Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 21-07-2025 στις 19:00 , στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής το δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας.
Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τα εξής θέματα:
Παρουσίαση-ενημέρωση για την Μελέτη μέτρων άμεσης εφαρμογής για την αύξηση της οδικής ασφάλειας σε σημεία και οδικά τμήματα της αστικής περιοχής της πόλης της Ναυπάκτου.
Έκφραση γνώμης σχετικά με πρόταση τροποποίησης σχεδίου Πόλεως στο Ο.Τ. 307 A, Δυτικών Επεκτάσεων 1978, κατόπιν αιτήσεως ιδιοκτησίας «ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝ ΙΚΕ». (εισηγητής κ. Ραυτόπουλος Νικόλαος)
Συγκρότηση επιτροπής για την παραλαβή του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟ». (εισηγητής κ. Ραυτόπουλος Νικόλαος)
Συγκρότηση επιτροπής για την παραλαβή του έργου «ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΔΕ ΧΑΛΚΕΙΑΣ». (εισηγητής κ. Ραυτόπουλος Νικόλαος)
Διαπίστωση αναγκαιότητας ονομασίας έξη καθέτων οδών στην περιοχή Δένδρο της Δημοτικής κοινότητας Ναυπάκτου. (εισηγητής κ. Ραυτόπουλος Νικόλαος)
Χορήγηση άδειας τοποθέτησης πινακίδων εισόδου-εξόδου οχημάτων και απαγόρευσης στάσης-στάθμευσης έμπροσθεν της εισόδου ιδιωτικού χώρου στάθμευσης του κ. Στρίμπερη Ιωάννη στην οδό Προκλέους στην Ναύπακτο του Δ. Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Ραυτόπουλος Νικόλαος)
Αναμόρφωση Προϋπολογισμού και τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Οικονομικού έτους 2025. (εισηγητής κ. Γεώργιος Σιμάκης)
Καθορισμός τελών χρήσης χώρου εμποροπανήγυρης για το έτος 2025. (εισηγητής κ. Γεώργιος Σιμάκης)
Καθορισμός αποζημίωσης μελών για συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το ν. 5003/2022. (εισηγητής κ. Γεώργιος Σιμάκης)
Εισήγηση για μηνιαία καταβολή οικονομικής εισφοράς στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Ναυπακτίας για την σχολική περίοδο 2025-2026. (εισηγήτρια κ. Ρισβά-Πατακοπούλου Μαρίνα )
Διαγραφές και διακοπή φοίτησης παιδιών από τους Δημοτικούς Παιδικούς- Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. (εισηγήτρια κ. Ρισβά-Πατακοπούλου Μαρίνα )
Καθορισμός νόμιμου αναπληρωτή του Προέδρου της επταμελούς Επιτροπής Διενέργειας Εμποροπανήγυρης Nαυπάκτου 2025 για τη συμμετοχή του στην εν λόγω Επιτροπή. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς Κων/νος)
Καθορισμός δύο Δημοτικών Συμβούλων με τους νόμιμους αναπληρωτές τους για τη συμμετοχή τους στην επταμελή Επιτροπή Διενέργειας Εμποροπανήγυρης Nαυπάκτου 2025. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς Κων/νος)
Ορισμός μελών ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού σε γνωμοδοτική επιτροπή για θέματα ανέλκυσης – απομάκρυνσης – εξουδετέρωσης ναυαγίων στη θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας του Κ.Λ. Πατρών, για το έτος 2025. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς Θωμάς )
Μετά από τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της ΔΕ Ευπαλίου και σε συντονισμό με τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους πανελλαδικά, οι αγρότες -κτηνοτρόφοι της Ναυπακτίας και της Δωρίδας έφτασαν με τα γεωργικά τους μηχανήματα στον κόμβο Ξηροπηγάδου.
Τα πρώτα τρακτέρ δημιούργησαν στην αερογέφυρα της Εθνικής οδού Ναυπάκτου- Ιτέας, το πρώτο «μπλόκο» με την παρουσία τους να ενισχύεται τις επόμενες ημέρες, ενώ δεν αποκλείεται και το κλείσιμο της εθνικής οδού στο ύψος του κόμβου των Μαλαμάτων.
Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 11:30 το πρωί, στο δημαρχείο Ευπαλίου θα πραγματοποιηθεί Ειδική συνέλευση αγροτών και κτηνοτρόφων από τη Ναυπακτία και τη Δωρίδα.
Στο κάλεσμά του ο Σύλλογος αναφέρει:
«Μετά την πανελλαδική σύσκεψη όλων των αγροτικών και κτηνοτροφικών φορέων της χώρας η οποία πραγματοποιήθηκε στην Νίκαια της Λάρισας στις 23-10-2025 σας καλούμε ΟΛΟΥΣ στην γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025 και ώρα 11:30μ.μ στο δημαρχείο του δήμου Δωρίδος.
Καλούμε όλους τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους της περιοχής για την συμμετοχή μας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις τον τρόπο και την μορφή που θα έχουν αυτές θέλοντας να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον κλάδο μας ,όπως το κόστος παραγωγής ,τις άμεσες αποζημιώσεις από καταστροφές σε πολλές καλλιέργειες που είχαμε μέσα στην χρονιά, την κατοχύρωση κατώτερης τιμής προϊόντων, την καταβολή των χρημάτων που οφείλονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τα έτη 2024-2025 καθώς και προηγούμενα από το 2016.
Η παρουσία ΟΛΩΝ σας κρίνεται απαραίτητη για το μέλλον του αγροτικού τομέα στον Νομό μας. Η συνέλευση θα είναι ανοιχτή και στο ευρύτερο κοινό, για όποιον επιθυμεί να ενημερωθεί και να στηρίξει την προσπάθεια μας.»
Με αίτημα την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας, δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, απέστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από τις σοβαρές καταγγελίες από τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑ Ναυπάκτου, Δημήτρη Κότσαλο, για τα όσα έγιναν κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης στις 27 Νοεμβρίου 2025.
Ζητούν να δοθούν απαντήσεις ώστε να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθούν αποφάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΥΑΝ.
Αναφέρει συγκεκριμένα η επιστολή :
“Θέμα: Άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας σχετικά με τις σοβαρές καταγγελίες του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΝ κ. Δημητρίου Κότσαλου.
Κύριε Πρόεδρε,
Μετά τις ιδιαίτερα σοβαρές καταγγελίες που κατέθεσε ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΝ, κ. Δημήτριος Κότσαλος, στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης στις 27/11/2025, παρακαλούμε όπως συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο βάσει του Ν3852/2010 προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις και να ενημερωθεί το σώμα επί των γεγονότων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κότσαλος αναφέρθηκε:
Σε υπέρβαση καθηκόντων εκ μέρους της Προέδρου της ΔΕΥΑΝ, κας Αγγελικής Σμπούκη,
Σε παρεμβάσεις προς εργολάβους και προμηθευτές, οι οποίες – σύμφωνα με τα λεγόμενά του – απείχαν των θεσμικών ρόλων του Γενικού Διευθυντή,
Σε επιθετική συμπεριφορά προς υπαλλήλους της Επιχείρησης, καθώς και προς υπάλληλο ΑμεΑ, καθώς και στην πρόθεσή του να προσφύγει σε κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία της θέσης και της θεσμικής του υπόστασης.
Οι παραπάνω καταγγελίες, σε συνδυασμό με το ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί στη Δημοτική Επιχείρηση, δημιουργούν συνθήκες περαιτέρω δυσλειτουργίας και πλήττουν τη σοβαρότητα και αξιοπιστία της ΔΕΥΑΝ.
Για τους λόγους αυτούς, κρίνεται αναγκαία η άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε:
Να ενημερωθεί αναλυτικά το σώμα.
Να ζητηθούν εξηγήσεις από την Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ.
Να ληφθούν αποφάσεις για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Επιχείρησης.
Να προσκληθεί το διοικητικό συμβούλιο στην συνεδρίαση.
Να προσκληθούν οι εκπρόσωποι εργαζομένων της ΔΕΥΑΝ.’
Τα μέλη της Αντιπολίτευσης προχώρησαν στην συγκέντρωση των υπογραφών δημοτικών συμβούλων -όπως ορίζει ο νόμος – ώστε σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου να συγκαλέσει το Σώμα σε έκτακτη συνεδρίαση.