Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία Πολιτών: “Ένα ακόμα αφήγημα καταρρέει” – Απαντά στην Ενωτική πρωτοβουλία

Published

on

Συνεργασία-πολιτών-Γκίζας-ναυπακτος

Ανακοίνωση – απάντηση εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Συνεργασία Πολιτών» του Βασίλη Γκίζα στην ανακοίνωση της «Ενωτικής πρωτοβουλίας» σχετικά με το θέμα της ένταξη χρηματοδότησης του «Πράσινου Σημείου» του Δήμου Ναυπακτίας. Αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ναυπακτίας, σχετικά με την ένταξη χρηματοδότησης του «Πράσινου Σημείου», ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το έργο είχε ως χρονική αφετηρία δρομολόγησης την προηγούμενη θητεία, ενώ κατά τη διάρκεια της παρούσας ολοκληρώθηκε η σύνταξη των μελετών και εντάχθηκε προς χρηματοδότηση». Η παράταξη της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας»,  σε συνέχεια αυτού, έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση σημειώνοντας πως, ο Δήμος δε λέει την αλήθεια. «Στην ανακοίνωσή του αναφέρει, κακώς, ότι στην θητεία του ολοκληρώθηκαν οι μελέτες του έργου», είναι η ακριβής διατύπωση της ανακοίνωσης της μείζονος μειοψηφίας.

Ας τους βοηθήσουμε λίγο με τα πραγματικά γεγονότα, αλλά και για να λάβουν γνώση οι πολίτες:

Στις 10.5.2019 (επί προηγούμενης θητείας) υπεβλήθη Τεχνικό Δελτίο Πράξης από τον Δήμο Ναυπακτίας, καθώς και συνημμένα έγγραφα-μελέτες.  Μεταξύ αυτών και η Έκθεση Τεκμηρίωσης Συμβατότητας ΥΓΟΣ.  Η εν λόγω Έκθεση, που σημειωτέον αποτελεί βασική απαίτηση του θεσμικού πλαισίου Κρατικών Ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος και την Πράξη με τίτλο «Δημιουργία Πράσινου Σημείου Δήμου Ναυπακτίας», δεν μπορούσε να λάβει έγκριση.

Για το λόγο αυτό, και προκειμένου να μη χαθεί η χρηματοδότηση η παρούσα δημοτική αρχή προέβη σε αλλεπάλληλες τροποποιήσεις (24.9.2019, 14.7.2020, 8.9.2020) σε συνεργασία πάντα με την Ειδική Υπηρεσία Κρατικών Ενισχύσεων και επανυπέβαλε τελικώς στις 30.9.2020 την Δ’ Αναθεωρημένη Έκθεση Τεκμηρίωσης ΥΓΟΣ με αποτέλεσμα στις 23.11.2020 να οδηγούμαστε στην υπογραφή της Ένταξης του Πράσινου Σημείου του Δήμου Ναυπακτίας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Το πρώτο αφήγημα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ήταν πως η νυν δημοτική αρχή «δε θα προλάβει να απορροφήσει τα χρήματα για τα δρομολογημένα έργα της προηγούμενης θητείας». Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειώσουμε πως θα έχουμε την ευκαιρία σε άμεσο χρόνο να αναφερθούμε στο ποια είναι τα έργα αυτά, αλλά και σε ποιο στάδιο παρέδωσε το κάθε ένα η παράταξη του κ.Τάκη Λουκόπουλου. Διαπιστώνοντας με την πάροδο του χρόνου πως το συγκεκριμένο σενάριο δεν τελεσφορεί, δε δίστασε να αλλάξει αφήγημα περνώντας στο «είναι αποκλειστικά δικά μας έργα», αλλά και στο ερώτημα «πείτε μας ποια είναι τα δικά σας;». Το πρώτο θα απαντηθεί σύντομα με την παράθεση των στοιχείων που προείπαμε, με επίσημες ημερομηνίες σε κάθε στάδιο σύνταξης των φακέλων, για να έχουν όλοι πλήρη γνώση, ενώ για το δεύτερο θα τους προτρέπαμε να είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το Δήμο, προκειμένου να λάβουν γνώση όλων όσων έχουν ήδη σχεδιαστεί και σύντομα θα προχωρήσει η υλοποίησή τους.

Η παρούσα δημοτική αρχή, με την ανάληψη των καθηκόντων της, και όπως τόνισε προς το ναυπακτιακό λαό ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας, κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας της εστίασε στο να ολοκληρωθεί ό,τι παρέδωσε η προηγούμενη, χαράσσοντας τις γραμμές για την επόμενη ημέρα του Δήμου και ξεκινώντας την εφαρμογή του δικού της σχεδιασμού. Με μεθοδική δουλειά και χωρίς διάθεση πολιτικής αντιπαράθεσης, ο πρώτος στόχος επετεύχθη ενώ, ο δεύτερος, πολύ σύντομα θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Με έργα που σχεδιάστηκαν, αλλά και θα ξεκινήσει η υλοποίησή τους στην τρέχουσα θητεία. Αυτό, για εκείνους που θέλουν να βλέπουν την πραγματικότητα αποτελεί και τη θεμελιώδη διαφορά μας…

Τέλος, και στο πλαίσιο του πολιτικού μας πολιτισμού, βάσει των παραπάνω προϊδεάζουμε τα στελέχη της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» ώστε να ψάξουν από τώρα να βρουν το επόμενο αντιπολιτευτικό τους αφήγημα.

Στα λόγια άλλωστε έχουν αποδειχθεί καλοί. Κι αυτό οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Βάσω Νταουσάνη πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας

Published

on

By

Η νέα Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 30-11-2022, μετά τη συγκρότησή της σε σώμα διαμορφώθηκε ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νταουσάνη Βάσω
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πανάς Επαμεινώνδας
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μαλάτου Σόφη
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ: Πανταζής Θάνος
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ: Τσιτσέλης Σωκράτης
ΜΕΛΗ: Τσούκας Βαγγέλης
Κιρκινέζος Μπάμπης
Μυλωνάς Πάνος
Φραγκούλης Δημήτρης

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοτική Αστυνομία: Ένα βήμα πριν την έκδοση της προκήρυξης για προσλήψεις

Published

on

By

Ένα βήμα πριν την έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη 1.264 μονίμων στη Δημοτική Αστυνομία -με διαδικασίες ΑΣΕΠ- βρίσκεται το υπουργείο Εσωτερικών.

Η τροπολογία για την αναμόρφωση και ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκεται ήδη υπό συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής και αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια στις 12 Δεκεμβρίου 2022.

Αμέσως μετά αναμένεται να αποσταλεί η προκήρυξη στο ΑΣΕΠ για τελική επεξεργασία και έκδοση.
Στη διαδικασία επιλογής συμμετέχουν πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ και απόφοιτοι οποιουδήποτε τύπου Λυκείου. Γίνονται δεκτοί, όλοι οι τίτλοι σπουδών.

Η λίστα με τα προσόντα, έχει ως εξής:

Απαιτείται οι υποψήφιοι να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί, προκειμένου για τους κλάδους ΠΕ23 και ΤΕ23, το 30ο έτος και για τον κλάδο ΔΕ23, το 26ο έτος.
Για τα φυσικά προσόντα των υποψηφίων γυναικών, προβλέπεται να έχουν ανάστημα, χωρίς υποδήματα, τουλάχιστον 1,67 μ (αντί 1,65 μ), ενώ για τους άνδρες παραμένει ως απαιτούμενο ύψος το 1,70 μ.
Απαιτείται ως τυπικό προσόν η γνώση τουλάχιστον μίας εκ των γλωσσών Αγγλικής, ή Γαλλικής, ή Ιταλικής, ή Γερμανικής, ή Ισπανικής σε επίπεδο τουλάχιστον «Πολύ Καλά», προκειμένου για τους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ και «Καλά», προκειμένου για τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η γνώση της οποίας θα πρέπει και να πιστοποιείται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Ως τυπικό προσόν συμπεριλαμβάνεται και η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αποκλείονται από τον διαγωνισμό όσοι δεν έχουν πιστοποίηση γνώσης κάποιας από τις προβλεπόμενες ξένες γλώσσες ή γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή και επομένως συντελείται κατ’ αυτόν τον τρόπο μια ουσιώδης αναβάθμιση από πλευράς γνώσεων και δεξιοτήτων του προσωπικού που θα προσλαμβάνεται από εδώ και στο εξής στην Δημοτική Αστυνομία.

Η μοριοδότηση των υποψηφίων γίνεται με βάση τον βαθμό τίτλου σπουδών, την εντοπιότητα, τη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας (εκτός εκείνης που αποτελεί απαραίτητη υπόθεση) και την ιδιότητα του πολυτέκνου ή του τέκνου πολυτέκνου.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

3 Δεκεμβρίου:  Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – VIDEO

Published

on

By

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μας δίνει τη δυνατότητα να εστιάσουμε της προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων αυτών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Η ημέρα καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007.  (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Η συγκεκριμένη ημέρα παρέχει μία ευκαιρία σε όλους μας να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των συνανθρώπων μας με αναπηρία, στη διασφάλιση της ισότιμης και δίκαιης συμμετοχής τους στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή και τη λήψη μέτρων για την επίλυση των προβλημάτων προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν. Έτσι, θα συμβάλουμε στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής και της κοινωνικής τους ενσωμάτωσης.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ