Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδρίαση της Ομοσπονδίας για την Ανάπλαση

Published

on

Με Θέμα την  Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Ναυπάκτου, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το ΔΣ της Ομοσπονδίας συνήλθε την 17/10/2018 σε έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τη κατάσταση που διαμορφώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την 08/10/2018 από τη μη ενημέρωση της Ομοσπονδίας από τη Δημοτική Αρχή για τη μελέτη ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου και τη ψήφισή της.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο την 8/10/2018 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ζήτησε την αναβολή του θέματος ‘’Έγκριση μελέτης για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου’’ με το αιτιολογικό της μη ενημέρωσης από το Δήμο προς την Ομοσπονδία για την οριστικοποίηση της μελέτης. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καρακώστας ισχυρίστηκε ότι δεν ενημερωθήκαμε, με ευθύνη δική μας, αφού αποχωρήσαμε από την Επιτροπή Διαβούλευσης που έγινε την 09/06/2017.

Διαψεύδουμε τον παραπάνω ισχυρισμό του κ.Αντιδημάρχου ανακοινώνοντας τα πραγματικά γεγονότα εκείνης της Διαβούλευσης:

  • Τα τακτικά μέλη μας, Δαβανέλλος Θεμιστοκλής και Αναδιώτης Κων/νος, ουδέποτε παρέλαβαν, όπως άλλες φορές, προσωπικά τη πρόσκληση από το Δήμο.
  • Μάθαμε για τη Σύγκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης την 08/06/2017 για συνεδρίαση την 09/06/2017 και αναζητήσαμε τη πρόσκληση μέσω της γραμματέως μας στο Δήμο, τη πήραμε και έγινε εισερχόμενο έγγραφο στο βιβλίο της Ομοσπονδίας.
  • Εκ των πραγμάτων ήταν αδύνατον να συνεδριάσει το ΔΣ προκειμένου να λάβει απόφαση και θέση για τη συνεδρίαση της επόμενης μέρας 09/06/2017 και πήραμε απόφαση να μη παραστούμε στη Διαβούλευση.
  • Την ημέρα της Διαβούλευσης και προκειμένου να υπάρξει τεχνητή απαρτία της Επιτροπής, καλείται να παραστεί τηλεφωνικά, χωρίς πρόσκληση μόνο η κ.Φράγκου και όχι και ο κ.Μπανιάς ως αναπληρωματικό μέλος και χωρίς να επαναληφθεί η συνεδρίαση την επόμενη μέρα όπως προβλέπεται από το νόμο και τη πρόσκληση.
  • Το ΔΣ κατόπιν των παραπάνω γεγονότων συνεδρίασε την 13/06/2017 και ενημερώθηκαν όλα τα μέλη μας βγάζοντας και αντίστοιχο Δελτίο Τύπου.

 Σύμφωνα με τα παραπάνω, καταγγέλλουμε τη στάση του κ. Καρακώστα καθώς και του κ.Κοτρωνιά ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το λόγο για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο στον κ. Δαβανέλλο, ως μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης, και επιπλέον να επισημάνουμε ότι η μεγάλη ευθύνη της μη ενημέρωσης για ένα τόσο σοβαρό θέμα της Ομοσπονδίας, όσον και κανενός άλλου φορέα της πόλης,  βαραίνει εξ ολοκλήρου τη Δημοτική Αρχή και κανέναν άλλον.

Ας αναλάβουν, λοιπόν, μια φορά παλληκαρήσια την ευθύνη κι ας μη ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα να μεταθέσουν την ευθύνη τους.

Τέλος, ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή, αυτό που δεν έκανε ποτέ, να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων και πολιτικών παρουσία του μελετητή, να παρουσιάσει τη μελέτη όπως όφειλε να κάνει, προκειμένου να ενημερωθούμε για το τι πρόκειται να γίνει, αφού πλέον δε μπορεί να αλλάξει η μελέτη».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση δημάρχων Πατρών, Ναυπάκτου και Μεσολογγίου για τα διόδια της Γέφυρας

Published

on

By

Τα διόδια της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης των Δημάρχων, Πατρέων Κώστα Πελετίδη, Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου και Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα συνεργασίας για κοινή δράση, με στόχο όχι απλώς τη μη αύξηση, αλλά και τη μείωση των διοδίων, σε ό,τι αφορά τους διερχόμενους των τριών περιοχών, δεδομένου ότι υπάρχουν εργαζόμενοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί και άλλοι επαγγελματίες, καθώς και φοιτητές, που την χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση.

«Η Γέφυρα πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει», δήλωσαν μετά την συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να υπάρξει μια σειρά ενεργειών που θα γίνουν από κοινού, η ανακοίνωση των οποίων θα γίνει αφού ενημερωθούν και τα Δημοτικά Συμβούλια των τριών Δήμων.

Στόχος είναι, σε σύντομο χρονικό διάστημα και μόλις οριστικοποιηθεί το πλαίσιο διεκδίκησης, να υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό και να δοθεί η μοναδική αποδεκτή λύση, η μείωση του κόστους διέλευσης.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοινή δράση κατά των αυξήσεων της Γέφυρας από Δήμους και φορείς

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε η κοινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  πριν λίγη ώρα,  σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και 5των Σωματείων της δυναμής του, με στόχο τη διαμόρφωση ενιαίας πρότασης, ώστε να μην εφαρμοστεί μία αύξηση στα διόδια της Γέφυρας, η οποία θα επηρεάσει δυσμενώς όλους τους τομείς της καθημερινότητας, την εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση κ.ά.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής του νομού και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο αντιδήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς, ο αντιδήμαρχος δήμου Δωρίδας Ανδρέας Ευσταθίου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων πρ. δήμαρχοι Γιάννης Μπουλές και Γιάννης Νταουσάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Σιαμαντάς και Ανδρέας Κοτσανάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Δαβανέλλος, η πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Βάσω Νταουσάνη, ο οικοδεσπότης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αριστομένης Χάρος, εκπρόσωποι Σωματείων και φορέων.

Κατά την συνάντηση κατατέθηκαν προτάσεις, με τον βουλευτή του νομού να σημειώνει πως το θέμα θα πρέπει να απαντηθεί κεντρικά με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον αρμόδιο υπουργό, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα την σύμβαση που έχει το κράτος με την Γέφυρα ως “Δρακόντεια”.

Στο σύνολό τους οι προτάσεις που κατατέθηκαν περιλάμβαναν την κοινή στόχευση για την μείωση των διοδίων της Γέφυρας με τις δημοτικές αρχές  της περιοχής να συντονίζονται άμεσα για τον περεταίρω προγραμματισμό των ενεργειών τους.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και με την καταγραφή των προτάσεων αναμένεται άμεσα η σύνταξη ψηφίσματος που θα περιλαμβάνει:

Την άμεση συνάντηση των δημάρχων των όμορων με την Γέφυρα δήμων, τον συντονισμό για συνάντηση με Περιφέρεια και τον αρμόδιο υπουργό και κινητοποιήσεων για το άνοιγμα των διοδίων της Γέφυρας, αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Ταυτόχρονα ορίστηκε μια προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή με επικεφαλής τους δημάρχους  Ναυπακτίας και Δωρίδας, τους προέδρους του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας και του ΝΤ ΑΔΕΔΥ,  όπου άμεσα θα συντονιστούν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα (18:30) η συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο για τις αυξήσεις στη Γέφυρα

Published

on

By

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της εταιρίας ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ για αυξήσεις στα διόδια της

Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης», το Ε.Κ.Ν.Δ. και τα Σωματεία Μέλη του δηλώνουν

την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε αναπροσαρμογή λειτουργεί επιβαρυντικά στους

εξυπηρετούμενους εργαζόμενους και δημότες της περιοχής μας.

Οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, ενέργεια, τρόφιμα, είναι συνεχείς εξανεμίζοντας το

εισόδημα των εργαζομένων, ενώ, αντιθέτως, οι αποδοχές των εργαζομένων

παραμένουν αμετάβλητες.

Το Ε.Κ.Ν.Δ. και τα Σωματεία της δύναμής του καλούν τους

Δήμους Ναυπακτίας-Δωρίδας και όλους τους φορείς της περιοχής μας σε κοινή

συνάντηση την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του

Εργατικού Κέντρου για τη διαμόρφωση ενιαίας πρότασης, ώστε να μην εφαρμοστεί

μία αύξηση στα διόδια της Γέφυρας, η οποία θα επηρεάσει δυσμενώς όλους τους

τομείς της καθημερινότητας, την εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση κ.ά.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ