Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Τελείωσε το «πείραμα της Ρόδου»: Οι 189 τουρίστες επέστρεψαν στην Ολλανδία

Published

on

Οι 189 τουρίστες ήταν οι μοναδικοί φιλοξενούμενοι σε πολυτελές ξενοδοχείο, ενώ μαζί τους παρέμειναν εσώκλειστοι για όλο το χρονικό διάστημα της παραμονής τους και όσοι από το προσωπικό αποδέχθηκαν τη συμμετοχή τους σε αυτήν την πρόκληση. Προτού φθάσουν στη Ρόδο υποβλήθηκαν σε τεστ, το ίδιο θα συμβεί και με την επιστροφή τους στην Ολλανδία. Αν κάποιος ήταν τελικά θετικός στον ιό, θα έμπαινε σε καραντίνα σε ειδικά διαμορφωμένο ξενοδοχείο στη Ρόδο και το κόστος θα καλυπτόταν από το ταξιδιωτικό γραφείο.

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ροδιακή» ο τουριστικός πράκτορας Σάββας Καμπούρης ανέφερε πως όλοι τους έχουν μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένοι και ότι δεν υπήρξε κανένα παράπονο, ούτε από τους διοργανωτές ούτε και από τους τουρίστες, ενώ περιμένει και εκείνος με αγωνία την αποτύπωση των εντυπώσεων και τα αποτελέσματα του προγράμματος που θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού.

Από την πλευρά του, μιλώντας στην εφημερίδα «Δημοκρατική» ο Reinoud Koot, διευθυντής του τουριστικού οργανισμού Sunweb, ο οποίος συνόδευσε το γκρουπ στη Ρόδο υπογράμμισε ότι το δοκιμαστικό πρόγραμμα διακοπών θα προσφέρει όλη την απαιτούμενη γνώση για το πώς μπορεί να ανοίξει η σεζόν με ασφάλεια σε καιρό πανδημίας.

Ο ίδιος ανέφερε πως έχει καλές προσδοκίες για τη φετινή σεζόν και εκτίμησε πως πολλοί επισκέπτες θα προβούν σε κρατήσεις όταν ανοίξουν και πάλι τα σύνορα και επιτραπούν τα ταξίδια από την κάθε αγορά προς τους εκάστοτε τουριστικούς προορισμούς και αντίστροφα.

«Αρχικά θα πρέπει να ανακοινωθούν τα μέτρα για την επανεκκίνηση των ταξιδιών. Μετά από αυτό, θα υπάρξει ένα μεγάλο κύμα κρατήσεων και αναμένουμε ότι η σεζόν θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια απ’ ότι συνήθως», είπε χαρακτηριστικά. πηγή: Lifo

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκούραση!

Published

on

By

«Τα έφαγε τα ψωμιά της» η δερμάτινη καρέκλα  και ο ιδιοκτήτης της αποφάσισε να την ξεφορτωθεί.

Την …άφησε, προφανώς νύχτα, μπροστά στο χορταριασμένο οικόπεδο και απαλλάχτηκε δια παντός.

Εικόνες αντίστοιχες συναντάς καθημερινά στην πόλη, αφού κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να συνεννοηθεί με την  υπηρεσία του δήμου για την συλλογή τέτοιων αντικειμένων.

Δημοσιεύτηκε  στην στήλη

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται τα rapid tests  για Covid-19 στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ο ΕΟΔΥ, με δεδομένη την αυξημένη δυνατότητα ελέγχων λόγω της έγκρισης των rapid tests  για Covid-19 προσθέτει στη στρατηγική του τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους.  Σε αυτό το πλαίσιο οι Κινητές Μονάδες Υγείας Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, υπό την εποπτεία της Τ.ΟΜ.Υ. Μεσολογγίου, θα διενεργήσουν τυχαίο έλεγχο με δοκιμασία ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Οι Κινητές Μονάδες Υγείας θα βρίσκονται στη Ναύπακτο τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

  • στο ίδρυμα Τσώνη, Δευτέρα 17/05 εώς Παρασκευή 21/05 και ώρες 10:00 – 13:00
  • στην πλατεία Φαρμάκη, Πέμπτη 20/05 και ώρες 10:00 – 13:00

Τα αποτελέσματα του ελέγχου και οι απαραίτητες οδηγίες θα δίνονται μέσα σε 20 λεπτά.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εμφανίσει συμπτώματα επικοινωνεί άμεσα με τον θεράποντα ιατρό του.

Τ.ΟΜ.Υ. Μεσολογγίου

Κ.ΟΜ.Υ Μεσολογγίου – Ναυπακτίας

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για τους παιδικούς σταθμούς τη Δευτέρα – Αλλαγές στα self test

Published

on

By

Από τη Δευτέρα Δευτέρα 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ενώ παράλληλα επιστρέφει και η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επίσης, από τη Δευτέρα 17 Μαΐου επαναλειτουργούν τα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα μόνο για ατομικά μαθήματα, με αναλογία ένας μαθητής ανά έναν καθηγητή. Στην ίδια ημερομηνία ξεκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ