Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη Δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα και Περιφερειακού Διοικητή ΠΥ Δ. Ελλάδας Ν. Ρουμελιώτη

Published

on

Στο επίκεντρο απολογισμός και μέτρα πρόληψης των έντονων καιρικών φαινομένων

Σύσκεψη με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Αντιπύραρχο κ. Νίκο Ρουμελιώτη, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου Επιπυραγό κ. Κωνσταντίνο Μπέκο και τον Υποδιοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου κ. Αθανάσιο Χριστοβασίλη, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Γκίζας στο Δημαρχείο Ναυπακτίας.

Στο επίκεντρο αυτής βρέθηκαν η αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου καθώς και τα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση του κινδύνου από πλημμυρικά φαινόμενα και φαινόμενα έντονων χιονοπτώσεων και παγετού κατά την τρέχουσα περίοδο.  Οι παριστάμενοι, κατά τη διάρκεια της διεξοδικής συζήτησης που ανέπτυξαν επί των συγκεκριμένων θεμάτων, συμφώνησαν ότι η διαρκής επαγρύπνηση από την πλευρά όλων, καθώς και η υποστήριξη του έργου της Πυροσβεστικής από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες λειτουργούν καταλυτικά στην αποτελεσματική διαχείριση των συμβάντων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας δεν παρέλειψε να επαναλάβει και προσωπικά τις ευχαριστίες του τόσο προς τον Περιφερειακό Διοικητή όσο και προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπάκτου για το συντονισμό και τη διαχείριση της κατάστασης στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο πευκόδασος του Τρικόρφου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, τόσο λόγω της δυσβατότητας της περιοχής όσο και λόγω των ισχυρών ανέμων, ο υποδειγματικός, από μέρους σας, συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων και η συνεργασία όλων συνέβαλαν καθοριστικά στο να αποτραπούν τα χειρότερα».

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Παιδιατρική Κλινική Εξέταση- και Εμβολιασμός παιδιών Ρομά στον Δήμο Ναυπακτίας

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, θα πραγματοποιηθεί Παιδιατρική Κλινική Εξέταση-Εμβολιασμός παιδιών Ρομά το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022 από τις 9:00′ έως τις 14:00‘  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το ΚΕ.ΣΥ- Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας, την Παιδιατρική κλινική «Μητέρα», το Κέντρο Κοινότητας- Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ναυπακτίας και το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», τα εμβόλια που θα πραγματοποιηθούν, είναι:

·      MMR: (Ιλαράς ,Ερυθράς, Παρωτίτιδας)

·      Vaqta: (Ηπατίτιδας Α)

·      Neisvac: (Μηνιγγιτιδόκοκου)

·      Prevenar 13: (Πνευμονιόκοκκου)

·      Infarix Hexa: (Διεφθερίτιδας-Ηπατίτιδας Β’- Τετάνου-Κοκκύτη- Πολιομυελίτιδας- Αιμόφιλου)

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

«Πατρίδες της Ρωμιοσύνης»

Published

on

By

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με τον Ναυπακτιακό Χορευτικό Όμιλο Φίλων Ελληνικής Παράδοσης (ΝΑ. Χ.Ο.Φ.Ε.Π.) «ΝΑΥΣ» παρουσιάζει τραγούδια, χορούς, ήθη και έθιμα από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, τη Βόρεια και Ανατολική Θράκη στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων των 100 χρόνων από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.  Συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προχώματος Θεσσαλονίκης «Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

Η μουσικοχορευτική παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στις 18:00’, στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου.

Συντελεστές εκδήλωσης:

Ορχήστρα:

Γεωργοπούλου Παναγιώτα (σαντούρι)

Ελευθεριάδης Πάρης (ποντιακή λύρα)

Κώτσικας Γιώργος (βιολί)

Μπάκος Δημήτρης (γκάιντα – τσαμπούνα)

Μπαράκος Γιώργος (κρουστά)

Μανουσαρίδης Νίκος (τραγούδι – νταούλι)

Στεφανόπουλος Κώστας (λαούτο – ακορντεόν)

Τσιφογιάννη Βασιλική (τραγούδι)

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βαφειάδης Γιάννης

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήματα Πρώτων βοηθειών από την  Ομοσπονδία  

Published

on

By

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με το παράρτημα Ναυπάκτου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα διοργανώσει μαθήματα πρώτων βοηθειών.

Τα μαθήματα θα γίνουν στο χώρο των γραφείων μας και μπορούν να συμμετέχουν τόσο επαγγελματίες , όσο και συμπολίτες μας που επιθυμούν.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία μας ,τηλ.26340 26770, στην διεύθυνση Τζαβέλα 34 και ώρες επικοινωνίας 9:00 -13:00 και  17:00 – 21:00.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γραμματέας

Δαβανέλλος Θέμης                                Μπακατσιάς Βασίλειος

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ