Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Το όνομά μου είναι Ζωή»: Συγκινητική εκδήλωση για τους μικρούς ήρωες! (video)

Published

on

Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα εκδηλώσεων η κεντρική εκδήλωση για τα παιδιά που δώρισαν ζωή με το θάνατό τους με τίτλο: «Το όνομά μου είναι Ζωή»

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και Εφήβων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, ο Σύλλογος Εθελοντών «ΣΥΝάνθρωποι» , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακύνειας και η Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου, υπό την αιγίδα της  Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας  και με την εκπροσώπηση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Εκδήλωση  αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής για τα παιδιά που με το χαμό τους χάρισαν ζωή.

Πρόκειται για την  Μαρία Κωνσταντίνα, τον Μάριο , τον Μύρωνα , τον Απόλλωνα, τον Γιώργο, τον Ιωάννη, τον Δημήτρη, τον Κωνσταντίνο, τον Σταύρο, τον Γιάννη, τον Βασίλη, τον Κωνσταντίνο, την Ακριβή και την Δήμητρα, οι γονείς των οποίων επέδειξαν με την πράξη τους ύψιστο αλτρουισμό και κοινωνική αλληλεγγύη.

Στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεου, ο βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος  Μπονάνος, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο πρ. δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου Μυρτώ Κιμινουλάκη, ο Δκτης του Πανειστημιακού νοσοκομείου Ρίου Δημήτρης Μπάκος, ο Δντης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων και Εφήβων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ανδρέας Ηλιάδης, εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων -ΕΟΜ, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και το πιο σημαντικό, οι γονείς παιδιών – δοτών οργάνων που πρόσφεραν ζωή σε συνανθρώπους μας.

Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς ακολούθησε η βράβευση των γονέων που με τις ολιγόλεπτες ομιλίες τους φόρτισαν περισσότερο την ατμόσφαιρα, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα το μεγαλείο της ψυχής τους.

Να σημειωθεί πως η εκδήλωση είναι η πρώτη που πραγματοποιείται πανελλαδικά, με τους παριστάμενους στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα της Ναυπάκτου να χειροκροτούν όρθιοι σε κάθε ευκαιρία, ως μικρό φόρο τιμής στους μικρούς ήρωες και στους γονείς τους.

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

434.000 ευρώ για την πίστα BMX, & SCATE στο Αλσύλλιο Γριμπόβου

Published

on

By

Υπογράφηκε  σήμερα  Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 στο   Δημαρχείο Ναυπάκτου η σύμβαση για την ανάθεση και χρηματοδότηση με 434.000 ευρώ η κατασκευή πίστας για χρήστες αθλητικού εξοπλισμού με   τροχούς –  ΒΜΧ στο Αλσύλλιο Γριμπόβου.

«Ενισχύοντας τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής  και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου για αναβάθμιση του χώρου προσθέτουμε το δικό μας λιθαράκι. Διαμορφώνουμε κατάλληλες εγκαταστάσεις ώστε παιδιά και έφηβοι με ασφάλεια να χρησιμοποιούν την πίστα για BMX, & SCATE.

Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ναυπάκτου Βασίλη Γκίζα  ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των νέων για άθληση και ψυχαγωγία, δημιουργώντας ένα οργανωμένο και ασφαλές  πάρκο» δήλωσε ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν και οι αντιδήμαρχοι Θωμάς Κοτρωνιάς και Γιάννης Παπαϊωαννίδης.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αποκατάσταση βλαβών ύψους 1 εκ. ευρώ από φυσικές καταστροφές σε Αγρίνιο και Ναύπακτο

Published

on

By

Λύσεις σε δύο σημαντικά προβλήματα που προκλήθηκαν σε Αγρίνιο και Ναύπακτο  εξαιτίας φυσικών καταστροφών, δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δρομολογώντας τις αποκαταστάσεις βλαβών στα αντίστοιχα οδικά δίκτυα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σύντομα, καθώς σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, προχώρησε σε υπογραφές συμβάσεων με τους αναδόχους των δύο έργων, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη.

Ειδικότερα, μέσα σε ένα χρόνο η Περιφέρεια αναζήτησε τις ενδεδειγμένες λύσεις, εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις, ολοκλήρωσε τις διαγωνιστικές διαδικασίες και συμβασιοποίησε το έργο αποκατάστασης βλαβών από φυσικές καταστροφές του επαρχιακού οδικού δικτύου προς Νερομάννα του Δήμου Αγρινίου, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ. Στην περιοχή εκδηλώθηκαν βλάβες, όπως καταπτώσεις πρανών ,έμφραξη τεχνικών απορροής όμβριων υδάτων, καθιζήσεις οδοστρώματος και μεγάλη κατολίσθηση κατάντη του δρόμου με υποχώρηση μέρους του οδοστρώματος.

Για την αποκατάσταση αυτών θα γίνει επανακατασκευή των τμημάτων της οδού στα σημεία που υπέστησαν κατολίσθηση, με εξυγίανσή τους, κατασκευή έργων αντιστήριξης και έργων αποστράγγισης. Επίσης θαγίνει ανακατασκευή τεχνικών για την απορροή των όμβριων υδάτων καθώς και εργασίεςοδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα της οδού.

Ανάλογες εργασίες, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, προβλέπονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς Γέφυρα Μπανιά του Δήμου Ναυπακτίας.

Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ