Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρεις νέοι υποψήφιοι από τον Βασίλη Γκίζα

Published

on

Στην ανακοίνωση των ονομάτων τριών ακόμα υποψηφίων με την παράταξη «Συνεργασία πολιτών» ανακοίνωσε ο  υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας. Αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να  δημοσιεύσουμε  ακόμα τρία ονόματα  συμπολιτών μας που θα  στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό μας. Πρόκειται για  συνανθρώπους μας με αξίες και ικανότητες, ενεργά μέλη της τοπικής μας κοινωνίας, με έντονη δράση και επιτυχημένη διαδρομή. Με το ψηφοδέλτιό μας να βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, αριθμώντας ήδη σαράντα επίλεκτα μέλη της κοινωνίας μας, αισθανόμαστε τη βεβαιότητα ότι η πρότασή μας θα είναι πρώτη στις προτιμήσεις των συμπολιτών μας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Διότι  η Ναυπακτία  μας χρειάζεται όλους! Διότι η Ναυπακτία  μπορεί!

Τους ευχαριστούμε  και τους ευχόμαστε  καλή επιτυχία!”.

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

επιχειρηματίας

Γεννήθηκα στον Παλαιόπυργο Ναυπακτίας όπου και τελείωσα το Δημοτικό σχολείο. Αποφοίτησα από το 1ο ΓΕΛ Ναυπάκτου και ασχολούμαι με την εστίαση και την παραγωγή και διάθεση οίνου από το 1990. Το 2010 και το 2014 ασχολήθηκα με τα κοινά θέτοντας υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος και βρέθηκα σε εκλόγιμη θέση.

“Επειδή ζω και δραστηριοποιούμαι επί σειρά ετών στον όμορφο αυτό τόπο και βιώνω από κοντά τις ελλείψεις και τα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μου, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην διάθεση της “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ” με επικεφαλής τον Βασίλη Γκίζα. Γνωρίζοντας την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και τις θέσεις και απόψεις του για την υλοποίηση σχεδίων ανάπτυξης και προόδου του τόπου μας και επειδή είμαι πεπεισμένος πως στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να δίνεται βήμα σε ανθρώπους με όραμα,νέες ιδέες και διάθεση για δουλειά, θα πορευτώ μαζί του στην έντιμη διεκδίκηση της ηγεσίας του Δήμου μας, γιατί η Ναυπακτία ΜΠΟΡΕΙ.”

 

Πολύκαρπος Σωτηρόπουλος

συνταξιούχος δημοσίου

Ο Πολύκαρπος Σωτηρόπουλος γεννήθηκε στον Παλαιόπυργο Ναυπακτίας, όπου και κατοικεί μόνιμα. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων. Είναι συνταξιούχος δημοσίου και ασχολείται επί πολλά έτη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από το 1998 έως σήμερα είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, αρχικά στον τ. Δήμο Πυλλήνης και από το 2010 και έπειτα στο Δήμο Ναυπακτίας. Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου έχει διατελέσει εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πυλλήνης (2014-2017) και αντιδήμαρχος Πυλλήνης (2017-2019). Παράλληλα έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιοπυργιωτών Αθήνας.

«Κατά την πολυετή ενασχόλησή μου με τα κοινά έχω μάθει να αγωνίζομαι με αυταπάρνηση και να επιλύω προβλήματα, προσφέροντας τα μέγιστα στο Δήμο μου και ιδιαίτερα στα χωριά της Πυλλήνης, της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Αυτό σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω με την ίδια διάθεση, στηρίζοντας ταυτόχρονα την ανάδειξη νέων προσώπων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το όραμα ενός νέου και ικανού ανθρώπου, του Βασίλη Γκίζα.»

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ

εκπαιδευτικός – δ/ντης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Γεννήθηκα στο Νεόκαστρο Ναυπακτίας το  1961. Είμαι Παντρεμένος με τη Βασιλείου Δάφνη και έχουμε αποκτήσει τρία παιδιά. Τελείωσα το Λύκειο στη Ναύπακτο  το 1978 και το 1981 την Παιδαγωγική Ακαδημία της Λαμίας. Από το 1983 προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Από το 1988 ως το 1993 εργάστηκα σε Τμήματα Μητρικής Γλώσσας σε σχολεία της Γερμανίας. Περίοδο της ζωής μου που θεωρώ πως μου πρόσφερε απίστευτες εμπειρίες. Από το 1993 ως το 2006 εργάστηκα στο 3ο Δημ. Σχ. Ναυπάκτου και στη συνέχεια ως Διευθυντής στο 6ο , στο 2ο και τώρα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου.

Έχω παρακολουθήσει και έχω αποκτήσει τα διπλώματα:

  1. Το μεταπτυχιακό δίπλωμα στις επιστήμες της Εκπαίδευσης από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο πρόγραμμα σπουδών: «Σπουδές στην Εκπαίδευση» που περιλαμβάνει την οργάνωση και Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων. Ενώ η διπλωματική μου εργασία είχε ως θέμα: «Η παιδαγωγία στον ελληνικό Διαφωτισμό 1779-1821στο παράδειγμα επιλεγμένων κειμένων.
  2. Το Διδασκαλείο Του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών.

3.: Το πρόγραμμα εξομοίωσης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

  1. Προγράμματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
  2. Πλήθος Σεμιναρίων και συνεδρίων.

“Ο Πλάτωνας πριν από 2500 χρόνια θα μας πει πως: «Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν . Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους .»

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το επίπεδο διοίκησης που έχει περισσότερο ανάγκη την ανθρωπιστική προσέγγιση, την αντιμετώπιση του συνόλου της κοινωνίας με τα ίδια μέτρα και σταθμά.

Ο Βασίλης ο Γκίζας ένας νέος άνθρωπος, οικογενειάρχης και επιστήμονας, έχει όλα τα εχέγγυα να στηρίξει την τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς αποκλεισμούς και να δώσει ένα νέο όραμα για την πόλη και τον ορεινό της όγκο, που είναι ανάγκη να αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο.

Στο παραπάνω πλαίσιο, αποφάσισα να στηρίξω το Βασίλη το Γκίζα, ένα χαμογελαστό άνθρωπο που μόνο καλό μπορεί να υπάρχει στην ψυχή του, άρα υπάρχει ελπίδα να φέρει κάτι καλό στη Ναυπακτία και στους πολίτες της.”

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιτωλοακαρνανία: Ψηφίζουν για πρώτη φορά 2.696 17χρονοι συμπολίτες μας

Published

on

By

Οι νέοι που συμπληρώνουν το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους μέσα στο 2019 (οι γεννηθέντες το 2002) και συμπεριλήφθηκαν στην Α’ αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων του τρέχοντος έτους ανέρχονται σε 106.760.

Από αυτούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ, 54.212 είναι άνδρες και 52.548 γυναίκες.

Επισημαίνεται πως οι ψηφοφόροι που τώρα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, εν συγκρίσει με τις εκλογές του 2015, δεν είναι μόνον οι 106.760, αλλά π.χ. και όσοι συμπλήρωσαν το ηλικιακό όριο στα χρόνια που μεσολάβησαν, με τον συνολικό αριθμό των νέων ψηφοφόρων να ανέρχεται στις 536.920.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα για τους 17χρονους ψηφοφόρους, την “ https://www.protifora.gr/ ” και χρησιμοποιεί σχετικά τα hashtag #apota17 και #protifora

 

Όσον αφορά το Νομό  Αιτωλοακαρνανίας, οι 17ρηδες ψηφοφόροι ανέρχονται σε 2.696.

Από αυτούς 1.359 είναι άνδρες και 1.337 γυναίκες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννης Μπουλές – Έστειλε μήνυμα νίκης

Published

on

By

Στη  γεμάτη πλατεία Φαρμάκη πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουλές, κλείνοντας ουσιαστικά και την προεκλογική του εκστρατεία. Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης γέμισαν την κεντρική πλατεία της πόλης δίνοντας την υπόσχεση για την νίκη και ραντεβού την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κεντρική ομιλία υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Γκίζα

Published

on

By

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας , επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Συνεργασία πολιτών” πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 20:30, στην πλατεία λιμανιού.

Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης έδωσαν το παρών, με τον Βασίλη Γκίζα να αναφέρεται στις θέσεις και τις στοχεύσεις του προγράμματός του. Αναφορές έκανε και σε  θέματα καθημερινότητας, αλλά και διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.  Κλείνοντας την ομιλία και πριν παρουσιάσει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, τόνισε με έμφαση: «Αφήνουμε πίσω το κουρασμένο σήμερα και χτίζουμε το μέλλον».

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ