Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Έργο μας» – Βασίλης Γκίζας:  «Με τον ίδιο ζήλο συνεχίζουμε»

Published

on

Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, σας αποστέλλει «ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ», τον πλήρη οδηγό για το σύνολο των έργων, δράσεων και πρωτοβουλιών που είτε εκτελέστηκαν είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε δρομολογήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης δημοτικής θητείας 2019-2023.

Αναλυτικότερα, «ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ» αφορά στους εξής πυλώνες:

 • Σημαντικές Πρωτοβουλίες – Έργα
 • Περιβάλλον
 • Εκπαίδευση
 • Κάστρο Ναυπάκτου
 • Παραθαλάσσιο Μέτωπο
 • Ισόρροπη Ανάπτυξη
 • Κοινωνία
 • Έργα και Δράσεις για ΑμεΑ
 • Διοίκηση | Διαχείριση, Οικονομία, Τεχνολογία
 • Αδέσποτα
 • Εξωστρέφεια | Πολιτισμός, Τουρισμός, Αθλητισμός
 • ΞΕΝΙΑ Ναυπάκτου
 • Αιολικά Πάρκα
 • Κυκλοφοριακό Πρόβλημα – Αντιμετώπιση

Ο Βασίλης Γκίζας δήλωσε σχετικά:

«Η ομαδικότητα, ο πολιτικός πολιτισμός, η συνεργασία, η γνώση των προβλημάτων και η αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπισή τους, η παραγωγή έργου και η εξωστρέφεια αποτέλεσαν τα κύρια χαρακτηριστικά της πρώτης δημοτικής μας θητείας την περίοδο 2019-2013.

Η ομάδα μας, που συγκροτήθηκε το 2019 από στελέχη τριών παρατάξεων, της «Συνεργασίας Πολιτών», της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας» και «Πρωταγωνιστής ο άνθρωπος», λόγω του τότε εκλογικού νόμου,  στελεχώθηκα από νέους ανθρώπους, αλλά και εμπειρότερους, με διάθεση ουσιαστικής προσφοράς στον τόπο.

Όλοι μαζί, συνεργαστήκαμε, αθόρυβα, δημιουργικά, πολιτισμένα και αποτελεσματικά με σεβασμό ο ένας προς τον άλλο ώστε να παράξουμε ένα σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς, καθιστώντας τη Ναυπακτία επίκεντρο και μεταβάλλοντας ριζικά την εικόνα που είχε πριν από πολύ λίγα χρόνια, παρά τις αντίξοες συνθήκες του κορονοϊού, της ενεργειακής και οικονομικής κρίσης.

Με τον ίδιο ζήλο συνεχίζουμε.  Έχοντας πλέον εντάξει στο δυναμικό μας νέα στελέχη, που διακρίνονται για το δυναμισμό και την ενεργητικότητά τους, αλλά πρωτίστως για τη θέληση να προσφέρουν τα μέγιστα στον τόπο μας, διεκδικούμε όλοι μαζί το καλύτερο για την Ναυπακτία.

Όλοι μαζί οφείλουμε να συνεχίσουμε την πορεία ανάπτυξης που σημειώσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε όλους τους τομείς και να μην επιστρέψουμε σε μοντέλα διοίκησης αποτυχημένα, σε ξεπερασμένες μεθόδους επίλυσης προβλημάτων, σε αδιαφάνεια, εσωστρέφεια και μειωμένη παραγωγή έργου.

Η επόμενη πενταετία είναι κρίσιμη για όλους μας, είναι κρίσιμη για την Ναυπακτία και δεν έχουμε περιθώρια για καμία υπαναχώρηση.

Η ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΠΛΕΟΝ, ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ  ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ.pdf 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός για τη «Σύνταξη Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των Λιμενικών Υποδομών», προϋπολογισμού 608.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Στις μελέτες αυτές περιλαμβάνεται και η μελέτη κατασκευής της Μαρίνας Ναυπάκτου, ύψους 105.000 ευρώ, καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα που είχαν καταθέσει από κοινού Δήμος Ναυπακτίας και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο το 2023.

Οι μελέτες αφορούν επίσης στα εξής έργα:

 • Αναβάθμιση-εκσυγχρονισμός λιμένος Αντιρρίου και προστασία αντιστήριξης του παρακείμενου κάστρου Αντιρρίου
 • Κατασκευή λιμενίσκου-καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην Κάτω Βασιλική
 • Επισκευή-επέκταση υπάρχοντος προβλήτα λιμένα και ανάπλαση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Κρυονερίου.

Τόσο ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Σπύρος Τσέλιος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία της διαδικασίας.

Β. Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του παραλιακού μας μετώπου»

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Γκίζας σημείωσε ότι «Οι μελέτες αυτές αποτελούν ένα ακόμη καθοριστικό βήμα στον καίριο στόχο που έχουμε θέσει ως δημοτική αρχή για την συνολική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Ναυπακτίας.  Με την ολοκλήρωσή τους θα ληφθούν χρηματοδοτήσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και θα υλοποιηθούν λιμενικά έργα που θα βελτιώσουν την πρόσβαση και τη λειτουργικότητα των υποδομών μας από θαλάσσης.

 Ιδιαιτέρως και όσον αφορά στην περίπτωση της Μαρίνας Ναυπάκτου, με την ανάδειξη του αναδόχου και στη συνέχεια την ολοκλήρωση της μελέτης, θα έρθουμε ακόμη πιο κοντά στην βασική μας επιδίωξη που δεν είναι άλλη από το να αποτελέσει ο τόπος μας πόλο έλξης τουρισμού υψηλού επιπέδου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική μας οικονομία και ανάπτυξη.  Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις του Αντιρρίου, της Κάτω Βασιλικής και του Κρυονερίου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίψον ανομήματα…

Published

on

By

Και ξαφνικά όπως περπατάς στη πλατεία Τζαβελαίων,   στον βραχόκηπο που υπάρχει  εκεί. συναντάς τον κατάλευκο νιπτήρα ανάμεσα στα αγκωνάρια.

Δεν είχε φαίνεται τι να τον κάνει  ο πρώην ιδιοκτήτης του και τον έβγαλε σε δημόσια θέα ή  μήπως η αίσθηση του  χιούμορ που διαθέτει  τον ώθησε να  κάνει την  σημειολογική αυτή κίνηση  σε αναμονή της…  ανάπλασης του χώρου;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δευτέρα 17/6 (Ζωντανά) η Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Δήμος-Ναυπακτίας-δημοτικό-συμβούλιο-συνεδρίαση

Συνεδριάζει σήμερα   Δευτέρα 17-06-2024  και  ώρα  18:00,   σε Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας η δημοτική αρχή του Δήμου Ναυπακτίας, στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής , με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Συζήτηση-ενημέρωση για το σοβαρό πρόβλημα ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων του Δήμου Ναυπακτίας. Εισηγητής κ. Δήμαρχος.
 2. Ενέργειες για την αντιμετώπιση του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων του Δήμου Ναυπακτίας. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Γεώργιου Σιαμαντά.
 3. Αξιοποίηση και λειτουργία του κτηρίου Ξενία μετά την οριστική παραλαβή από της 31-01-2024. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Γεώργιου Ασημακόπουλου.
 4. Ενέργειες για την πολεοδόμηση στην περιοχή της Παλαιοπαναγιάς και την αποκατάσταση της παραλιακής οδού. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Ανδρέα Κωνσταντόπουλου.
 5. Ενέργειες του Δήμου Ναυπακτίας για την ενίσχυση εξωστρέφειας και καινοτομίας επιχειρήσεων. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Κεχαγιά.
 6. Αθλητικοί χώροι Αντιρρίου. Θέμα προέδρου δημοτικής κοινότητας Αντιρρίου, κ. Ταμπάκη Νικολάου:

α) Ενημέρωση για την αδειοδότηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αντιρρίου.

β) Λειτουργία Κλειστού Γυμναστηρίου Αντιρρίου. Πότε θα μπουν τα όργανα γυμναστικής στο νέο τμήμα που κατασκευάστηκε, και πότε θα δοθεί σε χρήση.

γ) Προβολείς στο γήπεδο Αντιρρίου. Πότε θα γίνει η αντικατάσταση των προβολέων στο γήπεδο ποδοσφαίρου Αντιρρίου – (Επισυναπτόμενο έγγραφο τμήματος Ηλεκτρομηχ/κών έργων).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ