Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρις και το λουρί της… μάνας!

Published

on

Για δεύτερη συνεχή φορά δεν τα καταφέραμε να συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο της Ναυπακτίας.

Έκτακτου χαρακτήρα ήταν η πρώτη φορά, το ίδιο και η δεύτερη, με μια μικρή λεπτομέρεια…

Προγραμματισμένο για το απόγευμα της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου το δημοτικό συμβούλιο, με θέμα τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπακτίας, ενώ αρχικά τα «κουκιά έβγαιναν» και υπήρχε η απαραίτητη απαρτία ώστε να ξεκινήσει το συμβούλιο, οι αποχωρήσεις πριν την έναρξη αυτού των δημοτικών συμβούλων Σμπούκη, Σωτηροπούλου και Κούκουνα έφεραν τη δεύτερη ματαίωση του.

Ακολούθησε, σύμφωνα με πληροφορίες, συνάντηση το βράδυ της ίδιας μέρας στο δημαρχείο, όπου ως φαίνεται διευθετήθηκαν τα προβλήματα…

Αποτέλεσμα να γίνει νέα πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου σήμερα Τετάρτη 14, Φεβρουαρίου.

Απ’ όλες αυτές τις συμπεριφορές «βγαίνουν στον αφρό» τακτικισμοί, που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Πως είναι δυνατόν να μην μπορεί να συγκαλέσει ο δήμος το δημοτικό του συμβούλιο, δύο φορές μάλιστα, έχοντας δεδομένο τον απαραίτητο κατά νόμο αριθμό δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας;

Τα φαινόμενα αυτά καταδεικνύουν περίτρανα ότι υπάρχει δυσλειτουργία στη δημοτική αρχή με κάποιους δημοτικούς συμβούλους να λειτουργούν κατά το δοκούν ή καθ’ ομάδας, και για τους δικούς τους λόγους ο καθένας.

Βεβαίως η ευθύνη για όλα αυτά είναι του δημάρχου, που προφανώς βιώνει και ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές, που αν μη τι άλλο υποβιβάζουν το ρόλο του δημοτικού συμβουλίου, μετατρέποντάς το σε πεδίο προσωπικών αντιπαραθέσεων, μέσα στην ίδια τη δημοτική αρχή  μάλιστα.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Πέμπτη 30/6 Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της Ανάπλασης

Published

on

By

Την Πέμπτη 30  Ιουνίου 2022  και  ώρα  18:30 θα έρθει προς συζήτηση στο  Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας το έργο της Ανάπλασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Σώματος θα γίνει  Συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι

Published

on

By

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων  συστημάτων  κάδων απορριμμάτων σε 14 σημεία του κέντρου της Ναυπάκτου. Το έργο με προϋπολογισμό 218.656,64 ευρώ αφορά συγκεκριμένα στην εγκατάσταση «Ημιυπόγειου και Υπόγειου Συστήματος Συλλογής Απορριμμάτων για την Αισθητική Αναβάθμιση Αστικού Εξοπλισμού Κοινοχρήστων Χώρων».

Έναν μήνα περίπου μετά την υπογραφή της  σύμβασης του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο ξεκίνησαν οι εργασίες και τοποθετήθηκαν οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι.

Με την τοποθέτηση των κάδων επιτυγχάνεται:

·         Αισθητή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

·         Βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χώρου

·         Τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα

·         Τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες

·         Αποτελεσματική αντιμετώπιση των οσμών

·         Μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της υπογειοποίησης

·         Εξάλειψη της πιθανότητας μετακίνησης των κάδων

·         Ευκολότερη αποκομιδή των απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με άλλα συστήματα συλλογής απορριμμάτων

·         Χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης καυσίμων, καθώς για την αποκομιδή απαιτούνται ελαφρότερα μέσα (διαξονικά απορριμματοφόρα).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούμε σε μία ακόμη παρέμβαση με θετικό πρόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης της Ναυπάκτου. Σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, επιθυμία μας είναι να δρομολογήσουμε την εγκατάσταση και άλλων υπόγειων και ημιυπόγειων συστημάτων λαμβάνοντας ωστόσο υπ’ όψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα υπόγεια δίκτυα και τις σωληνώσεις που ήδη υπάρχουν.  Βασική μας στόχευση συνεχίζει να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο εγγύς μέλλον η ενημέρωση για την Ανάπλαση

Published

on

By

Πραγματοποιήθηκε χθες  22 Ιουνίου 2022 η πρώτη δια ζώσης, μετά την περίοδο των δυο ετών της πανδημίας,   συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας.

Τον δήμαρχο Ναυπακτίας  και τους δημοτικούς συμβούλους υποδέχτηκε πανό κρεμασμένο στον χώρο έξω από την αίθουσα του συμβουλίου, το οποίο ανάρτησε η Συντονιστική Επιτροπή για το έργο της  ανάπλασης.

Με την ενημέρωση για το θέμα της ανάπλασης να εκκρεμεί, ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα πως θα γίνει διεξοδική συζήτηση επ’ αυτού πολύ σύντομα «και σε όλο του το μεγαλείο», σε χρόνο που θα αποφασιστεί από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Σε αναμονή λοιπόν της ενημέρωσης και των εξελίξεων…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ