Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ:  «Μη δυσφημείτε άλλο τον τόπο μας»

Published

on

Συνεργασία-πολιτών-Γκίζας-ναυπακτος

Απάντηση στην ανακοίνωση της «Ενωτικής πρωτοβουλίας» δίνει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Συνεργασία πολιτών» του Βασίλη Γκίζα.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

«Μιλά για έργα ο Τ.Λουκόπουλος που κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του δεν υλοποίησε κανένα απολύτως έργο.

Μιλά για θάλασσα ο Τ.Λουκόπουλος που ως δήμαρχος διακρίθηκε από

 • τις προτάσεις που είχαν άδειους φακέλους ή ελλιπέστατες μελέτες
 • τα προεκλογικά πυροτεχνήματα και τις παραπλανητικές για τον κόσμο μακέτες, όπως αυτή του τουριστικού καταφυγίου
 • την αγορά του παντελώς ακατάλληλου οικοπέδου για το 3ο Δημοτικό Σχολείο έναντι του ποσού των 200.000 ευρώ
 • το έργο της ανάπλασης που δεν είχε ούτε μελέτες ούτε χρονοδιαγράμματα και ταλαιπώρησε όσο κανένα μια ολόκληρη πόλη
 • τη μοιραία απόφασή του για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε «όργανο καταστολής»
 • τη δέσμευση του «Ξενία» σε ένα Πρόγραμμα αποκλειστικά δημόσιας χρήσης
 • τα 5 (!) αιολικά πάρκα που επέτρεψε να κατακλύσουν τη Ναυπακτία χωρίς να γνωρίζει ο ίδιος και το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και κανείς έως σήμερα, πόσα χρήματα δόθηκαν ως αντισταθμιστικά και πού!
 • το γεγονός ότι δεν εκμεταλλεύτηκε στο ελάχιστο τον τεράστιο πλούτο που διαθέτει η Ναυπακτία με σκοπό την εξωστρέφεια και είχε κυριολεκτικά γυρισμένη την πλάτη στη θάλασσα.

Αυτή η δημοτική αρχή του Τ.Λουκόπουλου κατηγορεί τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου, η οποία μέσα σε τρία χρόνια

 • κατασκευάζει την αποχέτευση του Αντιρρίου
 • ολοκληρώνει την ύδρευση της Παλαιοπαναγιάς
 • κατασκεύασε τη σύνδεση Ρέκκα
 • έλαβε χρηματοδότηση από το Τρίτσης ύψους 2,8 εκ ευρώ και προχωρά στη δημοπράτηση για την αναβάθμιση των αντλιοστασίων και την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου της ΔΕΥΑΝ
 • καθάρισε τον επικίνδυνο χώρο των Νεροτσουληθρών και προχωρά στην αναβάθμισή του
 • αντικατέστησε το σάπιο ντεκ του Γριμπόβου
 • δρομολόγησε την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ναυπάκτου ύψους 1,8 εκ ευρώ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η πίστα BMX
 • τοποθέτησε φωτιστικούς ιστούς βενετσιάνικου τύπου στο Λιμάνι αναβαθμίζοντας τη φυσιογνωμία του
 • δρομολόγησε την κατασκευή του λιμενικού έργου στη Βαριά με σοβαρότητα
 • δρομολόγησε και ήδη έχει δημοπρατηθεί η αποκατάσταση των σπηλαιώσεων του Λιμανιού σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων
 • ολοκλήρωσε τις μελέτες υποβάλλοντας αίτημα για χρηματοδότηση στο ΥΠΕΡΑΑ για την κατασκευή του δίδυμου καταθλιπτικού αγωγού στο Γρίμποβο με σκοπό τον καθαρισμό της θάλασσας
 • προχωρά με νέα χρηματοδότηση και νέες μελέτες στην αντικατάσταση του αμιαντοσωλήνα στην οδό Μεσολογγίου
 • δημοπράτησε την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου
 • υπογειοποίησε κάδους απορριμμάτων στο κέντρο της Ναυπάκτου
 • δημοπράτησε το Πράσινο Σημείο
 • εξασφάλισε 600.000 ευρώ για μελέτες στο σύνολο του παραλιακού μετώπου του Δήμου
 • έδωσε ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στις κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις
 • διοργάνωσε το μεγαλύτερο αθλητικό ιστιοπλοϊκό γεγονός συγκεντρώνοντας το διεθνές ενδιαφέρον
 • αγωνίζεται διαρκώς για την εξωστρέφεια, την προβολή και την ανάπτυξη της Ναυπακτίας.

κ. Λουκόπουλε, μη λαϊκίζετε δυσφημίζοντας τον τόπο μας και λειτουργώντας εις βάρος του.

Κατανοούμε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεστε και την οποία έχει αντιληφθεί το σύνολο της κοινωνίας.  Μην εκτίθεστε όμως.

Εμείς συνεχίζουμε να παράγουμε έργο χωρίς λαϊκισμούς και στείρες αντιπαραθέσεις.  Περιμένουμε και από εσάς τις δικές σας προτάσεις.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Β. Γκίζας στην 32η Τακτική Γενική Συνέλευση των ΕΔΕΥΑ

Published

on

By

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας και ο Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπακτίας κ. Δημήτρης Κότσαλος συμμετείχαν στην 32η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ).

Παρόντες ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, βουλευτές των κομμάτων, ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Ε.Υ.Δ.Α.Π. κ. Χάρης Σαχίνης, ο Πρόεδρος της Ε.Υ.Α.Θ. κ. Άγις Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Ρ.Α.Ε. κ. Θανάσης Δαγούμας και εκπρόσωποι των ΔΕΥΑ από όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης εκφράστηκε από όλες τις πλευρές η αγωνία για το μέλλον των Δ.Ε.Υ.Α. Επί τάπητος τέθηκαν το ιδιαιτέρως αυξημένο ενεργειακό κόστος λόγω της υπέρογκης αύξησης της τιμής του ρεύματος που έχει ως συνέπεια την πρόσθετη επιβάρυνση των επιχειρήσεων, καθώς και η υποστελέχωσή τους σε επιστημονικό προσωπικό.

Στις συγκεκριμένες προτάσεις που κατατέθηκαν από την πλευρά των Δ.Ε.Υ.Α. προς τα συναρμόδια Υπουργεία, ήταν η διαχείριση του ενεργειακού κόστους και ειδικότερα η επαρκής οικονομική ενίσχυση, η ύπαρξη ειδικού τιμολογίου ενέργειας λόγω του κοινωνικού χαρακτήρα των επιχειρήσεων, η ανάκτηση κόστους νερού να επιβάλλεται σταδιακά ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες, αλλά και η ψηφιοποίηση των Δ.Ε.Υ.Α. μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Επίσης, ζητήθηκε χρηματοδότηση των ενεργειακών δράσεων των Δ.Ε.Υ.Α. προκειμένου να αποκτήσουν ενεργειακή αυτάρκεια.

Κατά την τοποθέτησή του ο υπουργός κ. Πέτσας, δεσμεύτηκε ότι δε θα υπάρξει ιδιωτικοποίηση των Δ.Ε.Υ.Α. ενώ, για την κάλυψη των ενεργειακού κόστους, δήλωσε ότι θα ενισχυθούν μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι επενδυτικές προτάσεις για Εργοταξιακούς Αντιρρίου- Η ανακοίνωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα 

Published

on

By

Εργοταξιακοί-Αντίρριο-ΤΑΙΠΕΔ

Πέντε προτάσεις – προσφορές κατατέθηκαν στο  ΤΑΙΠΕΔ, την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, για την πώληση του ακινήτου στον πρώην εργοταξιακό χώρο του έργου ζεύξης Ρίο – Αντίρριο.

Τις προσφορές κατέθεσαν τα παρακάτω  επενδυτικά σχήματα:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΙΤΣΗΣ   (ART & FIRE – ΝΙΚΟΛΙΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Τζάκια | Παστίδα Ρόδου).

ΠΕΤΤΑΣ Ν. ΠΑΥΛΟΣ Α.Β.Ε.Ε.  (Παραγωγή μαγειρικού λίπους, μαργαρίνης, σπορέλαιων, σαπουνιών, πρώτων υλών ζωοτροφών και βιοντήζελ)

ΦΛΩΡΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ Μ. Α.Ε. (Γενικές Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές

Εθνικές Μεταφορές – Διεθνείς Μεταφορές)

PROMARINE REAL ESTATE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.  (Συντηρήσεις πολυτελών σκαφών αναψυχής – ανακατασκευές, ανακαινίσεις)

WEST A.E. (Sales and marketing company)

Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών ως προς την πλήρωση των κριτηρίων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους όρους του διαγωνισμού θα εκκινήσει άμεσα, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου θα αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το ακίνητο των πρώην εργοταξιακών χώρων έχει συνολική έκταση περίπου 165 στρεμμάτων και βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Αντιρρίου του Δήμου Ναυπακτίας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Συνορεύει βορειοανατολικά με τον οικισμό Άγιο Παντελεήμονα και νοτιοδυτικά με τον οικισμό Αντίρριο.

Να σημειώσουμε πως κατά το παρελθόν υπήρξαν αντιδράσεις εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Ναυπακτίας σε επενδυτικές προτάσεις δημιουργίας φωτοβολταικού πάρκου στον χώρο καθώς και εγκαταστάσεων συντήρησης –βαφής κλπ γιοτ.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας αναφέρει για το θέμα:

«Με αφορμή τη δημοσιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ των 5 επενδυτικών προτάσεων που υποβλήθηκαν για την αξιοποίηση του ακινήτου των πρώην εργοταξιακών χώρων του Αντιρρίου, καταρχήν εκφράζω την ικανοποίησή μου για το επενδυτικό ενδιαφέρον.  Ιδιαιτέρως, σε μία εποχή και σε μία περιοχή που έχει ανάγκη από επενδύσεις.

Τονίζω ωστόσο ότι, προκρίνοντας πάντοτε την τουριστική και συναφή αξιοποίηση του ακινήτου, θα είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε δραστηριότητα η οποία θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της περιοχής.  Αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από οποιονδήποτε επενδυτή».

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Και νέα παράταση για την ολοκλήρωση του ΞΕΝΙΑ

Published

on

By

Με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ναυπακτίας κατά την συνεδρίασή της σε Τακτική συνεδρίαση την Τρίτη 29-11-2022 με την υπ’ αριθμό 507 / 2022 απόφασή της, ενέκρινε κατά πλειοψηφία την  παράταση της συνολικής προθεσμίας υλοποίησης του έργου «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμό του Ξενία Ναυπάκτου – Παρεμβάσεις σε δημοτικό κτίριο Αρχιτεκτονικού/Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος».

Η παράταση δόθηκε  έως 07/04/2023, με την αιτιολογία ότι η χρονική καθυστέρηση των εργασιών δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του αναδόχου.

Ως αιτιολογία για την παράταση λήφθηκαν και τα παρακάτω αίτια:  α) καθυστέρηση της γνωμοδότησης του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας επί του 4ου ΑΠΕ & της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης β) καθυστέρηση στην εφοδιαστική αλυσίδα και κατ΄ επέκταση στην προμήθεια υλικών λόγω της ενεργειακής κρίσης και της κρίσης στην Ουκρανία και  γ) καθυστέρηση λόγω των συνεχιζόμενων συνεπειών του covid -19.

Να σημειωθεί ότι ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Νίκος Δημητρόπουλος ψήφισε κατά, τονίζοντας πως πλέον έχουν παρέλθει όλα τα εύλογα διαστήματα της παράτασης και δεν υπάρχει δικαιολογία για τις εργασίες που εκτελέστηκαν και η μη ολοκλήρωση του έργου επιφέρει τεράστια ζημιά στην οικονομία της πόλης.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ