Την Τετάρτη, 5-10-2022, και ώρα 19:00 σε δια ζώσης συνεδρίαση της κοινότητας Ναυπάκτου στο κτίριο «Ναυπακτία» στο λιμάνι Ναυπάκτου, συνεδριάζει το Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Ναυπάκτου με τα εξής θέμα ημερήσιας διάταξης:
Έκφραση γνώμης για την υπ΄ αριθμ. 16789/7-9-2022 εισήγηση της Δ/νσης Περιβάλλοντος με θέμα «Έγκριση ή μη κοπής δέντρων που φύονται κοινόχρηστο χώρο».
Έκφραση γνώμης για το υπ΄ αριθμ. 18657/12-9-2022 έγγραφο του γραφείου Δημάρχου με θέμα «Παροχή γνώμης όσον αφορά τόσο στην ανέγερση του μνημείου όσο και στην υπόδειξη χώρου στην Κοινότητα Ναυπάκτου».
Έκφραση γνώμης για την υπ΄ αριθμ. 20336/30-9-2022 εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών με θέμα «Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Γριμπόβου κατά την διοργάνωση της εμποροπανήγυρις του έτους 2022».
Έκφραση γνώμης για το υπ΄ αριθμ. 16287/13-9-2022 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών με θέμα «Διαβίβαση αιτήματος για ασφαλτόστρωση τμήματος του δρόμου στην περιοχή «Βλαχογιαννεϊκα» στην Παλαιοπαναγιά της Κοινότητας Ναυπακτου».
Έκφραση γνώμης για το υπ΄ αριθμ. 17074/22-9-2022 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών με θέμα «Διαβίβαση αιτήματος της κας Παναγιώτας Τσαπόγα για αντικατάσταση της οδοστρώματος επί της οδού Παρόδου Δημητρίου Πλαστήρα της κοινότητας Ναυπάκτου».
Διατύπωση άποψης για κλάδεμα του Πλατάνου στην πλατεία έναντι του ΙΝ Αγίου Δημητρίου. (εισηγήτρια η κα Μυρτώ Κιμινουλάκη)
Διατύπωση άποψης για την εκδήλωση που είναι αφιερωμένη σε παιδιά που χάθηκαν και στους γονείς τους που αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά τους. (εισηγήτρια η κα Μυρτώ Κιμινουλάκη)
Διατύπωση άποψης για τα τροχόσπιτα στην παραλία Ψανής (εισηγήτρια η κα Κατσούλη Ελένη)
Διατύπωση άποψης για την δημιουργία skate Park στην πλατεία Τζαβέλλα (εισηγήτρια κα Κατσούλη Ελένη)
Διατύπωση άποψης για την δημιουργία μίας μόνο εισόδου parking σε κάθε πυλωτή πολυκατοικίας. (εισηγητής ο κος Σιαμαντάς Θεόδωρος)
Διατύπωση άποψης για ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2022-2023 ( Υπάρχει εισήγηση από : κον Γεώργιο Βαρελά)
Την κατανομή και πλήρωση 829 θέσεων Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Φ.Α.) για την υλοποίηση των Προγραμμάτων και Εκδηλώσεων «Άθληση για Όλους» στους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση ΓΓΑ/22664, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 5461/9.9.2026.
Η απόφαση αφορά την περίοδο 2026-2027 και καλύπτει ανάγκες ΟΤΑ Α’ Βαθμού, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που έχουν ενταχθεί στον σχετικό προγραμματισμό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Οι Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής θα προσληφθούν με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, τις οποίες θα υπογράφουν με τον φορέα που υλοποιεί το πρόγραμμα.
Η διάρκεια των συμβάσεων μπορεί να φτάσει έως τους 8 μήνες, ενώ η επιλογή του προσωπικού θα γίνεται βάσει του ισχύοντος Οργανωτικού Πλαισίου των Προγραμμάτων και Εκδηλώσεων Άθλησης για Όλους.
H δαπάνη δεν βαρύνει τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ούτε τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά θα καλυφθεί από τους προϋπολογισμούς των αντίστοιχων ΟΤΑ και νομικών προσώπων, μέσω εσόδων που προέρχονται από: αντίτιμο συμμετοχής, δίδακτρα ή συνδρομές των ωφελούμενων, δωρεές, χορηγίες.
Οι φορείς που περιλαμβάνονται στην απόφαση έχουν ήδη καταθέσει οικονομικές βεβαιώσεις ότι διαθέτουν τις απαιτούμενες πιστώσεις για το 2026 και ότι θα προβλέψουν τις αντίστοιχες πιστώσεις και για το 2027.
Η κατανομή των θέσεων έγινε βάσει των αναγκών που δήλωσαν οι ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα για τη λειτουργία των υπηρεσιών «Άθληση για Όλους», όπως αυτές προέκυψαν από τις αιτήσεις και τις οικονομικές βεβαιώσεις που κατατέθηκαν για την περίοδο 2026-2027.
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων του Δήμου Ναυπακτίας για το Καλοκαίρι του 2026, από τις 11 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2026, το Κτήριο Τσώνη φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας “boobs – art for awareness” της Σύλβιας Κουβέλη, μία φωτογραφική πρωτοβουλία που επιχειρεί να ανοίξει με αμεσότητα και ευαισθησία τη συζήτηση γύρω από το στήθος, την υγεία και τον καρκίνο του μαστού. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, με ελεύθερη είσοδο.
Το boobs ξεκίνησε το 2017, έπειτα από έρευνα της δημιουργού γύρω από τη σχέση νέων γυναικών στην Ελλάδα με το στήθος τους, την άγνοια και την αμηχανία που συχνά το περιβάλλουν, αλλά και την ανάγκη ουσιαστικής ενημέρωσης για την υγεία του μαστού. Μέσα από ανώνυμες, ρεαλιστικές φωτογραφικές απεικονίσεις και προσωπικές αφηγήσεις, δημιουργεί έναν χώρο εξοικείωσης, αναγνώρισης και φροντίδας.
Περισσότερα από 100 άτομα έχουν μέχρι σήμερα σταθεί μπροστά στον φακό του project, το καθένα με τη δική του ιστορία. Στην έκθεση ο επισκέπτης καλείται να δει, να διαβάσει και να ακούσει αυτές τις αφηγήσεις και, ταυτόχρονα, να έρθει σε επαφή με την πραγματική ποικιλομορφία του σώματος: την ασυμμετρία, τις ραγάδες, τα τατουάζ, τις ουλές και τα σημάδια. Εικόνες και ιστορίες συνυπάρχουν, φωτίζοντας εμπειρίες που συνδέονται με την ασθένεια, τη φροντίδα, τη μητρότητα, την εικόνα του σώματος και την προσωπική σχέση κάθε ανθρώπου με αυτό. Στα χρόνια της διαδρομής του, το boobs έχει παρουσιαστεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Λος Άντζελες, τη Βαρκελώνη, τα Τρίκαλα και τη Λάρισα, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2026 έρχεται στη Ναύπακτο.
Η παρουσίαση στη Ναύπακτο έχει και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς η Σύλβια Κουβέλη γεννήθηκε στη Ναύπακτο και μεγάλωσε στο Τορόντο του Καναδά. Είναι διεπιστημονική καλλιτέχνιδα, με έργο που εστιάζει σε ζητήματα φύλου, σώματος, ασθένειας και συμπερίληψης. Έχει ζήσει για χρόνια στην Ισπανία και την Αγγλία, όπου εργάστηκε και σπούδασε, ενώ πλέον έχει επιστρέψει στην Ελλάδα. Είναι κάτοχος MA Visual Sociology από το Goldsmiths, University of London, με το φωτογραφικό της ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον άνθρωπο, το σώμα και την κοινωνία.
Η έκθεση “boobs – art for awareness” δεν επιχειρεί απλώς να παρουσιάσει φωτογραφίες. Επιχειρεί να κάνει ορατές προσωπικές ιστορίες, να περιορίσει την αμηχανία και τα στερεότυπα και να υπενθυμίσει, μέσα από την τέχνη, τη σημασία της γνώσης, της πρόληψης και της φροντίδας του σώματός μας.
Το ΕΚΝΔ συμμετείχε δυναμικά στο Αγωνιστικό Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026 στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για την 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ενώσαμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζόμενους, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία , διεκδικώντας:
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Αξιοπρεπείς μισθούς και αυξήσεις.
Μείωση του χρόνου εργασίας.
Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και τη στεγαστική κρίση.
Συνεχίζουμε συλλογικά και αγωνιστικά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων.