Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συσκότιση και Αδιαφάνεια καταγγέλουν ΑΔΚΝ και Ηλεκτρολόγοι

Published

on

Με τίτλο  «Συσκότιση και Αδιαφάνεια» , η «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας» (ΑΔΚΝ)  εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν και αποκαλύφθηκαν κατά την προ ημερησίας συζήτηση του θέματος στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, για την απευθείας ανάθεση  ποσού ύψους 24.800 ευρώ για την προμήθεια και συντήρηση του χριστουγεννιάτικου φωτισμού  σε προμηθευτή από την Πάτρα και χωρίς να ζητηθεί  προσφορά από τους Ναυπάκτιους ηλεκτρολόγους. Αναφέρει η ανακοίνωση:

«Στο δημοτικό Συμβούλιο στις 10-12-18 με πρωτοβουλία των συμβούλων της ΑΔΚΝ συζητήθηκε η καταγγελία της Ένωσης Ηλεκτρολόγων Ναυπάκτου σχετικά με την προμήθεια των χριστουγεννιάτικων φωτιστικών που έκανε ο δήμος Ναυπακτίας.

Η Ένωση Ηλεκτρολόγων κατήγγειλε ότι παρά την επίσημη δέσμευση του δημάρχου, ο κ. Λουκόπουλος υπέγραψε και φέτος απευθείας ανάθεση 24.800 € (το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσό) για την προμήθεια και συντήρηση του χριστουγεννιάτικου φωτισμού  στον ίδιο με πέρυσι προμηθευτή από την Πάτρα, χωρίς να ζητήσει  προσφορά από τους Ναυπάκτιους ηλεκτρολόγους.

Η Ένωση Ηλεκτρολόγων Ναυπάκτου κατέθεσε και επίσημη προσφορά από την οποία προκύπτει ότι τα ίδια φωτιστικά θα τα προσέφεραν οι ίδιοι με 58 ευρώ το ένα, ενώ ο δήμος τα πλήρωσε 620 ευρώ το ένα. Δηλαδή 10 και πλέον φορές ακριβότερα.

Ενώ η καταγγελία άφησε άναυδους τους δημοτικούς συμβούλους ο δήμαρχος παρέμεινε για μία ακόμη φορά άφωνος. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κοτσανάς δεν έδωσε καμιά απάντηση στα ερωτήματα που έβαλε η αντιπολίτευση και η Ένωση Ηλεκτρολόγων της πόλης. Μίλησε για το φωτισμό του Βόλου, της Βιέννης!!! αλλά όχι για το κόστος φωτισμού της Ναυπάκτου.

Για να συσκοτίσει την υπόθεση μιλούσε για το διαγωνισμό ηλεκτρολογικού υλικού που έκανε ο δήμος παλαιότερα και στον οποίο δεν πήραν μέρος οι Ναυπάκτιοι ηλεκτρολόγοι, ενώ το θέμα αφορούσε την απευθείας ανάθεση των χριστουγεννιάτικων φωτιστικών που έγινε στις 7 Δεκεμβρίου και άρχισε η τοποθέτησή των την ίδια ημέρα!!!

Παρά τα επίμονα ερωτήματα της αντιπολίτευσης γιατί δεν πήρε προσφορά από τους ηλεκτρολόγους της Ναυπάκτου, δεν έδωσε καμία απάντηση.

Δυστυχώς παρά τον καθυστερημένο εορταστικό φωτιστικό στολισμό της πόλης η διαχείριση των οικονομικών του δήμου βρίσκεται σε πλήρη συσκότιση.

Η δημοτική αρχή Λουκόπουλου 5 μήνες πριν της δημοτικές εκλογές βρίσκεται σε πλήρη εκτροχιασμό.  Τις παράνομες παρεμβάσεις της τις χρεώνει στον από μηχανής θεό!!!  Για το χριστουγεννιάτικο φωτισμό μας παραπέμπει στο Βόλο και στη Βιέννη!!

Η αλαζονεία έχει τα όριά της και αυτά θα τα ορίσουν οι δημότες στις εκλογές του Μαϊου.

Ναύπακτος 12-12-2018»

 

Ακολουθούν τα έγγραφα της ανάθεσης και την προσφοράς του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Ναυπακτίας

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»: Ενημέρωση για την μετακίνηση ετεροδημοτών

Published

on

By

Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» ενημερώνει ότι, όσοι ετεροδημότες επιθυμούν να μετακινηθούν με λεωφορείο από και προς Αθήνα για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, παρακαλούνται όπως επικοινωνούν με τα εξής τηλέφωνα:

6955685309  (κ. Πολύκαρπος Πελέκης)

6941617186 (κ. Έλενα Χοχτούλα)

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023, στο Δημαρχείο του Δήμου Ναυπακτίας, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Δημάρχου κ. Βασίλη Γκίζα.

Τα θέματα που εξετάστηκαν αφορούσαν τόσο στα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν και στην ετοιμότητα και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, καθώς επίσης και στον καλύτερο συντονισμό των φορέων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό την περίοδο 2023-2024.

Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ.Θωμάς Κοτρωνιάς και Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ.Γιάννης Κουσαρίδας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου κ.Θάνος Χριστοβασίλης, εκ μέρους του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου συμμετείχε ο κ.Σπύρος Τριανταφύλλου, ο Διοικητής Τμήματος Τροχαίας κ.Γιάννης Κοντογιάννης, η Προϊσταμένη Λιμενικού Σώματος Ναυπάκτου κ.Μαρία Θωμοπούλου, ο Δασάρχης Ναυπάκτου κ.Γιώργος Ράπτης, η Διευθύντρια Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Ναυπακτίας κ.Λαμπρινή Σερεμέτη, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δ.Ναυπακτίας κ.Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο Προϊστάμενος Τεχνικού Τμήματος ΔΕΥΑΝ κ.Χρήστος Παπακωστόπουλος, εκ μέρους της ΔΕΔΔΗΕ συμμετείχε ο κ.Κώστας Αγγελόπουλος και εκ μέρους της Εθελοντικής Ομάδας «Ελληνοαμερικανική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης» ο κ.Δημήτρης Καλογερόπουλος.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά σύντομα το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην οδό Αθ.Νόβα (Μεσολογγίου)

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και ξεκινά σύντομα το έργο αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην οδό Αθανασιάδη Νόβα (Μεσολογγίου).  Πρόκειται για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, προϋπολογισμού 530.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο προβλέπει την κατάργηση των παλαιών σωλήνων ύδρευσης αμιάντου και την αντικατάστασή τους με ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης που πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές.  Μάλιστα, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λειτουργικότητα των παροχών,  θα τοποθετηθούν εκατέρωθεν της οδού Αθανασιάδη Νόβα (από τη συμβολή με την οδό Θέρμου έως και την οδό Εθνικής Αντιστάσεως) δύο δίδυμοι αγωγοί, συνολικού μήκους 1.270 μέτρων.

Βασίλης Γκίζας: «Ένα ακόμη περιβαλλοντικό έργο που θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα της ζωής μας»

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας σημείωσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, που είτε έχουμε ήδη εκτελέσει είτε έχουμε δρομολογήσει ως δημοτική αρχή, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών μας και την προστασία του περιβάλλοντος».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ