Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ταφόπλακα της κυβέρνησης στα ΚΔΑΠ των Δήμων πριν τις εκλογές

Published

on

“Το ΔΣ του ΠΑΣΕΚΔΑΠ, εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων, καταγγέλλει με τον πιο απόλυτο τρόπο την ξαφνική και απροειδοποίητη στάση της απερχόμενης κυβέρνησης και τις ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης, να προχωρούν προεκλογικά, χωρίς καμία απολύτως συνεννόηση με τα αρμόδια θεσμικά όργανα – δηλ. την τοπική αυτοδιοίκηση (ΚΕΔΕ) και την ΕΕΤΑΑ – και τους συνδικαλιστικούς φορείς – δηλ. τον ΠΑΣΕΚΔΑΠ – στην έκδοση της φετινής Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την χρηματοδότηση αυτών των δομών, με πολύ δυσμενείς προβλέψεις για την χρηματοδότηση των δημοτικών ΚΔΑΠ.

Σε απόλυτη αντίθεση με όσα η ΚΕΔΕ και ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ προτείνουν ως προς την κατανομή του προϋπολογισμού της Δράσης, ώστε ποσά που ενδεχομένως περισσεύουν από τους Βρεφικούς Σταθμούς ή τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ να μπορούν να καλύπτουν αιτήσεις παιδιών για δημοτικά ΚΔΑΠ, σύμφωνα με ενημέρωσή μας από τα συναρμόδια Υπουργεία όχι μόνο δεν θα δοθεί αυτή η δυνατότητα, αλλά αντιθέτως θα μειωθούν οι πόροι για τα ΚΔΑΠ κατά 15.000.000€, με το επιχείρημα ότι θα στηριχτούν περισσότερο οι αιτούντες για ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Η μείωση αυτή θα προκαλέσει την επέκταση του αποκλεισμού από τα ΚΔΑΠ για 15.000 παιδιά ακόμα, τα οποία θα προστεθούν στα 84.000 παιδιά που έμειναν εκτός ΚΔΑΠ το 2022-2023 ενώ πληρούσαν τα κριτήρια.

Η απερχόμενη Κυβέρνηση σχεδιάζει λίγες μέρες πριν τις εκλογές να αφήσει “καμένο τόπο” στον τομέα της άκρως αναγκαίας για κάθε οικογένεια δημιουργικής εξωσχολικής απασχόλησης των παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών, χορηγώντας voucher σε μόλις 35.000 παιδιά, αφήνοντας εκτός ΚΔΑΠ πάνω από 100.000 παιδιά σε όλη την χώρα.

Μία πολιτική – όπως μας διεμήνυσαν – απόφαση, η οποία πέρα από το απίστευτα αρνητικό κοινωνικό αντίκτυπο, θα έχει επίσης καταστροφικές συνέπειες και για τις θέσεις εργασίας εκατοντάδων εργαζομένων στα ΚΔΑΠ των Δήμων, που εργάζονται με άκρως επισφαλείς σχέσεις εργασίας, οι οποίοι θα βρεθούν στην ανεργία λόγω της προχρηματοδότησης των δημοτικών κοινωνικών δομών για το παιδί και την οικογένεια, σε μια εποχή μάλιστα που εντείνεται η οικονομική εξαθλίωση και η φτωχοποίηση της πλειοψηφίας των οικογενειών στην χώρα μας.

Καλούμε τους γονείς και όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να βροντοφωνάξουν “έως εδώ” και την απερχόμενη Κυβέρνηση του δόγματος του νεοφιλελευθερισμού και της “αυτορρύθμισης της αγοράς” που στοχεύει στην διάλυση του κοινωνικού κράτους, και τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων να ακούσουν την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενους και να σταματήσει κάθε ρύθμιση, κάθε πολιτική απόφαση, κάθε σκέψη για περαιτέρω υποχρηματοδότηση των Δημοτικών ΚΔΑΠ μέσω της υπό έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Καλούμε επίσης όλα τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς να καταδικάσουν δημόσια και με κάθε τρόπο την δεδηλωμένη ακόμα και στη Βουλή προσπάθεια αφανισμού των ΚΔΑΠ των Δήμων, καθώς “δεν είναι προτεραιότητα” για τους καθ’ ύλην αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης.

Καλούμε, τέλος, την ΚΕΔΕ, που πάντα συμπαραστέκεται στις αγωνιστικές προσπάθειες και στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου μας με την σειρά της να καταγγείλει την Κυβέρνηση γι’ αυτή την ύπουλη προσπάθεια διάλυσής των κοινωνικών δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης για το παιδί και την οικογένεια.”

Με  εκτίμηση

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Διαμαντής Αντώνης

Η  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Ζιάκου Κατερίνα

ΕΛΛΑΔΑ

Το πρόγραμμα ομιλιών του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Γαλάζια Σημαία: Μόνο σε Κάτω Βασιλική και Κρυονέρι 

Published

on

By

Δύο μόνο παραλίες βρίσκονται στη λίστα και φέτος στην Αιτωλοακαρνανία. Πρόκειται για τις παραλίες Κάτω Βασιλική και Κρυονέρι του δήμου Ναυπακτίας που τους  απονεμήθηκε «Γαλάζια Σημαία» για το 2023.

Με 617 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), που αποτελεί τον Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας.

Για πρώτη φορά οι βραβεύσεις ξεπερνούν τις 600, και στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Ελλάδα κατέχει το 15% των βραβευμένων ακτών.

Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 94 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε συνολικά 4.212 ακτές, 710 μαρίνες και 120 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία»

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτή να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια για τις ακτές (38 για τις μαρίνες και 51 για τα σκάφη), τα οποία αφορούν καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ο.ΣΥ.Ν και η Αδελφότητα Ναυπακτίων Νομού Αττικής «Ο Έπαχτος» σε μια ακόμα δράση

Published

on

By

Με αφορμή τη διεθνή ημέρα οικογένειας, οι εκδόσεις Ίκαρος, η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.), η Αδελφότητα Ναυπακτίων Νομού Αττικής «Ο Έπαχτος», και το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στην Κηφισιά σας προσκαλούν σε ένα εργαστήρι για «ανήσυχους γονείς» με τον ψυχίατρο-παιδοψυχίατρο και ψυχαναλυτή Αθανάσιο Αλεξανδρίδη.

Ο συγγραφέας, με αφορμή τα βιβλία του Παιδικοί έρωτες, Παιδικοί φόβοι, Χτίζοντας ταυτότητα και Πάμε σχολείο; θα δημιουργήσει έναν ανοικτό διάλογο με τους γονείς που θα συμμετέχουν, αναλύοντας τα ζητήματα που τους απασχολούν. Είσοδος ελεύθερη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ