Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τη Σκάλα επισκέφθηκε ο Γιάννης Νταουσάνης

Published

on

Συνάντηση, με τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας Σκάλας, πραγματοποίησε την Δευτέρα 19-11-2018, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Νταουσάνης όπου μίλησε για το όραμά του και τον σχεδιασμό υλοποίησής του, έχοντας ως στόχο ο Δήμος Ναυπακτίας , μέσα στα επόμενα χρόνια να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του προς το καλύτερο.

Δεν μπορώ να δεχτώ την στασιμότητα στο Δήμο μας, τόνισε ο Γιάννης Νταουσάνης, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση,  μιας απλής και μάλιστα κακής  διαχείρισης, την στιγμή που ως δήμος μπορούμε να αλλάξουμε πορεία, αξιοποιώντας  τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, διεκδικώντας προγράμματα που «τρέχουν» , αυξάνοντας την διάρκεια της τουριστικής περιόδου στην περιοχή μας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Εξαπέλυσε βολές κατά των προηγούμενων δημοτικών αρχών για το πώς χειρίστηκαν τις μόνιμες εγκαταστάσεις του ΤΕΙ, με αποτέλεσμα σήμερα ελάχιστοι φοιτητές να μένουν στην πόλη, αφού ουσιαστικά το ΤΕΙ έχει φύγει από την πόλη, ενώ αν στήριζαν την προσπάθεια σήμερα θα είχαμε αρκετούς φοιτητές στην πόλη μας.

Δεν μπορώ να δεχτώ ανέφερε, και πιστεύω ότι κανένας συμπολίτης μας δεν μπορεί να δεχτεί, ο Δήμος μας να δηλώνει αδυναμία να συντηρήσει ένα κολυμβητήριο που τόσα πολλά θα είχε να προσφέρει στη νεολαία μας, αλλά και σε κάθε πολίτη.

Για μια χαμένη πενταετία, μίλησαν οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας. Η κοινότητά μας είναι παραμελημένη. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλα σχεδόν τα χωριά, αλλά και στην πόλη της Ναυπάκτου. Με απλή διαχείριση δεν πάει μπροστά ο τόπος ανέφεραν.

Δεν μπορεί ο τόπος να πάει μπροστά,  όταν αυτοί που τον διαχειρίζονται είναι χωρισμένοι σε ομάδες και το μόνο που κοιτάζουν είναι το προσωπικό τους συμφέρον. Αντίθετα χρειάζεται, όραμα, υπευθυνότητα, υπομονή και επιμονή έτσι ώστε οι στόχοι να γίνουν πραγματικότητα, τόνισε ο Γιάννης Νταουσάνης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 30/6 Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της Ανάπλασης

Published

on

By

Την Πέμπτη 30  Ιουνίου 2022  και  ώρα  18:30 θα έρθει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας το έργο της Ανάπλασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος θα γίνει  Συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Published

on

By

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων  συστημάτων  κάδων απορριμμάτων σε 14 σημεία του κέντρου της Ναυπάκτου. Το έργο με προϋπολογισμό 218.656,64 ευρώ αφορά συγκεκριμένα στην εγκατάσταση «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων για την Αισθητική Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων».

Έναν μήνα περίπου μετά την υπογραφή της  σύμβασης του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν οι εργασίες και τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι.

Με την τοποθέτηση των κάδων επιτυγχάνεται:

·         Αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

·         Βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου

·         Τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα

·         Τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες

·         Αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών

·         Μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της υπογειοποίησης

·         Εξάλειψη της πιθανότητας μετακίνησης των κάδων

·         Ευκολότερη αποκομιδή των απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με άλλα συστήματα συλλογής απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμων, καθώς για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρότερα μέσα (διαξονικά απορριμματοφόρα).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε σε μία ακόμη παρέμβαση με θετικό πρόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου. Σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, επιθυμία μας είναι να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και άλλων υπόγειων και ημιυπόγειων συστημάτων λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα υπόγεια δίκτυα και τις σωληνώσεις που ήδη υπάρχουν.  Βασική μας στόχευση συνεχίζει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο εγγύς μέλλον η ενημέρωση για την Ανάπλαση

Published

on

By

Πραγματοποιήθηκε χθες  22 Ιουνίου 2022 η πρώτη δια ζώσης, μετά την περίοδο των δυο ετών της πανδημίας,   συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας.

Τον δήμαρχο Ναυπακτίας  και τους δημοτικούς συμβούλους υποδέχτηκε πανό κρεμασμένο στον χώρο έξω από την αίθουσα του συμβουλίου, το οποίο ανάρτησε η Συντονιστική Επιτροπή για το έργο της  ανάπλασης.

Με την ενημέρωση για το θέμα της ανάπλασης να εκκρεμεί, ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα πως θα γίνει διεξοδική συζήτηση επ’ αυτού πολύ σύντομα «και σε όλο του το μεγαλείο», σε χρόνο που θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Σε αναμονή λοιπόν της ενημέρωσης και των εξελίξεων…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ