Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Τα έσπασε”  ο Κοτσανάς με την «Ενωτική πρωτοβουλία» – Επικεφαλής ο Σιαμαντάς

Published

on

Κοτσανάς-Ανδρέας

Μετά από την παραίτηση του υποψήφιου δήμαρχου Ναυπακτίας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενωτική πρωτοβουλία» Τάκη Λουκόπουλου αλλά και της συζύγου του Γεωργίας Ντανάση – Λουκοπούλου από τις θέσεις τους στο νέο δημοτικό συμβούλιο που προέκυψε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, προέκυψαν δυο θέματα.

Το πρώτο λύθηκε εύκολα, με την συμπλήρωση των δυο κενών θέσεων των παραιτηθέντων από  τους επιλαχόντες δημοτικούς συμβούλους, με τον Γιώργο Σιαμαντά και τον Σπύρο Γουρζή να συμπληρώνουν την οκτάδα των συμβούλων της δημοτικής παράταξης «Ενωτική πρωτοβουλία».

Το δεύτερο όμως θέμα για την ανάδειξη του επικεφαλής της παράταξης έφερε προβλήματα…

Σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται στην δημοτική παράταξη, κλήθηκαν να δηλώσουν που δημοτικοί σύμβουλοι ενδιαφέρονται για την θέση του επικεφαλής της «Ενωτικής πρωτοβουλίας» με τους υποψήφιους να είναι δύο: ο Γιώργος Σιαμαντάς και ο Ανδρέας Κοτσανάς.

Να σημειωθεί πως ο δεύτερος κατέλαβε την δεύτερη θέση από το σύνολο των υποψηφίων διαπαραταξιακά, με τον αριθμό ψήφων που συγκέντρωσε στις εκλογές.

Ακολουθώντας λοιπόν τις διαδικασίες για την εκλογή επικεφαλής της «Ενωτικής πρωτοβουλίας» κλήθηκαν την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου οι της νεοεκλεγμένης δημοτικής ομάδας να ψηφίσουν, με την κάλπη να βγάζει Σιαμαντά.

Κατόπιν αυτού του αποτελέσματος ήρθαν ραγδαίες οι εξελίξεις με τον Ανδρέα Κοτσανά να δηλώνει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αποχώρησή του, δίνοντας ταυτόχρονα ραντεβού για συνέχεια στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο της νέας δημοτικής περιόδου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Όταν σε έχουν εμπιστευτεί με τη ψήφο τους 1 στους 9 συνδημότες του συνόλου του εκλογικού σώματος, 1 στους 3 ψηφοφόρους της παράταξης μας και αυτό δεν αναγνωρίζεται και δεν εκτιμάται από τη δημοτική εκλεγμένη ομάδα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και με καθιστά μειοψηφία, τότε νομοτελειακά αυτό που μου μένει να κάνω είναι απλά…να αποχωρήσω!!

ΥΓ. Η συνέχεια στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης.

Καλή χρονιά σε όλους!»

#   Σε κάθε περίπτωση, το ερώτημα που μπαίνει μετά από αυτήν την εξέλιξη είναι αν η αποχώρηση Κοτσανά θα είναι και η μοναδική ή θα ακολουθήσει και άλλη, με το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας να αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον…

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προειδοποίηση για Καθαρισμό Οικοπέδων και Ακάλυπτων Χώρων

Published

on

By

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024 (από 1/5/2024 έως 31/10/2024) σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 20/2023 (Αριθμ. 18851 οικ. Φ.700.20/ ΦΕΚ 2549 Β’/19.4.2023) ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων, οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά αυτών καθώς και των εκτός σχεδίου οικοπέδων με κτίσμα, να προχωρήσουν πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και έως 30/4/2024 σε:
  • Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
  • Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
  • Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
  • Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
  • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων υλικών ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.
  • Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού, καθώς και σε περίπτωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τον Δήμο, θα επιβάλλεται στους υπόχρεους το διοικητικό πρόστιμο της περ. 26 της υποπαρ. β’ της παρ. Ι του άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν.3463/2006, Α’ 114), σύμφωνα και με την παρ.1 του αρ.94, περ. 26 εδάφ. Β΄ του Ν.3852/2010 (Α΄87) και του άρθρου 5 της υπ’ αριθμ. 20/2023 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τον άμεσο καθαρισμό των οικοπεδικών χώρων και την άμεση απομάκρυνση των υπολειμμάτων με ίδια μέσα.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι ο καθαρισμός των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων καθώς και η συντήρηση αυτών, αποτελεί πάγια υποχρέωση των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών βάσει του αρ. 94, παρ. 26 του Ν.3852/2010 και θα πρέπει να διατηρούνται καθαροί άνευ προηγούμενης ειδοποίησης από την υπηρεσία μας, ιδιαίτερα καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από 1 Μάϊου έως 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, κάθε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ιδιαίτερα σε ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) και 5 (κατάσταση συναγερμού), αλλά και όταν ο δείκτης είναι χαμηλότερος σε κρίσιμες περιοχές και ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από 8:00 έως 20:00 το ωράριο λειτουργίας στο Κάστρο της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, για 5η συνεχή χρονιά, ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου της Ναυπάκτου λειτουργεί με το διευρυμένο θερινό ωράριο: 8:00′-20:00‘.

Το συγκεκριμένο ωράριο τέθηκε σε ισχύ για πρώτη φορά το 2020, έπειτα από κοινές προσπάθειες του Δήμου Ναυπακτίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας που ισχύει για επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους εφαρμόζεται έως και την 31η Οκτωβρίου 2024.  Ενώ, λόγω της σταδιακής μείωσης της διάρκειας της ημέρας, το φθινόπωρο διαμορφώνεται ως εξής:

1-15 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:30′

16-30 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:00′

1-15 Οκτωβρίου: 8:00′-18:30′

16-31 Οκτωβρίου: 8:00′-18:00′

Σημειώνεται ότι, για το Κάστρο Αντιρρίου ισχύει το ωράριο λειτουργίας: 8:30′-15:30‘ και το Φετιχιέ Τζαμί (Λιμάνι Ναυπάκτου) είναι επισκέψιμο μετά από επικοινωνία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Η προσέλευση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπεται έως και 20′ λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου. Οι αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν ανοικτοί καθημερινά πλην Τρίτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΝ: Ανακοίνωση για ληξιπρόθεσμες οφειλές και λογαριασμούς θανόντων

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ενημερώνει τους καταναλωτές ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150 ευρώ θα βεβαιώνονται στο εξής στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Επιπλέον, καλούνται οι πολίτες που έχουν λογαριασμούς με όνομα θανόντος να προβαίνουν σε ενημέρωση των σχετικών στοιχείων στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Οι οφειλέτες που δεν έχουν προβεί ακόμη σε ρύθμιση ή εξόφληση των λογαριασμών τους υπόκεινται, με βάση τον κανονισμό της ΔΕΥΑΝ, σε διακοπή των παροχών τους, διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή.

Οι ανωτέρω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της ακολουθούμενης πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για τον περιορισμό των ληξιπρόθεσμων και συσσωρευμένων οφειλών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ