Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Σχέσεις εμπιστοσύνης έχει χτίσει ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Published

on

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, υποψ. Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επισκέφθηκε χθες το Αγρίνιο, όπου συνάντησε πολίτες, φίλους, και υποστηρικτές. Με ιδιαίτερη θέρμη του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις παρεμβάσεις που έκανε στη Βουλή για την ανάπτυξη της πόλης και για την παραμονή των πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο και την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των φοιτητών.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος με την αφορμή αυτής της συνάντησης έγραψε στα προσωπικά του social media:

«Το Αγρίνιο είναι μεγάλο αστικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας. Οι παρεμβάσεις μου μέσα στη Βουλή για το Αγρίνιο ήταν συνεχείς. Για την παραμονή των πανεπιστημιακών τμημάτων στην πόλη, για τη μετονομασία του τότε Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, ώστε να μπορούν οι φοιτητές του με ισχυρή αιτιολογική βάση να διεκδικήσουν την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Για την επανίδρυση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο που καταργήθηκε εν μία νυκτί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας  να παραδέχεται σε επίκαιρη ερώτησή μου ότι δεν υπήρχε καμία αιτιολογία για την κατάργηση.

Για την ενίσχυση του Νοσοκομείου του Αγρινίου.

Για την κάθετη συνδετήρια Οδό Αγρινίου-Ιονίας Οδού με σύνδεση Πλατυγιάλι και Ε65. Για την ολοκλήρωση του Οδικού Άξονα Αγρινίου Καρπενησίου και άλλες πολλές. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση που οι πολίτες το αναγνωρίζουν και έχουμε σχέση εμπιστοσύνης.

Στις 21 Μαΐου συνεχίζουμε μαζί και μαζί με το ΠΑΣΟΚ κάνουμε την αλλαγή πράξη.»

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Lepanto archery cup 2023 (ΦΩΤΟ)

Published

on

By

Με μεγάλη συμμετοχή  πραγματοποιήθηκαν στον φιλόξενο χώρο του  Ιππικού Ομίλου Ναυπάκτου οι ενδοσυλλογικοί αγώνες κυπέλλου του Lepanto Archery Team Nafpaktos GR   που διοργάνωσε το  PrasinoMple Eco Magazine,  με την ολοκλήρωση των μαθημάτων.

Γονείς συνοδοί και αθλητές απόλαυσαν  τον όμορφο χώρο του Ιππικού ομίλου Ναυπάκτου με τους αγώνες να ολοκληρώνονται με τις απονομές,  φιλέματα,  ευχές για καλό καλοκαίρι και δίνοντας ραντεβού τον Σεπτέμβριο για την έναρξη της νέας σαιζόν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στο Ionian tv για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες

Published

on

By

Καλεσμένος στην εκπομπή «Εκτός» στο Ionian TV ήταν χθες ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, υποψ. Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, όπου συζήτησε με τον δημοσιογράφο Τάσο Θεοδόση ζητήματα που απασχολούν την ατζέντα των κομμάτων. Παρακάτω παρατίθενται ορισμένα από τα κύρια σημεία των τοποθετήσεων του κ. Κωνσταντόπουλου.

Για το διακύβευμα των εκλογών

«Για μας για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το δίλημμα είναι ή ένα κράτος λάφυρο προς όφελος των λίγων και του πελατειακού κράτους ή ένα κράτος κοινωνικό προς όφελος των πολλών και όσων έχουν ανάγκη στήριξης. Οι πολίτες θα αξιολογήσουν και θα αποφασίσουν στις 21 Μαΐου.»

Για τα κόκκινα δάνεια και την καθημερινότητα των πολιτών

«Σήμερα το μεγάλο πρόβλημα της κοινωνίας είναι τα κόκκινα δάνεια. Όπου και να πάμε, οι πολίτες μας λένε για την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, τα κόκκινα δάνεια, τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Να θυμίσω, ότι το 2010 το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που πρόταξε να μείνουν τα σπίτια στους νοικοκυραίους, να μην πάνε στις τράπεζες και τα funds. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποδόμησε το νόμο Κατσέλη, ψήφισε τα funds και πριν φύγει έφερε και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Μεγάλες λοιπόν οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ.  Από την άλλη, δε, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να φέρει ένα σχέδιο για να μείνουν τα σπίτια στους δανειολήπτες, έφερε το «σχέδιο Ηρακλής», που από τα 1.500.000 κόκκινα δάνεια, ρυθμίστηκαν τα 2.500. Έπρεπε να τους προβληματίσει.  Το ΠΑΣΟΚ έφερε τροπολογία στη Βουλή και καλέσαμε τα υπόλοιπα κόμματα να τη στηρίξουν. Δεν το έπραξαν. Ζητήσαμε επικαιροποίηση ν.3869/2010 και προστασία κύριας κατοικίας και αγροτικής γης, να προηγηθούν οι δανειολήπτες των funds στην αγορά του δανείου τους, να μπει πλαφόν στις απαιτήσεις των funds. Διότι όταν περικόπηκαν μισθοί και συντάξεις, δεν περικόπηκαν αντίστοιχα και τα δάνεια.»

Για την οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

«Βλέπουμε στα στοιχεία ότι αυξήθηκε το δημόσιο χρέος κατά 45 δις ευρώ κι έφτασε στα 400 δις ευρώ. Το έλλειμμα ισοζυγίου των τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε κατά 10% του ΑΕΠ. Το ιδιωτικό χρέος έφτασε στα 250 δις ευρώ. Η απάντηση είναι μια: ανάπτυξη. Μόνο έτσι μπορούμε να απαντήσουμε στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Το 94,6% στη χώρα μας είναι μικρές επιχειρήσεις, περίπου 700.000 επιχειρήσεις και απασχολούν 2 εκ. εργαζόμενους. Δεν στηρίχθηκαν όπως θα έπρεπε και το αποτέλεσμα είναι χαρακτηριστικό ότι έως το τέλος του 2022 μόλις 68 μεγάλες εταιρίες έλαβαν 1,2 δις και οι μικρές τίποτα.  Χρειάζεται ανάπτυξη η οποία θα έρθει μέσα από τη στήριξη των επιχειρήσεων, τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, του τουρισμού που είναι η βαριά μας βιομηχανία, μέσα από την πραγματική οικονομία. Για τη στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προτείνουμε τριετή απαλλαγή από τον φόρο επί των κερδών για νέες επιχειρήσεις που προκύπτουν μέσα από συνεργασίες, χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για μετεγκατάσταση σε οργανωμένα βιοτεχνικά πάρκα καθώς και πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα στηρίξουν επενδύσεις σε καινοτομία, ενεργειακή προσαρμογή, ψηφιακό μετασχηματισμό.»

Για τον πρωτογενή τομέα

«Ο πρωτογενής τομέας χρήζει ολοκληρωμένης και συστηματικής στήριξης, όταν μάλιστα σήμερα έχει εκτιναχθεί το κόστος σε αγροεφόδια, ζωοτροφές, ενέργεια. Οι κτηνοτρόφοι αναγκάστηκαν να μειώσουν το ζωικό κεφάλαιο επειδή δεν στηρίχθηκαν από το κράτος και δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Γι’αυτό και εμείς το ΠΑΣΟΚ προτείναμε επιδότηση της διαφοράς στις τιμές. Δεν εισακουστήκαμε. Όταν αποφάσισε η Κυβέρνηση να ασχοληθεί ήταν αργά. Άρα ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται σχεδιασμό, προώθηση της τυποποίησης, ανάπτυξη προϊόντων και δικτύων.»

Για τις δομές υγείας

«Προτείναμε το 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης να κατευθυνθεί στην υγεία. Χρειάζεται στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους και αύξηση των αποδοχών για τους υγειονομικούς καθώς και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Αντίστοιχα πρέπει να στελεχωθούν οι δομές υγείας στη νησιωτική Ελλάδα και να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Οι δε χαμηλοσυνταξιούχοι και άνεργοι θα πρέπει να απαλλαγούν από τη συμμετοχή στα φάρμακα. Χρειάζεται αξιοκρατία στη διοίκηση των Νοσοκομείων. Στην Αιτωλοακαρνανία, τα δύο Νοσοκομεία, Μεσολογγίου και Αγρινίου, χρήζουν άμεσης στελέχωσης. Εξαγγέλθηκε η δημιουργία αιμοδυναμικού τμήματος στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Τη χαιρετίζουμε και την αναμένουμε. Ζητάμε επίσης οι ασθενείς να λαμβάνουν τη φροντίδα που τους αρμόζει από τα νοσοκομεία αυτά με κάθετες δομές κι όχι να μεταφέρονται από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.»

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

«Η δέσμη σημείων που προτείνουμε, αποτελεί τη βάση για την όποια προγραμματική σύγκλιση. Αναμένουμε τα υπόλοιπα κόμματα να απαντήσουν στις προτάσεις αυτές. Αποδείξαμε ότι είμαστε ένα πραγματικά πατριωτικό κόμμα το 2009-2011, όταν σηκώσαμε το βάρος για να μη χρεοκοπήσει η πατρίδα. Τότε τα υπόλοιπα κόμματα κρύβονταν πίσω από το δήθεν αντιμνημονιακό μέτωπο. Στη συνέχεια, όμως, ήρθαν και «περπάτησαν» στο δρόμο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Έχουμε αποδείξει ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες. Μας ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα, το μέλλον της Ελλάδας. Αυτή ήταν η πυξίδα μας στην πρόταση που καταθέσαμε. Μια πρόταση που αφορά στους πολλούς και όχι τους λίγους και αναφέρεται στην παιδεία, την υγεία, την ασφάλεια, την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια, το έλλειμμα δημοκρατίας που είδαμε με τις υποκλοπές.

Για όλα αυτά θα βάλουμε τις κόκκινες γραμμές μας. Με βάση αυτές τις κόκκινες γραμμές και βάσει του αποτελέσματος της ισχυρής εντολής που ζητάμε από τους πολίτες να μας δώσουν θα είμαστε κάθετοι σε αυτό που θα απαιτήσουμε.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Το Νοσοκομείο Αγρινίου επισκέφθηκε σήμερα ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Published

on

By

Βασικό θέμα για το ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς τις κάλπες είναι η αναγέννηση του ΕΣΥ. Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, υποψ. Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επισκέπτεται αυτές τις ημέρες τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία και τα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας παρουσιάζοντας τις 8 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ. 

Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Νοσοκομείο του Αγρινίου, ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Βρέθηκα σήμερα στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα νοσοκομείο σύγχρονων προδιαγραφών, η απρόσκοπτη λειτουργία του έχει αφεθεί στο φιλότιμο και την ανιδιοτέλεια των γιατρών, των νοσηλευτών και του διοικητικού προσωπικού.

Όσο όμως και να προσπαθεί ο Διοικητής, εάν δεν υπάρχει η πραγματική στήριξη από τις κυβερνήσεις, δεν μπορούμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.  Ενώ το Νοσοκομείο Αγρινίου σχεδιάστηκε για να γίνει κόμβος για τη Δυτική Ελλάδα, παραμένει υποστελεχωμένο. Έχει εξαγγελθεί η δημιουργία Αιμοδυναμικού Τμήματος στην Καρδιολογική.

Περιμένουμε η εξαγγελία να γίνει πράξη. Παράλληλα, όμως πρέπει να δημιουργηθεί και Ογκολογική και Πνευμονολογική Κλινική για να μπορεί να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας. Πιστεύω βαθιά ότι εάν το σύγχρονο αυτό Νοσοκομείο στηριχθεί με μόνιμο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και αξιοποιήσει πλήρως τις υποδομές του, θα έχουμε ένα νοσοκομείο-πρότυπο.

Για να γίνει όμως αυτό χρειάζονται πόροι στην Υγεία, σχέδιο από την επόμενη κυβέρνηση για προσλήψεις, αύξηση των αποδοχών των γιατρών και υγειονομικών, εναρμονίζοντάς τις με αυτές των γιατρών και υγειονομικών στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Διότι αλλιώς θα σπουδάζει η Ελλάδα τα παιδιά της γιατρούς και θα βρίσκουν δουλειά σε χώρες με καλύτερες αμοιβές. Ταυτόχρονα απαιτείται η θεσμοθέτηση ισχυρών οικονομικών και κοινωνικών κινήτρων, ώστε να επιλέγουν οι γιατροί τα περιφερειακά νοσοκομεία.

Το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα έχει συμπεριλάβει στις 8 προγραμματικές του θέσεις. Ο Γιώργος Γεννηματάς με τον Παρασκευά Αυγερινό ίδρυσαν το ΕΣΥ, η δική μας γενιά οφείλει να το αναγεννήσει. Όσα έκανε η Νέα Δημοκρατία τα 4 αυτά χρόνια αποδυναμώνουν και αποδεκατίζουν το ΕΣΥ προς όφελος των ιδιωτικών δομών υγείας.

Πρότασή μας, πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι το 8-10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας να κατευθυνθεί στην Υγεία. Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να αντιμετωπίζεται αναλόγως.

Σας καλώ να δώσετε με την ψήφο σας δύναμη στο ΠΑΣΟΚ για να αλλάξει σελίδα η χώρα.»

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ