Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο  της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας

Published

on

Ξεκινούν άμεσα εργασίες συντήρησης και βελτίωσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στην 4η, την 38η  και την 50η   επαρχιακές οδούς, καθώς σήμερα Τρίτη 11 Αυγούστου 2020 ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με στόχο να βελτιώσουν στην προσβασιμότητα, να ενισχύσουν την οδική ασφάλεια, αλλά και να διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Οι εργασίες αφορούν την περιοχή Κατοχή – Πλατυγιάλι και συγκεκριμένα στο τμήμα από τη διασταύρωση προς Βαλτί έως τη διασταύρωση με την 50η Επ. Οδό  Πεντάλοφος – Στρογγυλλοβούνι – Πηγάδια (Βαλόστρατο). Επίσης παρεμβάσεις προβλέπονται και στην  38η επαρχιακή οδό, στο τμήμα Γέφυρα Γουριάς – Πεντάλοφος , όπως επίσης στην 50η επαρχιακή οδό,  2,5 χιλιόμετρα μετά τα Πηγάδια (Μάνινα Βλιζιανών) έως τη  διασταύρωση του δρόμου Κατοχής –Αστακού(Βαλόστρατο).

 Μεταξύ άλλων θα γίνουν ανακατασκευές σε οδοστρώματα όπου υπάρχουν καθιζήσεις, κατασκευές ισοπεδωτικής ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, ή νέος ασφαλτικός τάπητος όπου χρειάζεται. Στην εργολαβία περιλαμβάνονται ακόμη καθαρισμοί τάφρων, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, όπως επίσης στηθαία ασφαλείας όπου απαιτούνται.

«Η βελτίωση του οδικού δικτύου αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  Συνεχίζουμε με έργα ουσίας που ενισχύουν την ασφάλεια στη μετακίνηση των πολιτών και τη διακίνηση των προϊόντων. Βελτιώνουμε τα χαρακτηριστικά του επαρχιακού οδικού δικτύου και κατ’ επέκταση την επικοινωνία των τοπικών κοινωνιών. Στην κατεύθυνση αυτή συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις για τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Σημειώνεται ότι το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ως 39ο υποέργο της μεγάλης εργολαβίας που αφορά τη συντήρηση – αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πασχαλινό ωράριο των Κρεοπωλείων της Ναυπακτίας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

197η Επέτειος Εξόδου της Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων

Published

on

By

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου κορυφώθηκαν στο Μεσολόγγι οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 197η επέτειο της ηρωικής Εξόδου της Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων.

Οι εκδηλώσεις  ξεκίνησαν με την ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος το απόγευμα του Σάββατου του Λαζάρου, 8 Απριλίου 2023.

Με λιτανευτική πομπή με την συμμετοχή μαθητών των Σχολείων της Ιεράς Πόλεως, φιλαρμονικών και μελών πολιτιστικών συλλόγων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και άλλων Νομών μεταφέρθηκε η Εικόνα της Εξόδου, το Ιερό Λάβαρο και ο Σταυρός Ευλογίας του Επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ στον Κήπο των Ηρώων της Ιεράς Πόλεως.

Στον Τύμβο, όπου φυλάσσονται τα οστά των πεσόντων, τελέσθηκε επιμνημόσυνη  δέηση υπέρ αναπαύσεως των αγωνιστών και προμάχων της Ιεράς Πόλης.

Την Κυριακή των Βαΐων έφτασε στο Μεσολόγγι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας όπου την  υποδέχθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ενώ το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές του νομού Σπήλιος Λιβανός Μάριος Σαλμάς, Κώστας Καραγκούνης, Θάνος Μωραΐτης, Γιώργος Βαρεμένος, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι του νομού.

Η  κυρία Σακεραλλοπούλου παρακολουθήσει την Αρχιερατική Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

Ακολούθησαν, η πομπή της εικόνας της Εξόδου προς των Κήπο των Ηρώων όπου και αναπέμφθηκε επιμνημόσυνη δέηση και  κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και  η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υφυπουργό  Νικόλαο Χαρδαλιά.

    

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εορτές Εξόδου: (ζωντανά 5:30μμ) Αρχιερατικός Εσπερινός των Βαΐων – Άγιος Σπυρίδωνας Μεσολογγίου

Published

on

By

Το Σάββατο του Λαζάρου 8 Απριλίου στις 5:30 το απόγευμα  παρακολουθείστε ζωντανά τον Αρχιερατικό Εσπερινό των Βαΐων, από τον Ι.Ν  Αγίου Σπυρίδωνα Μεσολογγίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ