Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συντονιστική Επιτροπή για ανάπλαση: “Δήμος και εργολάβος εμπαίζουν την κοινωνία”

Published

on

Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για την ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης επισκέφτηκαν το τμήμα του έργου επί της οδού Αγελάου, όπου και προχώρησαν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει:

“Στελέχη της επιτροπής για την ανάπλαση προσκάλεσαν σήμερα τα ΜΜΕ της πόλης μας στην οδό Αγελάου και έκαναν επί τόπου δηλώσεις σχετικά με την πορεία του έργου.

Κοινή συνισταμένη όλων των τοποθετήσεων  ήταν η αγωνία για το έργο που κλείνει τρία χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε το τμήμα που αφορά τις πλακοστρώσεις.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα παρακάτω :

Η δημοτική αρχή Γκίζα παρέλαβε συμβασιοποιημένο το έργο της ανάπλασης που είναι το πλέον σημαντικό έργο για το μέλλον της πόλης μας. Το σημαντικότερο τμήμα αυτού του έργου είναι η αλλαγή του αμιαντοσωλήνα από τον οποίο υδρεύεται η πόλη και ο διαχωρισμός των λυμάτων από τα όμβρια και τα πηγαία νερά, ώστε τα λύματα να οδηγούνται στο βιολογικό καθαρισμό και να μην καταλήγουν στη θάλασσα.

Ο εργολάβος όφειλε να παραδώσει το έργο μέχρι ……..  Δυστυχώς η πολιτική του δημάρχου διευκολύνει τον εργολάβο να κωλυσιεργεί και από κοινού να εμπαίζουν την κοινωνία ότι δήθεν το έργο προχωρά με συνεχείς παρατάσεις που από κοινού προγραμματίζονται.

Οι πολίτες βλέπουν ότι η οδός Αγελάου που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα λίγων ημερών παραμένει κλειστή για ένα σχεδόν χρόνο. Παρά τις αντιδράσεις ο δήμαρχος συνεχίζει να αδιαφορεί, ενώ οι πολίτες ταλαιπωρούνται και το έργο κινδυνεύει με απένταξη.

Το ίδιο ισχύει και την οδό Σοϊδα στην περιοχή της Ψανής που ακόμα παραμένει κλειστή.

Ο δήμαρχος εσκεμμένα ή από ανικανότητα δεν παίρνει τα μέτρα που οφείλει να πάρει με βάση τη σύμβαση με τον εργολάβο γιατί θέλει να σταματήσει το έργο. Στόχος του, που τον έχει επανειλημμένα διατυπώσει στις συναντήσεις του με φορείς της πόλης, είναι να σταματήσει το έργο και για το λόγο αυτό ροκανίζει το χρόνο.

Τον ίδιο στόχο έχει και ο εργολάβος. Με τις πλάτες της δημοτικής αρχής συνεχίζει δήθεν το έργο με τις πλακοστρώσεις, ενώ στην ουσία θέλει  να αποφύγει το δύσκολο τμήμα του έργου που αφορά την αλλαγή των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Υπογραμμίστηκε με έμφαση ότι αν το έργο της ανάπλασης δεν  υλοποιηθεί στο σύνολό του η πόλη μας για τα επόμενα δέκα τουλάχιστον χρόνια θα υδρεύεται από τον αμιαντοσωλήνα, τα λύματα θα καταλήγουν στη θάλασσα και η δημοτική αρχή Γκίζα θα κομπάζει για την τουριστική και αναπτυξιακή της πολιτική.

Η κοινωνία θέλει να γίνει το έργο και θα βρεθεί απέναντι σε οποιονδήποτε μπει εμπόδιο στην υλοποίησή του.

Η επιτροπή για την ανάπλαση θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε το έργο να υλοποιηθεί όπως προβλέπεται. Σε αντίθετη περίπτωση  θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ακόμα και νομικά για να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν”.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο συγκρότημα του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, ξεκίνησαν οι εργασίες στο κτηριακό συγκρότημα του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου.  Το έργο «Βελτίωση Υποδομών (Ενίσχυση-Επισκευή) των Κτηρίων Πρώην Μηχανουργείου (κτήριο Α) και πρώην Ξυλουργείου (κτήριο Β) κτηριακού συγκροτήματος ΕΠΑΛ Ναυπάκτου», συνολικού αρχικού προϋπολογισμού 2.258.075,53 ευρώ, μετά από πολλά χρόνια ξεμπλόκαρε και πλέον έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος.

Το χώρο των εργασιών επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 26 Μαΐου 2022, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας και ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης όπου συναντήθηκαν με τον ανάδοχο εργολάβο.

Με δήλωσή του ο κ. Παπαϊωαννίδης σημείωσε: «Σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, ολοκληρώσαμε τις μελέτες, εκδώσαμε την οικοδομική άδεια και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ.Νεκτάριος Φαρμάκης μπόρεσε να εντάξει το συγκεκριμένο έργο προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020.  Μετά από 20 περίπου χρόνια καταφέραμε ουσιαστικά να ξεκλειδώσουμε ένα τόσο απαραίτητο έργο για τη σχολική κοινότητα, καθώς, μην ξεχνούμε ότι, το συγκεκριμένο κτηριακό συγκρότημα εξυπηρετεί τις ανάγκες επαγγελματικής εκπαίδευσης και του Δήμου μας αλλά και των όμορων δήμων».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Γκίζας σχολίασε: «Πρόκειται για ένα ακόμη έργο που για χρόνια παρέμενε σε αδράνεια και δεν προχωρούσε.  Οι υποδομές του σχολικού συγκροτήματος θα αναβαθμιστούν κτηριακά, ενεργειακά, αλλά και σε επίπεδο ασφάλειας  Ταυτόχρονα όμως, και είναι σημαντικό να αναφερθεί και αυτό, θα αναβαθμιστεί και η συνολική εικόνα της γύρω περιοχής, ποιοτικά και αισθητικά.  Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για το γεγονός ότι,  βλέπουμε να εκτελούνται τα έργα που, ως δημοτική αρχή, θέσαμε από την πρώτη στιγμή σε προτεραιότητα, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από την ΔΕΗ στη Ναύπακτο

Published

on

By

Κινητοποίηση έγινε σήμερα στις 10.30πμ στη ΔΕΗ στη Ναύπακτο, από το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων και το Σωματείο Οικοδόμων του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, το παράρτημα Δωρίδας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας, το παράρτημα Ναυπάκτου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας, και την Αγωνιστική Ενότητα Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας.

Έγιναν σύντομες παρεμβάσεις από το Παράρτημα Δωρίδας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας και από την Αγωνιστική Ενότητα Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα, έκαψαν  λογαριασμούς και πραγματοποίησαν  συνάντηση με το διευθυντή της ΔΕΗ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γνωριμία των ΚΔΑΠμεΑ Ναυπάκτου με την τοξοβολία!

Published

on

By

Έχοντας ως στόχο την γνωριμία του Ολυμπιακού αθλήματος της τοξοβολίας, ως μέσο που δίνει τη  δυνατότητα να ασκήσουν τη δεξιότητα, την ακρίβεια, τη δύναμη αλλά και την ικανότητα συγκέντρωσης τα άτομα με αναπηρία, η περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση  Πράσινο + Μπλε, υλοποίησε την Τετάρτη 25 Μαΐου από τις 17:00 έως τις 18:30,  δράση γνωριμίας του αθλήματος με παιδιά και ενήλικες του ΚΔΑΠμεΑ  Δήμου Ναυπακτίας.

Ένας φορέας του Δήμου, που προσφέρει με επιτυχία επί σειρά ετών τις υπηρεσίες του, σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Εθελοντές του  Πράσινο + Μπλε έστησαν τους στόχους και αθλητές της ομάδας τοξοβολίας Lepanto Archery Team

και του Αθλητικού Συλλόγου Τοξοβολίας ΠΕΛΟΠΑΣ, έδειξαν τη τεχνική της τοξοβολίας διαθέτοντας τόξα και βέλη.

Ο ενθουσιασμός από τους συμμετέχοντες Μεγάλος. Η δική μας χαρά πολύ Μεγαλύτερη!

Παράλληλος στόχος του φορέα μας μέσα από αυτή τη πρωτοβουλία είναι, να τιμήσουμε, να αναδείξουμε και να υλοποιήσουμε στη πράξη, το σκοπό της δωρεάς του εθνικού μας ευεργέτη και Δωρητή του Εθνικού Σταδίου Δημήτριο Παπαχαραλάμπους.

Ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση του πρόσφατα ανακαινισμένου Εθνικού Παπαχαραλάμπειου Σταδίου Ναυπάκτου  και προσωπικά  τον πρόεδρο Γιώργο Μίχο καθώς και όλο το προσωπικό, για την ένθερμη και άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και την υποδοχή, επιβεβαιώνοντας τη κοινωνική ευαισθησία και τον ρόλο που μπορούν και παίζουν οι υγιείς θεσμοί του τόπου μας και οι άνθρωποί τους.

Ανανεώσαμε τη ραντεβού μας με τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ για μία ακόμη φορά, την Τετάρτη 31 Μαΐου την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος, με την υπόσχεση των παιδιών ότι θα έρθουν «πιο προπονημένα» αυτή τη φορά!

*Η φωτογράφιση των συμμετεχόντων έγινε κατόπιν άδειας των κηδεμόνων και οικογενειών τους προς το ΚΔΑΠμέΑ Ναυπάκτου.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ