Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ψηφοδέλτιο της “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ”

Published

on

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» για το Δήμο Ναυπακτίας κατέθεσε το αγωνιστικό ψηφοδέλτιό της.

Καλεί το Ναυπακτιακό λαό να βάλει φρένο στους “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ” διαχειριστές της Τοπικής Διοίκησης που άσκησαν και θα συνεχίσουν να ασκούν αντιλαϊκές πολιτικές. Να δώσει ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ, ψηφίζοντας με γνώμονα τις δικές του σύγχρονες ανάγκες, ψηφίζοντας αγωνιστές υποψήφιους στους φοιτητικούς συλλόγους, στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο συνταξιουχικό.

Όσο περισσότερα γαρύφαλλα στην κάλπη της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης, τόσο πιο Δυνατή η φωνή μας, τότε μόνο θα υπάρχει λαϊκή αντιπολίτευση, αναχαίτιση αντιλαϊκών μέτρων, ανάδειξη πραγματικών λαϊκών προβλημάτων.

Περισσότερα σφυροδρέπανα στην Ευρωβουλή για να αφήσουμε πίσω το δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων. Γιατί το πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο γεννιέται πάντα μέσα από την αμφισβήτηση, την ταξική σύγκρουση, τον αγώνα, για έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας.

“ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”

ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΜΠΟΥΡΗ – ΔΟΥΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ

Υποψήφια Δήμαρχος

 

Περιφερειακή Ενότητα ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΟΥ, Σπουδαστής ΙΕΚ

ΖΕΛΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του ΑΔΑΜ, Εκπαιδευτικός

 

Περιφερειακή Ενότητα ΑΠΟΔΟΤΙΑΣ

ΚΑΡΥΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Οικοδόμος

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Οικοδόμος

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Συνταξιούχος ΙΚΑ

 

Περιφερειακή Ενότητα ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Συνταξιούχος ΙΚΑ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ, Ψαράς

ΔΟΥΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Οικοδόμος

ΔΟΥΡΟΥ – ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Άνεργη

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Αγρότης

ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΗΛΙΑ, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής

ΚΑΝΔΗΛΙΩΤΗ ΕΙΡΗΝΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Οικιακά

ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΙΩΑΝΝΗΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Εκπαιδευτικός

ΚΟΡΓΙΑΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΙΩΑΝΝΗ, Φοιτήτρια Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Συνταξιούχος Οικοδόμος

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Φοιτήτρια Πολιτικών Μηχανικών

ΛΑΜΑΝΝΑ ΛΟΥΤΣΙΑ του ΠΑΣΚΟΥΑΛΙΝΟ, Εκπαιδευτικός Ιδιωτ. Τομέα

ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Συνταξιούχος Γιατρός

ΜΠΙΜΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Οικοδόμος

ΝΤΖΟΥΜΑΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Εργαζόμενη στο Χώρο Εστίασης

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Αυτοαπασχολούμενος

ΣΙΝΟΓΕΩΡΓΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Αυτοαπασχολούμενη

ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΔΙΟΓΕΝΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ, Συνταξιούχος ΔΕΚΟ

 

Περιφερειακή Ενότητα ΠΛΑΤΑΝΟΥ

ΚΑΛΔΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ, Τοπογράφος – Δασοπόνος

ΜΕΣΥΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Φυσικός

 

Περιφερειακή Ενότητα ΠΥΛΛΗΝΗΣ

ΑΣΚΕΡΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ, Αυτοαπασχολούμενη

ΣΙΝΟΓΕΩΡΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ του ΙΩΑΝΝΗ, Οικονομολόγος – Ιδιωτ. Υπάλληλος

 

Περιφερειακή Ενότητα ΧΑΛΚΕΙΑΣ

ΒΑΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Εργάτης

ΒΟΥΛΓΑΡΗ – ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΑ του ΛΕΩΝΙΔΑ, Δασοπόνος, Δημόσιος Υπάλληλος

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“ΦΛΟΓΑ” : Βazaar σχολικών ειδών στο νέο της χώρο

Published

on

By

Ο Σύλλογος ΦΛΟΓΑ – παράρτημα Ναυπάκτου σας εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και σας προσκαλεί στο  bazaar σχολικών ειδών, που θα γίνει στο νέο χώρο του Συλλόγου μας στη Ν. Μπότσαρη 50, από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου έως και την  Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.

Ο Σεπτέμβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο στην παιδική ηλικία.

Εμείς οι γονείς της ΦΛΟΓΑΣ αγωνιζόμαστε για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που έτυχε να αρρωστήσουν από καρκίνο.

Πολύτιμοι αρωγοί στον αγώνα μας, βρίσκεστε όλοι εσείς με τη βοήθεια που μας προσφέρετε.

Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση και θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Με εκτίμηση

ΦΛΟΓΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Φλόγα-Ναύπακτος

 

Φλόγα-Ναύπακτος

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ : «Η επιλογή Λουκοπούλου να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία και η εκ των υστέρων απολογία του»

Published

on

By

ναυπακτος-γκιζας-συνεργασία-πολιτών

Απάντηση στα όσα ειπώθηκαν τόσο στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, όσο και στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ενωτική πρωτοβουλία» του Τάκη Λουκόπουλου, δίνει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Συνεργασία πολιτών» του Βασίλη Γκίζα.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

«Με μία έστω και καθυστερημένη για  6 χρόνια ανακοίνωση ο κ.Λουκόπουλος και η “Ενωτική Πρωτοβουλία” απολογούνται για την επιλογή τους να καταργήσουν  οριστικά  τη Δημοτική Αστυνομία του δήμου μας προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Είναι θετικό, πάντως, το γεγονός ότι αναγνωρίζουν ξεκάθαρα, έστω και μετά από τόσα χρόνια,  ότι ενώ ο νόμος 4325/ 2015 έδωσε τη δυνατότητα στους δήμους να επανασυστήσουν  τις δημοτικές αστυνομίες τους που είχαν καταργηθεί με το νόμο 4172/2013, ο κ.Λουκόπουλος  και η «Ενωτική Πρωτοβουλία» με την υπ’ αριθμ. 266/2015  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ναυπακτίας επέλεξαν να  την καταργήσουν οριστικά και να  μην την επανασυστήσουν. Με την απόφαση αυτή, ο Δήμος Ναυπακτίας και ιδίως η πόλη της Ναυπάκτου στερήθηκαν  επί σειρά ετών ένα πολύτιμο όργανο, του οποίου οι αρμοδιότητες δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που χρόνο με το χρόνο διογκώνεται αλλά εκτείνονται σε 27 διαφορετικά αντικείμενα, όπως στην επιτήρηση των λαϊκών αγορών, στην αντιμετώπιση της ρύπανσης και της ανεξέλεγκτης αφισοκόλλησης, στην επιτήρηση των κοινόχρηστων χώρων, στην αντιμετώπιση του ζητήματος των ακαθάριστων οικοπέδων και σε πολλά άλλα.

Και ενώ η δημοτική αρχή Λουκόπουλου επέλεξε να καταργήσει οριστικά τη δημοτική αστυνομία με τη φθηνή δικαιολογία ότι είναι «όργανο καταστολής», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Σαμαντάς στη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η πλειοψηφία πολλών σοβαρών δήμων επέλεξε το ακριβώς αντίθετο.

Σε κάθε περίπτωση η θετική ψήφος της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ της σύστασης της δημοτικής αστυνομίας αλλά και η ουσία της ανακοίνωσης τους συνιστούν έμπρακτη αυτοκριτική, την οποία οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να χαιρετίσουμε.

Κάλιο αργά παρά ποτέ!!! »

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργαστήριο της Τάφρου του Κορινθιακού Κόλπου: Ενδιαφέρουσες ομιλίες στο κτήριο «Ναυπακτία» το Σάββατο 24/9

Published

on

By

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών συνδιοργανώνουν υπό την Αιγίδα του Δήμου Ναυπακτίας, σειρά ομιλιών στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου του Εργαστηρίου της Τάφρου του Κορινθιακού Κόλπου.

Αναλυτικότερα, αυτό το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00’ θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο «Ναυπακτία» (1ος όροφος) δύο εξόχως ενδιαφέρουσες ομιλίες στα ελληνικά με θέμα «Ελλάδα και Σεισμοί» από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Σεισμολογίας-Σεισμικής Ανισοτροπίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθ. Γεώργιο Καβύρη και «Η Τάφρος του Κορινθιακού Κόλπου: Ένα γεωφυσικό Εργαστήριο» από τον εντεταλμένο Ερευνητή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Δρ.Παναγιώτη Ηλία.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Προλογίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Φωκίων Ζαΐμης.

Από το 2016 στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου διενεργείται το λεγόμενο «Σχολείο του παρατηρητηρίου της τάφρου του Κορινθιακού Κόλπου» (https://nfo.crlab.eu/crl-school) το οποίο και αποτελεί την εκπαιδευτική συνιστώσα του εν λόγω παρατηρητηρίου. Ο κύριος σκοπός του σχολείου είναι να εκπαιδεύσει μεταπτυχιακούς φοιτητές και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη. Στο Σχολείο έχουν συμμετάσχει 58 πανεπιστημιακοί καθηγητές και ερευνητές από την Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ως εισηγητές, καθώς και 63 καθηγητές μέσης Εκπαίδευσης και 86 υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές πανεπιστημίων ως εκπαιδευόμενοι. Στο πλαίσιο του θερινού σχολείου του εργαστηρίου του Κορινθιακού Κόλπου (Corinth Rift Observatory) 2022, μεταξύ άλλων, θα διενεργηθούν επιδείξεις λειτουργίας εκπαιδευτικού σεισμογράφου σε μαθητές σε Γυμνάσιο της Ναυπάκτου, εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο και  παρουσιάσεις/διαλέξεις από 23 διακεκριμένους επιστήμονες της ημεδαπής και αλλοδαπής σε περίπου 17 φοιτητές και 14 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης  που έχουν επιλεχθεί, καθώς και στο ευρύ κοινό.

Σημειώνεται ότι, η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος του εν λόγω Σχολείου, έχει αναγνωριστεί από τη Διεύθυνση Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα ακαδημαϊκά έτη 2020-2021 και 2021-2022 (Υ.ΠΑΙ.Θ., Διεύθυνση Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία, τμήμα Α΄, αρ. πρωτ. Φ1/ΝΔ/8978/38161/Δ7/04-04-2022).

Πληροφορίες για το εργαστήριο του Κορινθιακού Κόλπου καθώς και το πλήρες πρόγραμμα και υλικό για το φετινό αλλά και τα περασμένα θερινά σχολεία μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο http://crlab.eu. Το πλήρες πρόγραμμα του σχολείου καθώς και σχετικές πληροφορίες (υπό διαρκή ενημέρωση) βρίσκεται στο https://nfo.crlab.eu/crl-school-2022 .

Το σχολείο είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες, με επιχορήγηση των φοιτητών και των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης και  υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Γεωφυσικής (European Geosciences Union). Χορηγός του Σχολείου είναι η Uni-systems. Ο Δήμος Ναυπακτίας παρέχει το χώρο διεξαγωγής και πούλμαν για τις μετακινήσεις των εκπαιδευομένων στο πεδίο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ