Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Συνεχίζουμε ακούραστοι παρά τις όποιες δυσκολίες»

Published

on

Συνέντευξη του Δημάρχου Ναυπακτίας  Βασίλη Γκίζα στο Nafsweek.gr

Η δημοτική αρχή ήδη έχει διανύσει μια θητεία   28  μηνών, με τους 20 και πλέον μήνες να  βρισκόμαστε σε συνθήκες πανδημίας, με ότι αυτό συνεπάγεται.  Είναι αυτονόητο μετά από τα δυόμισι αυτά χρόνια να θέλουν οι δημότες να γνωρίσουν πιο αναλυτικά τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής και μάλιστα αυτά  τα    οποία  καταγράφονται σε έργα.    Για το θέμα των έργων, εκείνων που  έχουν ήδη  υλοποιηθεί, για το ποια από αυτά βρίσκονται  σε εξέλιξη (ολοκλήρωση των μελετών  και όδευση προς χρηματοδότηση)   και ποια έργα αναμένεται άμεσα να ξεκινήσουν να υλοποιούνται,  μιλά στο Nafsweek.gr ο Δήμαρχος Ναυπακτίας  Βασίλης Γκίζας σε  συνέντευξη που μας  παραχώρησε.

κ. Δήμαρχε, ποια είναι τα σημαντικότερα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα στον Δήμο Ναυπακτίας;

«Ξεκινούμε την εκτέλεση του έργου ανάπλασης της    πλατείας Τζαβελλαίων, ύψους 1.500.000,00 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά και της ανάπλασης της πλατείας Κεφαλοβρύσου προϋπολογισμού 198.000 ευρώ.  Και τα δύο αυτά έργα θα επιλύσουν λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα στην περιοχή αναβαθμίζοντας ένα κομμάτι της πόλης που παρέμενε για χρόνια παραμελημένο.

Άμεσα ξεκινούν και οι εργασίες κατασκευής των πεζοδρομίων στο ανατολικό τμήμα της Ναυπάκτου.  Με προϋπολογισμό ύψους 1.228.571,80 ευρώ εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προβλέποντας την κατασκευή πεζοδρομίων, αλλά και την αντιμετώπιση των σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων που καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή.  Σημειώνω εδώ, ότι έχουμε ήδη δρομολογήσει τις μελέτες για την κατασκευή σημαντικού τμήματος πεζο-δρομίων και για το δυτικό τμήμα της πόλης (Θέρμου).

Να προσθέσω ότι δημοπρατούνται η αντικατάσταση του αμιαντοσωλήνα στην οδό Μεσολογγίου, το Πράσινο Σημείο, η υπογειοποίηση των 14 σημείων συλλογής απορριμμάτων σε κεντρικά σημεία της Ναυπάκτου.  Έργα με σημαντικό περιβαλλοντικό πρόσημο για τον τόπο μας.

Αναμένεται επίσης, πολύ σύντομα, η έναρξη εργασιών της αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου της Ναυπάκτου που προβλέπει σημαντικά έργα αστικής ανάπλασης, πρασίνου, εξοπλισμού αθλητικών εγκαταστάσεων, κατασκευής παιδικής χαράς, συστημάτων ανίχνευσης οχημάτων/πεζών και παρακολούθησης κυκλοφοριακής κίνησης.

Με συνολικό προϋπολογισμό 1.790.000 ευρώ, το συγκεκριμένο είναι απόρροια της αγαστής συνεργασίας του Δήμου Ναυπακτίας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς υλοποιείται στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A GREECE-ITALY PROGRAMME 2014-2020 όπου η Περιφέρεια συμμετέχει ως εταίρος στο διακρατικό έργο AISMART – Adriatic Ionian SMAll PoRT Network.

H ανάδειξη και αναβάθμιση της διαδρομής που οδηγεί στο Κάστρο Ναυπάκτου.  Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 574.500 ευρώ που προβλέπει την τοποθέτηση, κατά μήκος της διαδρομής, φωτιστικών σωμάτων σύγχρονης τεχνολογίας LED, μικρής κατανάλωσης και καλής ποιότητας φωτισμού, με σκοπό την ανάδειξη των φυσικών χαρακτηριστικών του τοπίου, λαμβάνοντας ταυτόχρονα μέτρα για ελαχιστοποίηση της φωτο-ρύπανσης.

Ακόμη, οι εργασίες ανάπλασης και ανάδειξης του παραδοσιακού οικισμού της Ναυπάκτου στην Αγία Παρασκευή, στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 600.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020 προσέγγιση CLLD Leader» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αυτή τη στιγμή εκτελείται το έργο της ύδρευσης της Παλαιοπαναγιάς, με αρχικό προϋπολογισμό 1.455.000 ευρώ,  που αναμένεται να δώσει οριστική λύση σε ένα σοβαρότατο θέμα για τους κατοίκους τόσο της Παλαιοπαναγιάς όσο και των δυτικών συνοικιών της Ναυπάκτου.  Εκτελείται επίσης, το έργο της επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης σε γειτονιές του ανατολικού τμήματος της πόλης και συγκεκριμένα στις οδούς Κυρίλλου και Μεθοδίου.  Η ύδρευση της ΤΚ Λυγιά, αλλά και ο Βιολογικός Καθαρισμός της ΤΚ Άνω Χώρας, προϋπολογισμού 960.000 ευρώ περίπου (χωρίς ΦΠΑ).

Στο Αντίρριο κατασκευάζεται το Προπονητήριο, ένα έργο προϋπολογισμού 304.000 ευρώ που θα ενισχύσει τις αθλητικές υποδομές της Δημοτικής Ενότητας.  Σε εξέλιξη είναι και η ανάπλαση της δημοτικής οδού που βρίσκεται μεταξύ των σχολείων και του γηπέδου, συνολικού προϋπολογισμού 436.000 ευρώ. Εκτελείται επίσης, το έργο συντήρησης και προβολής του Αναρριχητικού Πεδίου Βαράσοβας που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020 (Leader).

Δημοπρατήθηκε και ξεκινά η ανακατασκευή του οδοστρώματος ύψους 500.000 ευρώ, ενώ σε φάση εκκίνησης βρίσκεται και το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, ύψους 1.800.000 ευρώ, που θα αναμορφώσει την τοπική αγορά της Ναυπάκτου.

Ως προς τις σχολικές μας μονάδες, δημοπρατήθηκαν και προχωρούν η ανακατασκευή των εργαστηρίων αλλά και όλων των αναγκαίων επεμβάσεων στο υπόλοιπο κτήριο του ΕΠΑΛ ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλούς παραμονής των μαθητών σε αυτό με ύψος χρηματοδότησης 2.250.000 ευρώ και η προσαρμογή των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στο νέο νομοθετικό πλαίσιο. Σε φάση δημοπράτησης βρίσκονται η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου, η κατασκευή ραμπών ΑμεΑ-WC ΑμεΑ και η πυροπροστασία.

Προς συμβασιοποίηση βαίνει η αποχέτευση του Αντιρρίου, προϋπολογισμού 1.666.630 ευρώ.  Το μεγαλύτερο τμήμα του συγκεκριμένου είχε ήδη κατασκευαστεί από το Γ’ ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος, ωστόσο παρέμεινε για χρόνια ημιτελές, λόγω απουσίας των ενδιάμεσων τμημάτων, των παραλιακών αντλιοστασίων και των απαιτούμενων περιβαλλοντικών μελετών.

Σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες Περιβάλλοντος προχώρησε στην τροποποίηση της μελέτης και ταυτόχρονα, λειτουργώντας αποτελεσματικά, έλαβε τις σχετικές αδειοδοτήσεις.  Έτσι, σήμερα, μπορούμε να μιλάμε για ένα έργο, που με την ολοκλήρωσή του, θα εξασφαλίσουμε πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη   περιοχή.

Τα όσα σας αναφέρω είναι μόνο τα εν εξελίξει έργα ή αυτά που πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η εκτέλεσή τους.  Το επισημαίνω αυτό, καθώς υπάρχουν αρκετά, για τα οποία έχουμε ολοκληρώσει τις μελέτες τους και βαίνουν προς χρηματοδότηση, όπως για παράδειγμα οι αναπλάσεις των πλατειών της ΤΚ Δάφνης και της ΤΚ Γαλατά, αλλά και πολλά ακόμη.

Θα ήθελα να σταθώ ωστόσο και σε κάτι επιπλέον.   Προβαίνουμε, όπως έχετε διαπιστώσει και εσείς, και σε σειρά ορισμένων μικρών αλλά ουσιαστικών παρεμβάσεων.  Ενδεικτικά αναφέρω τις δημόσιες τουαλέτες στην πλατεία Φαρμάκη, αλλά και τις εργασίες στο Λόφο της Δεξαμενής, όπου τοποθετήσαμε φωτιστικούς ιστούς, παγκάκια, προστατευτικά κάγκελα,  κάδους απορριμμάτων. Καταφέραμε να αλλάξουμε εντελώς την εικόνα του Λόφου και να τον καταστήσουμε πλέον ένα νέο προορισμό αναψυχής στην καρδιά της πόλης μας».

Στην διάρκεια της  28μηνης θητείας  σας είστε ικανοποιημένοι  με τα όσα έχετε μέχρι σήμερα  καταφέρει ;

«Ως δημοτική αρχή εργαζόμαστε συλλογικά και συντονισμένα αξιοποιώντας στο έπακρο τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που υπάρχουν.

Βασικό μας μέλημα παραμένει να δίνουμε λύσεις, όχι αποσπασματικές και πρόχειρες, αλλά συνολικές  lύσεις που αναβαθμίζουν τον τόπο μας και την ποιότητα της ζωής μας.  Με τα στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου και τους συνεργάτες μου, είμαστε ικανοποιημένοι από τα όσα έχουμε καταφέρει έως σήμερα και αυτό είναι που μας δίνει ώθηση να συνεχίζουμε ακούραστοι παρά τις όποιες δυσκολίες».

Ένα θέμα που απασχολεί πολλούς δημότες,  είναι αυτό της οριοθέτησης των ρεμάτων.  Μπορείτε να μας δώσετε περισσότερες πληροφορίες;

«Πρόκειται για εξέλιξη μείζονος σημασίας, καθώς αίρεται ένα σοβαρότατο εμπόδιο.  Μία μεγάλη πληγή φτάνει στο τέλος της, όπως έχω αναφέρει χαρακτηριστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με την οριοθέτηση των ρεμάτων, η αρμόδια Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα έχει τη δυνατότητα να προβεί σε παρεμβάσεις που θα καταστήσουν τα ρέματα ισχυρά απέναντι στα πλημμυρικά και περιβαλλοντικά φαινόμενα.

Επιπροσθέτως, θα ξέρουν οι δημότες, αλλά και εμείς ως Δήμος, τα όρια του σχεδίου πόλεως, των οικισμών μας και πού ξεκινά η ανθρώπινη δραστηριότητα.

Για το συγκεκριμένο, έχουμε ήδη υποβάλλει πλήρη φάκελο στο αρμόδιο υπουργείο για τη λήψη ποσού 800.000 ευρώ.  Ας σημειωθεί εδώ ότι, όλα αυτά τα χρόνια,   δυστυχώς, δεν είχε υπάρξει μέριμνα για την έναρξη σχετικής μελέτης».

κ. Δήμαρχε,  ένα έργο που έχει ταλαιπωρήσει για αρκετούς μήνες τους δημότες είναι αυτό της ανάπλασης στο κέντρο της πόλης.   Υπάρχει κάτι ως εξέλιξη που μπορεί να μας   ανακοινώσετε;

«Τη δεδομένη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο υλοποίησης και ολοκλήρωσης των εργασιών στα υπάρχοντα τμήματα του έργου.  Ως προς το όλο έργο, γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά, όπως και οι συνδημότες μας, ότι τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά.

Έχουν αναλυθεί και έχουν διατυπωθεί από τις Υπηρεσίες μας.  Θα αρκεστώ μόνο να σας αναφέρω ότι βρισκόμαστε σε διεργασίες ώστε να είμαστε σε θέση να συζητήσουμε περισσότερα το επόμενο διάστημα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξεκινά η αποχέτευση Αντιρρίου

Published

on

By

Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά το έργο της αποχέτευσης  Αντιρρίου, συνολικού προϋπολογισμού 1.666.630,00 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Το έργο με τον τίτλο «Αποπεράτωση Αποχετευτικού Δικτύου Λυμάτων Αντιρρίου» χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» και έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας λυμάτων».

Να σημειωθεί ότι, το μεγαλύτερο τμήμα του συγκεκριμένου έργου είχε ήδη κατασκευαστεί από το Γ’ ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος, ωστόσο επί σειρά ετών παρέμενε ημιτελές, λόγω απουσίας των ενδιάμεσων τμημάτων, των παραλιακών αντλιοστασίων και των απαιτούμενων περιβαλλοντικών μελετών, με αποτέλεσμα σήμερα να υπογράφεται η συμβασιοποίησή του.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Θωμάς  Κοτρωνιάς, με αφορμή την έναρξη του έργου  σημείωσε:

«Η αποχέτευση του Αντιρρίου είναι ένα έργο με σημαντικότατες περιβαλλοντικές προεκτάσεις  και οφέλη για τους δημότες και τον τόπο μας.  Από το 2015 έως το 2019, ο Δήμος Ναυπακτίας είχε προσπαθήσει να λάβει τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, ωστόσο τότε αυτό δεν κατέστη εφικτό.  Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, η παρούσα δημοτική αρχή φρόντισε να ξεπεραστούν τα όποια ζητήματα υπήρχαν.  Τροποποιήσαμε τη μελέτη και με ουσιαστική και στοχευμένη δουλειά, λάβαμε τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις. Θα ήθελα επομένως, να ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν και, ιδιαίτερα, τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος για το σημερινό αποτέλεσμα».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 226ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 226ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#    «Είκοσι χρόνια μετά στο ίδιο σημείο» :

Η ορθή επικύρωση των οριογραμμών των   ρεμάτων Λαγκαδούλας, Σκα και χειμάρρου   Βαρειάς αποτελεί το σημαντικότερο ζήτημα για την πολεοδομική εφαρμογή, εξέλιξη και ανάπτυξη της πόλης της Ναυπάκτου. Είναι βασική προϋπόθεση για…

#   Στη Βουλή το θέμα του εργοστασίου :

Στη Βουλή έφτασε το θέμα της κατασκευής του εργοστασίου απορριμμάτων στην θέση Βλαχομάνδρα του  Δήμου Ναυπακτίας, όπου ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό…

#   Έρχονται και άλλες ανεμογεννήτριες στην Ναυπακτία :

Τρεις  ακόμα Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας  στις ΔΕ Χάλκειας, Ναυπάκτου και Πυλλήνης, του Δήμου Ναυπακτίας αναμένεται να λάβουν αδειοδοτήσεις. Συγκεκριμένα πρόκειται για Αιολικούς Σταθμούς (ΑΣΠΗΕ), στις θέσεις «Καλιακούδα», «Ρουπάκια» και «Καστρουμάς» των παραπάνω Δημοτικών ενοτήτων…

#   Επιστολή ΟΣΥΝ για το οδικό δίκτυο της Ναυπακτίας :                   

Μετά από δυο χρόνια πανδημίας όλοι θέλουμε να   πάμε στον τόπο μας, οι Τοπικές Κοινότητες περιμένουν να υποδεχτούν τους συγχωριανούς τους και να τους ευχαριστήσουν , οι Σύλλογοι θέλουν και πρέπει να κάνουν εκδηλώσεις…

#   Η εκλογολογία καλά κρατεί      ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :  

Στο άθλημα της εκλογολογίας θα μπορούσαμε να είμαστε πρωταθλητές. Σε εθνικό επίπεδο τρεφόμαστε με τις προβλέψεις για το πότε θα γίνουν εκλογές, ενώ σε τοπικό επίπεδο καταναλώνουμε ώρες…

#   Ημερίδα για τα έργα και τις υποδομές στη  Δυτική Ελλάδα :

Ημερίδα με θέμα: «Έργα και Υποδομές στη Δυτική Ελλάδα», πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι.  Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Υφυπουργός Υποδομών, Γεώργιος Καραγιάννης, ενώ στην εκδήλωση…

#   Μηχανισμός Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας από την Περιφέρεια           Δυτικής Ελλάδας :

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού (Δι.Α.Π.) υλοποιεί  το έργο «Περιφερειακός Μηχανισμός Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας MIS 5075872». Μέσω του έργου…

#   Ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ :

Ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ και οι επαναλοιμώξεις παρούσες. Η επικράτηση της Όμικρον 2 είναι καθολική αλλά φαίνεται πως και οι υποπαραλλαγές Ο4 και Ο5 βρίσκονται επίσης στην κοινότητα. Ειδικά…

#   ΟΑΕΔ:  Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ σε 80.000 ανέργους :    

Ο ΟΑΕΔ προχωράει στην υλοποίηση ενός μεγάλου προ-γράμματος κατάρτισης 80.000 ανέργων. Η συγκεκριμένη   δράση χρηματοδοτείται από το ταμείο ανάκαμψης και οι άνεργοι…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ζωντανά 22/6/22 (17:30) η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Published

on

By

Την  Τετάρτη 22-06-2022  και  ώρα  17:30   συνεδριάζει στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής (δυτική αίθουσα), κόμβος περιφερειακού – Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου, σε  Τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας,  με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Αξιοποίηση ιαματικών φυσικών πόρων που ανήκουν στην εκμετάλλευση του Δήμου Ναυπακτίας α. «Ιαματική Πηγή Στάχτης – Πόριαρη» β. Φυσικός Πόρος «Αγραπιδοκάμπου» (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 2. Αποδοχή παραίτησης μέλους από το Δ.Σ της ΔΕΥΑΝ και ορισμός νέου (εισηγητής κ. δήμαρχος)
 3. Απευθείας αγορά ακινήτου-γεωτεμαχίου στην κοινότητα Μακύνειας για την εξυπηρέτηση του υφιστάμενου κοιμητηρίου. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 4. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εκδήλωση για την πολιτιστική εκδήλωση: Αφιέρωμα στους μικρασιάτες πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στη Ναύπακτο, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 5. Έγκριση εργοταξιακής σήμανσης που αφορά το έργο «Ανάπλαση ανάδειξη της πλατείας Τζαβελλαίων στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Ναυπάκτου» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 6. Αίτηση για χορήγηση άδειας τοποθέτησης πινακίδων εισόδου-εξόδου οχημάτων και απαγόρευσης στάσης-στάθμευσης έμπροσθεν της εισόδου ιδιωτικού χώρου στάθμευσης του κ. Τσούμα Διονυσίου, Ο.Τ. 287, Λαγκαδούλα Ναυπάκτου  (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 7. Έγκριση μελέτης και επιλογή διαδικασίας σύναψης Δημόσιας Σύμβασης του έργου με τίτλο «ΟΔΟΠΟΙΙΑ & ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΔΕ ΠΛΑΤΑΝΟΥ» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 8. Ονοματοδοσία οδών στην περιοχή Κάτω Πλατανίτη (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 9. Ονοματοδοσία οδών στην περιοχή της Παλαιοπαναγιάς και κοινότητας Τρικόρφου (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 10. Παράταση εκμίσθωσης ισόγειου Δημοτικού κτηρίου – καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος εμβαδού 78,70 τμ που βρίσκεται στην κοινότητα Αραχώβης.   (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 11. Αποδοχή αιτήματος για έκτακτη επιχορήγηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου από το Δήμο Ναυπακτίας προκειμένου να ανταπεξέλθει πλήρως στις υπηρεσίες ναυαγοσωστικής κάλυψης έτους 2022 (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 12. Δωρεάν παραχώρηση χρήσης αίθουσας του τέως Δημαρχείου Χάλκειας στον προοδευτικό εξωραϊστικό σύλλογο Γαβρολίμνης «Παναγία Παναξιώτισσα». (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 13. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού και τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος  (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 14. Έκφραση γνώμης επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 34,8MW ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΔΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ, ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ» ΤΗΣ Δ.Ε ΧΑΛΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ GREEKSTREAM ENERGY ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 15. Τοποθέτηση φωτιστικού στην Παλαιοπαναγιά (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 16. Τοποθέτηση φωτιστικού στην ΤΚ Σκάλας (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 17. Τοποθέτηση φωτιστικού στην ΤΚ Λεύκας Βομβοκού (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 18. Τοποθέτηση  φωτιστικών στην  ΤΚ Κλεπά (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 19. Τοποθέτηση παροχής ΦΟΠ δημοτικού φωτισμού στην Εβραιόλακα (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 20. Τοποθέτηση παροχής ΦΟΠ δημοτικού φωτισμού στην Μακύνεια (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 21. Έγκριση υλοποίησης προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων (Ιουλίου – Αυγούστου 2022) Δήμου Ναυπακτίας (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 22. Λήψη απόφασης για επιχορήγηση Πολιτιστικών  Συλλόγων & Σωματείων Δήμου Ναυπακτίας για το έτος 2022 (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 23. Λήψη απόφασης για Επιχορήγηση Αθλητικών  Συλλόγων & Σωματείων Δήμου Ναυπακτίας για το έτος 2022 (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 24. Ρύθμιση οφειλών και απαλλαγή  μισθωμάτων σχολικού έτους 2019-2020, μείωση  και απαλλαγή καταβολής μισθωμάτων σχολικών κυλικείων για το σχολικό έτος 2020-2021(εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 25. Χρηματοδότηση εργαστηρίων ΕΚ Ναυπάκτου με ποσό 6.000€ για το σχολικό έτος 2022-2023 (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 26. Ορισμός ειδικής επιτροπής επιλογής φιλοξενούμενων παιδιών σχολικού έτους 2022-2023 (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 27. Ορισμός Ειδικής Επιτροπής Επαναξιολόγησης σχολικού έτους 2022-2023 (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 28.  Διαγραφή παιδιού από τους Δημοτικούς Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Γεώργιος Σιμάκης

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ