Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας ( Δευτέρα 12-09-2022)

Published

on

Δήμος-ναυπακτίας-δημοτικό-συμβούλιο

Την Δευτέρα 12-09-2022  και  ώρα  18:00 συνεδριάζει σε  Τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας,  στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής,  με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Έγκριση τροποποίησης Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Δήμαρχος).
 2. Έκδοση τοπικής κανονιστικής απόφασης στ πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 451ης επετείου από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου». (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 3. Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκτέλεση του έργου «Αποπεράτωση αποχετευτικού δικτύου λυμάτων Αντιρρίου» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 4. Αίτημα Κόκλα Γεωργίου για κατάληψη οδοστρώματος ολιγόωρης διακοπής κυκλοφορίας στην οδό Βαρδακουλά, από Ιατρικό Κέντρο έως Μουσείο Φαρμάκη για 2 ημέρες(εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 5. Αίτημα Ζωιτάκη Γεωργίου για την χορήγηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού Καλυδώνος 30 στη Ναύπακτο (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 6. Οριοθέτηση χώρου στάθμευσης σχολικού λεωφορείου επί της οδού Μακρυγιάννη 4-6 (πρώην Ασημακοπούλου) περιοχή Ψανή, στην Ναύπακτο. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 7. Ονομασία οδού σε πάροδο επί της οδού «Μπραϊμη» στην περιοχή της Βαρναράχης (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 8. Ονομασία οδού σε πάροδο επί της οδού Μακεδονίας στην παραλία Παλαιοπαναγιάς (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 9. Ονομασία οδού στην περιοχή Παλαιοπαναγιάς από την οδό Μεσολογγίου μέχρι τη θέση Λαουρδεκέικα (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 10. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2022 (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 11. Πληρωμή 1ου λογαριασμού του έργου «κατασκευή αθλητικής εγκατάστασης στίβου στο Αντίρριο», μέσω άλλης πηγής χρηματοδότησης και αναμόρφωση Π/Υ (τροποποίηση τεχνικού προγράμματος) (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 12. Εισηγητική έκθεση Β’ τριμήνου έτους 2022 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 13. Συγκρότηση 5μελούς Επιτροπής Διενέργειας Εμποροπανήγυρης (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 14. Εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο δήμου Ναυπακτίας προς τον πρόεδρο της κοινότητας Κλεπάς (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 15. Αίτημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου προς το Δήμο Ναυπακτίας για επιχορήγηση με το ποσό των 5.000,00 επιπλέον ενίσχυση στην Τακτική Επιχορήγηση έκτακτων λειτουργικών δαπανών για κάλυψη λειτουργικού κόστους. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 16. Έκφραση γνώμης επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΣΠΗΕ) ΙΣΧΥΟΣ 38,5MW ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΔΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ – ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ, ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΚΑΣΤΡΟΥΜΑΣ» ΤΩΝ Δ.Ε ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ & ΠΥΛΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ, ΤΗΣ Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ GREEKSTREAM ENERGY ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 17. Έκφραση γνώμης επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: Αιολικός σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 18 MW με τα συνοδά έργα οδοποιίας ηλεκτρικής διασύνδεσης, στη θέση «ΨΩΡΙΑΡΗΣ», της Δ.Ε. Θέρμου και  Πλατάνου, των δήμων Θέρμου και Ναυπακτίας, Π.Ε. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, της Περιφέρειας ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Απ. Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, ιδιοκτησίας της εταιρείας με την επωνυμία «GREENTOP ΑΙΤΩΛΙΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 18. Έκφραση γνώμης επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚOY ΣΤΑΘΜOY ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΣΠΗΕ) ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 49,6 MW ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΣΑΡΑΝΤΑΙΝΑ – ΠΑΛΙΟΛΑΚΚΑ ΡΕΜΑ – ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ» και τα συνοδά έργα αυτού, ΤΩΝ Δ.Ε. ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ & ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ, ΤΗΣ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΤΗΣ Δ.Ε. ΔΟΜΝΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, ΤΗΣ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ.Ε. ΑΠΟΔΟΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 19. Έκφραση γνώμης επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: Μονάδα παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας 499KW από βιοαέριο που παραγόμενο από αναερόβια χώνευση οργανικών αποβλήτων της εταιρίας με την επωνυμία PANASOLAR EE, στην θέση “ΚΡΥΦΕΣ ΛΑΚΚΟΥΛΕΣ”, Τ.Κ. Πιτσιναϊικων, του Δήμου Ναυπακτίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 20. Επέκταση δημοτικού φωτισμού στην ΤΚ Γαλατά (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 21. Τοποθέτηση φωτιστικού στην ΤΚ Γαλατά (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 22. Επέκταση ΔΦ στην ΤΚ Βασιλικής (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 23. Ηλεκτροδότηση του έργου «Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Τ.Κ. Πλατάνου για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής». (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 24. Έγκριση προγράμματος για τις εκδηλώσεις της επετείου των 451 ετών από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 25. Αναγκαιότητα μίσθωσης χώρου για τη στέγαση του κοινωνικού παντοπωλείου (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 26. Παραχώρηση χρήσης αθλητικών χώρων σε αθλητικούς συλλόγους / σωματεία για τη διεξαγωγή αγώνων Τοπικού ή Περιφερειακού Πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023». (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 27. Αποδοχή – Κατανομή ποσού 73.550,00€ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, (Γ’ κατανομή έτους 2022) για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων Πρωτ/θμιας & Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπακτίας (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“ΦΛΟΓΑ” : Βazaar σχολικών ειδών στο νέο της χώρο

Published

on

By

Ο Σύλλογος ΦΛΟΓΑ – παράρτημα Ναυπάκτου σας εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και σας προσκαλεί στο  bazaar σχολικών ειδών, που θα γίνει στο νέο χώρο του Συλλόγου μας στη Ν. Μπότσαρη 50, από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου έως και την  Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.

Ο Σεπτέμβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο στην παιδική ηλικία.

Εμείς οι γονείς της ΦΛΟΓΑΣ αγωνιζόμαστε για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που έτυχε να αρρωστήσουν από καρκίνο.

Πολύτιμοι αρωγοί στον αγώνα μας, βρίσκεστε όλοι εσείς με τη βοήθεια που μας προσφέρετε.

Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση και θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Με εκτίμηση

ΦΛΟΓΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Φλόγα-Ναύπακτος

 

Φλόγα-Ναύπακτος

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ : «Η επιλογή Λουκοπούλου να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία και η εκ των υστέρων απολογία του»

Published

on

By

ναυπακτος-γκιζας-συνεργασία-πολιτών

Απάντηση στα όσα ειπώθηκαν τόσο στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, όσο και στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ενωτική πρωτοβουλία» του Τάκη Λουκόπουλου, δίνει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Συνεργασία πολιτών» του Βασίλη Γκίζα.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

«Με μία έστω και καθυστερημένη για  6 χρόνια ανακοίνωση ο κ.Λουκόπουλος και η “Ενωτική Πρωτοβουλία” απολογούνται για την επιλογή τους να καταργήσουν  οριστικά  τη Δημοτική Αστυνομία του δήμου μας προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Είναι θετικό, πάντως, το γεγονός ότι αναγνωρίζουν ξεκάθαρα, έστω και μετά από τόσα χρόνια,  ότι ενώ ο νόμος 4325/ 2015 έδωσε τη δυνατότητα στους δήμους να επανασυστήσουν  τις δημοτικές αστυνομίες τους που είχαν καταργηθεί με το νόμο 4172/2013, ο κ.Λουκόπουλος  και η «Ενωτική Πρωτοβουλία» με την υπ’ αριθμ. 266/2015  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ναυπακτίας επέλεξαν να  την καταργήσουν οριστικά και να  μην την επανασυστήσουν. Με την απόφαση αυτή, ο Δήμος Ναυπακτίας και ιδίως η πόλη της Ναυπάκτου στερήθηκαν  επί σειρά ετών ένα πολύτιμο όργανο, του οποίου οι αρμοδιότητες δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που χρόνο με το χρόνο διογκώνεται αλλά εκτείνονται σε 27 διαφορετικά αντικείμενα, όπως στην επιτήρηση των λαϊκών αγορών, στην αντιμετώπιση της ρύπανσης και της ανεξέλεγκτης αφισοκόλλησης, στην επιτήρηση των κοινόχρηστων χώρων, στην αντιμετώπιση του ζητήματος των ακαθάριστων οικοπέδων και σε πολλά άλλα.

Και ενώ η δημοτική αρχή Λουκόπουλου επέλεξε να καταργήσει οριστικά τη δημοτική αστυνομία με τη φθηνή δικαιολογία ότι είναι «όργανο καταστολής», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Σαμαντάς στη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η πλειοψηφία πολλών σοβαρών δήμων επέλεξε το ακριβώς αντίθετο.

Σε κάθε περίπτωση η θετική ψήφος της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ της σύστασης της δημοτικής αστυνομίας αλλά και η ουσία της ανακοίνωσης τους συνιστούν έμπρακτη αυτοκριτική, την οποία οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να χαιρετίσουμε.

Κάλιο αργά παρά ποτέ!!! »

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργαστήριο της Τάφρου του Κορινθιακού Κόλπου: Ενδιαφέρουσες ομιλίες στο κτήριο «Ναυπακτία» το Σάββατο 24/9

Published

on

By

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών συνδιοργανώνουν υπό την Αιγίδα του Δήμου Ναυπακτίας, σειρά ομιλιών στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου του Εργαστηρίου της Τάφρου του Κορινθιακού Κόλπου.

Αναλυτικότερα, αυτό το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00’ θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο «Ναυπακτία» (1ος όροφος) δύο εξόχως ενδιαφέρουσες ομιλίες στα ελληνικά με θέμα «Ελλάδα και Σεισμοί» από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Σεισμολογίας-Σεισμικής Ανισοτροπίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθ. Γεώργιο Καβύρη και «Η Τάφρος του Κορινθιακού Κόλπου: Ένα γεωφυσικό Εργαστήριο» από τον εντεταλμένο Ερευνητή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Δρ.Παναγιώτη Ηλία.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Προλογίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Φωκίων Ζαΐμης.

Από το 2016 στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου διενεργείται το λεγόμενο «Σχολείο του παρατηρητηρίου της τάφρου του Κορινθιακού Κόλπου» (https://nfo.crlab.eu/crl-school) το οποίο και αποτελεί την εκπαιδευτική συνιστώσα του εν λόγω παρατηρητηρίου. Ο κύριος σκοπός του σχολείου είναι να εκπαιδεύσει μεταπτυχιακούς φοιτητές και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη. Στο Σχολείο έχουν συμμετάσχει 58 πανεπιστημιακοί καθηγητές και ερευνητές από την Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ως εισηγητές, καθώς και 63 καθηγητές μέσης Εκπαίδευσης και 86 υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές πανεπιστημίων ως εκπαιδευόμενοι. Στο πλαίσιο του θερινού σχολείου του εργαστηρίου του Κορινθιακού Κόλπου (Corinth Rift Observatory) 2022, μεταξύ άλλων, θα διενεργηθούν επιδείξεις λειτουργίας εκπαιδευτικού σεισμογράφου σε μαθητές σε Γυμνάσιο της Ναυπάκτου, εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο και  παρουσιάσεις/διαλέξεις από 23 διακεκριμένους επιστήμονες της ημεδαπής και αλλοδαπής σε περίπου 17 φοιτητές και 14 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης  που έχουν επιλεχθεί, καθώς και στο ευρύ κοινό.

Σημειώνεται ότι, η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος του εν λόγω Σχολείου, έχει αναγνωριστεί από τη Διεύθυνση Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα ακαδημαϊκά έτη 2020-2021 και 2021-2022 (Υ.ΠΑΙ.Θ., Διεύθυνση Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία, τμήμα Α΄, αρ. πρωτ. Φ1/ΝΔ/8978/38161/Δ7/04-04-2022).

Πληροφορίες για το εργαστήριο του Κορινθιακού Κόλπου καθώς και το πλήρες πρόγραμμα και υλικό για το φετινό αλλά και τα περασμένα θερινά σχολεία μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο http://crlab.eu. Το πλήρες πρόγραμμα του σχολείου καθώς και σχετικές πληροφορίες (υπό διαρκή ενημέρωση) βρίσκεται στο https://nfo.crlab.eu/crl-school-2022 .

Το σχολείο είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες, με επιχορήγηση των φοιτητών και των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης και  υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Γεωφυσικής (European Geosciences Union). Χορηγός του Σχολείου είναι η Uni-systems. Ο Δήμος Ναυπακτίας παρέχει το χώρο διεξαγωγής και πούλμαν για τις μετακινήσεις των εκπαιδευομένων στο πεδίο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ