Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίασε η Δημοτική Κοινότητα με ενημέρωση και… ποίηση

Published

on

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, συνεδρίασε η Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου δια ζώσης, στο κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής. Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση της προέδρου της Κοινότητας Μυρτώς Πλούμη-Κιμινουλάκη, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Γκίζας Βασίλης, μαζί με τους Αντιδημάρχους Κοτρωνιά Θωμά, Χοχτούλα Ζαχαρία και Τσουκαλά Ντίνο.

Η πρόσκληση είχε σκοπό, η μεν Κοινότητα να εκφράσει τους προβληματισμούς της και προτάσεις, η δε Δημοτική Αρχή, να πληροφορήσει την πρόεδρο και τους συμβούλους Κοινότητας Ναυπάκτου, σε μια γενική ανασκόπηση τι έγινε μέχρι τώρα,  τι γίνεται και ακόμα, τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Η ενημέρωση – συζήτηση διήρκησε περίπου 2 ώρες. Ο δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι δέχτηκαν πολλές ερωτήσεις από τους συμβούλους, σχετικά με την πορεία των εργασιών της ανάπλασης του κέντρου της πόλης που βρίσκεται σε εξέλιξη, εκφράζοντας και πολλά παράπονα για την χρονοκαθυστέρηση, και ανησυχίες για την συνέχεια του έργου με την ολοκλήρωση της οδού Ιλάρχου Τζαβέλα.

Ακόμα πολλά ερωτήματα αφορούσαν την καθαριότητα της πόλης,  την επέκταση των πεζοδρομίων ανατολικά της πόλης μέχρι και μετά το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου με περεταίρω προοπτική. Επίσης για τις προβλεπόμενες αναπλάσεις πλατεία Τζαβελαίων, τον χώρο γύρω της Αγίας Παρασκευής και άλλα θέματα όπως, το 3ο Δημοτικό Σχολείο.

Ο Δήμαρχος απαντώντας έκανε εκτενή αναφορά για την πορεία των έργων δίνοντας σαφείς απαντήσεις για κάθε θέμα ξεχωριστά. Στο ίδιο μήκος κύματος στάθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι για τον τομέα ευθύνης τους.

Σχετικά με την ανάπλαση ο δήμαρχος ανέφερε πως το έργο θα ξεκινήσει τμηματικά, αρχής γενομένης από την οδό Θέρμου με κατεύθυνση την πλατεία λιμένος. Για τις επεκτάσεις πεζοδρομίων σημείωσε πως δρομολογούνται άμεσα τόσο προς την ανατολική πλευρά όσο και για την οδό Θέρμου.

Επίσης τόνισε ότι προχωρά η ανάπλαση της πλατείας Παπαχαραλάμπους , ενώ άμεσος στόχος του Δήμου είναι η αγορά του οικοπέδου Παπαχαραλάμπους για την δημιουργία κοινόχρηστων χώρων.

Αναφορικά με την ανάπλαση των πλατειών στο Κεφαλόβρυσο (Τζαβελαίων, Οξύλου) ανέφερε πως άμεσα θα προχωρήσει το έργο.

Συνεδρίαση με Ποίηση…

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν τα δύο τετράστιχα που απεύθυνε στο Δήμαρχο ο σύμβουλος της Κοινότητας Γιώργος Βαρελάς, στέλνοντας του και πολλά μηνύματα.

Ο Δήμος θέλει άρχοντα

που να γυρνά στους δρόμους,

να δίνει λύσεις στα υπάρχοντα

να ‘χει φτερά, σε πόδια και σε ώμους.

 

Δήμαρχε, ανθρώπους έχετε

όραμα κι αγάπη, περισσεύει

τους μηχανισμούς ελέγξετε

ο Ναυπάκτιος δεν ξεχνά, παραμονεύει.

 

Στην συνέχεια συνεδρίασε η Κοινότητα Ναυπάκτου με τα θέματα που ήταν προς συζήτηση ψηφίζοντας ομόφωνα τις εισηγήσεις για Δημαρχιακό Μέγαρο του Γιώργου Υφαντή  καθώς και για το Μητρώο Πολιτιστικών Συλλόγων του Γιώργου Βαρελά. 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα σε κατοίκους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τις Επιπτώσεις και την Αντιμετώπιση του Δημογραφικού

Published

on

By

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας διεξάγει έρευνα σε κατοίκους της Περιφέρειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ) σχετικά με το δημογραφικό ζήτημα και τις συνέπειές του. Επιχειρείται γενικότερα, με τη χρήση ερωτηματολογίων, η διερεύνηση του κατά πόσο το δημογραφικό ζήτημα έχει επηρεάσει και θα επηρεάσει την καθημερινότητα των πολιτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα δυναμικό, παρατεταμένο και πολύπλοκο δημογραφικό πρόβλημα. Ιδιαίτερο προβληματισμό δημιουργεί η διαχρονική πορεία της πολύ χαμηλής γονιμότητας, η οποία είναι συνυφασμένη με νέα κοινωνικά προβλήματα και ανάγκες που απορρέουν από την οικονομική ύφεση, το μεταναστευτικό, τη δημογραφική γήρανση του πληθυσμού, την άμβλυνση του παραδοσιακού ρόλου των άτυπων δικτύων φροντίδας και την αναδιάρθρωση των δημόσιων κοινωνικών πολιτικών, τα οποία συνθέτουν ένα νέο πεδίο έρευνας και συζήτησης για τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα των συστημάτων κοινωνικής προστασίας.

Στην έρευνα θα αναζητηθούν ιδέες και προτάσεις των κατοίκων των Δήμων για την καλύτερη αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος τοπικά.

Κυρίως όμως η έρευνα αποσκοπεί στη μελέτη του κατά πόσο η εξέλιξη των δημογραφικών δεδομένων της περιοχής και οι πιθανές μελλοντικές επιπτώσεις τους, μπορούν έστω και εν μέρει, να αντιμετωπιστούν από πρωτοβουλίες και δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το ερωτηματολόγιο για τη διεξαγωγή της έρευνας είναι διαθέσιμο από τις 11/04/2023 στην ιστοσελίδα του Μηχανισμού/ Κοινωνικής Πολιτικής www.socialpolicy-pde.gr

Οι πολίτες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην έρευνα μπορούν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο στο παρακάτω link:

https://socialpolicy-pde.gr/cpt_erotimatologia/ereyna-gia-to-dimografiko-provlima-tis-perifereias-dytikis-ellada

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυμα από τον Επικεφαλής του Συνδυασμού “Αλλάζουμε Πλεύση”, Ανδρέα Κωνσταντόπουλο – Νέα λίστα ονομάτων 

Published

on

By

Η στήριξη στο κοινό μας όραμα για το Δήμο Ναυπακτίας, μας δίνει ιδιαίτερη δύναμη και μας γεμίζει αισιοδοξία.

Τον τελευταίο μήνα, μας τίμησαν με την στήριξη τους ακόμη εκατόν είκοσι (120) συνδημότες μας, που μοιράζονται μαζί μας την αγάπη τους για τη Ναυπακτία και την ανάγκη να αλλάξουμε πλεύση. Με τη συμμετοχή όλων, δημιουργούμε έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο για εμάς και τα παιδιά μας.

Το μήνυμα της γιορτής του Πάσχα, πάνω απ’ όλα είναι μήνυμα αγάπης προς το συνάνθρωπο και ελπίδας για τη ζωή, που μέσα από τις δυσκολίες ανασταίνεται.

Στις συμπατριώτισσες και στους συμπατριώτες μας, εκφράζω τις θερμές και εγκάρδιες ευχές μου. Εύχομαι από καρδιάς να περάσουν αυτές τις ευλογημένες ημέρες με υγεία, γαλήνη, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία!

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πασχαλινό ωράριο των Κρεοπωλείων της Ναυπακτίας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ