Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για πολιτική προστασία και Κλεισθένη

Published

on

Πραγματοποιήθηκε η 1η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ μετά την θερινή παύση την Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018, στο Δημαρχείο της Ξάνθης.

Η τελευταία Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά τη φονική πυρκαγιά, την 25η Ιουλίου στη Ραφήνα. Ο χρόνος που μεσολάβησε κάθε άλλο παρά χρόνος θερινής ανάπαυλας ήταν για τους Δημάρχους.

Όχι μόνο γιατί οι ανάγκες και οι αρμοδιότητες πολιτικής προστασίας των Δήμων βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, όχι μόνο γιατί επρόκειτο για έναν προεκλογικό Αύγουστο, αλλά επιπλέον διότι η έναρξη εφαρμογής του Κλεισθένη1 την 19η Ιουλίου έφερνε όλες τις προηγούμενες μέρες στην επιφάνεια σειρά πρωτόγνωρων ζητημάτων εφαρμογής του.

Η ΚΕΔΕ που επιλέγει για μια ακόμη φορά, να συνεδριάσει στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην Ξάνθη, είχε στην ατζέντα της δύο κύρια θέματα.

Το 1ο θέμα ήταν η πολιτική προστασία και το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός, “ξέχασε” την Αυτοδιοίκηση και αγνόησε παντελώς τους Δήμους στις εξαγγελίες του για την αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας.

Για τους Αιρετούς το ζήτημα φέρει σημαντική προτεραιότητα και δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν ακόμα μία συγκεντρωτική οπισθοδρόμηση του Κεντρικού Κράτους, ειδικά σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα.

Το 2ο θέμα που συζητήθηκε, ήταν οι παράμετροι εκ της αλλαγής σκυτάλης στο ΥΠΕΣσε συνδυασμό με την εφαρμογή του Κλεισθένη1.

Ως προς τα πιο διαδικαστικά, η ΚΕΔΕ πήρε τις αναγκαίες αποφάσεις σχετικά με την παρουσία της στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σε λίγες ημέρες.

Σημαντική κρίνεται η πρώτη σύσκεψη που θα έχει η ΚΕΔΕ με τον Αλέξη Χαρίτση.

Η καθιερωμένη συνάντηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων κάθε νέου ΥΠΕΣ, αυτή τη φορά αποκτά διάσταση που ξεπερνά τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αν  και οι Δήμαρχοι και Υπουργός δεν θα συσκεφθούν πρώτη φορά, καθώς έχουν επανειλημμένως συνεργαστεί θεσμικά τα προηγούμενα χρόνια.

Πάντως, αναμένεται η συζήτηση να μπει κατευθείαν “στα βαθιά”, στην ουσία των προβλημάτων και εκκρεμοτήτων, με προτεραιότητα τις εκλογικές διατάξεις του «Κλεισθένη1».

Θ. Παπαθανάσης: «Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει  τα μέγιστα στην Πολιτική Προστασία της χώρας μας»

Ο τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ Θανάσης Παπαθανάσης, δήλωσε κατά την διάρκεια των εργασιών της Συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στην Ξάνθη:

«Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει  τα μέγιστα στην Πολιτική Προστασία της χώρας μας.  Η ΚΕΔΕ αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την κατάρτιση του νέου μοντέλου Πολιτικής Προστασίας ενώ είναι επιβεβλημένη η ανάγκη ενός δομημένου θεσμικού πλαισίου για σχεδιασμό σε μακροπρόθεσμο επίπεδο της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό προχωρά στην υλοποίηση μιας ειδικής εκδήλωσης στο πλαίσιο της ΔΕΘ όπου θα προσκληθούν να συμμετέχουν επιστήμονες καθώς και οι πολιτικές ηγεσίες των εμπλεκόμενων υπουργείων.

Το συμπέρασμα της συνεδρίασης ύστερα και από τις τοποθετήσεις τεχνοκρατών είναι η ανάγκη αλλαγής του μοντέλου λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας καθώς και η δημιουργία μηχανισμών διασύνδεσης των φορέων που συμμετέχουν στην επίλυση ενός έκτακτου γεγονότος. Τέλος σημαντική είναι η αξιολόγηση των κινδύνων που υπάρχουν σε κάθε Δήμο μέσα από ένα οργανωμένο θεσμικό πλαίσιο.

Οι Δήμοι μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα σε ένα νέο σύγχρονο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας γιατί η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», κατέληξε ο        κ . Παπαθανάσης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Αλλάζουμε πλεύση» και νέος υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος

Published

on

By

Με το μήνυμα “Αλλάζουμε πλεύση, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και την Ναυπακτία μας”, ανακοίνωσε την απόφασή του ο Ανδρέας Κωσταντόπουλος να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

Προτάσσοντας την θέληση, τη γνώση, την πείρα και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Αλλάζουμε πλεύση”, ο Ανδρέας Κωσταντόπουλος στο βίντεο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, μίλησε για μία νέα εποχή για τον Δήμο Ναυπακτίας.

Ανέφερε οτι παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν, ο Δήμος Ναυπακτίας δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει έναν σύγχρονο βηματισμό και δεν έχει την εικόνα ενός Δήμου που κοιτάει προς το μέλλον, όπως του αξίζει, γεγονός που τον οδήγησε στο να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Ναυπακτίας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και στο μήνυμά του: “Είμαι ένας νέος άνθρωπος με βαθειές ρίζες στη Ναυπακτία και όνειρα για το μέλλον της, η Ναυπακτία είναι ένας τόπος φιλόξενος και ευλογημένος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν άλλον στην Ελλάδα.

Σήμερα στην εποχή της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης που η πληροφορία ταξιδεύει γρήρορα, που τα αποτελέσματα απαιτείται να είναι μετρήσιμα, που η ανάπτυξη μετριέται με βάση την αειφορία, που η γνώση έχει συσσωρευτεί, δεν έχουμε καμία δικαιολογία χρειάζεται να αλλάξουμε πλεύση άμεσα και οργανωμένα!

Το μήνυμα της υποψηφιότητας του Ανδρέα Κωσταντόπουλου με τον συνδυασμό του “Αλλάζουμε πλεύση”.

Αλλάζουμε  πλεύση 

Καιρός  ήτανε ….

Ήρθε  η ώρα για τη Ναυπακτία μας !

Μέχρι χθες αλλάζανε πλεύση ο τουρισμός, οι επενδύσεις, τα ευρωπαϊκά κονδύλια, η ανάπτυξη.

 Προσπαθήσαμε … μα άλλοι προορισμοί αποδείχθηκαν πιο οργανωμένοι,  πιο δεκτικοί, πιο αποτελεσματικοί.

 Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τον πλούτο να αλλάζει πλεύση σαν πλησιάζει στη Ναυπακτία

και αποφασίσαμε να αλλάξουμε πλεύση εμείς !

Μόνο έτσι μπορεί να γίνει  η πραγματική αλλαγή, για τον τόπο μας, για όλους μας!

Με γνώμονα έναν σύγχρονο δημοτικό σχεδιασμό που στόχο έχει να βελτιώσει την καθημερινότητα και την ευημερία όλων όσων ζουν,  εργάζονται, μεγαλώνουν και αγαπούν την Ναυπακτία  θέλουμε να αλλάξουμε πλεύση προς τον 21ο αιώνα της βιώσιμης ανάπτυξης, της τεχνολογικής έκρηξης, της συνεργασίας για τις επενδύσεις, Δήμος και πολεοδομία στην υπηρεσία της ανάπτυξης και όχι των μικροσυμφερόντων.

του τουρισμού με τελικό στόχο έναν τουρισμό υψηλής ποιότητας που αξίζει στον τόπο μας, που συνδυάζει ένα υπέροχο παραλιακό μέτωπο με ιστορία και δυνατότητες  και ένα πλούσιο τοπίο που εκτείνεται από το βουνό μέχρι τη θάλασσα.

Είμαι ένας νέος άνθρωπος με βαθιές ρίζες στη Ναυπακτία  και όνειρα για το μέλλον της,  η Ναυπακτία είναι ένας τόπος φιλόξενος και ευλογημένος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν άλλον στην Ελλάδα.

Σήμερα στην εποχή της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης που η πληροφορία ταξιδεύει γρήρορα, που τα αποτελέσματα απαιτείται να είναι μετρήσιμα, που η ανάπτυξη μετριέται με βάση την αειφορία, που η γνώση έχει συσσωρευτεί,  δεν έχουμε καμία δικαιολογία χρειάζεται να αλλάξουμε πλεύση άμεσα και οργανωμένα!

Αφού μάθατε αγαπητοί μου συμπολίτες το όνομα της παράταξής μας, την οποία εκπροσωπώ και θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου του 2023, σας καλώ να συμμετέχετε σε αυτή την αλλαγή πλεύσης!

Είμαι σίγουρος ότι έχουμε τη θέληση, τη γνώση, την πείρα και την αποφασιστικότητα για να τα αλλάξουμε όλα!

 Αλλάζουμε πλεύση λοιπόν, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και την Ναυπακτία μας!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά άμεσα το έργο στερέωσης και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού

Published

on

By

Στη Ναύπακτο βρέθηκαν λίγο πριν την έναρξη του σημαντικού έργου στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού ο ανάδοχος εργολάβος, οι επιβλέποντες μηχανικοί της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι εκπρόσωποι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος όπου και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας κ. Σπύρος Τσέλιος και στενοί συνεργάτες.

Με συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 1.775.000 ευρώ, το έργο είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Όπως διαβεβαίωσαν τόσο ο εργολάβος όσο και οι επιβλέποντες του έργου, οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και προβλέπουν την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων, νέα αρμολογήματα, τσιμεντοενέσεις, καθαρισμό και εξυγίανση του πυθμένα, αντικατάσταση των θραυσμένων λίθων και συμπλήρωση υλικού, κατασκευή νέου καταστρώματος από φυσικούς λίθους, συντήρηση των κρίκων περίδεσης του 19ου αιώνα, αλλά και νέο εξοπλισμό όπως ανοξείδωτους κρίκους περίδεσης, δέστρες, πυργίσκους τροφοδοσίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τον Τάκη Λουκόπουλο ο Κώστας Πλούμης

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η “Ενωτική πρωτοβουλία” καλωσορίζει τον Κώστα Πλούμη και την συμπόρευσή του με την παράταξη για τις  δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου συνεχίζουμε να ενώνουμε δυνάμεις και καλωσορίζουμε στην παράταξή μας την Ενωτική Πρωτοβουλία  τον γνωστό επιχειρηματία της πόλης μας κ. Κώστα Πλούμη.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ