Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία – Νέα επιδείνωση του καιρού

Published

on

Συνεχίζονται από το Δήμο Ναυπακτίας οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών.  Οι εργαζόμενοι του Δήμου επιχειρούν με όλα τα διαθέσιμα μέσα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη Δημοτική Ενότητα Αντιρρίου που επλήγη περισσότερο.

Αναλυτικότερα, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΝ κάνοντας χρήση του αποφρακτικού μηχανήματος προχώρησαν στον καθαρισμό των φρεατίων και των αγωγών.  Ενώ, οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος με τα μηχανήματα, τα φορτηγά και τη μηχανοκίνητη σκούπα συνεχίζουν να απομακρύνουν φερτά υλικά από τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τις παραλίες.

Επιτροπές για την καταγραφή των ζημιών

Σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρά η συγκρότηση Επιτροπών με σκοπό την καταγραφή των ζημιών σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και υποδομές.  Ταυτόχρονα, ο Δήμος Ναυπακτίας έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε οι πληγείσες περιοχές να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Νέα επιδείνωση του καιρού

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

Ο Δήμος Ναυπακτίας βρίσκεται σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα.  Στους πολίτες συνιστάται:

 • Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά
 • Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις αναγκαίες
 • Να αποφύγουν την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο
 • Αν βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, να αποφύγουν να παραμείνουν σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.

Σε περίπτωση εμφάνισης πλημμύρας

 • Να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να ασφαλίσουν πόρτες και παράθυρα ερμητικά, έχοντας πάντα υπ’ όψιν ότι εάν υπερχειλίσουν χείμαρροι θα πρέπει να εγκαταλείψουν υπόγειους χώρους και να μετακινηθούν σε ασφαλές υψηλό σημείο του σπιτιού
 • Να μη διασχίζουν χείμαρρους πεζή ή με το αυτοκίνητο τους
 • Να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους εάν αυτό ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει
 • Να μη πλησιάζουν σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Πριν και κατά τη διάρκεια θυελλωδών ανέμων 

 • Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία, αν παρασυρθούν από τον άνεμο, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
 • Να στερεώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει
 • Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας τους
 • Να αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές
 • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: www.civilprotection.gr

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην τελική ευθεία οι 12οι ποδηλατικοί αγώνες ορεινής Ναυπακτίας

Published

on

By

αγωνες-ορεινης-ποδηλασιας-ανω-χωρα-ναυπακτια

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι “12οι ποδηλατικοί αγώνες ορεινής Ναυπακτίας”  με τις συμμετοχές των αθλητών να έχουν πλέον ολοκληρωθεί.

Οι αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 και την Κυριακή  21 Αυγούστου στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας, δίνουν την ευκαιρία σε αθλητές και επισκέπτες, τόσο κατά την διάρκεια των αγώνων όσο και κατά την παραμονή τους,   να απολαύσουν την περιοχή με τα δάση από έλατα και καστανιές, τις  δασικές διαδρομές και την φιλοξενία, καθώς η Ορεινή Ναυπακτία, είναι από τους ομορφότερους τόπους της Ελλάδας κατάλληλος και για χειμερινές αλλά και για καλοκαιρινές αποδράσεις.

«Ένας τόπος που αξίζει να γνωρίσεις»
αγωνες-ορεινης-ποδηλασιας-ανω-χωρα-ναυπακτια
αγωνες-ορεινης-ποδηλασιας-ανω-χωρα-ναυπακτια αγωνες-ορεινης-ποδηλασιας-ανω-χωρα-ναυπακτια

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι στην ΔΕ Αποδοτίας

Published

on

By

δήμαρχος-αντιδήμαρχοι-Αποδοτία
Συναντήσεις και συζητήσεις με τους κατοίκους και τους επισκέπτες στη Μανδρινή, τη Γραμμένη Οξυά, τη Λεύκα, την Κυδωνιά και την Καλλονή είχε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας. Στις επισκέψεις  στην ΔΕ Αποδοτίας  συνοδευόταν από  τους Αντιδημάρχους Ντίνο Τσουκαλά και Θανάση Κούκουνα. Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους  προέδρους των τοπικών κοινοτήτων  καθώς και με  τους προέδρους των Συλλόγων.
Συγκεκριμένα,  έγιναν επισκέψεις στη Μανδρινή, όπου  παρών ήταν ο Πρόεδρος Δημήτρης Σπανός, στη Γραμμένη Οξυά ο Πρόεδρος Βασίλης Βήττας και τα μέλη του Συλλόγου Γραμμενιοξυωτών, στην Κυδωνιά ο Πρόεδρος Γιώργος Γάτος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μάκης Γάτος και  στην Καλλονή ο Πρόεδρος Νίκος Κασβίκης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας” στην Άνω Χώρα – Τι έγραψαν τα ΜΜΕ

Published

on

By

ποδηλατικοι-αγωνες-ορεινη-ναυπακτια-2022

Όλα έτοιμα για τους  “Ποδηλατικούς  Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας” που θα πραγματοποιηθούν στην Άνω Χώρα, στις 20 & 21 Αυγούστου, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης “Πράσινο+Μπλέ”, με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Για 12η συνεχή χρονιά η διοργάνωση αναδεικνύει την περιοχή μέσω του αθλήματος της ποδηλασίας σε ένα προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου, προβάλλοντας την μοναδικότητα και την ομορφιά της  σε αθλητές και φίλους του αθλήματος από όλη τη χώρα και όχι μόνο.

Είναι χαρακτηριστικές οι παρουσιάσεις που έγιναν από τα διάφορα ΜΜΕ, τόσο για τους αγώνες όσο και για την Ναυπακτία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ