Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το σενάριο για εκλογές τον Ιανουάριο «μπαίνει στο τραπέζι»

Published

on

Τα σενάρια για το ενδεχόμενο οι εκλογές να έρθουν νωρίτερα από την άνοιξη της ερχόμενης χρονιάς ανάβουν  και πάλι και πολλά πολιτικά κέντρα και όχι μόνο μιλούν για εκλογικό αιφνιδιασμό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξάλλου υπήρξαν εισηγήσεις από «γαλάζια» στελέχη προς τον πρωθυπουργό να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές μετά τις αποκαλύψεις και όσα ακολούθησαν από το δημοσίευμα της εφημερίδας “Documento” του προηγούμενου Σαββάτου.

Το κυριότερο επιχείρημα όσων εισηγούνταν έναν εκλογικό αιφνιδιασμό από την πλευρά της κυβέρνησης είναι το κλίμα της τοξικότητας που διαμορφώνεται στην πολιτική ζωή της χώρας.

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων, που λαμβάνει συνεχώς νέες διαστάσεις. Το σκάνδαλο Πάτση, και κυρίως τα κύματα ακρίβειας στην αγορά έχουν δημιουργήσει ένα σκηνικό πολλαπλών κρίσεων στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Σε κόκκινο συναγερμό έθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του Πολιτικού Σχεδιασμού την περασμένη  Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτίμησε ως πιθανές τις άμεσες πολιτικές εξελίξεις, μην αποκλείοντας κάλπες ακόμα και τον Ιανουάριο, λόγω και των αποκαλύψεων στο θέμα των υποκλοπών.

Εντός του Νοεμβρίου, το αργότερο αρχές Δεκεμβρίου, θα δοθεί στη δημοσιότητα το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ – σε ορισμένες περιοχές έως και το 80%.

Μέσα σε αυτό το ρευστό σκηνικό ψηφοδέλτια ετοιμάζει και η ΝΔ με τις  μηχανές στα κομματικά επιτελεία να δουλεύουν στο φουλ για να καταρτιστούν τα εκλογικά ψηφοδέλτια και ήδη γνωστά ονόματα έχουν «κλειδώσει».

Η κατανομή των εδρών

Κρίσιμο βέβαια ζητούμενο είναι το πότε τελικά θα γίνουν εκλογές, καθώς αυτό θα επηρεάσει και την κατανομή των εδρών στις περιφέρειες. Ειδικότερα σε περίπτωση που οι εκλογές γίνουν από τον Μάρτιο και μετά θα ληφθεί υπόψη η πρόσφατη απογραφή και έτσι αναμένεται περίπου 8 με 10 έδρες να «μεταφερθούν» από την περιφέρεια σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο αν τελικά επιλεγεί μια ταχύτερη προσφυγή στις κάλπες – δηλαδή μέσα στο χειμώνα – δεν θα υπάρξει αλλαγή στον αριθμό των εδρών ανά εκλογική περιφέρεια.

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

434.000 ευρώ για την πίστα BMX, & SCATE στο Αλσύλλιο Γριμπόβου

Published

on

By

Υπογράφηκε  σήμερα  Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 στο   Δημαρχείο Ναυπάκτου η σύμβαση για την ανάθεση και χρηματοδότηση με 434.000 ευρώ η κατασκευή πίστας για χρήστες αθλητικού εξοπλισμού με   τροχούς –  ΒΜΧ στο Αλσύλλιο Γριμπόβου.

«Ενισχύοντας τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής  και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου για αναβάθμιση του χώρου προσθέτουμε το δικό μας λιθαράκι. Διαμορφώνουμε κατάλληλες εγκαταστάσεις ώστε παιδιά και έφηβοι με ασφάλεια να χρησιμοποιούν την πίστα για BMX, & SCATE.

Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ναυπάκτου Βασίλη Γκίζα  ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των νέων για άθληση και ψυχαγωγία, δημιουργώντας ένα οργανωμένο και ασφαλές  πάρκο» δήλωσε ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν και οι αντιδήμαρχοι Θωμάς Κοτρωνιάς και Γιάννης Παπαϊωαννίδης.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αποκατάσταση βλαβών ύψους 1 εκ. ευρώ από φυσικές καταστροφές σε Αγρίνιο και Ναύπακτο

Published

on

By

Λύσεις σε δύο σημαντικά προβλήματα που προκλήθηκαν σε Αγρίνιο και Ναύπακτο  εξαιτίας φυσικών καταστροφών, δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δρομολογώντας τις αποκαταστάσεις βλαβών στα αντίστοιχα οδικά δίκτυα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σύντομα, καθώς σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, προχώρησε σε υπογραφές συμβάσεων με τους αναδόχους των δύο έργων, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη.

Ειδικότερα, μέσα σε ένα χρόνο η Περιφέρεια αναζήτησε τις ενδεδειγμένες λύσεις, εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις, ολοκλήρωσε τις διαγωνιστικές διαδικασίες και συμβασιοποίησε το έργο αποκατάστασης βλαβών από φυσικές καταστροφές του επαρχιακού οδικού δικτύου προς Νερομάννα του Δήμου Αγρινίου, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ. Στην περιοχή εκδηλώθηκαν βλάβες, όπως καταπτώσεις πρανών ,έμφραξη τεχνικών απορροής όμβριων υδάτων, καθιζήσεις οδοστρώματος και μεγάλη κατολίσθηση κατάντη του δρόμου με υποχώρηση μέρους του οδοστρώματος.

Για την αποκατάσταση αυτών θα γίνει επανακατασκευή των τμημάτων της οδού στα σημεία που υπέστησαν κατολίσθηση, με εξυγίανσή τους, κατασκευή έργων αντιστήριξης και έργων αποστράγγισης. Επίσης θαγίνει ανακατασκευή τεχνικών για την απορροή των όμβριων υδάτων καθώς και εργασίεςοδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα της οδού.

Ανάλογες εργασίες, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, προβλέπονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς Γέφυρα Μπανιά του Δήμου Ναυπακτίας.

Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ