Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδρίαση της Ομοσπονδίας για την Ανάπλαση

Published

on

Με Θέμα την  Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Ναυπάκτου, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το ΔΣ της Ομοσπονδίας συνήλθε την 17/10/2018 σε έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τη κατάσταση που διαμορφώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την 08/10/2018 από τη μη ενημέρωση της Ομοσπονδίας από τη Δημοτική Αρχή για τη μελέτη ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου και τη ψήφισή της.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο την 8/10/2018 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ζήτησε την αναβολή του θέματος ‘’Έγκριση μελέτης για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου’’ με το αιτιολογικό της μη ενημέρωσης από το Δήμο προς την Ομοσπονδία για την οριστικοποίηση της μελέτης. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καρακώστας ισχυρίστηκε ότι δεν ενημερωθήκαμε, με ευθύνη δική μας, αφού αποχωρήσαμε από την Επιτροπή Διαβούλευσης που έγινε την 09/06/2017.

Διαψεύδουμε τον παραπάνω ισχυρισμό του κ.Αντιδημάρχου ανακοινώνοντας τα πραγματικά γεγονότα εκείνης της Διαβούλευσης:

  • Τα τακτικά μέλη μας, Δαβανέλλος Θεμιστοκλής και Αναδιώτης Κων/νος, ουδέποτε παρέλαβαν, όπως άλλες φορές, προσωπικά τη πρόσκληση από το Δήμο.
  • Μάθαμε για τη Σύγκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης την 08/06/2017 για συνεδρίαση την 09/06/2017 και αναζητήσαμε τη πρόσκληση μέσω της γραμματέως μας στο Δήμο, τη πήραμε και έγινε εισερχόμενο έγγραφο στο βιβλίο της Ομοσπονδίας.
  • Εκ των πραγμάτων ήταν αδύνατον να συνεδριάσει το ΔΣ προκειμένου να λάβει απόφαση και θέση για τη συνεδρίαση της επόμενης μέρας 09/06/2017 και πήραμε απόφαση να μη παραστούμε στη Διαβούλευση.
  • Την ημέρα της Διαβούλευσης και προκειμένου να υπάρξει τεχνητή απαρτία της Επιτροπής, καλείται να παραστεί τηλεφωνικά, χωρίς πρόσκληση μόνο η κ.Φράγκου και όχι και ο κ.Μπανιάς ως αναπληρωματικό μέλος και χωρίς να επαναληφθεί η συνεδρίαση την επόμενη μέρα όπως προβλέπεται από το νόμο και τη πρόσκληση.
  • Το ΔΣ κατόπιν των παραπάνω γεγονότων συνεδρίασε την 13/06/2017 και ενημερώθηκαν όλα τα μέλη μας βγάζοντας και αντίστοιχο Δελτίο Τύπου.

 Σύμφωνα με τα παραπάνω, καταγγέλλουμε τη στάση του κ. Καρακώστα καθώς και του κ.Κοτρωνιά ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το λόγο για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο στον κ. Δαβανέλλο, ως μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης, και επιπλέον να επισημάνουμε ότι η μεγάλη ευθύνη της μη ενημέρωσης για ένα τόσο σοβαρό θέμα της Ομοσπονδίας, όσον και κανενός άλλου φορέα της πόλης,  βαραίνει εξ ολοκλήρου τη Δημοτική Αρχή και κανέναν άλλον.

Ας αναλάβουν, λοιπόν, μια φορά παλληκαρήσια την ευθύνη κι ας μη ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα να μεταθέσουν την ευθύνη τους.

Τέλος, ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή, αυτό που δεν έκανε ποτέ, να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων και πολιτικών παρουσία του μελετητή, να παρουσιάσει τη μελέτη όπως όφειλε να κάνει, προκειμένου να ενημερωθούμε για το τι πρόκειται να γίνει, αφού πλέον δε μπορεί να αλλάξει η μελέτη».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 195η Επέτειο απελευθέρωσης της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου οι διήμερες εκδηλώσεις για την 195η επέτειο από την απελευθέρωση της Ναυπάκτου από τους Οθωμανούς.

Στον διήμερο εορτασμό συμμετείχαν αντιπροσωπείες   σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ναυπάκτου, πολιτιστικοί και  χορευτικοί σύλλογοι, σύλλογοι αναβίωσης  ιστορίας και οι φιλαρμονικές  Μεσολογγίου, Αντιρρίου και Ναυπάκτου.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε ο Δήμος     Ναυπακτίας, με την στήριξη της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Εφορείας αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδας, ενώ τον συντονισμό των εορτασμών είχε αναλάβει ο Σύλλογος Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «Έπαχτος.

Το Σάββατο, πομπή όπου συμμετείχαν Σχολεία και σύλλογοι αναβίωσης ιστορικών γεγονότων, με εκκίνηση  από την παραλία Ψανής έφτασε στον χώρο του δυτικού βραχίονα του ενετικού λιμανιού υπό τη συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπάκτου και των φιλαρμονικών Μεσολογγίου και Αντιρρίου. Εκεί ακολούθησε η αναπαράσταση της άφιξης του τότε Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια στο λιμάνι της πόλης.

Την Κυριακή, 19 Μαΐου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου  Δημητρίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη  Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου και με συμμετοχή αντιπροσωπειών των συλλόγων.

Ακολούθως με πομπή  κλήρος και λαός  έφτασαν στην πλατεία Λιμένος όπου αναπέμφθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των πεσόντων της Απελευθέρωσης .  Ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων  στο άγαλμα Μπότσαρη και  χαιρετισμοί από τον Μητροπολίτη και τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

Στους εορτασμούς για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου παραβρέθηκαν οι βουλευτές Θανάσης Παπαθανάσης, και Μίλτος Ζαμπάρας, οι δήμαρχοι Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος και Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Παΐσιος, , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άγγελος Σταυρόπουλος, αντιδήμαρχοι,  περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλά τα νέα για την γέφυρα του Μόρνου

Published

on

By

Πρόσκληση ένταξης σε χρηματοδότηση στο πλαίσιο του ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 4.5 «Οδικές υποδομές» και με τον τίτλο: «Αποκατάσταση φθορών και αλλοιώσεων ανωδομής της παλαιάς γέφυρας Μόρνου»,  υπέβαλε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η πρόσκληση υποβλήθηκε την 10η Μαΐου 2024, με αριθμό πρωτοκόλλου Α. Π.: 101926.

Η πρόσκληση αφορά στην συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Δυτικής     Ελλάδας για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης της παλαιάς γέφυρας Μόρνου.

#   Πλήρες ρεπορτάζ στην e-φημερίδα Nafsweek που κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημερίδα Ενημέρωσης για την αξιοποίηση αποβλήτων αγροδιατροφής

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας οργανώνει «Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα την αξιοποίηση των αποβλήτων του τομέα αγροδιατροφής» που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου 2024 και ώρα 12:00 μ.μ, στην Ναύπακτο, κτήριο «Ναυπακτία» (1ος όροφος), στο πλαίσιο του Έργου LIFE-IP CEI-Greece – LIFE18 IPE/GR/000013 «Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα».

Το Έργο συντονίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με 19 στρατηγικούς εταίρους, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Ναυπακτίας και η Terra Nova. Απώτερος στόχος του LIFE-IP CEI-Greece αποτελεί η συμβολή στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων και της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.

Η πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP CEI-Greece που μέσω της Δράσης C5: «Ανάπτυξη τοπικών/περιφερειακών συμμαχιών για τη διαχείριση αγροδιατροφικών αποβλήτων» προωθεί εθελοντικές συμφωνίες για την αξιοποίηση των αποβλήτων του τομέα αγροδιατροφής και την ανάδειξή τους ως ένα σημαντικό εργαλείο για την εφαρμογή της ιεράρχησης των αποβλήτων και τη μόχλευση της μετάβασης προς μια κυκλική οικονομία στην πράξη.

Αναγνωρίζοντας ως ρεύμα υψηλού δυναμικού κυκλικότητας τα βιοαποδομήσιμα απόβλητα της γεωργοκτηνοτροφίας και της αγροβιομηχανίας που παράγονται στην περιοχή υιοθετείται η ανάπτυξη εθελοντικής συμφωνίας για την συλλογή, μεταφορά και ανάκτηση των αποβλήτων αυτών με απώτερο σκοπό την προώθηση και διάδοση της εφαρμογής της κυκλικής βιοοικονομίας σε τοπικό επίπεδο, την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινότητας προς μια ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων και την αξιοποίησή τους ως βιολογικό πόρο, που αναμένεται να αποφέρει ένα θετικό συνολικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, την ανθρώπινη υγεία, την οικονομία και την κοινωνία.

Κατά την έναρξη των εργασιών θα απευθύνουν χαιρετισμό οι:

  • Εκπρόσωπος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
  • Βασίλειος Γκίζας, Δήμαρχος Ναυπακτίας

Ακολούθως, θα διεξαχθούν εισαγωγικές ομιλίες από τους:

  • Θωμά Κοτρωνιά, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Δήμου Ναυπακτίας
  • Μαίρη Πλατή, Project Manager Life-IP-CEI GREECE, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
  • Ανδρέα Σωτηρόπουλο, Terra Nova

Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί το έργο LIFE-IP CEI-Greece, οι στόχοι και τα αναμενόμενα αποτελέσματά του.

Στο τελευταίο μέρος της ημερίδας, θα υπογραφεί η Εθελοντική Συμφωνία.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ