Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρεις νέοι υποψήφιοι από τον Βασίλη Γκίζα

Published

on

Στην ανακοίνωση των ονομάτων τριών ακόμα υποψηφίων με την παράταξη «Συνεργασία πολιτών» ανακοίνωσε ο  υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας. Αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να  δημοσιεύσουμε  ακόμα τρία ονόματα  συμπολιτών μας που θα  στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό μας. Πρόκειται για  συνανθρώπους μας με αξίες και ικανότητες, ενεργά μέλη της τοπικής μας κοινωνίας, με έντονη δράση και επιτυχημένη διαδρομή. Με το ψηφοδέλτιό μας να βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, αριθμώντας ήδη σαράντα επίλεκτα μέλη της κοινωνίας μας, αισθανόμαστε τη βεβαιότητα ότι η πρότασή μας θα είναι πρώτη στις προτιμήσεις των συμπολιτών μας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Διότι  η Ναυπακτία  μας χρειάζεται όλους! Διότι η Ναυπακτία  μπορεί!

Τους ευχαριστούμε  και τους ευχόμαστε  καλή επιτυχία!”.

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

επιχειρηματίας

Γεννήθηκα στον Παλαιόπυργο Ναυπακτίας όπου και τελείωσα το Δημοτικό σχολείο. Αποφοίτησα από το 1ο ΓΕΛ Ναυπάκτου και ασχολούμαι με την εστίαση και την παραγωγή και διάθεση οίνου από το 1990. Το 2010 και το 2014 ασχολήθηκα με τα κοινά θέτοντας υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος και βρέθηκα σε εκλόγιμη θέση.

“Επειδή ζω και δραστηριοποιούμαι επί σειρά ετών στον όμορφο αυτό τόπο και βιώνω από κοντά τις ελλείψεις και τα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μου, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην διάθεση της “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ” με επικεφαλής τον Βασίλη Γκίζα. Γνωρίζοντας την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και τις θέσεις και απόψεις του για την υλοποίηση σχεδίων ανάπτυξης και προόδου του τόπου μας και επειδή είμαι πεπεισμένος πως στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να δίνεται βήμα σε ανθρώπους με όραμα,νέες ιδέες και διάθεση για δουλειά, θα πορευτώ μαζί του στην έντιμη διεκδίκηση της ηγεσίας του Δήμου μας, γιατί η Ναυπακτία ΜΠΟΡΕΙ.”

 

Πολύκαρπος Σωτηρόπουλος

συνταξιούχος δημοσίου

Ο Πολύκαρπος Σωτηρόπουλος γεννήθηκε στον Παλαιόπυργο Ναυπακτίας, όπου και κατοικεί μόνιμα. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων. Είναι συνταξιούχος δημοσίου και ασχολείται επί πολλά έτη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από το 1998 έως σήμερα είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, αρχικά στον τ. Δήμο Πυλλήνης και από το 2010 και έπειτα στο Δήμο Ναυπακτίας. Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου έχει διατελέσει εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πυλλήνης (2014-2017) και αντιδήμαρχος Πυλλήνης (2017-2019). Παράλληλα έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιοπυργιωτών Αθήνας.

«Κατά την πολυετή ενασχόλησή μου με τα κοινά έχω μάθει να αγωνίζομαι με αυταπάρνηση και να επιλύω προβλήματα, προσφέροντας τα μέγιστα στο Δήμο μου και ιδιαίτερα στα χωριά της Πυλλήνης, της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Αυτό σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω με την ίδια διάθεση, στηρίζοντας ταυτόχρονα την ανάδειξη νέων προσώπων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το όραμα ενός νέου και ικανού ανθρώπου, του Βασίλη Γκίζα.»

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ

εκπαιδευτικός – δ/ντης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Γεννήθηκα στο Νεόκαστρο Ναυπακτίας το  1961. Είμαι Παντρεμένος με τη Βασιλείου Δάφνη και έχουμε αποκτήσει τρία παιδιά. Τελείωσα το Λύκειο στη Ναύπακτο  το 1978 και το 1981 την Παιδαγωγική Ακαδημία της Λαμίας. Από το 1983 προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Από το 1988 ως το 1993 εργάστηκα σε Τμήματα Μητρικής Γλώσσας σε σχολεία της Γερμανίας. Περίοδο της ζωής μου που θεωρώ πως μου πρόσφερε απίστευτες εμπειρίες. Από το 1993 ως το 2006 εργάστηκα στο 3ο Δημ. Σχ. Ναυπάκτου και στη συνέχεια ως Διευθυντής στο 6ο , στο 2ο και τώρα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου.

Έχω παρακολουθήσει και έχω αποκτήσει τα διπλώματα:

  1. Το μεταπτυχιακό δίπλωμα στις επιστήμες της Εκπαίδευσης από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο πρόγραμμα σπουδών: «Σπουδές στην Εκπαίδευση» που περιλαμβάνει την οργάνωση και Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων. Ενώ η διπλωματική μου εργασία είχε ως θέμα: «Η παιδαγωγία στον ελληνικό Διαφωτισμό 1779-1821στο παράδειγμα επιλεγμένων κειμένων.
  2. Το Διδασκαλείο Του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών.

3.: Το πρόγραμμα εξομοίωσης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

  1. Προγράμματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
  2. Πλήθος Σεμιναρίων και συνεδρίων.

“Ο Πλάτωνας πριν από 2500 χρόνια θα μας πει πως: «Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν . Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους .»

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το επίπεδο διοίκησης που έχει περισσότερο ανάγκη την ανθρωπιστική προσέγγιση, την αντιμετώπιση του συνόλου της κοινωνίας με τα ίδια μέτρα και σταθμά.

Ο Βασίλης ο Γκίζας ένας νέος άνθρωπος, οικογενειάρχης και επιστήμονας, έχει όλα τα εχέγγυα να στηρίξει την τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς αποκλεισμούς και να δώσει ένα νέο όραμα για την πόλη και τον ορεινό της όγκο, που είναι ανάγκη να αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο.

Στο παραπάνω πλαίσιο, αποφάσισα να στηρίξω το Βασίλη το Γκίζα, ένα χαμογελαστό άνθρωπο που μόνο καλό μπορεί να υπάρχει στην ψυχή του, άρα υπάρχει ελπίδα να φέρει κάτι καλό στη Ναυπακτία και στους πολίτες της.”

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto formula kite Europeans: Η κατάταξη των Ελλήνων την πρώτη αγωνιστική ημέρα

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Η πρώτη αγωνιστική ημέρα του Lepanto Formula Kite Europeans που πραγματοποιείται στη Ναύπακτο έως και τις 2 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε με δύο κούρσες να πραγματοποιούνται για κάθε στόλο ανδρών και τους Έλληνες αθλητές να βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Πιο αναλυτικά η κατάταξη των Ελλήνων:

Cameron Maraoffic 27ος

George Argiriadis 30ος

Dimitri Maramerides 52ος

Billy Livas 61ος

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Τα αποτελέσματα των ανδρών και γυναικών της πρώτης αγωνιστικής Ημέρας του Lepanto Formula Kite Europeans:

Results Men
1    GER    Jannis Maus             5p
2    ITA      Riccardo Pianosi      5p
3    FRA    Nico Parlier                6p

Results Women
1    FRA     Poema Newland       5p
2    FRA     Jessie Kampman     6p
3    FRA     Alexia Fancelli          7p

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην πλατεία Κεφαλοβρύσου –  Η ανατολική πλευρά της Ναυπάκτου αλλάζει

Published

on

By

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης-ανάδειξης του Κοινόχρηστου Χώρου Κεφαλοβρύσου στο Ανατολικό Τμήμα της Ναυπάκτου.  Το έργο με προϋπολογισμό μελέτης 198.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.) χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αλιείας και Θάλασσας» με συγχρηματοδότηση από Κοινοτικούς και Εθνικούς Πόρους.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος της συνολικής ανάπλασης του ανατολικού τμήματος της Ναυπάκτου που έχει δρομολογήσει, μελετήσει, συμβασιοποιήσει και πλέον ξεκίνησε να εκτελεί η δημοτική αρχή.

Στην πλατεία Κεφαλοβρύσου προβλέπονται διαμορφώσεις και επιστρώσεις του κοινόχρηστου χώρου, συντηρήσεις και ανάδειξη της ιδιαίτερης φύτευσης της περιοχής και κατασκευή, προμήθεια και τοποθέτηση του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού.

Το σημείο εκτέλεσης των εργασιών επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας και ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος:

«Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής που αποτελεί την ανατολική είσοδο της Ναυπάκτου και ταυτόχρονα να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.  Ζητούμε την κατανόηση του κόσμου για την προσωρινή αναστάτωση, θα ήθελα, όμως, να έχουν κατά νου ότι πολύ σύντομα η περιοχή θα αλλάξει προς το καλύτερο. 

Τις ημέρες αυτές ξεκίνησαν και αναμένεται να ξεκινήσουν να εκτελούνται και άλλα έργα που θα αναμορφώσουν την πόλη μας και θα την μετατρέψουν σε μία πόλη που πρώτα εμείς οι ίδιοι, ως κάτοικοί της, θα χαιρόμαστε να ζούμε σε αυτή».

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοτική Αστυνομία: Σωσίβιο για τη δημοτική αρχή Γκίζα

Published

on

By

Μπουλές-ναυπακτος-ΑΔΚΝ

Σε ανακοίνωσή της μετά τα όσα ειπώθηκαν και ψηφίστηκαν κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας, με θέμα την έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου, η «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας» – ΑΔΚΝ  του Γιάννη Μπουλέ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με σωσίβιο τη δημοτική αστυνομία ο δήμαρχος κ. Γκίζας πέρασε το σκόπελο του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του δήμου, που έχει οδηγήσει σε διάλυση τις Υπηρεσίες του.

Πέρασαν τρία  χρόνια της δημοτικής θητείας Γκίζα και ο δήμαρχος απέφυγε σκόπιμα  να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο τις αλλαγές που έπρεπε  να είχε κάνει από τον πρώτο μήνα της θητείας του, ώστε οι Υπηρεσίες του δήμου να μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

Είναι γνωστό ότι στο δήμο Ναυπακτίας υπάρχουν τμήματα που έχουν μόνο προϊστάμενο και υπάλληλοι με παράλληλα καθήκοντα σε διαφορετικά τμήματα. Είναι επίσης γνωστό ότι υπάρχει μείωση του προσωπικού λόγω αποχωρήσεων. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί  δυσλειτουργίες  και έπρεπε να αντιμετωπισθεί από την πρώτη στιγμή της θητείας Γκίζα.

Παρά την επιμονή της ΑΔΚΝ (στη διάρκεια της συνεργασίας μας ) να υπάρξει αλλαγή του Οργανισμού του δήμου ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα ο δήμαρχος σκόπιμα απέφυγε να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο του ΟΕΥ που είχε προετοιμάσει ο αντιδήμαρχος κ. Παπαβασιλείου. Ο δήμαρχος προτίμησε να κάνει μετακινήσεις υπαλλήλων με δική του  αποκλειστικά ευθύνη. Οι μετακινήσεις αυτές έχουν οδηγήσει την Υπηρεσία του δήμου στη σημερινή διάλυση.

Έτσι για μία ακόμα φορά καταρρίπτεται ο ισχυρισμός του δημάρχου ότι η αποχώρηση της ΑΔΚΝ από τη συνεργασία ήταν προσχηματική. Η ΑΔΚΝ αποχώρησε αφού διαπίστωσε ότι η δημοτική αρχή Γκίζα λόγω ανικανότητας και σκοπιμότητας δεν ενδιαφέρεται για τα ουσιαστικά θέματα του δήμου παρά μόνο για τη νίκη στις δημοτικές εκλογές του 2023.

Ακόμη και τη δημιουργία δύο τμημάτων (Εσωτερικού Ελέγχου και Πολιτικής Προστασίας) που επέβαλε ο νόμος από το 2020, ο κ. Γκιζας αναγκάστηκε να τη φέρει στο ΔΣ μετά την καταγγελία του σωματείου των εργαζομένων στο δήμο και τη σχετική καταγγελία της ΠΟΕ ΟΤΑ. Τα τμήματα αυτά που τα επιβάλλει ο νόμος  προβλέφτηκαν ως αλλαγή στον Οργανισμό αφού πρώτα δόθηκε με ανάθεση σε ιδιώτες το αντικείμενο του Εσωτερικού Ελέγχου.

Το τμήμα της δημοτικής αστυνομίας που επίσης προβλέφθηκε στον Οργανισμό ήταν καθολική κοινωνική απαίτηση αφού η ανάγκη επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας δεν αμφισβητείται πλέον από κανένα. Σημειώνουμε ότι η ΑΔΚΝ ήταν η μοναδική δημοτική παράταξη η οποία στην προηγούμενη δημοτική περίοδο ψήφισε  υπέρ της επανασύσαστης της δημοτικής αστυνομίας.

Για να αποφύγει λοιπόν ο δήμαρχος τη συζήτηση για τα πολύ σοβαρά ζητήματα του Οργανισμού εστίασε τη συζήτηση στο θέμα της δημοτικής αστυνομίας ανταλλάσοντας κατηγορίες με την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Λουκόπουλου.

Χωρίς διαβούλευση και χωρίς όραμα ο δήμαρχος  οδήγησε το δημοτικό συβούλιο  να συζητά για το δένδρο (δημοτική αστυνομία)  αφήνοντας σε πλήρη εγκατάλειψη το δάσος (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας ), την αποτελεσματική δηλαδή λειτουργία του δήμου».

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ