Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχέδιο δράσης για πράσινες δημόσιες συμβάσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Published

on

Το «High Political Event» του έργου GPP4Growth, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, στο πλαίσιο του Interreg Europe και  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Στην εκδήλωση συμμετείχαν με εκπροσώπους τους οι εταίροι του προγράμματος (9 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Βέλγιο, Ισπανία, Λετονία, Βουλγαρία, Ιρλανδία, Μάλτα). Η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από τον   Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας  Φωκίωνα Ζαΐμη και την προϊσταμένη του Τμήματος Προμηθειών της Διεύθυνσης Οικονομικού-Δημοσιονομικού Ελέγχου Μαρία Διαμαντοπούλου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της  ενσωμάτωσης  των κριτηρίων των πράσινων συμβάσεων στις  συμβάσεις  της  Περιφέρειας  Δυτικής  Ελλάδας,  που προτείνονται από το πρόγραμμα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τόνισε: «Μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών δρομολογούμε μελέτη για τη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες κτιρίων τοπικής αυτοδιοίκησης (δήμους) και την αντικατάσταση του φωτισμού με νέας  γενιάς  λαμπτήρες  τύπου led.

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει τις ενέργειες της προκειμένου να βοηθήσει στην ενσωμάτωση συγκεκριμένων οδηγιών για την εφαρμογή της στους δημόσιους φορείς. Θα ακολουθήσουν παρόμοιες δράσεις κεφαλαιοποίησης. Στο πλαίσιο αυτό δρομολογείται και το επόμενο έργο που είναι το GRASPINNOPLUS.

Ο κύριος στόχος του έργου είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας και ορθών πρακτικών για τα προγράμματα ηλεκτρονικών προμηθειών των δημόσιων φορέων, με έμφαση σε προγράμματα ενεργειακής απόδοσης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε δημόσια κτήρια, στην ανάπτυξη της συμμετοχής των επιχειρήσεων σε αυτά τα έργα, καθώς και επικύρωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου μεθόδων και εργαλείων που εφαρμόζονται σε ένα ευρύ φάσμα».

Από την πλευρά της η κ. Διαμαντοπούλου, έκανε μια παρουσίαση με θέμα: «Οι Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις  στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας». Αναλυτικότερα αναφέρθηκε στο σχέδιο δράσης για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα στην τρίτη δράση  που θα υλοποιηθεί άμεσα από την ΠΔΕ με την προκήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού άνω των ορίων για την υλοποίηση του έργου «ενεργειακή αναβάθμιση διαφωτισμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  & συντήρηση για την υποστήριξη της ενεργειακής αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού αρμοδιότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φεστιβαλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ το Σάββατο στην Ψανή

Published

on

By

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Ιουλίου στη Ναύπακτο και συγκεκριμένα στις 20:30 στην πλαζ Ψανής, θα μιλήσει το μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ Βασίλης Θεοδωρόπουλος.

Θα ακολουθήσει συναυλία  με το συγκρότημα Replica

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση για τους Συμβασιούχους COVID των ΟΤΑ

Published

on

By

Το άρθρο 6 της αριθμ. 1028/14 Τροπολογίας της Κυβέρνησης, που κατατέθηκε στη Βουλή το μεσημέρι της Τρίτης 27ης Ιουλίου, αφορά την παράταση για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, που έχουν προσληφθεί για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών λόγω της πανδημίας.

Ψηφίζεται αύριο Πέμπτη 29 Ιουλίου εντός Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

H παράταση είναι δυνητική και όχι υποχρεωτική, δηλαδή δίνεται η δυνατότητα στην Οικονομική Επιτροπή κάθε Δήμου / Περιφέρειας να δώσει παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου  ή όχι.

H ανάγκη των Δήμων, όπως την περιέγραψε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. , είναι «να ξανανοίξουν θέσεις covid», καθώς πολλοί Δήμοι δεν έχουν καν συμβάσεις covid την ώρα αυτή.

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

BABY BALANCE BIKE: Ένας ξεχωριστός ποδηλατικός “αγώνας” στη Ναύπακτο

Published

on

By

Ενας ξεχωριστός ποδηλατικός “αγώνας” θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Ναυπακτίας και τη περιβαλλοντική οργάνωση “Πράσινο Μπλε”, στις 07 Αυγούστου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη παραλία Ψανή, στη πόλη της Ναυπάκτου.

Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό ποδηλατικό “αγώνα” με ποδήλατα ισορροπίας χωρίς πεντάλ, που μαθαίνει αγόρια και κορίτσια 3 έως 5 ετών να  αγαπούν το ποδήλατο, ενώ παράλληλα ενθουσιάζει τους γονείς!

Ποδήλατα ισορροπίας, κράνη και προστατευτικά αγκώνων, παρέχονται από τη διοργάνωση ενώ όλα τα παιδιά βραβεύονται με μετάλλια και παίρνουν δωράκια και αναμνηστικό t shirt.

Το νερό ΖΑΓΟΡΑΚΙ διαθέτει δωρεάν τα νερά φροντίζοντας την ενυδάτωση των μικρών “αθλητών”,  ενώ οι μπανάνες Dole διανέμονται δωρεάν δίνοντας ενέργεια στα παιδιά για τον “αγώνα”.

Ο Παιδότοπος – Λουνα Παρκ  PLAYLAND στη παραλία Ψανή στη Ναύπακτο, προσφέρει δωρεάν σε όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν, μια βόλτα στο Καρουσέλ ή στο τραινάκι, ενώ το κατάστημα Παπαδόπουλος Bikes Ναυπάκτου, θα κληρώσει ένα παιδικό ποδήλατο fast junior 18” μαζί με ένα παιδικό κράνος.

Οι “αγώνες” διεξάγονται ανά μια ώρα χρόνου εκκίνησης, ξεκινώντας  από τις 09.00 το πρωί, για λόγους ασφαλείας, καθώς και για να αποφεύγεται η αναμονή και η κούραση των παιδιών.

Τηρώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας λόγω πανδημίας του ΕΟΔΥ, για την είσοδο στο χώρο απαιτείται από όλους τους συνοδούς κηδεμόνες των παιδιών και τους θεατές, αποδεικτικό εμβολιασμού ή αρνητικό rapid test για covid  48 ωρών, ή αποδεικτικό νόσησης.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο www.prasinomple.gr  διαβάζοντας αναλυτικά και συμφωνώντας με τη προκήρυξη αγώνα και η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Οι δηλώσεις κλείνουν στις 03/08 και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τη ώρα προσέλευσης των παιδιών στους “αγώνες”.

Σημ.: Για όποια πρόσθετη πληροφορία: 693 6052888 / 26340 25016 / info@prasinomple.gr

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ