Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα σενάρια της δημοτικής αρχής για την Ανάπλαση

Published

on

Ειδήσεις έβγαλε όπως ήταν αναμενόμενο η χθεσινοβραδινή συνάντηση Δημάρχου – Ομοσπονδίας, με θέμα το έργο της ανάπλασης,  που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας στα γραφεία της.  Παρών στη συνάντηση και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Ζαχαρίας Χοχτούλας, μέλη και πρόεδροι σωματείων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Δαβανέλλος αφού αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις του έργου, εξέφρασε την αγωνία των επαγγελματιών και ταυτόχρονα τόνισε τις συνέπειες που έχει όλο αυτό το διάστημα στην οικονομία της τοπικής αγοράς, ζητώντας ενημέρωση από τον δήμαρχο για την πρόοδο του έργου και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας αναφέρθηκε εκτενώς σε τεχνικά θέματα του έργου και στα προβλήματα που προέκυψαν στην διαδρομή, καθώς και τα όσα αποτυπώθηκαν μετά την υπόγεια χαρτογράφηση (scan) της περιοχής – επί των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα, μετά τα ευρήματα στην συμβολή των οδών Σοϊδά και Μεσολογγίου.

Χαρακτήρισε πρακτικά το έργο σταματημένο, μια και όλα αυτά που εμφανίστηκαν – αρχαιολογικά ευρήματα, δίκτυα και ο υφιστάμενος οθωμανικός αποχετευτικός αγωγός που διαπερνά την πόλη, καθιστούν τις εργασίες δύσκολες και  ταυτόχρονα ανεβάζουν σημαντικά το κόστος του έργου.

Μετά από δίωρη και πλέον συζήτηση, με το θέμα βέβαια να πρέπει να έρθει προς συζήτηση και λήψη απόφασης από το Δημοτικό συμβούλιο το επόμενο διάστημα, εμφανίστηκαν από την πλευρά του δημάρχου Ναυπακτίας δυο σενάρια:

Το πρώτο είναι να μην συνεχιστεί το έργο της ανάπλασης (τμήμα από οδό Σοϊδά, Μεσολογγίου και Τζαβέλα, μέχρι το δημαρχείο) και με νέα μελέτη και χρηματοδότηση να ολοκληρωθεί τα επόμενα χρόνια.

Το δεύτερο είναι να συνεχιστεί το έργο, χωρίς να αλλαχτεί το κομμάτι της αποχέτευσης. Πρακτικά δηλαδή να γίνει η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης, που σήμερα είναι από αμίαντο, και να ολοκληρωθεί η ανάπλαση στην επιφάνεια των οδών (πεζοδρόμια, οδόστρωμα κλπ). Σε επόμενο χρόνο δε, να μελετηθεί και να αλλαχτεί το δίκτυο της αποχέτευσης.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην e-φημερίδα Nafsweek που κυκλοφορεί την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνάντηση ΕΚΝΔ με τον Βουλευτή Δ. Κωνσταντόπουλο  & την Τοπική οργάνωση ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ναυπάκτου

Published

on

By

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-Κωνσταντοπουλος-ΕΚΝΔ-ΤΟ-Ναύπακτος
Την Παρασκευή 23/9/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του ΕΚΝΔ με το Βουλευτή Αιτ/νίας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ  Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και αντιπροσωπείας της Τοπικής  Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Ναυπάκτου
Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι της περιοχής μας.
Η ανεργία, η ακρίβεια, η ανασφάλιστη εργασία, η αναβάθμιση του ΣΕΠΕ. κλπ τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.
Τόσο ο Βουλευτής όσο και η Τοπική Οργάνωση τόνισαν ότι θα σταθούν αρωγοί στις διεκδικήσεις του ΕΚΝΔ.
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-Κωνσταντοπουλος-ΕΚΝΔ-ΤΟ-Ναύπακτος

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκαν οι 2οι Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας

Published

on

By

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

Ολοκληρώθηκαν με τις απονομές των μεταλλείων στους νικητές όλων των κατηγοριών οι 2οι Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας που πραγματοποιήθηκαν στην Ναύπακτο, Στο Εθνικό Παπαχαραλαμπειο στάδιο σήμερα Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022.

Για  δεύτερη συνεχή χρονιά , οι αγώνες πραγματοποιούνται στην Ναύπακτο  στην Ναύπακτο με τις φετινές συμμετοχές να ξεπερνούν τους  120 αθλητές από Συλλόγους από ολόκληρη την Ελλάδα έφτασαν στην Ναύπακτο για να συμμετάσχουν στους αγώνες.

Το “παρών” στους αγώνες έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας  Τάσος  Χρυσανθόπουλος.

Οι αγώνες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο προβολής της Ναυπακτίας μέσα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο αθλητικός και παράλληλα είναι αφιερωμένοι στα 61 χρόνια μνήμης από τη δωρεά του Δημητρίου Παπαχαραλάμπους για να χτιστεί το Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου.

Μια συνδιοργάνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο +Μπλε”, του ΑΣ Τοξοβολίας Πέλοπας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπακτίας, με  τον ΑΣΤ Προαστείου και με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού & της Επιτροπής Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου.

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

2οι Πανελλήνιοι Αγώνες Τοξοβολίας: Ξεκινούν το Σάββατο 24/9 στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου

Published

on

By

Για δεύτερη συνεχή χρονιά , διοργανώνονται στην Ναύπακτο το Σάββατο στις 24 Σεπτεμβρίου 2022  στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου, Πανελλήνιοι αγώνες Τοξοβολίας όλων των κατηγοριών τόξων και όλων των ηλικιών. Η έναρξη των αγώνων θα γίνει στις 09:30 το πρωί, με περισσότερους από 120 αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα να έχουν φτάσει στην Ναύπακτο για να συμμετάσχουν.

Μια συνδιοργάνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο +Μπλε”, του ΑΣ Τοξοβολίας Πέλοπας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπακτίας, με  τον ΑΣΤ Προαστείου και με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού & της επιτροπής Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου.

Οι αγώνες υλοποιούνται στο πλαίσιο προβολής της Ναυπακτίας μέσα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο αθλητικός και παράλληλα είναι αφιερωμένοι στα 61 χρόνια μνήμης από τη δωρεά του Δημητρίου Παπαχαραλάμπους για να χτιστεί το Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου.

Η είσοδος στους αγώνες είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προτρέπουμε στους δημότες Ναυπακτίας και όχι μόνο, να παρευρεθούν (ιδιαίτερα σε γονείς με μικρά παιδιά} παρακολουθώντας  ενδιαφέροντες αγώνες Τοξοβολίας που θα υλοποιηθούν στη πόλη της Ναυπάκτου.

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ