Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το όνειρο και η πραγματικότητα της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

Published

on

Σχεδόν ενάμιση αιώνα πριν ο Αιτωλοακαρνάνας πολιτικός  Χαρίλαος Τρικούπης έδινε το δικό του αγώνα για να βγάλει την Ελλάδα από την καθυστέρηση. Μια χώρα που ζούσε ακόμα στη σκιά της Οθωμανικής κυριαρχίας με έντονα τα σημάδια και τις πληγές του πολέμου για την ανεξαρτησία, αλλά και μεγάλο τμήμα της να παλεύει για την απελευθέρωση και την ενσωμάτωσή του στον εθνικό κορμό.

Ο Χαρίλαος Τρικούπης οραματίσθηκε μεγάλα έργα υποδομών, όπως το σιδηροδρομικό δίκτυο, ο Ισθμός της Κορίνθου, η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Εκτός από το τελευταίο πολλά ολοκληρώθηκαν επί των ημερών του ως δημόσια έργα για τα οποία χρειάσθηκε ο εξωτερικός δανεισμός που έφερε και τη χρεοκοπία.

Ο ίδιος αναγκάσθηκε να πει το «δυστυχώς επτωχεύσαμε» ,  να μην επανεκλεγεί βουλευτής και να πεθάνει εξόριστος στη Γαλλία το 1896. Με δυο λόγια ακολούθησε τη μοίρα κάθε μεγάλου Έλληνα από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι τα έργα του έμειναν. Η χώρα απέκτησε βασικές δημόσιες υποδομές και  μετά από εκατό και πλέον χρόνια η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου λειτουργεί και φέρει το όνομά του.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχοντας υποστεί την πολύχρονη ταλαιπωρία στη μετακίνησή τους, παλαιότερα με καϊκια και πρόσφατα με φέρυ μπόουτ, επένδυσαν τις ελπίδες τους στο μεγάλο αυτό έργο για  να ενωθούν οι κοινωνίες εκατέρωθεν του Κορινθιακού και του Πατραϊκού κόλπου.  Προφανώς κυριαρχούσε στο μυαλό τους η έννοια του δημόσιου έργου που με λίγα σχετικά χρήματα θα διευκόλυνε τη μετακίνηση των ανθρώπων και θα συνέβαλε αποφασιστικά στην αλλαγή  των συνθηκών ζωής και στο δήμο Ναυπακτίας. Δυστυχώς πλανήθηκαν. Το έργο αυτό όπως και όλα τα έργα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι στις μέρες μας για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους (οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα, αεροπλάνα κλπ) λειτουργεί στη νεοφιλελεύθερη λογική που έχει κυριαρχήσει μεταπολιτευτικά και στη χώρα μας.

Η λογική αυτή βρίσκεται στον αντίποδα της λογικής του δημοσίων έργων. Αυτό σημαίνει ότι με σχεδόν συνολική χρηματοδότηση από το δημόσιο ταμείο κάποιες εταιρείες απολαμβάνουν ανεξέλεγκτα κέρδη, χωρίς κανένα επιχειρηματικό κίνδυνο. Μέλημά τους είναι να διασφαλίσουν τα προνόμιά τους όσο γίνεται περισσότερο.   Με τον τρόπο αυτό όσο περιορίζονται οι δημόσιες επενδύσεις, τόσο θα αυξάνει για τον απλό πολίτη το κόστος χρήσης των δημόσιων υποδομών.

Οι πρόσφατες εξαγγελίες του ΓΓ Γραμματέα υποδομών κ. Δέδε για παράταση της σύμβασης με τη ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και παράλληλη μείωση των διοδίων σ’ αυτό ακριβώς αποβλέπει. Να παρατείνει την εκμετάλλευση της γέφυρας με παράλληλη  παράταση των φραγμών στην επικοινωνία των δύο πλευρών του κορινθιακού.

Ευτυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ναυπακτίας έγκαιρα εντόπισε τη στρατηγική της εταιρείας και ομόφωνα έχει αποφασίσει να μη δεχθεί καμιά παράταση του χρόνου εκμετάλλευσης,  ακόμα και αν δεν μειωθεί το κόστος των διοδίων. Η ανάπτυξη της Ναυπακτίας είναι συνδεδεμένη με την Πάτρα. Όσο νωρίτερα φύγει το φράγμα που  υψώνει η γέφυρα με τα διόδια τόσο καλύτερα για τη Ναυπακτία.

Το ερώτημα όμως παραμένει, θα παλέψει ο δήμος σ’ αυτή την κατεύθυνση ή θα θυσιάσει το μέλλον της περιοχής με το λαϊκισμό να κυριαρχήσει και πάλι; Οι εκλογές είναι για όλους δοκιμασία. Σ’ αυτές θα κριθούν αυτοί που προκρίνουν  να προασπίσουν τα συμφέροντα της κοινωνίας  και  αυτοί που θα υποταχθούν για μια ακόμα φορά στο λαϊκισμό και το προσωπικό συμφέρον.

# Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρεμβάσεις στο ΕΠΑΛ – Τί έχει γίνει και τί προχωρά

Published

on

By

Σε δελτίο τύπου από την δημοτική αρχή καταγράφεται η τοποθέτηση/ενημέρωση από τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα σχετικά με τα όσα έχουν μέχρι σήμερα υλοποιηθεί στο ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, μετά την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο. Αναφέρει το δελτίο τύπου:

“Μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει για τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και επιβεβαιώθηκαν κατά τη συνεδρίαση, καθώς και για τις ενέργειες που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι το σχολικό συγκρότημα κατασκευάστηκε το 1966 και, πέραν στοιχειωδών συντηρήσεων και μίας περιορισμένης παρέμβασης το 2008, επί τρεις δεκαετίες δεν πραγματοποιήθηκε κανένα έργο εκσυγχρονισμού. Σημαντικές ανάγκες που αφορούσαν στην ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και την ενεργειακή απόδοση παρέμεναν άλυτες μέχρι και την τελευταία πενταετία.

Η εικόνα αυτή έχει πλέον αλλάξει ριζικά, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας κατά την τοποθέτησή του. Στο σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ, όπου συστεγάζονται το ΕΠΑΛ, το Εσπερινό ΕΠΑΛ, τα Εργαστήρια και η ΣΑΕΚ, υλοποιείται για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο και εκτεταμένο σχέδιο παρεμβάσεων που αντιμετωπίζει συνολικά τις ανάγκες του συγκροτήματος, από τη στατική του επάρκεια έως τη λειτουργικότητα και την ενεργειακή του αναβάθμιση.

Παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες περιόδου 2019-σήμερα, συνολικού ύψους 4,3 εκ. ευρώ:

1. Αναβάθμιση Εργαστηρίων (πρώην Μηχανουργείο – Ξυλουργείο)

Ολοκληρώθηκε μέσω χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2014-2020, ύψους 2.300.000 ευρώ, αποδίδοντας στη σχολική κοινότητα σύγχρονους και ασφαλείς χώρους εκπαίδευσης.

2. Στατική ενίσχυση των δύο βασικών κτηρίων

Με χρηματοδότηση 372.000 ευρώ από το Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» ξεκινά η αντισεισμική θωράκιση των κτηρίων, βάσει μελετών που εκπονήθηκαν.

3. Ενεργειακή αναβάθμιση

Με χρηματοδότηση 1.500.000 ευρώ από το ίδιο πρόγραμμα ξεκινούν εκτεταμένες παρεμβάσεις θερμομόνωσης, αντικατάστασης κουφωμάτων, αναβάθμισης φωτισμού και Η/Μ εγκαταστάσεων, που βελτιώνουν αισθητά τη λειτουργικότητα και το ενεργειακό αποτύπωμα.

4. Ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2023 ιδρύθηκε το Εσπερινό ΕΠΑΛ, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Δήμου Ναυπακτίας και των αρμόδιων εκπαιδευτικών και θεσμικών φορέων.

5. Ηλεκτρολογικός έλεγχος και συντήρηση

Από τον Ιούλιο του 2025 βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για τον συνολικό ηλεκτρομηχανολογικό έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου, συμπεριλαμβανομένου και του ΕΠΑΛ. Ο έλεγχος αφορά στην πλήρη πιστοποίηση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, πινάκων, καλωδιώσεων, γειώσεων και συστημάτων πυρασφάλειας.

Άμεσες παρεμβάσεις για την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα

Σε ό,τι αφορά στα επιμέρους ζητήματα που έθεσε η σχολική κοινότητα, ολοκληρώθηκε η άρση της ολισθηρότητας των σκαλοπατιών και τοποθετήθηκε κουπαστή, ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τους καθαρισμούς των φρεατίων και οι εργασίες για την προσωρινή περίφραξη του βόρειου τμήματος του συγκροτήματος μέχρι την ολοκλήρωση της μόνιμης λύσης.

Διευκρινίσεις σχετικά με το παλαιό στέγαστρο

Διευκρινίστηκε επίσης ότι η εγκεκριμένη μελέτη για το έργο των Εργαστηρίων δεν περιελάμβανε ούτε το παλαιό στέγαστρο ούτε προέβλεπε την κατασκευή νέου.  Είχε μάλιστα εγκριθεί τον Ιούλιο του 2019, πριν την ανάληψη των καθηκόντων της νεοεκλεγείσας τότε δημοτικής αρχής του Β. Γκίζα.  Σημειώνεται δε ότι, το συγκεκριμένο έργο έλαβε άριστη βαθμολογία στο στάδιο αξιολόγησης και εγκρίθηκε από τον ΕΣΠΕΛ, γεγονός που επιβεβαιώνει την πληρότητα και την τεχνική του επάρκεια.

Τα ζητήματα της σχολικής κοινότητας δεν πρέπει να μετατρέπονται σε πεδίο τεχνητής έντασης

Ο κ. Γκίζας εξήρε την υπεύθυνη στάση των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, υπογραμμίζοντας ότι οι ανησυχίες τους είναι απολύτως σεβαστές και κατανοητές, ενώ δήλωσε τη συμπαράσταση όλων προς την καθηγήτρια που υπέστη το ατύχημα.  «Είμαστε εδώ για λύσεις. Πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα παραμένει η ασφάλεια της σχολικής κοινότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος ωστόσο στην αντιπολίτευση σχολίασε ότι, τα θέματα που αφορούν στη σχολική κοινότητα είναι εξαιρετικά σοβαρά και δεν μπορούν ούτε πρέπει να μετατρέπονται σε πεδίο τεχνητής έντασης.  Αντιθέτως, απαιτούν ενημέρωση βασισμένη σε πραγματικά δεδομένα και τεχνική τεκμηρίωση.  Υπογραμμίστηκε ακόμη πως στελέχη της σημερινής αντιπολίτευσης είχαν υπηρετήσει επί πενταετία ως Αντιδήμαρχοι έχοντας αρμοδιότητες άμεσα συνδεδεμένες με τη συντήρηση του ΕΠΑΛ, χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν στην οποιαδήποτε σοβαρή παρέμβαση, γεγονός που καθιστά αντιφατική τη σημερινή τους στάση.

Συνεχής προσπάθεια για την αναβάθμιση του ΕΠΑΛ και όλων των σχολικών μονάδων

Όπως επισημάνθηκε, ο Δήμος Ναυπακτίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα συνεχίσουν να εργάζονται με συνέπεια, τεχνικό σχεδιασμό και σεβασμό απέναντι στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Τα έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, καθώς και όσα βρίσκονται σε εξέλιξη, αποτελούν την πλέον σαφή και έμπρακτη απόδειξη της σταθερής δέσμευσης για την αναβάθμιση του ΕΠΑΛ και συνολικά των σχολικών δομών του Δήμου”.

Σχετικό video τοποθέτησης Δημάρχου εδώ: https://youtu.be/W56r2te3pNk

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τελικά άνοιξαν τα διόδια στη Γέφυρα οι αγρότες

Published

on

By

Καθώς υπήρχαν «μπλόκα» της αστυνομίας, σε Γαβρολίμνη και Πλατανίτη αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας και Ναυπακτίας και Δωρίδας έφτασαν πεζοί στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου όπου και ανέβασαν τις μπάρες, ανοίγοντας τα διόδια για τους διερχόμενους οδηγούς.

  

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Μπλόκο» των ΜΑΤ στους αγρότες πριν την Γέφυρα

Published

on

By

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο ύψος της Γαβρολίμνης και πριν την Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου έχουν αναπτυχθεί, με διμοιρίες των ΜΑΤ να αποκλείουν την πρόσβαση  προς την Γέφυρα στους αγρότες περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας.

Αντίστοιχες εικόνες είχαμε και από την πλευρά της Αχαΐας.  Στόχος των αγροτών το συμβολικό άνοιγμα των διοδίων της Γέφυρας για κάποιες ώρες.   

Οι αγρότες της Ναυπακτίας και της Δωρίδας έφτασαν αρχικά μέχρι τον κόμβο του Πλατανίτη όπου και υπήρχε μπλόκο της αστυνομίας, ενώ αργότερα προχώρησαν χωρίς όμως να φτάσουν στη Γέφυρα, καθώς υπήρξε νέο μπλόκο των αστυνομικών δυνάμεων.

  

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ