Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σύσκεψη συντονισμού για τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα του Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη με κυβερνητικά στελέχη 

Published

on

Ο συντονισμός των δράσεων που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν για τη μέγιστη δυνατή αντιπλημμυρική θωράκιση των πυρόπληκτων περιοχών, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πέρα από τις αρμοδιότητες που ήδη έχει και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, να συμβάλλει στην γρήγορη υλοποίηση των αναγκαίων αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων, αρμοδιότητας των δασικών υπηρεσιών, αξιοποιώντας τη τεχνογνωσία που διαθέτει.

Κοινός στόχος, η υλοποίηση των αναγκαίων έργων με ταχύτητα και προς αυτή την κατεύθυνση, υπήρξε διαβεβαίωση πως θα γίνουν παρεμβάσεις επιτάχυνσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ενώ διαθέσιμοι θα είναι και οι αναγκαίοι πόροι.

Ο κ. Φαρμάκης, παρουσίασε το σύνολο των δράσεων και πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέχρι τώρα, σημειώνοντας πως το άμεσο μεγάλο στοίχημα είναι η διαφύλαξη του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος, όπως επίσης η ταχεία εκτέλεση των έργων που θα αποτρέψουν νέους κινδύνους ενόψει της χειμερινής περιόδου, ενώ σε δεύτερο επίπεδο είναι απολύτως απαραίτητος ένας μεσο-μακροπρόθεσμος σχεδιασμός αποκατάστασης και ανάπτυξης. «Οι πυρόπληκτες περιοχές είναι περιοχές άμεσης ανάγκης που δεν πρέπει να υποστούν νέα χτυπήματα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστεί με την Πολιτεία και κάθε αρμόδιο φορέα, καθώς πρώτο της μέλημα είναι να περιοριστούν στο ελάχιστο οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι. Από την πρώτη στιγμή στέκουμε στο πλευρό των συμπολιτών μας και θα συνεχίσουμε, όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι όλα να γίνουν όπως πριν και ακόμα καλύτερα…» σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Εξάλλου, νωρίτερα, ο κ. Φαρμάκης προήδρευσε σε άλλη σύσκεψη, τεχνικής φύσεως, με αντικείμενο την αποκατάσταση από τις καταστροφικές συνέπειες των πρόσφατων πυρκαγιών, αλλά και την  αυξημένη εγρήγορση για την πρόληψη φαινομένων που άπτονται της πολιτικής προστασίας.

Πρόκειται για τη συνέχεια της θεσμικής συνεργασίας που συγκροτήθηκε πρόσφατα μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, για τη διαχείριση των συνεπειών όχι μόνο των πρόσφατων πυρκαγιών, αλλά της κλιματικής αλλαγής και γενικότερα των φυσικών καταστροφών.

Το επιστημονικό δυναμικό και οι τεχνικοί παράγοντες που συμμετείχαν στη διαδικτυακή συζήτηση, κατέθεσαν τις πρώτες προτάσεις για τη βέλτιστη αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησαν οι πρόσφατες πυρκαγιές, αλλά κύρια για την άμβλυνση των συνεπειών που εκτιμάται ότι  θα χρειαστεί να αντιμετωπιστούν στο άμεσο μέλλον.

Στην κατεύθυνση αυτή συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίες για την εξειδίκευση των προβλημάτων και την επεξεργασία λύσεων σχετικά με αντιπλημμυρικά, αντιδιαβρωτικά και έργα υποδομών.

Παράλληλα έγινε μια πρώτη συζήτηση για τη λήψη μακροπρόθεσμων μέτρων με στόχο την  καλύτερη δυνατή προληπτική αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, έτσι ώστε η Δυτική Ελλάδα να θωρακιστεί απέναντι σε έντονα φυσικά φαινόμενα.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή του επιστημονικού δυναμικού, ενώ επεσήμανε ότι η διαβαθμιδική συνεργασία με ενότητα, συνεργασία και επιστημονική καθοδήγηση γίνεται φορέας δρομολόγησης σημαντικών παρεμβάσεων στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κλειστές έως 1η Οκτωβρίου οι Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος λόγω μεταστέγασης

Published

on

By

Τεχνική-υπηρεσία-δημος-Ναυπακτίας
Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την αριθ. 548/24-9-2021 απόφαση οι υπηρεσίες των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος  (στην Παλαιοπαναγιά) δεν θα λειτουργήσουν από την Δευτέρα 27.9.2021 έως και την Παρασκευή 1.10.2021, λόγω μεταστέγασής τους στο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου Αντιρρίου, όπου από την Δευτέρα 4.10.2021 θα λειτουργούν κανονικά.

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 189 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 189ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#   Οριστικό το ρήγμα -Παίρνει φωτιά το πολιτικό σκηνικό, έπονται εξελίξεις :

Φωτιά πήρε το πολιτικό σκηνικό στον Δήμο Ναυπακτίας, με τη σπίθα  εδώ και καιρό να   σιγοκαίει. Πλέον η δημοτική παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας — ΑΔΚΝ», με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουλέ αποχώρησε  από την συνδιοίκηση αποσύροντας την στήριξή της στην δημοτική παράταξη «Συνεργασία πολιτών» του Δημάρχου Βασίλη Γκίζα…

#  Η πρόεδρος της Δημοκρατίας  εγκαινίασε την Έκθεση Ναύπακτος 1571 – 450 Χρόνια :

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εγκαινίασε  την έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου «ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 1571 – 450 Χρόνια από “τη μεγαλωτάτη βιτώρια των χριστιανών», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της.

Κατά τον χαιρετισμό της, υπογράμμισε ότι η έκθεση αυτή…

#   ΚΔΑΠ:  Πράσινο φως για πρόσθετη χρηματοδότηση:

Συνάντηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ   του Δήμου Ναυπακτίας μετά από αίτημά τους. Συγκεκριμένα,  η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΚΝΔ…

#   450η Επέτειος της «Ναυμαχίας της Ναυπάκτου» – Πρόγραμμα των εκδηλώσεων:       

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 450η Επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, το ιστορικό γεγονός που σφράγισε την ιστορία της Ευρώπης, με ξεχωριστές εκδηλώσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, απόλυτα προσαρμοσμένες στους υγειονομικούς κανόνες…

#   Η πολιτική στο προσκήνιο του δήμου Ναυπακτίας   (ΚΥΡΙΟ ΆΡΘΡΟ) :   

Χρειάστηκε να φτάσουμε στη μέση της δημοτικής περιόδου, για να αρχίσουν να ζεσταίνονται οι μηχανές που παράγουν πολιτική στο δήμο Ναυπακτίας. Τα δύο πρώτα χρόνια πέρασαν πολιτικά άοσμα και άχρωμα…

#   Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:  Πρωτοβουλίες για την προστασία και διαφύλαξη των προστατευόμενων περιοχών:

Στην ημερίδα για το έργο «Φύλακες της Φύσης, Ενεργοί Πολίτες για την Αειφόρο Διαχείριση και Διαφύλαξη Προστατευόμενων Περιοχών», συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας…

 #   Ναύπακτος:  Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας –  Πέτυχαν τον στόχο τους:

Πετυχαίνοντας το στόχο τους, για την προβολή της πόλης της Ναυπάκτου και εφαρμόζοντας το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω πανδημίας,          υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου οι Πανελλήνιοι Αγώνες Τοξοβολίας, όλων των κατηγοριών τόξων και όλων των ηλικιών…

 #   Οδηγίες Κ.ΟΜ.Υ προς μαθητές  :

Με τα κρούσματα στην σχολική κοινότητα να έχουν  αυξητική τάση, οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ)      Μεσολογγίου – Ναυπακτίας σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου για την λειτουργία των σχολικών μονάδων 2021-2022, ενημερώνουν ότι…

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνεχίζονται τα Rapid test στη Ναύπακτο

Published

on

By

Οι Κινητές Μονάδες Υγείας Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, υπό την εποπτεία της Τ.ΟΜ.Υ. Μεσολογγίου, θα διενεργήσουν τυχαίο έλεγχο με δοκιμασία ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Οι Κινητές Μονάδες Υγείας θα βρίσκονται στη Ναύπακτο στο ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΩΝΗ  (ΨΑΝΗ) την επερχόμενη εβδομάδα:

  • Δευτέρα 27/09 εως Παρασκευή 1/10

και ώρες 09:00 – 14:00.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου και οι απαραίτητες οδηγίες θα δίνονται μέσα σε 15 λεπτά.  Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εμφανίσει συμπτώματα επικοινωνεί άμεσα με τον θεράποντα ιατρό του.

…………………………………………………

Στο πλαίσιο της επιβεβαίωσης των self tests που πραγματοποιούνται κατ’ οίκον, αλλά και για το συνεχή έλεγχο της διασποράς της Covid-19 στο ευρύ κοινό, οι Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στο Κτήριο Τσώνη (Παραλία Ψανής) την Κυριακή 03/10, τις ώρες 10:00 – 13:00.

Εκτάκτως αυτή την Κυριακή 26/09/2021 δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη δειγματοληψία

…………………………………………………..

For the citizens from foreign countries who wish to take the Covid-19 rapid or PCR tests if needed, they can adress to the following places:

Monday to Friday : 09:00 – 14:00 at Tsoni Building (Psani Beach)

Τ.ΟΜ.Υ. Μεσολογγίου

Κ.ΟΜ.Υ Μεσολογγίου – Ναυπακτίας

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ