Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το θέμα Ξενία και πάλι στο προσκήνιο

Published

on

Με αφορμή την εισήγηση της δημοτικής αρχής, μετά από αίτημα του αναδόχου του έργου, για παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου με τον τίτλο «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμό του Ξενία Ναυπάκτου» ανέβηκαν οι τόνοι στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 26ης Απριλίου.

Το ερώτημα του δημοτικού συμβούλου Α. Κοτσανά για μεθόδευση από πλευράς δημοτικής αρχής Γκίζα ώστε να δοθεί σε ιδιώτη το Ξενία, κάνοντας μάλιστα αναφορά σε έρευνα που «τρέχει»  και η οποία και περιλαμβάνει ως ερώτημα την χρήση του Ξενία ως ξενοδοχειακής μονάδας, έδωσε το έναυσμα για αντεγκλήσεις μεταξύ του δημάρχου και μελών της δημοτικής παράταξης Λουκόπουλου.

Να θυμίσουμε πως με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επί θητείας Τ. Λουκόπουλου είχε αποφασιστεί η αναβάθμιση και ανάδειξη του Ξενία και η λειτουργία του ως πολυχώρου πολιτισμού, με την δημιουργία μουσείου ψηφιακής αναπαράστασης της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, αίθουσας συνεδρίων, πινακοθήκης, καφέ καθώς και  κάποιου αριθμού δωματίων για φιλοξενία προσκεκλημένων.

Ωστόσο, το θέμα της χρήσης του Ξενία δεν είναι καινούργιο καθώς κατά την διάρκεια της θητείας Γκίζα έχει, έστω και άτυπα,  συζητηθεί το ζήτημα βιωσιμότητάς του ως πολιτιστικού πολυχώρου,  με την οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο Ναυπακτίας να είναι μεγάλη αφού θα απαιτούνται χρήματα τόσο για την συντήρησή του όσο και για την μισθοδοσία του αναγκαίου προσωπικού για την λειτουργία του.

Ταυτόχρονα, η λειτουργία και η επέκταση του Ξενία ως ξενοδοχειακή μονάδα με υψηλά στάνταρς, μέσω  μακροχρόνιας μίσθωσης  σε ιδιώτη κρίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες από την δημοτική αρχή, πως και αξιόλογα έσοδα θα φέρει προς τον Δήμο και θα συμβάλει στην αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών της πόλης της Ναυπάκτου.

Με την πλευρά της δημοτικής παράταξης Τ. Λουκόπουλου να αντιδρά τονίζοντας πως δεν έχει κανένα νόημα η οποιαδήποτε συζήτηση για την χρήση του Ξενία, αφού υπάρχει ήδη απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Ναυπακτίας         Β. Γκίζας πρότεινε να συζητηθεί ως μοναδικό το θέμα του Ξενία σε  δημοτικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τις θέσεις όλων αλλά και για τις «πτυχές» του θέματος Ξενία.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας αλλάζει μορφή

Published

on

By

Συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης στις πρώην νεροτσουλήθρες.

Οι συγκεκριμένες εργασίες αποτελούν τμήμα του έργου αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου που προβλέπει παρεμβάσεις συνολικού ύψους 1,79 εκ. ευρώ, οι οποίες υλοποιούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δ. Ναυπακτίας.

Η εικόνα της πόλης μας σε μήκος 3 περίπου χιλιομέτρων, από το ανατολικό άκρο του Γριμπόβου έως το δυτικό άκρο της Ψανής, βελτιώνεται σημαντικά και αναβαθμίζεται.

Δημιουργούνται αθλητικές εγκαταστάσεις, κερκίδες, παιδικές χαρές, υπαίθρια γυμναστήρια, έξυπνα ηλιακά καθιστικά, χημικές τουαλέτες, αρδευτικό σύστημα, οικολογικά βυθιζόμενα συστήματα υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων, πλακοστρώσεις.

Θα τοποθετηθούν έξυπνες ασύρματες συσκευές ραντάρ ανίχνευσης οχημάτων και συλλογής κυκλοφοριακών δεδομένων, φωτεινές συσκευές σήμανσης led οδοστρώματος, συσκευές ανίχνευσης σημάτων bluetooth, συσκευές ανίχνευσης πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων.

Οι παρεμβάσεις αυτές έρχονται να κουμπώσουν στα έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει να εκτελούνται στο Κάστρο και το Ενετικό Λιμάνι.

Η πόλη μας αλλάζει μορφή.

Γίνεται ακόμη καλύτερη για εμάς και τους επισκέπτες μας.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκε ένα υπέροχο ποδηλατικό διήμερο στη Ναύπακτο

Published

on

By

Ένα υπέροχο ποδηλατικό διήμερο ολοκληρώθηκε στη Ναύπακτο στις 22 και 23 Απριλίου.

Από νωρίς η Ναύπακτος ετοιμάστηκε να υποδεχτεί το SUPER CUP next generation Mountain Bike,  πανελλήνιους αγώνες κυπέλου ορεινής ποδηλασίας, για αθλητές και αθλήτριες μικρών κατηγοριών και τα κατάφερε με επιτυχία.

Το SUPER CUP next generation Mountain Bike τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Ε.Ο.Π. και διοργανώνεται σε πέντε διαφορετικές πόλεις: Σαλαμίνα, Τρίκαλα, Ναύπακτος, Γέρακας Αττικής και Θεσσαλονίκη, από τέσσερις διαφορετικές τοπικές επιτροπές και ενώσεις ποδηλασίας και με την συνεργασία σωματείων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ποδηλασίας.

Στη Ναύπακτο συμμετείχαν 23 αθλητικά σωματεία,190 μικροί και μεγάλοι αθλητές και αθλήτριες και πλέον των 150 συνοδών, απ’ όλη την Ελλάδα.

Το SUPER CUP next generation Mountain Bike περιελάμβανε  την πρώτη ημέρα αγώνες στα αγωνίσματα του Eliminator (XCE) και τη δεύτερη αγώνες του Short Track (XCC) και αφορά ηλικιακές ομάδες, Παίδων / Κορασίδων /παν Παίδων / παν Κορασίδων σε ηλικίες από 6 έως 14 ετών και Ανδρών / Γυναικών και Masters.

Υλοποιήθηκε στη παραλία Γρίμποβο, στο χωμάτινο τμήμα, το οποίο και  διαμορφώθηκε σε χωμάτινη ΜΤΒ πίστα αγώνων με εμπόδια , κορμούς, διαδρομή στη κοίτη του ποταμού Σκα κ.α..

Παράλληλα με τους αγώνες  υλοποιήθηκαν, με μεγάλη προσέλευση και για τα baby μικρά 2 έως 5 ετών με ελεύθερη συμμετοχή, αγώνες baby balance bike με ποδήλατα ισορροπίας που διοργάνωσε ο φορέας Πράσινο Μπλε, ο οποίος και διάθεσε τον εξοπλισμό υλοποίησης, μετάλλια και δωράκια στα παιδιά.

Παρόντες στις απονομές ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς για την παρουσία τους στη πόλη της Ναυπάκτου. Βράβευσαν επίσης και οι αντιδήμαρχοι Δήμου Ναυπακτίας Θωμάς Κοτρωνιάς και Σωκράτης Παπαβασιλείου καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας Σπύρος Τσέλιος.

Βραβείο απένειμε  και ο Σωτήρης Κυρίτσης μαζί με τη μικρή Ζωή Κυρίτση, εκπροσωπώντας τον μεγάλο χορηγό των αγώνων  OPEL Κυρίτσης.

Τη  διοργάνωση στη Ναύπακτο, ανέλαβαν η περιβαλλοντική οργάνωση Πράσινο Μπλε  και το ποδηλατικό σωματείο ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Ναυπακτίας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπακτίας με συντονιστή του κυπέλου τον mittasmtb.gr τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη τους.

Υποστηρίχτηκε από τους χορηγούς: OPEL κυρίτσης, theocar Avance Δυτικής Ελλάδας, Plan Consultinggroup, DOLE μπανάνες, IDEAL Χ. Παπαδόπουλος και χορηγό φιλοξενίας το Hotel Nafpaktos, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή τους

* Το SUPER CUP next generation Mountain Bike είναι αφιερωμένο στην μνήμη της Ελένης Καμπαδάκη, σε ένα από τα πιο αγαπημένα μέλη του αθλήματος της ποδηλασίας και της ΕΟΠ με συντονιστή την mittasbike.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκε το «SUPER CUP nest generation Mountain Bike»  (2η Ημέρα) ΦΩΤΟ

Published

on

By

Με τις απονομές σε όλες τις κατηγορίες ολοκληρώθηκαν οι αγώνες «SUPER CUP nest generation Mountain Bike» που πραγματοποιήθηκαν στην Ναύπακτο το διήμερο 22 και 23 Απριλίου 2023.

Στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν  στην διαμορφωμένη πίστα  Mountain Bike στο Γρίμποβο (παζάρια) συμμετείχαν  πάνω από 25 σωματεία, 190 μικροί και μεγάλοι αθλητές και αθλήτριες 6 έως 14 ετών και άνω, ενώ  περισσότεροι  από 300 επισκέπτες συνοδοί, παράγοντες και προπονητές, απ’ όλη την Ελλάδα βρέθηκαν το τριήμερο  στην Ναύπακτο.

Οι συμμετοχές ενδεικτικά ήταν από σωματεία της Κρήτης, της Κω, της Ρόδου, των Τρικάλων, της Έδεσσας, της Φλώρινας, της Αττικής, της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας κ.α. με τις εντυπώσεις τόσο των αθλητών όσο και των συνοδών τους προπονητών, τεχνικών και γονέων να είναι άκρως θετικές τόσο για τον αγώνα όσο και για την πόλη της Ναυπάκτου.

Οι αγώνες «SUPER CUP nest generation Mountain Bike….» διεξάγονται σε πέντε πόλεις στην Ελλάδα (Αθήνα, Σαλαμίνα, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη και Ναύπακτο).

Τις απονομές στους νικητές έκαναν ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, οι αντιδήμαρχοι Θωμάς Κοτρωνιάς και Σωκράτης Παπαβασιλείου, ο υπεύθυνος του «Πρασινο +Μπλε» και συνδιοργανωτής των αγώνων Τάσος Ξύδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου ΣΥΦΑ Γέρακα Αττικής και συνδιοργανωτής Χρήστος Μακρυγιάννης, ο κομισάριος της Παγκόσμιας Ποδηλατικής ομοσπονδίας UCI και συντονιστής του SUPER CUP Θωμάς Μίτας και από την πλευρά της Ελληνικής Ποδηλατικής Ομοσπονδίας ο Γιάννης Δαφούλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ