Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα Άλφα της ζωή μας: Αδιαφορία, απραξία, αταξία, αφασία

Published

on

Υψηλές οι θερμοκρασίες και βαριά η ατμόσφαιρα.   Πύρινα μέτωπα, ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή και παράλληλα κρούσματα, διασωληνωμένοι και θάνατοι. Ο κόσμος παρακολουθεί μέσα από τις οθόνες με ανάμικτα συναισθήματα φόβου, θλίψης, οργής και κυρίως απογοήτευσης.

Έντονα συναισθήματα που όμως οδηγούν σε αντίθετη από την αναμενόμενα φυσιολογική αντίδραση. Όλη αυτή η κατάσταση αντί να ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά της κοινωνίας τα απονευρώνει.

Απραξία και αδιαφορία παντού και για όλα. Και δεν   είναι αυτό αποτέλεσμα της φυσιολογικής καλοκαιρινής ραστώνης. Είναι ιός μεταδοτικός εξίσου θανατηφόρος με τον ιό της πανδημίας.

Μοναδική όαση σε όλο αυτό τα post μιας μερίδας    ανθρώπων κυρίως νέων που αναδεικνύουν την οικολογική συνείδηση και την αλληλεγγύη για ανθρώπους, ζώα και φυτά που χάνονται. Παραμένει όμως όαση στην απέραντη ερημοποίηση του πλανήτη και των   ανθρώπινων ψυχών.

Μετράμε καθημερινά απώλειες. Άνθρωποι πεθαίνουν διασωληνωμένοι, άνθρωποι και κυρίως γυναίκες      πέφτουν θύματα των πιο άγριων και αρρωστημένων ενστίκτων. Οι θάνατοι πλέον έχουν γίνει νούμερα σε τίτλους ειδήσεων.

Η καταστροφή μας έχει περικυκλώσει και εμείς αδιάφορα την παρακολουθούμε ως τρέιλερ. ¨Έχουμε εξοικειωθεί πλέον και γι’ αυτό αδιαφορούμε.

Μετράμε επίσης μέτρα. Κάθε τρεις και λίγο ανακοινώνονται μέτρα. Εξοικειωθήκαμε και με αυτά και τα προσπερνάμε. Αδιαφορούμε και για όσα ανακοινώνονται από τους αρμοδίους και παρακολουθούμε τους πολιτικούς μας εκπροσώπους παγερά αδιάφοροι. Σχεδόν τίποτε πλέον δεν μας αγγίζει.

Η αδιαφορία της κοινωνίας όμως από τους πολιτικούς μας εκπροσώπους και ιδίως από αυτούς που έχουν το τιμόνι στα χέρια τους σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο μετατρέπεται σε απραξία.

Διάχυτη η αντίληψη ότι όλα είναι διαλυμένα, υπηρεσίες με λιγοστούς υπαλλήλους στις θέσεις τους σε κατάσταση ύπνωσης, πληροφοριακά συστήματα φορτωμένα και κολλημένα για ώρες, μποτιλιαρίσματα σε δρόμους και παραλίες, μεταφορικά μέσα και μαγαζιά     υπερφορτωμένα με μασκοφόρους του πηγουνιού και του μπράτσου.

Η αδιαφορία οδηγεί στην απραξία, η απραξία  σε     αταξία και η αταξία σε αφασία.

Αυτό το κλίμα δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη του ατομικισμού. Εγώ να είμαι καλά, να έχω μια θέση έστω και με μια δίμηνη σύμβαση, με τετράμηνο ή οκτάμηνο.  Η αυλή μου να έχει φως και τσιμέντο. Δεν θέλει πολλά πράγματα κάποιος για να νιώσει     ασφαλής και βολεμένος.

Κι όταν ο πολίτης βολεύεται, αναπαύεται και ο πολιτικός άρχοντας. Τι τα θέλουμε τα  μεγάλα έργα; Τα εξαγγέλλουμε, τα βάζουμε στη σειρά κι όποτε κι όπως γίνουν. Ας είναι καλά τα προγράμματα που δίνουν θέσεις     εργασίας και δημιουργούν σχέσεις ψήφων.

Ας είναι καλά οι μισθώσεις και οι απευθείας αναθέσεις που κυλάνε γρήγορα. Κι όσες περισσότερες αναρτήσεις και προβολές έχουμε τόσο πιο κοντά στον πολίτη είμαστε. Εξάλλου στη ζωή λένε  το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Και στην πολιτική το αποτέλεσμα   σημαίνει επανεκλογή.   Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κλειστές έως 1η Οκτωβρίου οι Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος λόγω μεταστέγασης

Published

on

By

Τεχνική-υπηρεσία-δημος-Ναυπακτίας
Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την αριθ. 548/24-9-2021 απόφαση οι υπηρεσίες των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος  (στην Παλαιοπαναγιά) δεν θα λειτουργήσουν από την Δευτέρα 27.9.2021 έως και την Παρασκευή 1.10.2021, λόγω μεταστέγασής τους στο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου Αντιρρίου, όπου από την Δευτέρα 4.10.2021 θα λειτουργούν κανονικά.

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 189 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 189ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#   Οριστικό το ρήγμα -Παίρνει φωτιά το πολιτικό σκηνικό, έπονται εξελίξεις :

Φωτιά πήρε το πολιτικό σκηνικό στον Δήμο Ναυπακτίας, με τη σπίθα  εδώ και καιρό να   σιγοκαίει. Πλέον η δημοτική παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας — ΑΔΚΝ», με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουλέ αποχώρησε  από την συνδιοίκηση αποσύροντας την στήριξή της στην δημοτική παράταξη «Συνεργασία πολιτών» του Δημάρχου Βασίλη Γκίζα…

#  Η πρόεδρος της Δημοκρατίας  εγκαινίασε την Έκθεση Ναύπακτος 1571 – 450 Χρόνια :

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εγκαινίασε  την έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου «ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 1571 – 450 Χρόνια από “τη μεγαλωτάτη βιτώρια των χριστιανών», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της.

Κατά τον χαιρετισμό της, υπογράμμισε ότι η έκθεση αυτή…

#   ΚΔΑΠ:  Πράσινο φως για πρόσθετη χρηματοδότηση:

Συνάντηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ   του Δήμου Ναυπακτίας μετά από αίτημά τους. Συγκεκριμένα,  η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΚΝΔ…

#   450η Επέτειος της «Ναυμαχίας της Ναυπάκτου» – Πρόγραμμα των εκδηλώσεων:       

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 450η Επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, το ιστορικό γεγονός που σφράγισε την ιστορία της Ευρώπης, με ξεχωριστές εκδηλώσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, απόλυτα προσαρμοσμένες στους υγειονομικούς κανόνες…

#   Η πολιτική στο προσκήνιο του δήμου Ναυπακτίας   (ΚΥΡΙΟ ΆΡΘΡΟ) :   

Χρειάστηκε να φτάσουμε στη μέση της δημοτικής περιόδου, για να αρχίσουν να ζεσταίνονται οι μηχανές που παράγουν πολιτική στο δήμο Ναυπακτίας. Τα δύο πρώτα χρόνια πέρασαν πολιτικά άοσμα και άχρωμα…

#   Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:  Πρωτοβουλίες για την προστασία και διαφύλαξη των προστατευόμενων περιοχών:

Στην ημερίδα για το έργο «Φύλακες της Φύσης, Ενεργοί Πολίτες για την Αειφόρο Διαχείριση και Διαφύλαξη Προστατευόμενων Περιοχών», συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας…

 #   Ναύπακτος:  Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας –  Πέτυχαν τον στόχο τους:

Πετυχαίνοντας το στόχο τους, για την προβολή της πόλης της Ναυπάκτου και εφαρμόζοντας το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω πανδημίας,          υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου οι Πανελλήνιοι Αγώνες Τοξοβολίας, όλων των κατηγοριών τόξων και όλων των ηλικιών…

 #   Οδηγίες Κ.ΟΜ.Υ προς μαθητές  :

Με τα κρούσματα στην σχολική κοινότητα να έχουν  αυξητική τάση, οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ)      Μεσολογγίου – Ναυπακτίας σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου για την λειτουργία των σχολικών μονάδων 2021-2022, ενημερώνουν ότι…

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνεχίζονται τα Rapid test στη Ναύπακτο

Published

on

By

Οι Κινητές Μονάδες Υγείας Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, υπό την εποπτεία της Τ.ΟΜ.Υ. Μεσολογγίου, θα διενεργήσουν τυχαίο έλεγχο με δοκιμασία ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Οι Κινητές Μονάδες Υγείας θα βρίσκονται στη Ναύπακτο στο ΚΤΗΡΙΟ ΤΣΩΝΗ  (ΨΑΝΗ) την επερχόμενη εβδομάδα:

  • Δευτέρα 27/09 εως Παρασκευή 1/10

και ώρες 09:00 – 14:00.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου και οι απαραίτητες οδηγίες θα δίνονται μέσα σε 15 λεπτά.  Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εμφανίσει συμπτώματα επικοινωνεί άμεσα με τον θεράποντα ιατρό του.

…………………………………………………

Στο πλαίσιο της επιβεβαίωσης των self tests που πραγματοποιούνται κατ’ οίκον, αλλά και για το συνεχή έλεγχο της διασποράς της Covid-19 στο ευρύ κοινό, οι Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στο Κτήριο Τσώνη (Παραλία Ψανής) την Κυριακή 03/10, τις ώρες 10:00 – 13:00.

Εκτάκτως αυτή την Κυριακή 26/09/2021 δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη δειγματοληψία

…………………………………………………..

For the citizens from foreign countries who wish to take the Covid-19 rapid or PCR tests if needed, they can adress to the following places:

Monday to Friday : 09:00 – 14:00 at Tsoni Building (Psani Beach)

Τ.ΟΜ.Υ. Μεσολογγίου

Κ.ΟΜ.Υ Μεσολογγίου – Ναυπακτίας

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ