκανε λόγο για βαθιά ύφεση στην οικονομία, καθώς τα μέτρα δεν είναι προσαρμοσμένα επαρκώς για μεσαίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν την πλειοψηφία στην ελληνική οικονομία,  τονίζοντας ότι δεν υπάρχει συγκροτημένη και στοχευμένη στήριξη από το κράτος προς τις επιχειρήσεις αυτές.

Σε τοπικό επίπεδο ανέφερε ότι δεν στηρίχτηκε ο Εμπορικός σύλλογος της Ναυπάκτου, παρότι υπήρξε πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο για κάποια διαφημιστική καμπάνια,  δημιουργία αφίσας κ.α,  αφήνοντας αιχμές τόσο για τον Δήμο Ναυπακτίας όσο και για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

Ακολούθησε η αναφορά του στην δημιουργία  της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Ναυπακτίας, με την προβολή του σχετικού video σε πρόσφατη εκδήλωση στο λιμάνι,  σημειώνοντας  ότι ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση αλλά και μετά τη δημιουργία του πάλι δεν πέρασε από την Επιτροπή Τουρισμού, ως όφειλε.

Προβλέπω έργα στο λιμάνι μέχρι τον Σεπτέμβριο

Σχετικά με το θέμα της ανάπλασης, έκανε μία αναδρομή, θυμίζοντας την  συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας του δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα και του προϊσταμένου τότε της τεχνικής υπηρεσίας  Γιώργου Κέστου, πέρυσι τον Ιούλιο,  όπου ζητήθηκε να γίνει ενημέρωση για το έργο και ταυτόχρονα κατατέθηκε πρόταση της Ομοσπονδίας το έργο της ανάπλαση να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Δυστυχώς, τόνισε ο πρόεδρος, οι φόβοι της Ομοσπονδίας επιβεβαιώθηκαν για τις παθογένειες που εμφανίστηκαν στην συνέχεια και από το Σεπτέμβριο έφτασε η ανάπλαση να ξεκινήσει τον Ιανουάριο,  καθώς η κυκλοφοριακή ρύθμιση για την οδό Τζαβέλα ήρθε τότε και με ορίζοντα να λήγει την 15η Σεπτεμβρίου.

Αυτό μαζί με τα προβλήματα στο έργο, δίνει στο περιθώριο στον εργολάβο να ολοκληρώσει μέχρι 15 Σεπτεμβρίου την ανάπλαση στο λιμάνι.

Σημείωσε ότι γίνεται συλλογή υπογραφών από τα μέλη της Ομοσπονδίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όλα αυτά τα οποία στη διάρκεια της υλοποίησης του έργου της ανάπλασης στην οδό Μπότσαρη γίνονται.

Υπενθύμισε επίσης ότι υπήρξε δέσμευση του Δημάρχου για την ολοκλήρωση του έργου στο λιμάνι μέχρι τις 15 Ιουλίου, καταγεγραμμένη στα πρακτικά του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια,  αιτιολογώντας την ανακοίνωση που τις προηγούμενες ημέρες εξέδωσε η Ομοσπονδία ζητώντας την άμεση λύση του θέματος και την ολοκλήρωση του έργου, έκανε αναφορά και στις δημοτικές παρατάξεις που δεν πήραν σαφή θέση για το θέμα, πλην της  δημοτικής παράταξης  Κοτσάνα, δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση στα περί “χάλαρης μνήμης”, σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει για τον ίδιο τον κ. Κοτσανά, καθώς ξεχνά ότι  ήταν αντιδήμαρχος στην προηγούμενη δημοτική αρχή και έχει ευθύνη για όλα αυτά.

Μείωση τζίρου 60% στη Ναύπακτο

Σε ερώτηση του Nafsweek  αν υπάρχουν κάποια στατιστικά στοιχεία σχετικά με την απώλεια τζίρου των επαγγελματιών  κατά την περίοδο του έργου της ανάπλασης μας απάντησε ότι:  τόσο οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην οδό Μπότσαρη αλλά και στην οδό Τζαβέλα, που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η ανάπλαση,  εμφανίζουν μείωση του τζίρου τους σε ποσοστό που φτάνει στο 60%. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε  και στην μείωση των προσλήψεις νέων ατόμων για την καλοκαιρινή σεζόν, με ότι αυτό σημαίνει, σημειώνοντας πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πρόσφατης έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ αναμένεται βαθιά ύφεση στην οικονομία από το φθινόπωρο.

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Την ενίσχυση των δομών υγείας του απαιτεί με ψήφισμά του ο Δήμος Ναυπακτίας

Published

on

By

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του που έλαβε χώρα την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, εξέδωσε ψήφισμα ζητώντας την «αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των μονάδων υγείας της περιφέρειας» του Δήμου και τον «σεβασμό των δωρεών» σε αυτές με δεδομένα τόσο τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ των περιοχών όσο και την υψηλή επισκεψιμότητα.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα έρχεται σε συνέχεια της έγγραφης διαμαρτυρίας των προέδρων Κοινοτήτων της ορεινής Ναυπακτίας, που πραγματοποιήθηκε μετά τη μετακίνηση ενός επιβατικού οχήματος ιατρικών υπηρεσιών από το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας, το οποίο αποτελούσε δωρεά προς την εν λόγω δομή, σε υγειονομική μονάδα άλλου Νομού.

Αναλυτικά στο ψήφισμα αναφέρεται:

«Το δημοτικό συμβούλιο έχοντας ως στόχο την παροχή υψηλής υγειονομικής κάλυψης των κατοίκων της Ναυπακτίας, και λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ των περιοχών του Δήμου, που εκτείνονται από το Γαλατά έως τη Γραμμένη Οξυά, καθώς και την υψηλή επισκεψιμότητα της περιοχής, απαιτεί την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των μονάδων υγείας της περιφέρειάς μας και τον σεβασμό των δωρεών που εξυπηρετούν τον σκοπό αυτό.

 Συγκεκριμένα:

• Την αναπλήρωση της ειδικότητας οδηγού και κάθε άλλης ειδικότητας υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Κ.Υ. Άνω Χώρας

• Την επιστροφή του επιβατικού οχήματος (πινακίδας ΚΗΥ7535) ιατρικών υπηρεσιών – Δωρεάς ΟΠΑΠ – πίσω στο Κ.Υ. Άνω Χώρας

• Την κάλυψη της περιοχής ευθύνης του Κ.Υ. Άνω Χώρας με ασθενοφόρο όχημα

• Τη πλήρη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Πλατάνου Ναυπακτίας για την παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες της δυτικής Ναυπακτίας.»

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 305 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, αποκλειστικές ειδήσεις, κυκλοφορεί  το 305ο φύλλο της ηλεκτρονικής  εφημερίδας  Nafsweek.gr ,  κάθε Παρασκευή.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Λογοδοσία δημοτικής αρχής  :

Ο  δήμαρχος Ναυπακτίας έδωσε απαντήσεις σε σημαντικά θέματα που τέθηκαν μέσα από ερωτήσεις που υπέβαλλαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων.  Θέματα που αφορούν την  παράδοση και την λειτουργία του Ξενία, το έργο…

#   Στο ΦΕΚ η προκήρυξη για την δημοτική αστυνομία :

Με την δημοσίευση της προκήρυξης στο ΦΕΚ αμέσως ξεκινά η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους που θα ολοκληρωθεί μέσα σε 15 μέρες…

#   Ξύκειο – Καπορδέλειο: Τρεις είναι οι ενδιαφερόμενοι   

Σε κάθε περίπτωση όποια και αν είναι η επιλογή    επενδυτή, αυτός έχει την υποχρέωση   να ολοκληρώσει τα έργα στο κτήριο, να εξοπλίσει τη μονάδα και άμεσα να προχωρήσει στην λειτουργία της…

#  «Έγκλημα» για το παρόν και το μέλλον  ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ)  : 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το ποσοστό των δήμων που διαθέτουν γενικό πολεοδομικό σχέδιο (ή Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης – ΣΧΟΟΑΠ) από 16% το 2014 ανέβηκε μόλις…

#  L’ Étape Greece by Tour de France: Αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός:  

Ο δημοφιλέστερος και πιο απαιτητικός αγώνας ποδηλασίας στον κόσμο, επιστρέφει στην Αρχαία Ολυμπία, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων, στις 6 Απριλίου 2024, με ένα ειδικά σχεδιασμένο σύνολο διαδρομών και σταδίων…

#   Ανοίγει αυλαία το «ΟΙΚΟθέατρο» για 13η χρονιά!  :

Μια δράση που ξεκίνησε πριν 13 χρόνια στη προσπάθεια της περιβαλλοντικής οργάνωσης Πράσινο+Μπλε να βρει τρόπους για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και ΚΔΑΠ Ναυπακτίας…

#  Σαράντα κούκλες έφτασαν στην Ναύπακτο : 

Η αφετηρία για το φετινό Mystery Event ορίστηκε στο Αντίρριο, με τη διαδρομή να περιλαμβάνει το Αιτωλικό, το Θέρμο, τη Γέφυρα Μπανιά και τον τερματισμό να είναι στην ιστορική πόλη της Ναυπάκτου…

#  Πονοκέφαλος οι τιμές των τροφίμων : 

Ο δείκτης των τροφίμων σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ έτρεξε με 8,3% τον Ιανουάριο από 8,9% ενώ σωρευτικά τα τρόφιμα την τελευταία διετία έχουν αυξηθεί σωρευτικά κοντά στο 22%…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ