Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας την Τετάρτη  23/2/22 

Published

on

Συνεδριάζει την Τετάρτη 23-02-2022 και ώρα 18:00 με μεικτή συνεδρίαση (δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη), το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής – κόμβος περιφερειακού – Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Έγκριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2020-2023 (Α’ φάση και Β’ φάση) του Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Δήμαρχος )
 2. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Λιμένας Εξυπηρέτησης αλιευτικών και άλλων σκαφών στη θέση Βαρειά Ναυπάκτου» του Δήμου Ναυπακτίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (ΠΕΤ 2004288623). (εισηγητής κ. Τσέλιος)
 3. Έγκριση μελέτης και επιλογή διαδικασίας σύναψης Δημόσιας Σύμβασης του έργου με τίτλο «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΛΥΔΩΝΟΣ» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης )
 4. Έγκριση μελέτης του έργου «Ανάπλαση – ανάδειξη κοινόχρηστου χώρου στη Κ. Δάφνη στην θέση Αγ. Παρασκευή», Κοινότητα Δάφνης, Δ.Ε. Ναυπάκτου, Δήμου Ναυπακτίας, για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης )
 5. Έγκριση  μελέτης του  έργου  «Διαμόρφωση, Οδοστρωσία και  βελτίωση τεχνικών Αγροτικής  οδοποιίας στην Τ.Κ Τρικόρφου» συνολικής   δημόσιας  δαπάνης 499.500,00 €   για   την  υποβολή  πρότασης στο   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης )
 6. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Δ.Ε. ΠΛΑΤΑΝΟΥ» προϋπολογισμού έργου χωρίς ΦΠΑ 158.870,97€ (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης )
 7. Ασφάλεια κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών ΠΕΟ 48 Ξηροπήγαδο Ναύπακτος Αντίρριο με τις οδούς Αιτωλικής Συμπολιτείας και Δωδώνης. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης )
 8. Αντικατάσταση εκπροσώπων Δήμου Ναυπακτίας στην Επιτροπή Επίλυσης Διοικητικών Διαφόρων της προγραμματικής σύμβασης της πράξης / του έργου « Καθαρισμός και σήμανση μονοπατιών όρους Βαράσοβας» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης )
 9. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2022 (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 10. Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του πρώην Δημοτικού σχολείου, εμβαδού 89,32 τ.μ.,  Κάτω Πλατανίτη Κοινότητας Μολυκρείου στον Σύλλογο των Απανταχού Πλατανιωτών. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου )
 11. Έγκριση δαπανών για συντήρηση κτηρίου, έγκριση εκμίσθωσης ακινήτου (κληροδότημα Χρήστου Πυλαρινού του Γεωργίου Κοινότητα Αχλαδοκάστρου) στην Αθήνα και έγκριση εξουσιοδότησης του Προέδρου για πληρωμές. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 12. Συγκρότηση επιτροπής   προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Ηλεκτροφωτισμός πλατείας Τ.Κ. Καλαβρούζας»  προϋπολογισμού έργου χωρίς ΦΠΑ 12.077,30 € (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς )
 13. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Ηλεκτροφωτισμός πεζόδρομου στην περιοχή δεξαμενής Ναυπάκτου»  προϋπολογισμού έργου χωρίς ΦΠΑ 18.570,05€    (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 14. Τοποθέτηση φωτιστικού στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 15. Επέκταση δημοτικού φωτισμού στην παραλία Παλαιοπαναγιάς. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς )
 16. Έγκριση Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ναυπακτίας και του συλλόγου “Το χαμόγελο του Παιδιού” και της επιχορήγησής του (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Γεώργιος Σιμάκης

 

Τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της υπ’ αρ. 643/24-9-2021 εγκυκλίου ΥΠ.ΕΣ.

 1. Λόγω της χωρητικότητας της αίθουσας δεν δύναται να παρευρεθούν στη συνεδρίαση πολίτες, έχουν όμως την δυνατότητα παρακολούθησης της συνεδρίασης από την ιστοσελίδα του δήμου www.nafpaktos.gr
 2. Για την συμμετοχή στη δια ζώσης συνεδρίαση είναι απαραίτητη η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού 2η δόση (180 ημέρες) ή 3η δόση εμβολίου ή πιστοποιητικού νόσησης (μέχρι 90 ημέρες από τη νόσηση).  
 3. Τήρηση ενάμιση μέτρου μεταξύ των παρευρισκόμενων, αναλογία [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.] χρήση μάσκας και αντισηπτικού.

Παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ. για τον τρόπο συμμετοχής σας στην ως άνω συνεδρίαση, είτε δια ζώσης είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, έως την Τρίτη 21-02-2022 και ώρα 15:00, και στο email:  typonafpaktias@gmail.com.

 

 

 

 

 

 

   

ΕΛΛΑΔΑ

«Σαν παλιό σινεμά» από τα ΚΔΑΠ Αντιρρίου

Published

on

By

Μια υπέροχη μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση παρουσίασαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Αντιρρίου, στο θεατράκι της πλατείας Χορμόβα στο Αντίρριο.

Η παράσταση είχε τίτλο «Σαν παλιό σινεμά» και μας ταξίδεψε σε αξέχαστες, κλασικές και ανεπανάληπτες μουσικοχορευτικές σκηνές του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, που ερμήνευσαν τεράστιοι Έλληνες ηθοποιοί και σφράγισαν την εποχή τους από το δικό τους μετερίζι.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κος Βασίλης Γκίζας, ο Αντιδήμαρχος κος Μπάμπης Καραδήμας, η Πρόεδρος της ΚΕΔΝ κα Άντα Καυκιά, ο Δημοτικός σύμβουλος κος Ανδρέας Κοτσανάς, ο πρώην Δήμαρχος Ναυπάκτου κος Κώστας Κονίδας, η Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αντιρρίου κα Μαρία Μουχοπούλου, ο Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αντιρρίου κος Ανδρέας Αθανασόπουλος, η Πρόεδρος του συλλόγου «Σκέπη» κα Γιώτα Μπούρη, η πρώην Πρόεδρος της ΚΕΔΝ κα Μαρία Ζιαμπάρα, οι γονείς των παιδιών και πλήθος κόσμου που απόλαυσε την παράσταση, καταχειροκρότησε και αποθέωσε τους μικρούς πρωταγωνιστές.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Βραβείο για τις Ενεργειακές Κοινότητες της Δυτικής Ελλάδας

Published

on

By

Την πρώτη πανελλαδική διάκριση έλαβαν οι επτά Ενεργειακές Κοινότητες, η μεγάλη ενεργειακή συμμαχία για τη Δυτική Ελλάδα που στοχεύει στην κατασκευή του μεγαλύτερου συνεργατικού φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη συγκρότηση Ενεργειακών Κοινοτήτων με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 60 τοπικών φορέων, βραβεύτηκε ως η καλύτερη πρωτοβουλία για την Ενέργεια και το Περιβάλλον στην Αυτοδιοίκηση και ως μία από τις καλύτερες στη χώρα, κατά τη διάρκεια του θεσμού «BRAVO SUSTAINABILITY DIALOGUES & AWARDS 2022».

Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Πρόεδρος των Ενεργειακών Κοινοτήτων, Λάμπρος Δημητρογιάννης, παρέλαβε το βραβείο από την πρόεδρο της Qualitynet Foundation, Χρυσούλα Εξάρχου, και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ενέργειας- Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνο Αραβώσση.

Η διάκριση των Ενεργειακών Κοινοτήτων της ΠΔΕ προήλθε ύστερα από διαδικασία αξιολόγησης των Επιτροπών αλλά και της δημόσιας ψηφοφορίας του ευρύτερου κοινού.

Ο κ. Δημητρογιάννης, παραλαμβάνοντας τη διάκριση, ανέφερε:

«Αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή η παρουσία μας ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε αυτό τον πανελλαδικό θεσμό. Και η διάκριση αυτή, αντανακλά στο σύνολο όσων συμμετέχουν και εργάζονται για την πραγματοποίηση αυτού του μεγάλου ενεργειακού έργου, που θα διαμορφώσει το μεγαλύτερο συνεργατικό ενεργειακό πάρκο της χώρας και αποτελεί ένα από τα πιο καινοτόμα ενεργειακά project στην Ευρώπη. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαγνώσαμε μία μεγάλη ανάγκη. Αυτή της εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης του κόστος, ειδικά για τους αγρότες μας. Αλλά είδαμε και τις δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε η Δυτική Ελλάδα να γίνει ενεργειακός κόμβος και να πρωταγωνιστήσει σε προσπάθειες ενεργειακής μετάβασης με πράσινα έργα, για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια μέχρι την ολοκλήρωση του έργου. Μέχρι να δώσουμε ενέργεια στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας…».

Σημειώνεται πως φέτος, ο θεσμός «BRAVO» συμπλήρωσε 14 χρόνια ζωής με ρεκόρ συμμετοχών (άνω των 300) από 185 φορείς και οργανισμούς, αλλά και με την ενεργή συμμετοχή περισσοτέρων από 16.000 πολιτών. Ο θεσμός στοχεύει στην ανάδειξη των καλύτερων πρωτοβουλιών που υλοποιούνται στη χώρα και συνδέονται με τους ευρύτερους εθνικούς στόχους καθώς και με τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Θερινό Ωράριο Εμπορικών Καταστημάτων Ναυπάκτου

Published

on

By

Ξεκινά από Δευτέρα 4 Ιουλίου το θερινό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της Ναυπάκτου.

“Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους καλές δουλειές την καλοκαιρινή περίοδο που είναι και η πιο σημαντική περίοδος για την οικονομία της περιοχής μας…”
Εκ του ΔΣ
του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου
Ο Πρόεδρος
Αποστόλης Παπαϊωάννου

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ