Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Συνεργασία πολιτών»:  Δεν σας βγαίνει το αφήγημα ότι «θα χαθούν χρήματα»

Published

on

Απάντηση στην ανακοίνωση της Ενωτικής πρωτοβουλίας είχαμε από την παράταξη του Βασίλη Γκίζα «Συνεργασία πολιτών». Αναφέρει σε αυτή:

«Με ενδιαφέρον διαβάσαμε την ανακοίνωση της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», μέσω της οποίας επιχειρείται να δημιουργηθεί σύγχυση ότι «χάθηκαν» χρήματα με τη συνολική δημοπράτηση το έτος 2021 ενός Τεχνικού Προγράμματος ύψους 3 εκατομμύρια ευρώ. Κοντολογίς, μας είπε, ότι εάν ο Δήμος δημοπρατούσε κάθε χρόνο από 1 εκατομμύριο ευρώ, τότε με τις εκπτώσεις 50% θα έφτανε το έτος 2021 σε έργα 4.250.000 ευρώ.

Ερώτηση: Στα 3 εκατομμύρια ευρώ, με την τακτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής, η έκπτωση 50% από τις δημοπρατήσεις δε θα αποδώσει επιπλέον έργα 1.5 εκατομμυρίου ευρώ στο Δήμο; Κάθε παραπάνω σχόλιο επί του θέματος περιττό…

Αφού με «κρότο» κατέπεσε το μέχρι πρότινος  αφήγημα της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», ότι θα χαθούν χρήματα του Δήμου από τα Προγράμματα για την πραγματοποίηση έργων, η παράταξη της πρώην Διοίκησης του Δήμου επανέρχεται, υποστηρίζοντας το ίδιο και για τους πόρους από την κρατική χρηματοδότηση. Με δεδομένο ότι οι δημοπρατήσεις αυτών των έργων έχουν ήδη ξεκινήσει, η διάψευση έρχεται και εδώ, μέσα από τις πράξεις της Δημοτικής Αρχής.

Περιμένουμε με «αγωνία» το επόμενο σενάριο που θα περιγράφει τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας (ή το διακαή πόθο ορισμένων να μην παραχθεί έργο). Και στην περίπτωση αυτή, την απάντηση θα δώσουν τα αποτελέσματα.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αύριο Πέμπτη, εκτάκτως rapid tests χωρίς ραντεβού στο κτήριο Τσώνη

Published

on

By

Εκτάκτως αύριο, Πέμπτη, 25.2.2021, μεταξύ 11:00-13:00, θα διενεργούνται εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) στο κτήριο Τσώνη (ισόγειο, παραλία Ψανής) χωρίς να απαιτείται ραντεβού μέσω τις πλατφόρμας testing.gov.gr.
 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προγραμματισμός διενέργειας rapid tests των επόμενων ημερών – Χρήση μάσκας – Περιορισμός μετακινήσεων

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, κατά τη διάρκεια της ημέρας, με γνώμονα την ασφάλεια της τοπικής  κοινωνίας και για την εξέταση των πολιτών που είτε είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο ή πιθανό κρούσμα ή επιθυμούσαν να εξεταστούν για προληπτικούς λόγους, σε συνεργασία με την Τ.Ο.Μ.Υ. Μεσολογγίου, διενεργήθηκαν έκτακτοι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) στο κτήριο Τσώνη.

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες επιβάλλει τη δεδομένη στιγμή, να τηρούμε όλοι απαρέγκλιτα τα μέτρα ατομικής προστασίας και κυρίως τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και τον περιορισμό των μετακινήσεών μας στις απολύτως απαραίτητες.

Προγραμματισμός διενέργειας rapid tests

Την Τετάρτη, 24.2.2021 και την Παρασκευή, 26.2.2021 θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid tests στην Πλατεία Φαρμάκη από τις Κινητές Μονάδες Υγείας υπό την εποπτεία της Τ.Ο.Μ.Υ. Μεσολογγίου.

Σε καθημερινή βάση, στο κτήριο Τσώνη διενεργούνται δωρεάν rapid tests με ραντεβού αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας: testing.gov.gr.  Για τους εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης και Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και για τους μαθητές άνω των 16 ετών, υπάρχει η ειδική πλατφόρμα: edu.testing.gov.gr

Τις επόμενες ημέρες καλούμαστε όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα και ψυχραιμία.  Με τη συνεργασία όλων μας, σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με στόχο την αξιοποίηση των αθλητικών υποδομών Κανόε-Καγιάκ στο Χάνι Μπανιά

Published

on

By

Την πίστα Κανόε-Καγιάκ στον οικισμό Χάνι Μπανιά επισκέφθηκαν σήμερα ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Ναυπακτίας κ. Ντίνος Τσουκαλάς και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ κ. Γιάννης Κόλιας, παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βλαχομάνδρας κ. Βασίλη Κωστούλα.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη έρχεται ως συνέχεια της συνεργασίας που έχει εκκινήσει μεταξύ του Δήμου Ναυπακτίας, του Δήμου Θέρμου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της Ομοσπονδίας και της Διοίκησης του Εθνικού Παπαχαραλαμπείου Σταδίου προκειμένου, με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση των εγκαταστάσεων και την αξιοποίηση των αθλητικών υποδομών.

Ντ. Τσουκαλάς: «Βούλησή μας η πίστα μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς του αθλήματος»

Ο Αντιδήμαρχος κ. Τσουκαλάς δήλωσε σχετικά: «Βούληση της δημοτικής αρχής είναι, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους, να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε την ολυμπιακών προδιαγραφών πίστα Κανόε-Καγιάκ που βρίσκεται στο Χάνι Μπανιά, με σκοπό τη διοργάνωση αγώνων πανελλήνιου, αλλά και διεθνούς επιπέδου. Θυμίζουμε πως πρόκειται για τη μοναδική υποδομή του είδους στη χώρα στο φυσικό της χώρο, σε ποτάμι. Η συγκεκριμένη πίστα και ο οικισμός μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς του αθλήματος με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας, τουριστικά και οικονομικά».

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

slider-nafsweek-lucky-charms

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ