Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέσσερεις Ναυπάκτιοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Αιτωλοακαρνανία με τον Απόστολο Κατσιφάρα

Published

on

Σε εκδήλωση που ξεκίνησε στις 20.00 το βράδυ στο  Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας παρουσίασε 19 υποψήφιους  συμβούλους του συνδυασμού του «Δικαίωμα στην πρόοδο» στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας

Στους υποψηφίους περιλαμβάνονται στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, τα δύο κόμματα που στηρίζουν τον περιφερειάρχη στο αγώνα για την Τρίτη κατά σειρά επανεκλογή του. Πέντε ακόμη ονόματα θα ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα. 

Από την Ναυπακτία οι: Αντώνης Φράγκος,  Αθανάσιος Καλαβρουζιώτης,  Κωνσταντίνος Κωταντούλας και Μαρία Πολυγένη

Στο συνδυασμό συμμετέχουν ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου Πάνος Κατσούλης, η πρώην αντιδήμαρχος Αγρινίου Κωνσταντίνα Κατσαρή, η δημοτική σύμβουλος Αγρινίου Αγγελική Ρούση – Ντζιμάνη , ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Αντώνης Φράγκος και ο πρώην αντιδημαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Βασίλης Σώζος.

Συμμετέχουν οι αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Λύτρας και Νίκος Μπαλαμπάνης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σάββας Αυγέρης, Έφη Καρδάρα και Πολυδεύκης Κοκκινοβασίλης όπως και οι  Απόστολος Ευθυμίου και Αθανάσιος Καλαβρουζιώτης  καθώς και ο Κωνσταντίνος Κωταντούλας.

Υποψήφιοι και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Μανδέλλος και Παναγιώτης Μιχαλάτος. Υποψήφιοι επίσης ο Γιώργος Χριστόπουλος, η  Ζωή Μακρασίμου , η Μαρία Πολυγένη και η Αθηνά Σταμούλη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 30/6 Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της Ανάπλασης

Published

on

By

Την Πέμπτη 30  Ιουνίου 2022  και  ώρα  18:30 θα έρθει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας το έργο της Ανάπλασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος θα γίνει  Συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Published

on

By

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων  συστημάτων  κάδων απορριμμάτων σε 14 σημεία του κέντρου της Ναυπάκτου. Το έργο με προϋπολογισμό 218.656,64 ευρώ αφορά συγκεκριμένα στην εγκατάσταση «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων για την Αισθητική Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων».

Έναν μήνα περίπου μετά την υπογραφή της  σύμβασης του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν οι εργασίες και τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι.

Με την τοποθέτηση των κάδων επιτυγχάνεται:

·         Αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

·         Βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου

·         Τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα

·         Τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες

·         Αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών

·         Μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της υπογειοποίησης

·         Εξάλειψη της πιθανότητας μετακίνησης των κάδων

·         Ευκολότερη αποκομιδή των απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με άλλα συστήματα συλλογής απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμων, καθώς για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρότερα μέσα (διαξονικά απορριμματοφόρα).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε σε μία ακόμη παρέμβαση με θετικό πρόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου. Σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, επιθυμία μας είναι να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και άλλων υπόγειων και ημιυπόγειων συστημάτων λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα υπόγεια δίκτυα και τις σωληνώσεις που ήδη υπάρχουν.  Βασική μας στόχευση συνεχίζει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο εγγύς μέλλον η ενημέρωση για την Ανάπλαση

Published

on

By

Πραγματοποιήθηκε χθες  22 Ιουνίου 2022 η πρώτη δια ζώσης, μετά την περίοδο των δυο ετών της πανδημίας,   συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας.

Τον δήμαρχο Ναυπακτίας  και τους δημοτικούς συμβούλους υποδέχτηκε πανό κρεμασμένο στον χώρο έξω από την αίθουσα του συμβουλίου, το οποίο ανάρτησε η Συντονιστική Επιτροπή για το έργο της  ανάπλασης.

Με την ενημέρωση για το θέμα της ανάπλασης να εκκρεμεί, ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα πως θα γίνει διεξοδική συζήτηση επ’ αυτού πολύ σύντομα «και σε όλο του το μεγαλείο», σε χρόνο που θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Σε αναμονή λοιπόν της ενημέρωσης και των εξελίξεων…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ